Κυριακή 26 Μαΐου 2019 14:58
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Νέα Υγείας
Δωρεάν εξετάσεις ασφαλισμένων και τα απογεύματα
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: ToVima.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 21/02/2012 ώρα: 11:18
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Δωρεάν θα εξετάζουν τους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τα απογεύματα οι συμβεβλημένοι γιατροί. Οπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκέπτονται τους γιατρούς στο ιατρείο τους τα απογεύματα χωρίς να πληρώνουν επίσκεψη.

Οι γιατροί θα εισπράττουν δέκα ευρώ για κάθε επίσκεψη και η δαπάνη θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γερ. Βουδούρη και τους αντιπροέδρους κ.κ. Κυρ. Σουλιώτη και Κων. Νικόλη, ανακοίνωσαν επίσης την υπογραφή συμβάσεων με 5.500 γιατρούς (κυρίως, παιδιάτρους και παθολόγους) και την τροποποίηση του Κανονισμού Παροχών του Ταμείου, ο οποίος έχει προωθηθεί στη γενική γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στον νέο κανονισμό έχουν περιληφθεί ορισμένες παροχές σε χρονίως πάσχοντες, όπως η χορήγηση των αναλώσιμων υλικών στους πάσχοντες από διαβήτη τύπου Ι, χωρίς συμμετοχή, των ειδών που έχουν ανάγκη οι ασθενείς από μεσογειακή αναιμία και των ειδικών συμπληρωμάτων για ογκολογικούς ασθενείς με προβλήματα θρέψης. Ακόμη, με το νέο κανονισμό συνεχίζεται και μετά την ηλικία των 18 ετών η παροχή θεραπειών στα άτομα με αναπηρία. Σύμφωνα με τον κ. Σουλιώτη, ο Οργανισμός και ο Κανονισμός Παροχών δεν είναι κάτι στατικό και ενδεχομένως στο μέλλον να υπάρξουν κι άλλες διορθωτικές παρεμβάσεις.

Στη… σέντρα έντεκα γιατροί
Έντεκα γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας, διότι έγραφαν περισσότερες από 500 συνταγές το μήνα έκαστος. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι παθολόγοι και πνευμονολόγοι, και όπως είπε ο υπουργός Υγείας ένας παθολόγος από την Αττική είναι «ολυμπιονίκης» στο είδος του. Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που υπερσυνταγογραφούν θα παύονται από τον Οργανισμό για δύο χρόνια, θα τους αφαιρείται δηλαδή το συνταγολόγιο.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας αντέδρασε στην εκστρατεία που έχουν ξεκινήσει οι ιατρικοί και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι κατά των μέτρων του υπουργείου. Οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συνταγογράφηση φαρμάκων με τη δραστική ουσία, αντί της εμπορικής και στην αύξηση χρήσης γενοσήμων φαρμάκων.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, «τα γενόσημα εφαρμόζονται σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες». Όπως είπε, στόχος είναι το 50% των σκευασμάτων που χορηγούνται στην Ελλάδα να είναι γενόσημα (σήμερα είναι 18,5%).

Ωστόσο, ανέφερε ότι η συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία, καθώς και η υποκατάσταση φαρμάκου, το οποίο χορηγεί ο γιατρός, από τον φαρμακοποιό βάσει της τιμής του, είναι δύο ακραία μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν μόνο εάν δεν αποδώσουν άλλα, τα οποία αφορούν τον περιορισμό του όγκου των συνταγών.

«Ένα δισεκατομμύριο ευρώ κοστίζουν τα φάρμακα που ''πετούν'' κάθε χρόνο τα νοικοκυριά», τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι φάρμακα που αγοράστηκαν από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.