Σαββάτο 25 Μαΐου 2019 10:48
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Νέα Υγείας
Αυξάνονται οι φορείς του AIDS
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: Real.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 23/11/2011 ώρα: 08:49
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Σε 34 εκατομμύρια ανέρχονται οι άνθρωποι που ζουν σε όλο τον κόσμο με τον ιό HIV, κυρίως λόγο της μεγαλύτερης πρόσβασης που έχουν σε θεραπείες, οι οποίες συνέβαλαν στο να μειωθούν σημαντικά οι θάνατοι από AIDS, σύμφωνα με την έκθεση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για το AIDS (UNAIDS) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με τον ιό δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλος, κυρίως λόγω της καλύτερης πρόσβασης στις θεραπείες", επισημαίνουν οι ειδικοί της υπηρεσίας.

Σε σχέση με το 2009 ο αριθμός των φορέων αυξήθηκε κατά 3,3% και ο αριθμός των νέων μολύνσεων με τον ιό παράμεινε σταθερός στα 2,7 εκατομμύρια, δείχνοντας μια τάση μείωσης των νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με την UNAIDS.

Αντίθετα, ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με το AIDS μειώθηκε κατά 5,3% γιατί το σημερινό επίπεδο των ερευνών επιτρέπει να σωθούν περισσότεροι ασθενείς, σύμφωνα με του επιστήμονες.

"Πριν από λίγα μόνο χρόνια, θα φαινόταν υπερβολή να ανακοινώσουμε ότι το τέλος της επιδημίας του AIDS είναι κοντά, όμως η επιστήμη, η στήριξη της πολιτείας και η ανταπόκριση της κοινωνίας αρχίζουν να φέρνουν συγκεκριμένα και χειροπιαστά αποτελέσματα", υπογράμμισε ο Μισέλ Σιντιμπέ, εκτελεστικός διευθυντής της υπηρεσίας.

"Καμπανάκι" για τους αυξητικούς ρυθμούς μετάδοσης του HIV στην Ελλάδα
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για την πορεία του AIDS στη χώρα μας, καθώς καταγράφεται αύξηση 52,7%, και 1250% στον πληθυσμό των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Βασικοί λόγοι μετάδοσης του ιού θεωρούνται οι τοξικομανείς και η παράνομη πορνεία, σε συνδυασμό με την παράνομη μετανάστευση.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ η νόσος θερίζει στα παράνομα εκδιδόμενα άτομα ενώ σήμερα μόνο στην Αττική, υπάρχουν 600 παράνομοι οίκοι ανοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού, την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011 δηλώθηκαν 803 περιπτώσεις λοίμωξης, εκ των οποίων οι 686 αφορούσαν άνδρες και οι 117 γυναίκες. Ο μεγαλύτερος αριθμός καταγράφηκε, όπως συνήθως, στην ομάδα των ανδρών που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες (33,13%). Ωστόσο το δεκάμηνο του 2011, παρατηρείται μια σημαντική αλλαγή στα χαρακτηριστικά της επιδημίας του HIV στην Ελλάδα , καθώς καταγράφεται αύξηση 1250% στον πληθυσμό των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011 δηλώθηκαν 190 περιπτώσεις HIV λοίμωξης, σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Αριθμός που αποτελεί το 1/4 (23,66%), των δηλωθέντων περιστατικών της συγκεκριμένης περιόδου. Η μεγάλη πλειοψηφία αφορά άνδρες 81,58%, ενώ μία στις 4 γυναίκες που δηλώθηκαν ήταν ηλικίας μικρότερης των 25 ετών.

Η εξάπλωση της HIV λοίμωξης στους ενδοφλέβιους χρήστες ευνοείται από τις χαμηλές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, την πορνεία, την αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη και την κοινή χρήση μολυσμένων βελόνων και συριγγών, είπε η κ. Κρεμαστινού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι και την 31η Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί 11.340 περιστατικά λοίμωξης. Από το σύνολο των ατόμων αυτών 3.235 έχουν εμφανίζει AIDS και 5.500 βρίσκονται υπό αντιρετροϊκή θεραπεία. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται στους 2.152.

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.