Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 22:26
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:

Ενημερωθείτε για την καλύτερη "φάση" σας... Η πρόληψη είναι καλύτερη απο την θεραπεία!!!
 


Εγκυμοσύνη χωρίς σάκχαρο 
 
Η εγκυμοσύνη, μία από τις ενδιαφέρουσες - πλούσιες σε νέα ερεθίσματα και συναισθήματα - περιόδους στη ζωή μίας γυναίκας έχει ιδιαιτερότητες, προβλήματα, κινδύνους. Το σάκχαρο είναι ένας από αυτούς. Αποκαλούμενο και ως διαβήτης κύησης, εμφανίζεται μεν παροδικά, χρειάζεται όμως προσοχή, αφού 4 στις 10 εγκύους ενδέχεται να εμφανίσουν το πρόβλημα, κυρίως στην αρχή του τρίτου τριμήνου.

Περισσότερα...

Απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη 
 
Η γυναίκα μετά τον τοκετό, έχει να αντιμετωπίσει πλέον την αλλαγή της καθημερινότητάς της με τον ερχομό του μωρού της και την αλλαγή του σώματος της μετά την εγκυμοσύνη.

Περισσότερα...

Διατροφή & εγκυμοσύνη 
 
Η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος που δεν πρέπει να χαθεί βάρος, ωστόσο το ποσό τροφίμων που χρειάζεται μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη μάζας σώματος πριν την εγκυμοσύνη, το ποσοστό αύξησης βάρους, η ηλικία και η όρεξη. Όλες οι έγκυες γυναίκες πρέπει να τρώνε ποικίλα τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά κάθε ημέρα.

Περισσότερα...

Χρήσιμες συμβουλές για το μωρό σας 
 
Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το μωρό σας...

Περισσότερα...

Νέα μέθοδος - ελπίδα για καρκινοπαθείς που θέλουν να γίνουν μητέρες 
 
Ελπίδες για τις γυναίκες, οι οποίες πάσχουν από καρκίνο, να γίνουν μητέρες μέσω της μεθόδου της εξωσωματικής γονιμοποίησης, δίνουν οι επιστήμονες. Αυτό καθίσταται δυνατό με την κατάψυξη του ωοθηκικού ιστού στους μείον 196 βαθμούς Κελσίου και την απόψυξή του.

Περισσότερα...

Με προβλήματα γονιμότητας ένα στα έξι ζευγάρια στην Ευρώπη 
 
Ογδόντα εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας, ενώ στην Ευρώπη ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζει προβλήματα σύλληψης. Μόνο το 2003, το συνολικό ποσοστό γονιμότητας στην ΕΕ των 27 μειώθηκε σε 1,47 γεννήσεις ζώντων νεογνών ανά γυναίκα.

Περισσότερα...

Διερεύνηση & θεραπεία υπογονιμότητας 
 
Στις μέρες μας σχεδόν το 20-30% των ζευγαριών εμφανίζουν κάποια μορφή υπογονιμότητας.

Περισσότερα...

Κάπνισμα στην εγκυμοσύνη και... παιδική χρήση ψυχοφαρμάκων 
 
Παιδιά που η μητέρες τους κάπνιζαν συστηματικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενδεχομένως έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν χρήση ψυχοφαρμάκων, όπως αντικαταθλιπτικά, διεγερτικά και απεξαρτησιογόνα, όπως καταδεικνύει νέα έρευνα που έγινε στη Φινλανδία.

Περισσότερα...

Εγκυμοσύνη: χαρείτε τη θάλασσα - όχι ηλιοθεραπεία 
 
Η χαρά της εγκυμοσύνης γνωρίζει περιορισμούς το καλοκαίρι, καθώς ο ήλιος ενέχει σοβαρούς κινδύνους τόσο για την ίδια τη γυναίκα όσο και για το έμβρυο καθώς η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και αποβολή.

Περισσότερα...

Ασκηση και εγκυμοσύνη 
 
Τι κι΄ αν είστε έγκυος; Η κύηση δεν απαγορεύει την άσκηση, αντιθέτως την επιβάλλει, με πολλαπλά οφέλη: μειώνει την πρόσληψη βάρους, αλλά και τον χρόνο της διαδικασίας του – μελλοντικού – τοκετού, διασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ύπνου, ενώ παράλληλα εγγυάται λιγότερες επιπλοκές, πιο γρήγορη αποκατάσταση μετά τον τοκετό, καθώς και ευκολότερη απώλεια βάρους.

Περισσότερα...

Νέο τεστ αίματος για σύνδρομο Ντάουν 
 
Οι έγκυες θα έχουν σύντομα στη διάθεσή τους ένα νέο ασφαλέστερο τεστ αίματος, το οποίο, χωρίς κάποια επεμβατική τεχνική που ενέχει κινδύνους, θα προβλέπει αν το έμβρυο είναι πιθανό να αναπτύξει το σύνδρομο Ντάουν.

Περισσότερα...

Η δίαιτα των εγκύων μειώνει το IQ των μωρών 
 
Τα τελευταία χρόνια η γυναίκα προσέχει ιδιαίτερα την εξωτερική της εμφάνιση με αποτέλεσμα να επιλέγει ακόμη και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης να κάνει δίαιτα. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι μέλλουσες μητέρες που κάνουν δίαιτα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσουν το IQ του μωρού τους.

Περισσότερα...

Νέα θεραπεία σώζει έμβρυα από γενετικές νόσους 
 
ΛΟΝΔΙΝΟ. Μια «θαυματουργή» θεραπεία βλαστικών κυττάρων η οποία αντιμετωπίζει θανατηφόρες ασθένειες του αίματος ενόσω το έμβρυο βρίσκεται ακόμη στη μήτρα αναπτύχθηκε από αμερικανούς ερευνητές. Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο αναφέρουν μάλιστα ότι το πείραμά τους, το οποίο διεξήχθη σε ποντίκια, είναι το πρώτο που αφορά επιτυχημένη μεταμόσχευση των βλαστικών κυττάρων της μητέρας στο έμβρυο που κυοφορεί.

Περισσότερα...

Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση (PGD - Preimplantation Genetic Diagnosis) 
 
Η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση αποτελεί μία εναλλακτική μέθοδο προγεννητικού ελέγχου που εφαρμόζεται σε γόνιμα ζευγάρια με αυξημένο αναπαραγωγικό κίνδυνο και αποσκοπεί στη μείωση της πιθανότητας μετάδοσης σοβαρής γενετικής νόσου στο έμβρυο.

Περισσότερα...

Νέοι ορίζοντες στην προγεννητική διάγνωση 
 
Ο προγεννητικός έλεγχος ρουτίνας που αναφέρεται στη λήψη χοριακών λαχνών ή την αμνιοπαρακέντηση, περιλαμβάνει 2 εξετάσεις: την ταχεία διάγνωση ανευπλοειδιών με τη μοριακή τεχνική QF-PCR (ή FISH) και τον κλασικό καρυότυπο.

Περισσότερα...

Επιτυχής η νέα μέθοδος εξωσωματικής χωρίς χρήση φαρμάκων 
 
Περισσότερες ελπίδες να γίνουν μητέρες έχουν πλέον και οι γυναίκες στις οποίες αντενδείκνυται η ελεγχόμενη ορμονική διέγερση των ωοθηκών προκειμένου να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση.

Περισσότερα...

Εννέα μήνες που κρατάνε... χρόνια 
 
Είχατε ποτέ σκεφτεί ότι οι διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας, το βάρος του, ακόμη και το αν εμφανίζει άσθμα ή διάσπαση της προσοχής μπορούν να αποτελούν «κληρονομιά» που ξεκινά από την εμβρυϊκή ζωή του;

Περισσότερα...

"Σαµποτάρουν" τον θηλασµό τα µαιευτήρια 
 
Χάνει έδαφος ο µητρικός θηλασµός στη χώρα µας καθώς τα περισσότερα µαιευτήρια δεν τον υποστηρίζουν. Σύµφωνα µε τους επιστήµονες όµως το µητρικό γάλα κατά τους πρώτους µήνες ζωής των βρεφών παίζει σηµαντικό ρόλο για τη µετέπειτα υγεία τους.

Περισσότερα...

Νέο τεστ για έγκαιρη διάγνωση επικίνδυνης επιπλοκής της εγκυμοσύνης 
 
Μια διεθνής ερευνητική ομάδα κατάφερε να βρει ένα διαγνωστικό έλεγχο που μπορεί να προβλέψει ποιες γυναίκες θα εμφανίσουν, κατά την εγκυμοσύνη τους, την επικίνδυνη επιπλοκή της προεκλαμψίας, εβδομάδες πριν καν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Περισσότερα...

Το μεγάλο στρες μειώνει την πιθανότητα εγκυμοσύνης 
 
Οι απλοί άνθρωποι το πίστευαν χρόνια τώρα, αλλά οι επιστήμονες τώρα έρχονται να το αποδείξουν. Το υψηλό επίπεδο άγχους μπορεί να καθυστερήσει αρκετά την εγκυμοσύνη μιας γυναίκας, όπως επιβεβαιώνει για πρώτη φορά μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Ο θηλασμός "θωρακίζει" τα παιδιά 
 
Άλλη μια έρευνα έρχεται να δείξει ότι τα μωρά που θηλάζουν, είναι πιο υγιή. Τα μωρά είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν αναπνευστική η γαστρεντερική λοίμωξη, αν οι μητέρες τους τα έχουν μόνο θηλάσει επί τουλάχιστον έξι μήνες, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Η μητρότητα μετά τα... 40 
 
Για πολλές γυναίκες στις ευρωπαϊκές χώρες η μητρότητα αρχίζει μετά το 40ο έτος της ηλικίας, ενώ ένα αξιοσημείωτο ποσοστό περιμένει ακόμη περισσότερο, έως τη «μέση ηλικία», όπως αποκαλούνταν μέχρι πρόσφατα η πέμπτη δεκαετία της ζωής ενός ανθρώπου.

Περισσότερα...

Οι εξελίξεις στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή 
 
Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα, 1 στα 7 ζευγάρια αντιμετωπίζει πρόβλημα γονιμότητας, δηλαδή μετά από ένα χρόνο τακτικών σεξουαλικών επαφών δεν έχει επιτευχθεί εγκυμοσύνη. Πέρα από τις προκαταλήψεις και τους προβληματισμούς του σύγχρονου ζευγαριού, η υπογονιμότητα προσεγγίζεται πλέον ολιστικά, ενώ μόνο μεμονωμένες πολύ περίπλοκες περιπτώσεις είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Περισσότερα...

Με τέστ αίματος η διάγνωση του φύλου 
 
Ένα τεστ αίματος που γίνεται στην αρχή της εγκυμοσύνης παρέχει με μεγάλη ακρίβεια τη διάγνωση σχετικά με το φύλο του παιδιού που θα γεννηθεί, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα. Η νέα μέθοδος καθιστά έτσι περιττή τη διενέργεια υπερηχογραφήματος στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Περισσότερα...

H ηλικία της γυναίκας επηρεάζει την εξωσωματική? 
 
Η γονιμότητα μειώνεται μετά την ηλικία των 35 (ειδικά μετά τα 38), και τα ποσοστά γεννήσεων ανά κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι μόνο 15% περίπου, καθώς η γυναίκα πλησιάζει στα 40ά γενέθλια της. Αυτό το ποσοστό είναι παρόμοιο με το ποσοστό γέννησης ζωντανών βρεφών μετά από αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων για μια γυναίκα της ηλικίας αυτής.

Περισσότερα...

Επαναστατικό γενετικό τεστ για «τέλεια» μωρά 
 
Ένα επαναστατικό τεστ, που θα επιτρέπει στους μελλοντικούς γονείς να εξετάζουν τα έμβρυα για σχεδόν όλες τις γνωστές γενετικές ασθένειες, ανέπτυξαν Βρετανοί ερευνητές. Όμως το σημαντικό αυτό επιστημονικό επίτευγμα, αναζωπυρώνει τον φόβο για δημιουργία «μωρών κατά παραγγελία».

Περισσότερα...

Η Εγκυμοσύνη... 
 
Η εγκυμοσύνη είναι φυσιολογική κατάσταση. Για να πάνε όμως, όλα καλά, χρειάζονται μερικές προφυλάξεις.

Περισσότερα...

Ο μητρικός θηλασμός... 
 
Ο μητρικός θηλασμός είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο ιδανικός τρόπος διατροφής για τη σωστή σωματική και ψυχική ανάπτυξη του μωρού σας.

Περισσότερα...

Η δύναμη της μητρότητας... 
 
Η έντονη δραστηριότητα των γονιών κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης θα επηρεάσει την δραστηριότητα των παιδιών τους, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Reuters.

Περισσότερα...

Διατροφή και Εγκυμοσύνη. 
 
Η αξία της διατροφικής υποστήριξης πριν και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης…

Περισσότερα...

Κατάθλιψη και... Εγκυμοσύνη. 
 
Η ανησυχία και η κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν πρέπει να αγνοηθούν...

Περισσότερα...

Ασθμα και Εγκυμοσύνη... 
 
Το άσθμα προσβάλλει μέχρι και 8% των εγκύων γυναικών και μπορεί να χειροτερέψει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης περίπου στο 30% των γυναικών, καθιστώντας το ένα πολύ σοβαρό ιατρικό πρόβλημα που μπορεί να επιφέρει επιπλοκές στην εγκυμοσύνη.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.