Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 22:10
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:

Ενημερωθείτε για την καλύτερη "φάση" σας... Η πρόληψη είναι καλύτερη απο την θεραπεία!!!
 


Εγκυμοσύνη
Επιτυχής η νέα μέθοδος εξωσωματικής χωρίς χρήση φαρμάκων
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: Real.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 07/12/2010 ώρα: 11:19
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Περισσότερες ελπίδες να γίνουν μητέρες έχουν πλέον και οι γυναίκες στις οποίες αντενδείκνυται η ελεγχόμενη ορμονική διέγερση των ωοθηκών προκειμένου να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση.

Μία νέα μέθοδος εξωσωματικής χωρίς τη χρήση ορμονών εφαρμόστηκε με επιτυχία σε μια 32χρονη από την Καβάλα, η οποία γέννησε ένα κοριτσάκι, το οποίο είναι σήμερα 6 μηνών.

Όπως επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νίκος Πράπας, η μέθοδος που εφαρμόστηκε στην 32χρονη στηρίζεται στην In Vitro (εργαστηριακή) ωρίμανση άωρων ωαρίων σε συνδυασμό με την εφαρμογή άσηπτης υαλοποίησης.

«Πήραμε ένα άωρο ωάριο από την γυναίκα, το ωριμάσαμε στο εργαστήριο, στη συνέχεια το γονιμοποιήσαμε με σπέρμα και δημιουργήσαμε το έμβρυο. Επειδή όμως το ενδομήτριο της γυναίκας δεν ήταν αρκετά παχύ για να δεχτεί το έμβρυο το καταψύξαμε με τη διαδικασία της υαλοποίησης.

Στο μεταξύ χορηγήσαμε στη μέλλουσα μητέρα αντισυλληπτικά για 9-10 ημέρες ώστε να παχύνει το ενδομήτριο και στη συνέχεια εμφυτεύσαμε το έμβρυο. Ακολούθησε εγκυμοσύνη 39 εβδομάδων, η οποία κατέληξε σε φυσιολογικό τοκετό και τη γέννηση ενός υγιούς και αρτιμελούς κοριτσιού, βάρους 3350 γραμμαρίων», εξηγεί ο κ Πράπας.

Η 32χρονη είχε πολυκυστικές ωοθήκες και οι δύο προηγούμενες προσπάθειες εξωσωματικής με χρήση ορμονών δεν απέδωσαν, καθώς οι εγκυμοσύνες διακόπηκαν την 5η ημέρα λόγω υπερδιέγερσης των ωοθηκών.

Όπως αναφέρει ο κ Πράπας η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται μια γυναίκα για να κάνει εξωσωματική περιλαμβάνει τη χορήγηση μεγάλων ποσοτήτων ορμονών (4 αμπούλες ημερησίως για 15 ημέρες), πράγμα που μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση των ωοθηκών, με συνέπεια την παραγωγή πάρα πολλών ωαρίων και τη δημιουργία κινδύνου για τη ζωή της.

Η εργαστηριακή ωρίμανση άωρων ωαρίων (IVM), η οποία εφαρμόστηκε στην 32χρονη, στο Ιάκεντρο Προηγμένο Ιατρικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, είναι μια μέθοδος που μπορεί να δώσει λύσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου η εξωγενής χορήγηση ορμονών για τη διέγερση των ωοθηκών καθίσταται προβληματική ή και αδύνατη.

Συγκεκριμένα: σε περιπτώσεις γυναικών με πολυκυστικές ωοθήκες και με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, σε περιπτώσεις γυναικών με προδιάθεση εμφάνισης καρκίνου, για τη διατήρηση της γονιμότητας σε γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία, για τη διατήρηση της γονιμότητας σε γυναίκες καριέρας, σε γυναίκες με παθήσεις ήπατος (αδυναμία λήψης φαρμάκων), σε γυναίκες που για προσωπικούς λόγους δεν επιθυμούν τη λήψη ορμονικής θεραπείας.

«Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη προσέγγιση της ιατρικής της αναπαραγωγής. Με σεβασμό στη γυναίκα και στο σώμα της επιτυγχάνεται ο σκοπός της τεκνοποίησης και η χαρά της δημιουργίας και της ζωής», κατέληξε ο κ. Πράπας.

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.