Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 17:21
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Νέα Υγείας
Προσθήκη συμπληρωμάτων στο ψωμί
Επιμέλεια: Δ. Πανταζής - Φαρμακοποιός 
Πηγή: Food Standards Agency   
Δημοσιεύθηκε: Στις 27/10/2009 ώρα: 14:34
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Αποτέλεσμα νέων στοιχείων που ήλθαν στην επιφάνεια σχετικά με τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου, η κυβερνητική οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου Food Standards Agency, δήλωσε ότι η προσθήκη φολικού οξέος στο αλεύρι πρέπει να είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική.
Η επιτροπή στην ανακοίνωση της δηλώνει ότι, μια ομάδα εργασίας από εμπειρογνώμονες, η οποία περιελάμβανε μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής Για την Διατροφή (Scientific Advisory Committee on Nutrition - SACN),  αναθεώρησε δύο μελέτες σχετικά με το φολικό οξύ και τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Η ομάδα μελέτησε ακόμη και τις συνδυασμένες μελέτες που είχαν γίνει για να διερευνηθεί η επίδραση των βιταμινών του συμπλάγματος Β (συμπεριλαμβανομένου του φολικού οξέος) στις καρδιαγγειακές παθήσεις και τον καρκίνο.

Η ομάδα εργασίας, στην οποία περιλαμβάνονταν και μέλη της ανεξάρτητης επιτροπής για την καρκινογέννηση από χημικές ουσίες, αλλά και ένας εξωτερικός εμπειρογνώμονας για θέματα καρκίνου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα νέα στοιχεία δεν παρέχουν ουσιαστική βάση για να αλλάξει η προηγούμενη σύστασή, του το 2006, για την υποχρεωτική ενίσχυση του αλευριού που χρησιμοποιείται για ψωμί, με φολικό οξύ. Επίσης τον Ιούνιο του 2007 η σύσταση της σχετικής επιτροπής προς τους υπουργούς υγείας είχε γίνει με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν έλεγχοι που αφορούν την εθελοντική ενίσχυση και υπήρχαν ξεκάθαρες οδηγίες σχετικά με την χρήση συμπληρωμάτων που περιείχαν φολικό οξύ.

Εμείς έχουμε να προσθέσουμε ότι, έχουμε ακόμα να διατρέξουμε πολύ δρόμο, μέχρι να μάθουμε, με σχετική βεβαιότητα, ποιες είναι οι επιδράσεις από της κατάχρηση μιας σειράς χημικών ουσιών στον οργανισμό. Μέχρι τότε καλό είναι να γίνεται χρήση με φειδώ ορισμένων ουσιών (συμπληρωματικά), που χρησιμοποιούνται για την βελτίωση της γεύσης και της εμφάνισης ορισμένων τροφών.
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2017 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.