Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 14:22
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Νέα Υγείας
Αναβλήθηκε η συνάντηση Κουτρουμάνη με την τρόικα
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: Real.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 31/01/2012 ώρα: 12:07
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Αναβλήθηκε λόγω "τεχνικών δυσχερειών" η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με το ανώτερο κλιμάκιο της τρόικας για τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις και τις επικουρικές συντάξεις. Η ημερομηνία της νέας συνάντησης δεν έχει ορισθεί, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Η απόφαση για αναβολή ελήφθη αργά χθες το βράδυ, μετά τη συνάντηση της γενικής γραμματέως του υπουργείου 'Αννας Στρατινάκη, με το τεχνικό κλιμάκιο, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα χωρίς να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Κατά τη συνάντηση αυτή εξετάσθηκαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στατιστικά και οικονομικά στοιχεία, με τα οποία επιχειρήθηκε να αξιολογηθεί η επίδραση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, και εκείνων που προτείνονται από την ελληνική πλευρά ή την τρόικα στην εξέλιξη της σχέσης του κόστους εργασίας με την παραγωγικότητα, ως το 2015.

Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κοινά αποδεκτό, με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα, οικονομομετρικό μοντέλο, το οποίο να οδηγεί σε "αντικειμενικά" συμπεράσματα.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν, ότι ούτως ή άλλως στατιστικά και οικονομικά στοιχεία δεν μπορούν να απαντήσουν σε μείζονα πολιτικά ζητήματα που πρέπει να ληφθούν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Η τρόικα "ρίχνει στο τραπέζι", εκτός από τη μείωση του βασικού μισθού στα επίπεδα της Ισπανίας, δηλαδή στα 641,50 ευρώ, και τις απολύσεις, το σύνολο των επιδομάτων ακόμη και των περίπου 89 κοινωνικών επιδομάτων. Πρόκειται για επιδόματα και παροχές σε ανέργους, μητέρες, τρίτεκνους ή πολύτεκνους, ειδικά επιδόματα του υπουργείου Υγείας και παροχές του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Η τρόικα θεωρεί "επιδόματα" και τον 13ο και 14ο μισθό. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι, τα δώρα περιλαμβάνονται στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και μια νομοθετική παρέμβαση στο θέμα αυτό, προσκρούει σε διατάξεις του κοινοτικού δικαίου του ελληνικού συντάγματος και σε διεθνείς συμβάσεις, ενώ πλήττει την αρχή της οικονομικής ελευθερίας, μέρος της οποίας αποτελεί η ελευθερία των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Στο μεταξύ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επομένων ημερών, πιθανότατα την Πέμπτη, η νέα συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, ενώ εντός της εβδομάδας επίσης, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, για την απομείωση του ελληνικού χρέους, και να έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νέα συμφωνία.

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.