Τετάρτη 03 Ιουνίου 2020 07:41
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:


Διαβήτης
Διαβήτης και λοιμώξεις
Επιμέλεια: Αναστασία Μοσχοβάκη - Ειδικός Παθολόγος 
Δημοσιεύθηκε: Στις 29/02/2008 ώρα: 16:31
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Οι λοιμώξεις στον διαβητικό πρέπει να προλαμβάνονται και να θεραπεύονται εγκαίρως, διότι κάθε λοίμωξη δύναται να απορυθμίσει το σάκχαρο και να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.
Ο διαβητικός μπορεί να προσβληθεί από μία ποικιλία συνδρόμων που μπορεί να αφορούν διάφορα όργανα όπως τα δόντια, τον φάρυγγα, τις αμυγδαλές, τον πνεύμονα, τα ούρα, τα μαλακά μόρια, τα οστά.
Είναι επιρρεπής σε μολύνσεις οι οποίες δεν έχουν μερικές φορές την θορυβώδη κλινική συμπτωματολογία που παρατηρείται σε μη διαβητικά άτομα, με συνέπεια στις περιπτώσεις αυτές ο διαβητικός να αναζητεί καθυστερημένα ιατρική βοήθεια, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία του.

Έτσι στον διαβητικό επιβάλλεται η πρώιμη ιατρική αξιολόγηση, ανεξαρτήτως είδους και εντάσεως συμπτωμάτων.Eιδικώς οι μολύνσεις στα κάτω άκρα πολλές φορές παρουσιάζουν καθυστερημένη συμπτωματολογία στον διαβητικό ενώ μπορεί να είναι πολύ σοβαρές: Συνιστάται καθημερινή επισκόπηση ποδιών, για τυχόν εμφάνιση κάποιας ατέλειας και έγκαιρη ενημέρωσή μας.

Ο διαβητικός επίσης πρέπει να υποβάλλεται περιοδικώς σε οδοντιατρικούς ελέγχους και ελέγχους ούρων για ασυμπτωματικές φλεγμονές,χωρίς πυρετό.

Φίλοι διαβητικοί, η Ιατρική Επιστήμη έχει αποδείξει σήμερα, ότι τα μικρόβια και οι ιοί που καιροφυλακτούν δύνανται να γίνουν πιο επιθετικοί και επικίνδυνοι, λόγω της κακής χρήσης αντιβιοτικών. Καταναλώνοντας από μόνοι σας ανώφελα αντιβιοτικά ή καταναλώνοντας σωστά αντιβιοτικά αλλά με ακατάλληλη διάρκεια θεραπείας, δεν επιβαρύνετε μόνο το μεταβολικό σύστημα του οργανισμού σας. Όταν ακατάλληλα αντιβιοτικά επιδράσουν στα μικρόβια, τα μικρόβια συμπεριφέρονται με ανάλογο τρόπο που συμπεριφέρεται ο ανθρώπινος οργανισμός στα εμβόλια. Ουσίες τοξικές, αλλά ανεπαρκείς για να τα σκοτώσουν, τα κάνουν πιο ανθεκτικά, τα δυναμώνουν, λόγω πολλαπλών επιδράσεων στο αμυντικό τους σύστημα.
Κατά την επίθεση ενός μικροβίου στο οργανισμό κινητοποιούνται μηχανισμοί άμυνας, που περιλαμβάνουν, στοιχεία του αίματος, όπως τα λευκά αιμοσφαίρια, τα αντισώματα, το συμπλήρωμα και τον σπλήνα.

Πρέπει να λάβετε όλα τα μέτρα, που θα βοηθήσουν τον οργανισμό να διατηρείται σε αρίστη φυσική κατάσταση και άριστη άμυνα, για να εξουδετερώσετε τους λοιμογόνους παράγοντες χωρίς κατάλοιπα.

Φροντίσετε τον εαυτό σας, με υγιεινή διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, όσπρια, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, αποφύγετε την κατάχρηση κρέατος, καταργείστε το κάπνισμα και ενταχτείτε σε προγράμματα άσκησης, τα οποία δεν είναι απαραίτητο να είναι οργανωμένα, αλλά να περιλαμβάνουν συστηματικό γρήγορο περπάτημα.

Η διακοπή του ενεργητικού και του παθητικού καπνίσματος και η διατήρηση φυσιολογικού σακχάρου αίματος, είναι τα σημαντικότερα μέτρα, που θα βοηθήσουν την άμυνα του οργανισμού σας.

Διατηρείτε φυσιολογικό βάρος και επαρκή ύπνο και αποφύγετε ψυχολογικές επιβαρύνσεις.

Οι κλειστοί χώροι πρέπει να αερίζονται επαρκώς και τα χέρια σας να πλένονται συχνά.

Εάν συμβιώνετε με αρρώστους από λοιμώδη νοσήματα, προστατεύστε τον οργανισμό σας με μία μάσκα και αποφύγετε τον συγχρωτισμό μαζί τους.

Πρέπει να αντιμετωπίζονται εγκαίρως νόσοι, οι οποίες στα αρχικά στάδια ενδέχεται να μην έχουν συμπτώματα, αλλά να αλλοιώνουν την σωστή άμυνα όπως χρόνιες παραρρινοκολπίτιδες, αγγειακές παθήσεις, που διαταράσσουν την ομαλή αιμάτωση του οργανισμού κλπ.

Εάν δεν υπάρχουν απαγορευτικές αλλεργίες, πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε προληπτικώς το εμβόλιο της γρίπης κάθε Φθινόπωρο.
Επίσης πρέπει να εμβολιαστείτε με το εμβόλιο της πνευμονίας και το εμβόλιο του τετάνου-διφθερίτιδας τύπου ενήλικος.
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.