Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 18:32
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:

Οι αλλεργίες είναι οι ανώμαλες αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος που πραγματοποιούνται ως αντίδραση σε αβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες.
Οι αλλεργίες συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο κοινών ιατρικών διαταραχών. Η αλλεργία είναι ένας από τους βασικότερους λόγος  απουσίας των ανηλίκων από τα σχολεία και των ενηλίκων από το  χώρο εργασίας τους. Στην Ελλάδα παρουσιάζεται ιδιαίτερη αύξηση στα κρούσματα σε όλες τις ηλικίες.

Αλλεργίες
Ασθμα και Εγκυμοσύνη...
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo 
Πηγή: Διεθνής Αρθογραφία   
Δημοσιεύθηκε: Στις 12/11/2007 ώρα: 12:47
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Το άσθμα προσβάλλει μέχρι και 8% των εγκύων γυναικών και μπορεί να χειροτερέψει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης περίπου στο 30% των γυναικών, καθιστώντας το ένα πολύ σοβαρό ιατρικό πρόβλημα που μπορεί να επιφέρει επιπλοκές στην εγκυμοσύνη.

Λόγω της μειωμένης ποσότητας οξυγόνου στο αίμα της ασθματικής μητέρας,υπάρχει μία άμεση σχέση μεταξύ των ελλιποβαρών νεογνών και του μη ελεγχόμενου άσθματος.
Εφόσον απαιτείται συνεχής παροχή οξυγόνου για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί φυσιολογικά ένα έμβρυο, το μειωμένο οξυγόνο μπορεί να οδηγήσει σε εξασθενημένη ανάπτυξη και επιβίωση του εμβρύου. 
Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι εάν το μητρικό άσθμα διαχειριστεί σωστά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών στη μητέρα ή στο βρέφος.

Σε μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2003 από το Maternal Fetal Medicine Units Network (Δίκτυο Ιατρικών Μονάδων για Μητέρες/Έμβρυα) του National Institute of Child Health and Human Development (NICHD) (Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία Παιδιών και την Ανθρώπινη Ανάπτυξη) διαπιστώθηκε ότι η σοβαρότητα του άσθματος αυξήθηκε στο 30% των γυναικών, και μειώθηκε στο 23% των γυναικών από την αρχή μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης.

Εξαιτίας αυτών των αλλαγών στο βαθμό σοβαρότητας, οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν συχνή επικοινωνία με τον αλλεργιολόγο/ανοσιολόγο τους προκειμένου ο γιατρός να μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση τους και να αλλάζει την φαρμακευτική αγωγή ή τη δοσολογία τους εάν χρειάζεται.

Γυναίκες με άλλες παθήσεις όπως για παράδειγμα αλλεργική ρινίτιδα, κολπίτιδα ή ασθένεια γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης θα πρέπει να λαμβάνουν θεραπείες και για αυτές τις παθήσεις. Αυτές οι παθήσεις μπορούν συχνά να γίνουν πιο ενοχλητικές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να επιδεινώσουν το άσθμα, και ένας αλλεργιολόγος/ ανοσιολόγος μπορεί να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι παθήσεις μπορούν να διαχειριστούν σωστά.   

Οι έγκυες γυναίκες, όπως και οι άλλες γυναίκες με άσθμα, θα πρέπει να αποφεύγουν παράγοντες πυροδότησης άσθματος, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων αλλεργιογόνων όπως για παράδειγμα σκόνη σπιτιού από ακάρεα, τριχώματα ζώων και ερεθιστικά όπως για παράδειγμα ο καπνός τσιγάρου.

Διαχείριση άσθματος
Οι έγκυες γυναίκες με άσθμα πρέπει να επισκεφτούν έναν αλλεργιολόγο/ανοσιολόγο το συντομότερο δυνατό για να συζητούσαν τον καλύτερο τρόπο για τη διαχείριση του άσθματος τους και τη φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να λάβουν. Ένας αλλεργιολόγος/ ανοσολόγος θα χορηγήσει αποτελεσματικά φάρμακα κατά του άσθματος και των αλλεργιών τα οποία είναι κατάλληλα για χρήση κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης, και θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλεία τους καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να εξασφαλιστεί ότι οι θεραπείες είναι αποτελεσματικές, χωρίς παρενέργειες.

Μελέτες και παρακολουθήσεις χιλιάδων εγκύων γυναικών με άσθμα έχουν δείξει ότι τα πιο πολλά από τα φάρμακα για το άσθμα που λαμβάνονται δια εισπνοής είναι κατάλληλα για έγκυες ασθενείς. Οι κίνδυνοι του μη ελεγχόμενου άσθματος φαίνεται ότι είναι μεγαλύτεροι από τους κινδύνους των απαραίτητων φαρμάκων για το άσθμα. Ωστόσο, τα φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα θα πρέπει να αποφεύγονται εάν δεν είναι απαραίτητα για τον έλεγχο των συμπτωμάτων.

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.