Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 21:56
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:


Εγκυμοσύνη χωρίς σάκχαρο 
 
Η εγκυμοσύνη, μία από τις ενδιαφέρουσες - πλούσιες σε νέα ερεθίσματα και συναισθήματα - περιόδους στη ζωή μίας γυναίκας έχει ιδιαιτερότητες, προβλήματα, κινδύνους. Το σάκχαρο είναι ένας από αυτούς. Αποκαλούμενο και ως διαβήτης κύησης, εμφανίζεται μεν παροδικά, χρειάζεται όμως προσοχή, αφού 4 στις 10 εγκύους ενδέχεται να εμφανίσουν το πρόβλημα, κυρίως στην αρχή του τρίτου τριμήνου.

Περισσότερα...

Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του διαβήτη 
 
Την αναγκαιότητα των μεταμοσχεύσεων νησιδίων παγκρέατος σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου-1, και τις τελευταίες εξελίξεις, για την αντιμετώπιση της νόσου που έχει πάρει τη μορφή μάστιγας, θα αναπτύξουν δέκα από τους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως, σε διεθνή ημερίδα στην Αθήνα.

Περισσότερα...

Οι ξηροί καρποί ελέγχουν το σάκχαρο 
 
Αντικαθιστώντας το καθημερινό τσουρεκάκι ή φέτα ψωμί με μία ή δύο χούφτες ξηρούς καρπούς μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς να ελέγχουν καλύτερα τα επίπεδα του σακχάρου και της χοληστερόλης τους, σύμφωνα με μία μελέτη.

Περισσότερα...

H τηλεόραση αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη και καρδιοπάθεια 
 
Οι άνθρωποι που κάθονται επί πολλές ώρες κάθε μέρα για να παρακολουθήσουν τηλεόραση, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιοπάθειας και γενικότερα πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Διαβήτης-παχυσαρκία: Η «δίδυμη» επιδημία 
 
Έντονο προβληματισμό προκαλεί τα τελευταία χρόνια η συνύπαρξη παχυσαρκίας και διαβήτη, την οποία οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως δίδυμη επιδημία. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι o διαβήτης τύπου 2, δεν αφορά πια μόνον τους ενήλικες, καθότι συσχετίζεται στενά με την παχυσαρκία, αλλά εμφανίζεται όλο και συχνότερα στις νεαρότερες ηλικίες ακόμα και στην παιδική.

Περισσότερα...

Τεστ πρόωρης διάγνωσης του διαβήτη 
 
Η έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου. Για πρώτη φορά τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν έναν τρόπο να εντοπίζουν πρόωρα εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι θα αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2.

Περισσότερα...

Το κάπνισμα συνδέεται με τον διαβήτη 
 
Εκτός από άλλα ήδη γνωστά προβλήματα που προκαλεί, το κάπνισμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, κάτι που ισχύει τόσο για τους ίδιους τους καπνιστές, όσο και για όσους γύρω τους εισπνέουν τον καπνό τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι όσο περισσότερο εκτίθεται ένας παθητικός καπνιστής στον καπνό του τσιγάρου των άλλων, τόσο μεγαλώνει γι' αυτόν ο κίνδυνος να εμφανίσει διαβήτη.

Περισσότερα...

Ο διαβήτης μπορεί να προληφθεί... 
 
Το μήνυμα της φετινής εκστρατείας των αρμόδιων οργανισμών που ασχολούνται με την «πάταξη» του διαβήτη είναι: «Ας τιθασεύσουμε τον σακχαρώδη διαβήτη τώρα».

Περισσότερα...

Χορηγούν παλαιάς γενιάς ινσουλίνη στους διαβητικούς 
 
Με πέντε μήνες καθυστέρηση πληρώνει τις ταινίες μέτρησης σακχάρου στους ασφαλισμένους του, πάσχοντες από διαβήτη, ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Την ίδια στιγμή, τα δημόσια νοσοκομεία δεν χορηγούν ανάλογα ινσουλίνης τελευταίας γενιάς, προκειμένου να μειώσουν το κόστος, ενώ από τη διοίκηση του ΙΚΑ δεν έχει ρυθμιστεί το θέμα με τη χορήγηση του διαβητικού παπουτσιού.

Περισσότερα...

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη 
 
Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε ελαιόλαδο και λαχανικά, μπορεί να βοηθήσει τους μεγαλύτερους ανθρώπους να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη των μεσηλίκων, ακόμα και χωρίς θερμιδομέτρηση και απώλεια βάρους.

Περισσότερα...

O Διαβήτης και τα ..μάτια μας 
 
Ο σακχαρώδης διαβήτης προσβάλλει και τα μάτια και μάλιστα ύπουλα. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η παρακολούθηση του διαβητικού ασθενούς από οφθαλμίατρο. Η εξέταση του διαβητικού πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει οπτική οξύτητα, έλεγχο για γλαύκωμα, για ξηροφθαλμία, για καταρράκτη και έλεγχο του βυθού του οφθαλμού με μυδρίαση (διαστολή της κόρης των οφθαλμών), βυθοσκόπηση, φωτογράφηση του αμφιβληστροειδούς και σε ειδικές περιπτώσεις τομογραφία του οπίσθιου πόλου (OCT) και φλουροαγγειογραφία.

Περισσότερα...

Το άσπρο ρύζι αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη, ενώ το καστανό τον μειώνει 
 
Η μεγάλη κατανάλωση άσπρου ρυζιού αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία παράλληλα επιβεβαιώνει ότι το αναποφλοίωτο καστανό ρύζι είναι πιο υγιεινό και μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη.

Περισσότερα...

Ελπίδες για τη θεραπεία του διαβήτη 
 
Μια νέα ανακάλυψη στο χώρο της ιατρικής, από την ομάδα του δρα Κωνσταντίνου Πολυχρονάκου του Πανεπιστημίου Μαγκίλ (McGill) και από την ομάδα του Πανεπιστημίου στης Καλιφόρνιας (UCSF) φέρνει ελπίδα πως ο διαβήτης μπορεί να γίνει μια ιάσιμη ασθένεια.

Περισσότερα...

Η δραστική παρέμβαση στον τρόπο ζωής και η αντιμετώπιση του Διαβήτη 
 
Όπως μας ενημερώνει το SOTKA από την Φινλανδία (το SOTKA παρέχει πληροφορίες σχετικά με θέματα υγείας και πρόνοιας στην Φινλανδία), σε μελέτη που έγινε με θέμα την πρόληψη του διαβήτη [Πρόγραμμα Πρόληψης Διαβήτη - Diabetes Prevention Program (DPP)] φάνηκε ότι, η συχνότητα εμφάνισης διαβήτη σε ενήλικες υψηλού κινδύνου μειώθηκε κατά 58% με δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής και κατά 31% με τη χρήση μετφορμίνη (φάρμακο για τον διαβήτη).

Περισσότερα...

Η άσκηση και η διατροφή καθυστερούν τον διαβήτη 
 
Η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με την τακτική άσκηση μπορεί να καθυστερήσει την εκδήλωση του σακχαρώδους διαβήτη για μια δεκαετία. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε αμερικανική μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο έγκριτο επιστημονικό έντυπο Lancet.

Περισσότερα...

Η Λιραγλουτίδη είναι το νέο φάρμακο για το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 
 
Ένα νέο φάρμακο, που ρυθμίζει το σάκχαρο στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, χωρίς να προκαλεί υπογλυκαιμία και ταυτόχρονα μειώνει το βάρος τού πάσχοντα αναμένεται να προστεθεί στην ιατρική φαρέτρα.

Περισσότερα...

Τα κρούσματα διαβήτη αυξάνονται ταχύτατα εξ αιτίας του τρόπου ζωής 
 
Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ατόμων που εμφανίζουν διαβήτη στη Βρετανία , με τους ειδικούς να συνδέουν την αύξηση των κρουσμάτων της νόσου με την παχυσαρκία, που προκαλείται από ανθυγιεινούς τρόπους διατροφής, και την έλλειψη άσκησης.

Περισσότερα...

O σακχαρώδης διαβήτης έχει χτυπήσει 30.000 νέους στην Ελλάδα  
 
Τριάντα χιλιάδες παιδιά και νέοι κάτω των 30 ετών στην Ελλάδα πάσχουν από νεανικό σακχαρώδη διαβήτη, ενώ κάθε χρόνο, προστίθενται στον αριθμό αυτό 500 νέοι διαβητικοί ασθενείς, ηλικίας κάτω των 16 χρόνων.

Περισσότερα...

Ο διαβήτης στην εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης νεανικού διαβήτη 
 
Αυξημένο έως και επτά φορές κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 στην εφηβική ηλικία εμφανίζουν τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που ήταν παχύσαρκες και είχαν διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, υποστηρίζουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Ντένβερ.

Περισσότερα...

Ο διαβήτης αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής από φυματίωση, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές 
 
Πολλές μελέτες που διεξήχθησαν τα τελευταία σαράντα χρόνια δείχνουν ότι ο διαβήτης αυξάνει τον κίνδυνο να προσβληθεί ο ασθενής από φυματίωση, σύμφωνα με μια ανάλυση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας PLoS Medicine.

Περισσότερα...

Ελπίδες για τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη  
 
Δύο σημαντικά όπλα στη μάχη κατά του νεανικού σακχαρώδη διαβήτη θα έχουν σύντομα οι γιατροί στα χέρια τους.

Περισσότερα...

Η απώλεια της ακοής μπορεί να είναι επιπλοκή του διαβήτη 
 
Η απώλεια της ακοής ενδέχεται να είναι μια από τις επιπλοκές του διαβήτη και δεν γίνεται συχνά αντιληπτό ότι προέρχεται από τη συγκεκριμένη πάθηση, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η απώλεια ακοής είναι δύο φορές συχνότερη σε διαβητικούς.

Περισσότερα...

Η μεσογειακή διατροφή «νικά» τον διαβήτη; 
 
Ένα ακόμη πλεονέκτημα της μεσογειακής διατροφής αναδεικνύει μελέτη Ισπανών επιστημόνων. Σύμφωνα με τους ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ναβάρα, οι άνθρωποι που καταναλώνουν σε καθημερινή βάση φρούτα, λαχανικά αλλά και ελαιόλαδο διατρέχουν έως και 83% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2.

Περισσότερα...

Ινκρετίνες - Νέο όπλο στη θεραπευτική φαρέτρα 
 
Στη θεραπευτική φαρέτρα των επιστημόνων προστίθενται συνεχώς νέα φάρμακα στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη. Τελευταία προστέθηκαν και οι ινκρετίνες, ορμόνες που παράγονται από το έντερο.

Περισσότερα...

Σύγχρονη μάστιγα ο σακχαρώδης διαβήτης 
 
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση για το Διαβήτη η ασθένεια τείνει να εξελιχθεί σε σύγχρονη μάστιγα καθώς υπολογίζεται πως σήμερα πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων μέχρι το 2025 θα υπερβούν τα 340 εκατομμύρια άτομα!

Περισσότερα...

Αναιμία - Ζάχαρο - Χοληστερίνη - Ουρικό Οξυ - Τριγλυκερίδια - Αλλοιώσεις Ούρων σε ιατρικά check up. Αιτια και θεραπεία σε συνήθεις διαταραχές 
 
Σήμερα η ιατρική επιστήμη, έχει αποδείξει την σημασία του εξατομικευμένου ιατρικού check up, μοναδικού για κάθε άνθρωπο. Ο σφαιρικά και άριστα ενημερωμένος ιατρός με κλινική εμπειρία, κατά την ετήσια προληπτική εξέταση, εξάγει σημαντικά συμπεράσματα για τον οργανισμό, από την κλινική εξέταση που πραγματοποιεί, το κληρονομικό ιστορικό του ατόμου, την επαγγελματική του έκθεση σε ουσίες, τον τρόπο διαβίωσής του, τα νοσήματα από τα οποία έχει ήδη νοσήσει, την συγκριτική αξιολόγηση του οργανισμού από έτος σε έτος και συγκροτεί το εξατομικευμένο πακέτο προληπτικών εξετάσεων, μοναδικό για κάθε άνθρωπο.

Περισσότερα...

Η διαχείριση του Διαβήτη τύπου ΙΙ 
 
Ο Διαβήτης, όπως είναι σε όλους πλέον γνωστό, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας του σύγχρονου κόσμου μας και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες «ανικανότητας».

Περισσότερα...

Εξελίξεις στην θεραπεία του Διαβήτη 
 
Οι διαβητικοί ονειρεύονται εδώ και χρόνια μια θεραπεία ελεύθερη από την διαδικασία των ενέσεων και για δεκαετίες η μεταμόσχευση αποτελούσε την ελπίδα αυτής της κατηγορίας των ασθενών.

Περισσότερα...

Σακχαρώδης διαβήτης – Αύξηση «ζαχάρου» αίματος: Αίτια και Θεραπεία 
 
Ο διαβήτης αποτελεί απλώς, μία διαταραχή του μεταβολισμού του σακχάρου; Πότε ένας άνθρωπος πάσχει από διαβήτη; Πόσοι άνθρωποι πάσχουν από διαβήτη; Γιατί οι διαβητικοί δεν έχουν ενιαία θεραπευτική αντιμετώπιση και άλλοι χρειάζονται φάρμακα, ενώ άλλοι ινσουλίνη; Γιατί ο διαβήτης αφορά όλα τα συστήματα του οργανισμού και όλες τις ιατρικές ειδικότητες; Τι σημαίνει άριστη αντιμετώπιση του διαβήτη;

Περισσότερα...

Υψηλό «ζάχαρο» και Διαβήτης... 
 
Τα ερωτήματα που ακολουθούν είναι ερωτήματα που έχουν υποβληθεί σε σειρά ενημερωτικών ιατρικών εκπομπών, από τηλεθεατές. Έχουν επιλεγεί αυτά, που παρουσιάζουν γενικότερο ενδιαφέρον και αφορούν καταστάσεις που είναι ιδιαίτερα συνήθεις στην καθημερινή κλινική πρακτική του μαχόμενου παθολόγου, τόσο στο ιατρείο όσο και στο νοσοκομείο.

Περισσότερα...

Διαβήτης και λοιμώξεις 
 
Οι λοιμώξεις στον διαβητικό πρέπει να προλαμβάνονται και να θεραπεύονται εγκαίρως, διότι κάθε λοίμωξη δύναται να απορυθμίσει το σάκχαρο και να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.

Περισσότερα...

Περιβαλλοντικές αιτίες του διαβήτη τύπου 1 
 
Οι αιτίες που προκαλούν τον διαβήτη τύπου 1 είναι άγνωστες. Εμείς γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν ένα συγκεκριμένο γενότυπο στο σύστημα HLA έχουν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν από διαβήτη.

Περισσότερα...

Το διαβητικό πόδι 
 
Από τα 20 εκατομμύρια αμερικάνους, μας ενημερώνει το επιστημονικό περιοδικό Scientific American, που πάσχουν από διαβήτη, ένα εκατομμύριο θα πεθάνει πιθανά από τα... πόδια του.

Περισσότερα...

Προσδιορίστηκαν τα γονίδια για τον διαβήτη τύπου 2. 
 
Οι ερευνητές του McGill University Health Centre προσδιόρισαν 4 γονίδια, τα οποία αυξάνουν το ρίσκο εμφάνισης στους ανθρώπους του διαβήτη τύπου 2.

Περισσότερα...

Μετρήστε την... μέση σας. 
 
Η Ένωση για τον Διαβήτη της Βρετανίας παρουσίασε μια νέα καμπάνια, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της συνειδητοποίησης του συσχετισμού που υπάρχει ανάμεσα στην μέτρηση της μέσης ενός ατόμου και στον διαβήτη τύπου ΙΙ.

Περισσότερα...

Τα αντικαταθλιπτικά σχετίζονται με το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη. 
 
Οι ερευνητές στο 66ο Επιστημονικό Συνέδριο της Αμερικάνικης Ένωσης για τον Διαβήτη ανακοίνωσαν τον συσχετισμό ανάμεσα στην εμφάνιση διαβήτη και στην χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Περισσότερα...

Η παχυσαρκία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. 
 
Από τις αρχές του 21ου αιώνα η παχυσαρκία τείνει να γίνει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας σχετιζόμενο με καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη και άλλες κλινικές παθήσεις που αυξάνουν τα ποσοστά θνησιμότητας παγκοσμίως και στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Το Αλκοόλ και η υγεία μας. 
 
Κατανάλωση αλκοόλ στην Ελλάδα... Πληθώρα ερευνών έχουν παρουσιάσει ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει συσχετιστεί με προβλήματα υγείας, όπως η εμφάνιση καρκίνου, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακών και γαστρεντερικών παθήσεων.

Περισσότερα...

Παπούτσια και... Διαβήτης. 
 
Τι νούμερο παπούτσια φοράνε οι διαβητικοί; Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν διαβήτη δεν φοράνε το σωστό μέγεθος παπουτσιών με οδυνηρά αποτελέσματα, λένε οι ειδικοί.

Περισσότερα...

Γενικά για τον Σακχαρώδη Διαβήτη... 
 
Ο Σακχαρώδη Διαβήτης (ΣΔ) είναι μια ασθένεια στην οποία το σώμα δεν παράγει επαρκή ποσότητα ινσουλίνης ή δεν χρησιμοποιεί κατάλληλα την εκκρινόμενη ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που απαιτείται για να μετατρέψει τα σάκχαρα, το άμυλο και τις άλλες ομάδες τροφίμων στην ενέργεια που χρειάζεται για την καθημερινή ζωή.

Περισσότερα...

Eπιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία. 
 
Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία είναι ανάλογες με τη διάρκεια και τη σοβαρότητά της. Όσο ψηλότερος είναι ο ΔΣΒ, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος εμφάνισης παθολογικών καταστάσεων.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.