Σαββάτο 19 Αυγούστου 2017 15:56
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Νέα Υγείας
Κίνδυνος καρκίνου του νεφρού από το πολύ κρέας
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: Τα Νέα - Υγεία   
Δημοσιεύθηκε: Στις 04/01/2012 ώρα: 10:02
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Οι λάτρεις του κόκκινου κρέατος μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του νεφρού, προειδοποιούν αμερικανοί ερευνητές. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για όσους τρώνε καθημερινά κρέας, κατά προτίμηση στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Αναλύοντας στοιχεία από σχεδόν 500.000 εθελοντές ηλικίας άνω των 50 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν επί κατά μέσον όρο εννέα χρόνια, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο κρέας είχαν κατά 19% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του νεφρού.

Όσοι μάλιστα προτιμούσαν το κρέας τους στο γκριλ ή στα κάρβουνα, κινδύνευαν ακόμα περισσότερο, γράφουν στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN).

«Το κόκκινο κρέας αποτελεί σημαντική πηγή σιδήρου και πρωτεϊνών, αλλά η κατάχρησή του πρέπει να αποφεύγεται», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μωχάμεντ Ελ-Φαραμάβι, επιδημιολόγος στο Κέντρο Επιστήμης Υγείας του Πανεπιστημίου του Βόρειου Τέξας.

Οι ισχύουσες διατροφικές οδηγίες συνιστούν το πολύ μία μερίδα κόκκινο κρέας την εβδομάδα ή ανά 15θημερο.

Η κατάχρηση κόκκινου κρέατος έχει σχετιστεί με πολλαπλά προβλήματα υγείας, το κυριότερο από τα οποία είναι η συσσώρευση λιπωδών ιζημάτων στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών (αρτηριοσκλήρυνση ή αθηροσκλήρωση) και η πρόκληση καρδιοπάθειας.

Οι εθελοντές της νέας μελέτης έτρωγαν κατά μέσον όρο 60-90 γραμμάρια κόκκινο κρέας την ημέρα, ενώ οι γυναίκες 30-60 γραμμάρια ημερησίως, αλλά πολλοί έτρωγαν περισσότερο.

Όσοι έφταναν ή υπερέβαιναν τα 110 γραμμάρια την ημέρα, είχαν κατά 19% υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του νεφρού. Ο κίνδυνος παρέμεινε αυξημένος ακόμα και όταν οι εθελοντές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του νεφρού.

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2017 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.