Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 21:47
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Συναγερμός στο Νοσοκομείο Κέρκυρας για κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου 
 
Μιά 19χρονη τουρίστρια, με ιό του Δυτικού Νείλου, που νοσηλεύτηκε για λίγες ώρες στην Κέρκυρα, έχει θέσει σε συναγερμό το νοσοκομείο του νησιού.

Περισσότερα...

Πιο υγιείς και επιτυχημένοι οι ρεαλιστικά αισιόδοξοι 
 
Πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν ότι δεν βρίσκουν κανέναν λόγο για να είναι αισιόδοξοι, φαίνεται όμως ότι μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν μπορεί να τους δώσει μερικούς.

Περισσότερα...

Τη λίστα με τους 50 γιατρούς παρέδωσε στο ΣΔΟΕ ο Αδωνις Γεωργιάδης 
 
Παραδόθηκε στο ΣΔΟΕ σήμερα - με καθυστέρηση δύο ημερών - η λίστα με τα ονόματα πενήντα γιατρών που εμφανίζονται πρώτοι σε συνταγογράφηση για τον μήνα Ιούνιο.

Περισσότερα...

Η αυπνία αυξάνει τον κίνδυνο για την καρδιά 
 
Όσοι δυσκολεύονται να κοιμηθούν και συνήθως κοιμούνται λίγες ώρες, αντιμετωπίζουν αυξημένο καρδιολογικό κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη νορβηγική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Η γυμναστική κάνει καλό στο σπέρμα 
 
Οι άντρες που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, καλό είναι να αρχίσουν να γυμνάζονται συστηματικά, αλλά δίχως να το παρακάνουν. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει τα σπερματοζωάρια να κολυμπούν ταχύτερα.

Περισσότερα...

Η φαλάκρα «προδίδει» την καρδιοπάθεια 
 
Η φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού ή μία μικρή κάθετη «τσάκιση» στον λοβό του αυτιού μπορεί να μοιάζουν με αθώα «σημάδια» του γήρατος, αλλά μία νέα μελέτη υποδηλώνει πως μπορεί να αποτελούν ενδείξεις αυξημένου κινδύνου για καρδιοπάθεια.

Περισσότερα...

«Κλινική ανάσταση» για 26χρονο 
 
Tο ενδιαφέρον των ιταλικών μέσων ενημέρωσης προσέλκυσε η υπόθεση ενός 26χρονου που σώθηκε από το θάνατο χάρη στην επιμονή γιατρών οι οποίοι του έκαναν καρδιακές μαλάξεις αδιάκοπα επί σαράντα πέντε λεπτά, πολύ πέρα του συνηθισμένου χρονικού ορίου.

Περισσότερα...

«Παρενέργειες» από τα φάρμακα 
 
«Τσουνάμι» ενστάσεων, απεργίες φαρμακαποθηκών και αναστολή παράλληλων εξαγωγών προκαλεί το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, την εφαρμογή του οποίου ζητεί άμεσα ο κ. Σαλμάς, παρά το γεγονός ότι όλη η αγορά αντιδρά, τονίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικές παρατυπίες.

Περισσότερα...

Πως το κάπνισμα «χαλάει» την εμφάνιση 
 
Αν είστε καπνιστές, γνωρίζετε ήδη τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στους πνεύμονες, την καρδιά, τον εγκέφαλο ακόμα και στην σεξουαλική σας ζωή. Αλλά γνωρίζετε πως επηρεάζει σημαντικά και την εμφάνισή σας;

Περισσότερα...

Η κρίση οδηγεί σε υπογεννητικότητα & γήρανση του πληθυσμού 
 
Νέα δεδομένα για τη δημιουργία οικογένειας επιφέρει η οικονομική κρίση, καθώς οι γεννήσεις έχουν μειωθεί δραματικά, γεγονός που, σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, κάνει τους επιστήμονες να μιλούν για γήρανση του πληθυσμού.

Περισσότερα...

Υπνηλία στη δουλειά; Ίσως φταίει ο ελλιπής αερισμός 
 
Έλλειψη ύπνου, ανία, «βαρύ» φαγητό - υπάρχουν πολλοί λόγοι για την υπνηλία που νιώθουμε το μεσημέρι στο γραφείο ή στο σχολείο. Ωστόσο, μια νέα μελέτη αποκαλύπτει έναν ακόμα: τον ελλιπή αερισμό των σύγχρονων κτηρίων.

Περισσότερα...

Φθηνότερα φάρμακα από 1ης Νοεμβρίου 
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Υγείας, με το νέο δελτίο μειώνονται μεσοσταθμικά κατά 16% οι τιμές.

Περισσότερα...

Άνθρωποι & ποντίκια, περί «μεταλλαγμένης» ενημέρωσης 
 
Συνεχίζονται οι προβληματισμοί σχετικά με τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα στην Ευρώπη και συνδέονται, πλέον, όχι μόνο με ζητήματα επιστημονικής επάρκειας και ερευνητικής δεοντολογίας, αλλά –εξίσου σημαντικό- και με, αληθινές ή εικαζόμενες, απόπειρες χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης, για υστερόβουλους σκοπούς. Πολύ πριν από τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, η «μεταλλαγμένη» ενημέρωση προϋπήρξε…

Περισσότερα...

Νομπέλ Ιατρικής σε Γιαμανάκα – Γκέρντον για βλαστοκύτταρα από ενήλικες 
 
Ο Ιάπωνας Σίνγια Γιαμανάκα και ο Βρετανός Τζον Γκέρντον βραβεύονται με το Νομπέλ Ιατρικής 2012 για την έρευνά τους στον τομέα του πυρηνικού αναπρογραμματισμού, μιας τεχνικής, που επιτρέπει την μετατροπή των ενηλίκων κυττάρων σε βλαστοκύτταρα, ικανά να σχηματίσουν κάθε είδους ιστού του ανθρωπίνου σώματος.

Περισσότερα...

Η «μεγάλη οθόνη» ως θεραπευτική προσέγγιση 
 
Την τέχνη και τον κινηματογράφο επιστρατεύουν ψυχολόγοι, για την αντιμετώπιση του άγχους, της ανασφάλειας, της κατάθλιψης και, γενικότερα, της έλλειψης ψυχικής ανάτασης στους δύσκολους καιρούς μας.

Περισσότερα...

Centrum Cardio: ‘Όλα τα οφέλη του Centrum συν κάτι επιπλέον για την καρδιά σας!! 
 
Η καρδιά αποτελεί τον πιο σημαντικό «μηχανισμό» του οργανισμού μας και γι’ αυτό η διατήρηση της καλής λειτουργίας της είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο , οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή για τη ζωή των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες.

Περισσότερα...

«Μεταλλαγμένη» αγελάδα παράγει υποαλλεργικό γάλα 
 
Νεοζηλανδοί επιστήμονες δημιούργησαν την πρώτη στον κόσμο γενετικά τροποποιημένη αγελάδα, η οποία παράγει άφθονο σε πρωτεΐνες γάλα, που είναι υποαλλεργικό. Περίπου το 2% έως 3% των νεογέννητων μωρών εμφανίζουν αλλεργικές αντιδράσεις στο αγελαδινό γάλα και είναι αυτά, τα οποία πρωτίστως αφορά το νέο γάλα.

Περισσότερα...

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται αλλοιωμένες πορτοκαλάδες 
 
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε σε δύο παρτίδες πορτοκαλάδας ΛΟΥΞ 1,5 L χωρίς ανθρακικό, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών (δυσάρεστη οσμή και γεύση).

Περισσότερα...

Νερό: Πολύτιμο και τον χειμώνα 
 
Συμπεριλαμβάνεται στα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Το νερό, πολύτιμο και ζωογόνο, αποτελεί βασικό συστατικό, κατά τα 2/3, του ανθρώπινου οργανισμού: στους άνδρες, το ποσοστό φθάνει το 60-65%, στις γυναίκες το 50-60%, ενώ στα μικρά παιδιά (5-8 χρονών) μέχρι και το 70%.

Περισσότερα...

Μισείτε το σώμα σας; Φταίνε τα γονίδιά σας... 
 
Η εικόνα που έχει μια γυναίκα για το σώμα της και η επιθυμία της να αδυνατίσει πηγάζουν κυρίως από το γενετικό προφίλ της και δευτερευόντως από τις κοινωνικές επιρροές, αναφέρουν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (MSU).

Περισσότερα...

Νορβηγική έρευνα: Τα κινητά μάλλον δεν βλάπτουν την υγεία 
 
Το ενδεχόμενο να είναι «μύθος» η είδηση ότι, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που δημιουργούνται από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών επικοινωνίας, βλάπτουν σοβαρά την υγεία παρουσιάζει τώρα η επιστημονική κοινότητα, μετά από σχετική έρευνα, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν στοιχεία που να ενοχοποιούν τις μικροσυσκευές επικοινωνίας για την πρόκληση ασθενειών, όπως οι διάφορες μορφές καρκίνου.

Περισσότερα...

Ζωή σε εννέα ανθρώπους από 59χρονη δωρητή οργάνων 
 
Η οικογένειά της δώρισε ζωτικά όργανά της για να κερδίσουν τη δική τους μάχη άλλοι πάσχοντες...

Περισσότερα...

Τι αποκαλύπτει η πολιτική του κράτους έναντι των φαρμακείων – Μέρος Β’ 
 
Περνώντας στο 2ο μέρος αυτής της προσπάθειας ενημέρωσης για το θέμα των φαρμακείων θα υπενθυμίσω, για άλλη μια φορά, την τακτική των «κρατούντων» και των παρατρεχάμενων τους, όταν θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες που να δικαιολογούν τις εγκληματικές τους πολιτικές και τακτικές.

Περισσότερα...

Προάγγελος διαζυγίου ο γάμος με «κρύα καρδιά» 
 
Οι γυναίκες που διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις για τον γάμο που ετοιμάζονται να κάνουν, διατρέχουν πολύ αυξημένες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο μέσα στην πρώτη τετραετία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Η χρήση φαρμάκων για τη στύση χωρίς ιατρικό λόγο 
 
Τα φάρμακα για τη στύση χρησιμοποιούνται από σεξουαλικά υγιείς άνδρες; Τα φάρμακα που διευκολύνουν τη στύση, οι γνωστοί αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης, χρησιμοποιούνται ευρέως από το 1998 για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Περισσότερα...

Μιλήστε στο... sex 
 
Οι άνθρωποι που εκφράζονται άνετα για το σεξ την ώρα της σεξουαλικής επαφής, αποκομίζουν πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτήν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Ο κόσμος των light 
 
Καλωσήλθατε στον κόσμο των light, των προϊόντων που μπαίνουν στο καλάθι για να καθησυχάσουν συνειδήσεις, να ξεπλύνουν διατροφικές ενοχές, αλλά και να αδυνατίσουν -όχι πάντα-, με επιτυχία.

Περισσότερα...

Προσπαθήστε να μην ξεπερνάτε τη μία γλυκιά λιχουδιά την ημέρα 
 
Η ζάχαρη μοιάζει, ίσως όσο καμία άλλη τροφή, με νόμισμα που έχει δυο πλευρές: αποτελεί καύσιμο για τον οργανισμό, χαρίζοντας ενέργεια, πολύτιμη για τη λειτουργία του, αλλά ταυτόχρονα είναι και ύπουλος εχθρός. Κρύβεται άλλωστε σε πλείστα όσα τρόφιμα, θεωρητικώς αθώα.

Περισσότερα...

Μεταμόσχευση κυττάρων εναντίον τύφλωσης 
 
Βρετανοί ερευνητές επέτυχαν να αποκαταστήσουν μερικώς την όραση τυφλών ποντικών μεταμοσχεύοντας στα μάτια τους κύτταρα-φωτοϋποδοχείς. Το νέο επίτευγμα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature» εκτιμάται ότι αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη θεραπειών για ασθενείς με εκφυλιστικές νόσους των οφθαλμών.

Περισσότερα...

Η υγεία περνάει απ’ τα δόντια... 
 
Οι ειδικοί έχουν αρχίσει να το πιστεύουν ακράδαντα: η ουλίτιδα – από την οποία επιεικώς πάσχει ο μισός πληθυσμός – δεν είναι αθώα ούτε ενέχει ως αποκλειστικό κίνδυνο την απώλεια των δοντιών. Τουναντίον, μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικά για τη ζωή νοσήματα.

Περισσότερα...

Οι ψηλές κινδυνεύουν από καρκίνο των ωοθηκών 
 
Οι ψηλές γυναίκες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο των ωοθηκών, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση των έως τώρα μελετών επί του θέματος, η οποία αποκαλύπτει ότι και η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τη νόσο.

Περισσότερα...

Στον αέρα 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι από τα χρέη του ΕΟΠΥΥ 
 
Στα χρέη βυθίζεται το νέο μεγαλύτερο Ταμείο περίθαλψης, υπό την ομπρέλα του οποίου λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι.

Περισσότερα...

Κλειστά την Πέμπτη τα φαρμακεία σε Αθήνα - Πειραιά 
 
«Λουκέτο» στα φαρμακεία τους βάζουν την Πέμπτη οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά. Στις 9 π.μ. θα βρίσκονται έξω από τα γραφεία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Περισσότερα...

Τα Γενόσημα Φάρμακα Ι 
 
Τελευταία έχει γίνει πολύς θόρυβος για τα γενόσημα φάρμακα στην χώρα μας, και ως συνήθως ακούγονται από όλες τις πλευρές ανακρίβειες, ή μισές αλήθειες. Το Medinfo θα προσπαθήσει να ενημερώσει το κοινό του, βασιζόμενο πάντα στις πλέον αξιόπιστες πηγές, έτσι ώστε να μπορέσει ο πολίτης να αντλήσει τις πληροφορίες εκείνες που θα τον βοηθήσουν να κατανοήσει το πρόβλημα και να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Περισσότερα...

Τα νοσοκομεία θα στέλνουν τον λογαριασμό στις πρεσβείες 
 
Από τις διπλωματικές αντιπροσωπείες ξένων χωρών θα απαιτεί το υπουργείο Υγείας τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των παράνομων μεταναστών στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Στο σταυροδρόμι της ανέχειας, λίγα βήματα από την Ομόνοια, η Πολυκλινική Αθηνών περιθάλπει τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα.

Περισσότερα...

Η υπερβολή βλάπτει την ομορφιά 
 
Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες που η γαλλίδα ηθοποιός και μοντέλο Εμμανουέλ Μπεάρ δήλωσε μετανιωμένη για τις πλαστικές επεμβάσεις που ξεκίνησε στην… τρυφερή ηλικία των 27 ετών. Η 47χρονη σήμερα Μπεάρ, με τα πάλαι ποτέ σαρκώδη χείλη της πρησμένα από τις αισθητικές ενέσεις, ομολόγησε ότι αν ήξερε ότι θα παραμορφωνόταν, θα ήταν περισσότερο προσεκτική…

Περισσότερα...

Γιατί μιλάμε στον ύπνο μας 
 
Σχεδόν όλοι μας έχουμε ακούσει σε κάποια φάση της ζωής μας την φράση «μιλούσες στον ύπνο σου το βράδυ». Η φράση αυτή μπορεί να προκαλέσει διάφορα συναισθήματα, από έκπληξη έως ντροπή και ανησυχία, αλλά πάντοτε εγείρει ένα ερώτημα: «Τί έλεγα;»

Περισσότερα...

Γυναίκες: Και τώρα, ο οργασμός στο γυμναστήριο... 
 
Οι γυναίκες δεν χρειάζονται απαραιτήτως έναν σύντροφο ή οποιοδήποτε «βοήθημα» σεξουαλικής διέγερσης για να φτάσουν στην κορύφωση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που αποκαλύπτει ότι πολλές έχουν οργασμό εξαιτίας της… γυμναστικής.

Περισσότερα...

Βρήκαν την αιτία της φαλάκρας - και ετοιμάζουν φάρμακο... 
 
Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως μία πρωτεΐνη είναι τελικά υπεύθυνη για την φαλάκρα - και τα ακόμα καλύτερα νέα είναι πως ήδη έχουν επινοηθεί (για άλλο λόγο) φάρμακα που την αδρανοποιούν και τα οποία δοκιμάζονται σε ανθρώπους.

Περισσότερα...

Όχι απόψε αγάπη μου. Στ’ αλήθεια έχω πονοκέφαλο... 
 
Τελικά, η κλασική φράση «όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο» κρύβει μέσα της κάποιους κόκους αλήθειας. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως οι γυναίκες που παρουσιάζουν επί χρόνια και συχνά πονοκέφαλο ή ημικρανία έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώνουν και σεξουαλικά προβλήματα.

Περισσότερα...

Τα βλαστοκύτταρα αποτρέπουν την απόρριψη των μοσχευμάτων 
 
Η έγχυση βλαστοκυττάρων έπειτα από την μεταμόσχευση νεφρού μπορεί να εξουδετερώσει την ανάγκη για λήψη φαρμάκων, τα οποία λαμβάνονται για να αποτραπεί η απόρριψη του μοσχεύματος, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές.

Περισσότερα...

Ο ΣΦΕΕ για τις ελλείψεις φαρμάκων 
 
Ο ΣΦΕΕ ανακοινώνει ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις δεν έχουν καμία ευθύνη στο θέμα των ελλείψεων φαρμάκων.

Περισσότερα...

Καλές μαμάδες... σε κρίση 
 
Μόλις 48 λεπτά ημερησίως έχουν στη διάθεσή τους οι μητέρες της Δυτικής Ευρώπης για να ασχοληθούν με τον εαυτό τους Ολες οι μητέρες θέλουν να είναι «καλές μαμάδες», αλλά οι μισές φαίνεται να πιστεύουν ότι δεν τα καταφέρνουν πια να είναι!

Περισσότερα...

Πόσες λέξεις πρέπει να λέει ένα δίχρονο παιδί; 
 
Τα δίχρονα παιδιά που δεν «ξεστομίζουν» περισσότερες από 50 λέξεις ενδεχομένως να εμφανίσουν προβλήματα στον λόγο, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, απλά τεστ λεξιλογίου μπορούν να υποδείξουν ποια από αυτά τα παιδάκια θα εμφανίσουν προβλήματα κατά την εκμάθηση της γλώσσας στο σχολείο, ώστε να υποβληθούν εγκαίρως στην κατάλληλη θεραπεία.

Περισσότερα...

Τα 14 λάθη που κάνουμε με τα προφυλακτικά 
 
Τα προφυλακτικά δεν μπορούν να αποτρέψουν τις ανεπιθύμητες κυήσεις ούτε τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, εάν δεν χρησιμοποιούνται σωστά. Δυστυχώς, μία νέα ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας αποκαλύπτει ότι τα λάθη με τα προφυλακτικά είναι πάρα πολύ συνηθισμένα.

Περισσότερα...

Τα πορτοκάλια προστατεύουν από το εγκεφαλικό 
 
Μία ουσία που υπάρχει στα πορτοκάλια, τα γκρέιπ φρουτ και άλλα εσπεριδοειδή μειώνει τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές.

Περισσότερα...

Απεργούν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί 
 
Απεργία την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στη μείωση «κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών».

Περισσότερα...

Δωρεάν εξετάσεις ασφαλισμένων και τα απογεύματα 
 
Δωρεάν θα εξετάζουν τους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τα απογεύματα οι συμβεβλημένοι γιατροί. Οπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκέπτονται τους γιατρούς στο ιατρείο τους τα απογεύματα χωρίς να πληρώνουν επίσκεψη.

Περισσότερα...

Η ικανοποίηση από το σεξ αυξάνεται με την ηλικία 
 
Η ικανοποίηση των γυναικών από τη σεξουαλική τους ζωή αυξάνεται με την ηλικία, είτε επειδή βελτιώνεται το ίδιο το σεξ είτε επειδή κάνουν σεξ μόνο όταν πραγματικά το θέλουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Περισσότερα...

60 ζωές - 30 νεφροί: Το μεγαλύτερο ντόμινο μεταμοσχεύσεων του κόσμου 
 
Το μεγαλύτερο ντόμινο μεταμοσχεύσεων στον κόσμο πραγματοποιήθηκε σε διάστημα τεσσάρων μηνών στις ΗΠΑ – ένα ντόμινο στο οποίο συμμετείχαν 60 άνθρωποι, 30 νεφροί που «άλλαξαν χέρια», 17 νοσοκομεία και 11 πολιτείες της χώρας!

Περισσότερα...

Αυξηση κρουσμάτων καρκίνου του Μαστού - Οργανωμένα Κέντρα Μαστού 
 
Αλματώδη αύξηση στον καρκίνο του μαστού αναμένουν οι επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2020. Μάλιστα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το ποσοστό αύξησης το 2020 θα φτάσει το 50% σε σχέση με τα κρούσματα της νόσου το 2000!

Περισσότερα...

Γιατί δεν πρέπει να πηγαίνουμε θυμωμένοι για ύπνο 
 
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει το παλιό ρητό που λέει «μην πηγαίνεις για ύπνο θυμωμένος γιατί το άλλο πρωί ο θυμός θα έχει γίνει μνησικακία».

Περισσότερα...

Οι εχθροί και οι σύμμαχοι της πέψης 
 
Τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία, μετά το κρυολόγημα, που οδηγεί τους ανθρώπους να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Περισσότερα...

Προβλήματα από τη νύστα 
 
Νέα έρευνα έχει ανακαλύψει ότι οι διαταραχές ύπνου των πολιτών της Αυστραλίας, ανεξαρτήτως φύλου, προέλευσης και ηλικίας, στοιχίζουν πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, σε έξοδα παθήσεων και έμμεσες δαπάνες.

Περισσότερα...

Αναβλήθηκε η συνάντηση Κουτρουμάνη με την τρόικα 
 
Αναβλήθηκε λόγω "τεχνικών δυσχερειών" η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με το ανώτερο κλιμάκιο της τρόικας για τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις και τις επικουρικές συντάξεις. Η ημερομηνία της νέας συνάντησης δεν έχει ορισθεί, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Περισσότερα...

ΦΣΑ: περισσότερα εφημερεύοντα φαρμακεία 
 
Τον αριθμό των εφημερευόντων φαρμακείων αύξησε με απόφαση του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Περισσότερα...

Η πίεση πρέπει να μετριέται και στα δύο χέρια 
 
Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης πρέπει να γίνεται και στα δύο χέρια, διότι η διαφορά στις τιμές της ανάμεσά τους μπορεί να υποδηλώνει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.

Περισσότερα...

Νέο τεστ «εξετάζει» το πιάτο μας 
 
Εντοπίζει πόσα φρούτα και λαχανικά καταναλώσαμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Σε πέντε χρόνια από σήμερα, σύμφωνα με βρετανούς ειδικούς, ένα γρήγορο τεστ θα αποκαλύπτει κατά πόσο τρώμε καθημερινά όλα τα φρούτα και τα λαχανικά μας.

Περισσότερα...

Σνακ και διασκέδαση: το μη χείρον βέλτιστον 
 
Μη στερείτε εντελώς τα σνακ από το παιδί, μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Στη θεωρία, όλα είναι απλά. Υγιεινή διατροφή θα πει φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες… Τι επιλέγει όμως κανείς όταν πηγαίνει το παιδί του σινεμά ή σε πάρτι;

Περισσότερα...

«Δεν πληρώνουμε την αντικατάσταση των εμφυτευμάτων» 
 
Κι ενώ το ελληνικό Υπουργείο Υγείας αναμένεται να δώσει σήμερα στοιχεία για τα προβληματικά εμφυτεύματα στήθους της εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP) που διακινήθηκαν στην Ελλάδα, στην Βρετανία έχει ξεσπάσει διαμάχη για τις αποζημιώσεις, τις οποίες αρνείται να καταβάλει ο ιατρικός όμιλος Χάρλεϊ, που τοποθέτησε τα περισσότερα εμφυτεύματα ΡΙΡ από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία κοσμητικής χειρουργικής.

Περισσότερα...

Τι μάθαμε για το σεξ το 2011 
 
Στο μικροσκόπιο της ιατρικής έρευνας βρέθηκε το σεξ την χρονιά που πέρασε – και όσα αποκάλυψε, άλλοτε προκάλεσαν έκπληξη, άλλοτε θυμηδία και ενίοτε θεωρήθηκαν αναμενόμενα.

Περισσότερα...

Η οικονοµική κρίση οδηγεί τους Ελληνες στην κατάθλιψη 
 
Οι ηλικίες 36-50 αντιµετωπίζουν αυξηµένη πίεση και υφίστανται τη µεγαλύτερη ψυχολογική επιβάρυνση.

Περισσότερα...

Κίνδυνος καρκίνου του νεφρού από το πολύ κρέας 
 
Οι λάτρεις του κόκκινου κρέατος μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του νεφρού, προειδοποιούν αμερικανοί ερευνητές. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για όσους τρώνε καθημερινά κρέας, κατά προτίμηση στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Περισσότερα...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη χειρουργική της παχυσαρκίας 
 
Για την νοσογόνο παχυσαρκία η τηλεόραση έχει αφιερώσει τόσο χρόνο στο θέμα αυτό με τόσο «βαριές» εκφράσεις από τους ειδικούς που μιλάνε για τη μάστιγα του αιώνα που σύντομα θα εξελιχθεί στη πρώτη αιτία θανάτου τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα...

Υγεία και σύγχρονες συνθήκες εργασίας – μια ακόμη αντίφαση 
 
Ένας από τους πλέον γνωστούς και αποδεδειγμένα νοσογόνους παράγοντες των σύγχρονων κοινωνιών είναι το στρες. Σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια σειρά από τις πλέον θανατηφόρες ασθένειες της εποχής μας συνδέονται με αυτή την παράμετρο.

Περισσότερα...

Κάνει θραύση η νόσοs των καπνιστών 
 
Βήχας και δυσκολίες στην αναπνοή πρέπει να μας ευαισθητοποιήσουν καθώς δείχνουν ότι η νόσος έχει ήδη εκδηλωθεί. Γνωστή και ως «νόσος των καπνιστών», η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι στενά συνδεδεμένη με το τσιγάρο.

Περισσότερα...

Ομιλία προέδρου ΕΟΦ για ιατρικά συνέδρια 
 
Ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Αν. Καθηγητ