Κυριακή 26 Μαΐου 2019 14:23
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Νέα Υγείας
Παιδική θνησιμότητα & Λοιμώξεις
Επιμέλεια: Δ. Πανταζής - Φαρμακοποιός 
Πηγή: BBC   
Δημοσιεύθηκε: Στις 08/04/2010 ώρα: 12:40
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Όπως μας ενημερώνει το BBC, οι λοιμώξεις αποτελούν την αιτία θανάτου για ένα στα 5 παιδιά στην Αγγλία και Ουαλία. Μάλιστα οι λοιμώξεις αυτές θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί σύμφωνα με το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Οι ερευνητές της «Health Protection Agency» δήλωσαν ότι μεγαλύτερη επαγρύπνηση από την πλευρά των γιατρών θα μπορούσε σημαντικά να μειώσει την παιδική θνησιμότητα. Οι μισοί από τους 1300 θανάτους παιδιών, που οφείλονται σε λοιμώξεις, μέσα σε μια χρονική περίοδο δύο χρόνων, συνέβησαν σε παιδιά που είχαν και άλλες σύνοδες παθήσεις και θα μπορούσαν να μειωθούν δραστικά αν είχαν εμβολιαστεί.

Οι ερευνητές βασίστηκαν σε δεδομένα που συνέλεξαν μεταξύ των ετών 2003 και 2005. Αναλύοντας τα πιστοποιητικά θανάτου των παιδιών ηλικίας 28 ημερών έως και 24 ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 20% του συνολικού αριθμού (6.987) θανάτων οφείλονταν σε λοίμωξη. ¶λλες υποκείμενες νόσοι ή καταστάσεις που συνυπήρχαν στα παιδιά που πέθαναν από λοίμωξη ήταν τα πρόωρα νεογνά, η εγκεφαλική παράλυση και ο καρκίνος.

Στο 59% των θανάτων που καταγράφτηκαν η λοίμωξη οφείλονταν σε βακτήρια, το 31% οφείλονταν σε ιούς και το 8% σε μύκητες. Ένα εύρημα που ανησύχησε ιδιαίτερα του ερευνητές, μας ενημερώνει πάντα το BBC, ήταν ο υψηλός ρυθμός θανάτων από εντερικές λοιμώξεις στα παιδιά που είχαν και άλλα προβλήματα υγείας, λοιμώξεις που κάτω από κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν πρόβλημα σε υγιή παιδιά, αλλά που είναι ανθεκτικές στην θεραπεία.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πέρσι, μας λέει το BBC, κατέγραφε την ανάγκη να γίνουν περισσότερα πράγματα προκειμένου να προληφθούν οι θάνατοι από λοιμώξεις σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Οι συγκεκριμένοι μελετητές έγραψαν στο περιοδικό «Pediatric Infectious Disease Journal» ότι ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης στα παιδιά θα ήταν να προστεθούν περισσότεροι εμβολιασμοί στο πρόγραμμα τους. Για παράδειγμα, τα εμβόλια της γρίπης, της ηπατίτιδας Β, της ανεμοβλογιάς είναι ανάμεσα στα διαθέσιμα εμβόλια που δεν περιλαμβάνονται όμως στο πρόγραμμα.

Ο Dr David Vickers από το Royal College of Paediatrics and Child Health δήλωσε ότι, «θα πρέπει να στηρίξουμε την ανάγκη έρευνας προκειμένου να διαπιστώσουμε αν νέοι εμβολιασμοί θα πρέπει να προστεθούν στο υπάρχων πρόγραμμα εμβολιασμών για παιδιά»  και συνέχισε, «η πρώιμη διάγνωση των άρρωστων παιδιών και η πιο συστηματική διαχείριση μέσω κλινικών πρωτοκόλλων μπορούν να συμβάλλουν στην δυνατή μείωση των θανάτων από λοιμώξεις».
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & ¶ντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.