Κυριακή 26 Μαΐου 2019 14:03
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Νέα Υγείας
Επί τάπητος το μέλλον στην ηλεκτρονική υγεία
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: Real.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 07/07/2011 ώρα: 09:00
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Την ανάγκη της ηλεκτρονικής υγείας (eHealth), τόνισε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας, Ανδ. Λοβέρδος, ο οποίος συμμετείχε στο άτυπο Συμβούλιο Υγείας που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία χθες και σήμερα.

Μίλησε για τη σπουδαιότητα της τηλεϊατρικής στη χώρα μας και ιδιαίτερα για τα νησιά και την εξ αποστάσεως παροχή υπηρεσιών διάγνωσης και θεραπείας. Εξήγησε ότι οι εφαρμογές της ηλεκτρονικής υγείας αποτελούν βασικά συστατικά της αναδιοργάνωσης και του εξορθολογισμού του συστήματος υγείας σε σχέση με το management των νοσοκομείων και την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού φακέλου του ασθενούς.

Επίσης, αναφέρθηκε στους δύο βασικούς τομείς εργασίας, στην προώθηση της ηλεκτρονικής υγείας, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (e-prescribing) και τις ηλεκτρονικές προμήθειες (e-procurement).

Στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας, συζητήθηκαν τα θέματα των μεταμοσχεύσεων, ο υγιεινός τρόπος ζωής, η ηλεκτρονική υγεία (eHealth), καθώς και οι διαταραχές επικοινωνίας στα παιδιά που είναι και τα βασικά θέματα της Πολωνικής Προεδρίας της ΕΕ. Θέματα που βρίσκονται στις προτεραιότητες της πολιτικής υγείας του ελληνικού υπουργείου Υγείας και για τα οποία ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συναδέλφους του.

Ο υπουργός Υγείας κατά την παρέμβασή του στο θέμα των προσδιοριστικών παραγόντων της υγείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μη μεταδοτικές ασθένειες, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, οι οποίες σε ένα μεγάλο βαθμό προλαμβάνονται με την αντιμετώπιση των βασικών παραγόντων κινδύνου και συγκεκριμένα το κάπνισμα, την κατανάλωση οινοπνεύματος, την ανθυγιεινή διατροφή και τη μη άσκηση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι η μάχη κατά της επιδημίας των χρόνιων παθήσεων μαζί με την αναμόρφωση του συστήματος υγείας είναι οι βασικές προτεραιότητές της πολιτικής υγείας στην Ελλάδα. Τόνισε, επίσης, ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής με έμφαση στη μείωση του καπνίσματος, στην υγιεινή διατροφή, στην άσκηση και στον αθλητισμό είναι τομέας που το υπουργείο Υγείας επικεντρώνει την προσπάθειά του.

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.