Κυριακή 26 Μαΐου 2019 14:33
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Νέα Υγείας
Μεταξύ των καλύτερων Νοσοκομείων στον κόσμο το ΠΑ.Γ.Ν.Η
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: Κόσμος Επικοινωνία   
Δημοσιεύθηκε: Στις 02/10/2011 ώρα: 11:03
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Μεταξύ των καλύτερων νοσοκομείων του κόσμου, για τις πολύ υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει στην Μεταβολική Χειρουργική, συγκαταλέγεται το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου!

Μάλιστα πρόσφατα η Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ, για την πρωτοπορία της και τις επιτυχίες στην αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας, βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειρουργικής της Παχυσαρκίας (International Federation for the Surgery of Obesity - IFSO) με δίπλωμα Αριστείας!

Η απονομή της τιμητικής διάκρισης έγινε στον Αμβούργο της Γερμανίας κατά την διάρκεια του 16ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νοσημάτων, στο οποίο συμμετείχαν 2.500 γιατροί απ όλο τον κόσμο.

Το Δίπλωμα Αριστείας  για λογαριασμό του ΠΑΓΝΗ και  της Κλινικής  Χειρουργικής Ογκολογίας παρέλαβε ο διευθυντής της , Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ Γιάννης Μελισσάς.
«Η διάκριση αυτή, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και τους Έλληνες που βρίσκονται στο στόχαστρο της διεθνούς κατακραυγής  τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης» δήλωσε ο καθηγητής κ Μελισσάς και πρόσθεσε «Ταυτόχρονα η διάκριση μας υποχρεώνει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς μας  υπηρεσίες υγείας ανάλογες αυτών που προσφέρονται στα νοσοκομεία των πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου».

ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ  ΟΓΚΛΟΓΙΑΣ  ΤΟΥ  ΠΑΓΝΗ
Η Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας, μετά και την απονομή της  διάκρισης είναι πλέον και με τη «βούλα» ένα από τα 14  αναγνωρισμένα μέχρι στιγμής Κέντρα Αριστείας για τη Βαριατρική και Μεταβολική Χειρουργική σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Την διεύθυνση της Κλινικής έχει ο καθηγητής κ Μελισσάς, ενώ το προσωπικό συμπληρώνουν τρείς ακόμη χειρουργοί και  μια αξιόλογη υποστηρικτική ομάδα από διαιτολόγους, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγους, γαστρεντερολόγους, ακτινολόγους, ενδοκρινολόγους και αναισθησιολόγους.

Στόχος της διεύθυνσης  είναι  στο μέλλον να μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ η επιστημονική ομάδα προκειμένου να μην υπάρχει ανάγκη ύπαρξης λίστας αναμονής. Την τελευταία πενταετία (από το 2006 μέχρι το 2010) έχουν πραγματοποιηθεί  540 βαριατρικές  χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία από τα 63 Ευρωπαϊκά Νοσοκομεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κέντρων Αριστείας του IFSO, και τα οποία παρουσιάστηκαν στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νοσημάτων, έχουμε:
• Θνητότητα σε 7.000 ασθενείς που χειρουργήθηκαν  0.07%.
• Συχνότητα επιπλοκών, κατά και μετά την επέμβαση  3.46%
• Απώλεια βάρους  ένα  χρόνο μετά από επέμβαση.
• Τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου  55%
• Επιμήκη γαστρεκτομή (μανίκι)  67%
• Γαστρική παράκαμψη 70%.

Ακόμη τα αποτελέσματα των επεμβάσεων απώλειας βάρους και θεραπείας των μεταβολικών παθήσεων όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης, η αρτηριακή Υπέρταση,  η Υπερλιπιδαιμία κ,α,λ, συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση της ποιότητα της ζωής των ασθενών μετεγχειρητικά, όσο και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης.

Τέλος σημαντικό επίσης στην εποχή της μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι ότι η χειρουργική θεραπεία των νοσημάτων αυτών, εξοικονομεί τεράστια ποσά που τα ασφαλιστικά συστήματα θα πλήρωναν για την φαρμακευτική θεραπεία των νοσημάτων για ολόκληρη την ζωή των ασθενών!

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.