Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017 22:28
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 



Θεματική Αναζήτηση:


Centrum Cardio: ‘Όλα τα οφέλη του Centrum συν κάτι επιπλέον για την καρδιά σας!! 
 
Η καρδιά αποτελεί τον πιο σημαντικό «μηχανισμό» του οργανισμού μας και γι’ αυτό η διατήρηση της καλής λειτουργίας της είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο , οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή για τη ζωή των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες.

Περισσότερα...

Απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη 
 
Η γυναίκα μετά τον τοκετό, έχει να αντιμετωπίσει πλέον την αλλαγή της καθημερινότητάς της με τον ερχομό του μωρού της και την αλλαγή του σώματος της μετά την εγκυμοσύνη.

Περισσότερα...

Ο κόσμος των light 
 
Καλωσήλθατε στον κόσμο των light, των προϊόντων που μπαίνουν στο καλάθι για να καθησυχάσουν συνειδήσεις, να ξεπλύνουν διατροφικές ενοχές, αλλά και να αδυνατίσουν -όχι πάντα-, με επιτυχία.

Περισσότερα...

Τα πορτοκάλια προστατεύουν από το εγκεφαλικό 
 
Μία ουσία που υπάρχει στα πορτοκάλια, τα γκρέιπ φρουτ και άλλα εσπεριδοειδή μειώνει τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές.

Περισσότερα...

Οι εχθροί και οι σύμμαχοι της πέψης 
 
Τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία, μετά το κρυολόγημα, που οδηγεί τους ανθρώπους να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Περισσότερα...

Νέο τεστ «εξετάζει» το πιάτο μας 
 
Εντοπίζει πόσα φρούτα και λαχανικά καταναλώσαμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Σε πέντε χρόνια από σήμερα, σύμφωνα με βρετανούς ειδικούς, ένα γρήγορο τεστ θα αποκαλύπτει κατά πόσο τρώμε καθημερινά όλα τα φρούτα και τα λαχανικά μας.

Περισσότερα...

Κίνδυνος καρκίνου του νεφρού από το πολύ κρέας 
 
Οι λάτρεις του κόκκινου κρέατος μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του νεφρού, προειδοποιούν αμερικανοί ερευνητές. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για όσους τρώνε καθημερινά κρέας, κατά προτίμηση στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Περισσότερα...

Απειλή για τον άνθρωπο η νοσογόνος παχυσαρκία  
 
Σε παγκόσμια απειλή για τον άνθρωπο έχει εξελιχθεί στις αναπτυγμένες κοινωνίες η νοσογόνος παχυσαρκία, καθώς κάθε χρόνο σκοτώνει πάνω απο 2.8 εκατομμύρια ανθρώπους!!!

Περισσότερα...

Οι πατάτες ρίχνουν την πίεση - και δεν παχαίνουν… 
 
Τις θεωρούμε παχυντικές, γεμάτες λίπος και ανθυγιεινές και είναι από τις πρώτες που κόβει όποιος θέλει να κάνει δίαιτα. Μια νέα μελέτη, όμως, δείχνει πως οι πατάτες όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά μπορούν και να ρίξουν την αρτηριακή πίεση – αρκεί να είναι μαγειρεμένες με τον σωστό τρόπο.

Περισσότερα...

Τα οφέλη των ωμών τροφίμων 
 
Η κατανάλωση όσο το δυνατόν περισσότερων ωμών τροφίμων, μη επεξεργασμένων, κάνει πιο λαμπερή την επιδερμίδα, πιο υγιή και γερά τα μαλλιά, ενώ μπορεί να ανακουφίσει ακόμα και από τις ημικρανίες.

Περισσότερα...

Τα ψάρια, ασπίδα για τους ηλικιωμένους 
 
Η φράση «φάτε μάτια ψάρια» αποκτά μια ξεχωριστή σημασία από πλευράς υγείας, καθώς μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκού Πρακτορείου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε ψάρια, ιδίως λιπαρά, που περιέχουν πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τουλάχιστον μια έως δύο φορές την εβδομάδα, μειώνουν σχεδόν στο μισό τον κίνδυνο να εμφανίσουν εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, της κατ' εξοχήν πάθησης που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη μείωση της όρασης ή και τύφλωση στους ηλικιωμένους.

Περισσότερα...

Πώς θα αποφύγετε το «κρυμμένο αλάτι»  
 
Το αλάτι έχει κατηγορηθεί δικαίως για την αρτηριακή υπέρταση, η οποία ευθύνεται για 1 στους 6 θανάτους στις χώρες του δυτικού κόσμου. Βέβαια, το αλάτι δεν ανεβάζει μόνο την αρτηριακή πίεση. Μπορεί να προκαλέσει διάφορες ζημιές στην καρδιά, τους νεφρούς και σε άλλα ζωτικά όργανα

Περισσότερα...

Παιδί: Πώς θα το κάνετε να τρώει τα πάντα; 
 
Το άγχος των περισσότερων γονιών είναι το καθημερινό φαγητό των παιδιών τους. Η συχνή άρνηση για συγκεκριμένα φαγητά που τους προσφέρουνε από τη μια μεριά και η προτίμησή τους στα τρόφιμα των σχολικών κυλικείων και των φαστφούντ, από την άλλη, αρκούν για να προκαλέσουν ανησυχία για το αν το παιδί τρέφεται σωστά

Περισσότερα...

Τροφές που μας χαρίζουν ενέργεια  
 
Η παραγωγή ενέργειας είναι πολύ σημαντική για τον ανθρώπινο οργανισμό γιατί χρειάζεται για την διατήρηση των λειτουργιών του σώματος μας

Περισσότερα...

Επιστροφή στις ρίζες της διατροφής- το παράδειγμα της Ιαπωνίας 
 
Δεν νομίζω να είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας για τους άντρες στην Ιαπωνία είναι 80 ετών και για τις γυναίκες 85. Ούτε τυχαίο είναι το γεγονός ότι το 2008 υπήρχαν στην Ιαπωνία 36.000 υπεραιωνόβιοι. Κάτι κάνουν σωστά στη διατροφή και τον τρόπο ζωής τους, που τους κάνει να ζουν περισσότερα χρόνια και να είναι υγιείς.

Περισσότερα...

10 Μύθοι & Αλήθειες για τη ζάχαρη 
 
Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη γλυκιά γεύση; Σίγουρα όχι πολλοί, αφού η κατανάλωση ζάχαρης στη χώρα μας έχει υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες (WHO 2008).

Περισσότερα...

Kαφέδες- θερμιδικές... βόμβες  
 
Το σώμα μας μπορεί να μας λέει ότι διψάει, αλλά δεν μπορεί να μας καθορίσει τι πρέπει να πιει. Ενώ όλα τα ροφήματα ενυδατώνουνε, μερικά παρέχουνε και σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Μερικά έχουνε χαλαρωτικές ιδιότητες. Κάποια δίνουν ενέργεια. Ορισμένα απλά ικανοποιούν το αίσθημα για γλυκό – με ή χωρίς θερμίδες. Κάποια βοηθούν στην καλύτερη απόδοση. Και ορισμένα μπορούν να βοηθήσουνε σε θέματα υγείας.

Περισσότερα...

Η δίαιτα των εγκύων μειώνει το IQ των μωρών 
 
Τα τελευταία χρόνια η γυναίκα προσέχει ιδιαίτερα την εξωτερική της εμφάνιση με αποτέλεσμα να επιλέγει ακόμη και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης να κάνει δίαιτα. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι μέλλουσες μητέρες που κάνουν δίαιτα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσουν το IQ του μωρού τους.

Περισσότερα...

Πώς να κάψετε λίπος όταν γυμνάζεστε 
 
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως χρειάζεται σκληρή και παρατεταμένη άσκηση, αν θέλουν να χάσουν βάρος και να έχουν καλή υγεία. Κανένα από τα δύο δεν είναι σωστό.

Περισσότερα...

Πες μου τι έχεις στο ψυγείο σου, να σου πω ποιος είσαι 
 
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η παχυσαρκία αιτιολογικά σχετίζεται κατά 60% με περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ μόλις για το 2% του πληθυσμού των παχύσαρκων ευθύνονται γενετικοί παράγοντες. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε μελέτες με ομοζυγωτικά δίδυμα, που είχαν τη γενετική προδιάθεση να γίνουν παχύσαρκα, προβλήματα βάρους απέκτησαν μόνο τα παιδιά που μεγάλωσαν σε περιβάλλον που ευνοούσε την εμφάνιση παχυσαρκίας

Περισσότερα...

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη 
 
Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε ελαιόλαδο και λαχανικά, μπορεί να βοηθήσει τους μεγαλύτερους ανθρώπους να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη των μεσηλίκων, ακόμα και χωρίς θερμιδομέτρηση και απώλεια βάρους.

Περισσότερα...

Η μεσογειακή διατροφή «ασπίδα» στον καρκίνο του δέρματος 
 
Στα συμπεράσματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία η μεσογειακή διατροφή φαίνεται ότι συμβάλλει στον περιορισμό της εμφάνισης του καρκίνου του δέρματος, αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", σε σχετικό ρεπορτάζ της.

Περισσότερα...

Οι νέοι προτιμούν fast food 
 
Το fast food από το μαγειρευτό φαγητό προτιμά το 88% των νέων. Ωστόσο 7 στους 10 δηλώνουν πρόθυμοι να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής παρ' ότι οι συνθήκες δεν τους το επιτρέπουν λόγω του μειωμένου χρόνου που διαθέτουν. Εξάλλου, σχεδόν 4 στους 10 νέους παρουσιάζουν διαταραχές βάρους και από αυτούς το 22,66% είναι παχύσαρκοι, ενώ το 17,3% λιποβαρείς.

Περισσότερα...

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα 
 
Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα με την υπόσχεση ότι θα λύσουν το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια η κατηγορία αυτή έχει «ανθίσει» στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου οι φτωχοί και μη παραγωγικοί, με τους σύγχρονους οικονομικούς όρους, αγρότες είχαν πολλά να κερδίσουν, σύμφωνα με τις υποσχέσεις που οι υποστηρικτές αυτής της κατηγορίας τροφίμων έδιναν.

Περισσότερα...

Μεσογειακή δίαιτα & Καρκίνος του στομάχου 
 
Όπως μας ενημερώνει ένα από τα σημαντικότερα και εγκυρότερα διεθνή πρακτορεία, το πρακτορείο REUTER, η Μεσογειακή δίαιτα φαίνεται ότι προστατεύει τον οργανισμό μας από τον καρκίνο του στομάχου.

Περισσότερα...

Η λαιμαργία βλάπτει σοβαρά την υγεία 
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Jennifer Nelson από την Mayo Clinic των ΗΠΑ, οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες τροφής όταν βρίσκονται «αντιμέτωποι» με μεγάλες ποσότητες τροφίμων. Ακόμα και τα παιδιά ηλικίας έως και 2 ετών επηρεάζονται όταν βρίσκονται μπροστά σε μεγάλες μερίδες τροφής, αναφέρει η αρθρογράφος.

Περισσότερα...

Η άσκηση και η διατροφή καθυστερούν τον διαβήτη 
 
Η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με την τακτική άσκηση μπορεί να καθυστερήσει την εκδήλωση του σακχαρώδους διαβήτη για μια δεκαετία. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε αμερικανική μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο έγκριτο επιστημονικό έντυπο Lancet.

Περισσότερα...

Μεσογειακή διατροφή - Η διατροφή της καρδιάς... 
 
Στις αρχές του 20ου αιώνα ο Αλέξης Καρέλ, νομπελίστας ιατροφιλόσοφος, θέλοντας να επισημάνει την σημασία της διατροφής στην διατήρηση της υγείας των ανθρώπων, είχε δηλώσει ότι, αν οι γιατροί δεν γίνουν διαιτολόγοι, τότε οι διαιτολόγοι θα γίνουν οι γιατροί του μέλλοντος (1). Όπως όλοι φυσικά ξέρουμε, παρ’ όλο που πέρασαν περίπου 100 χρόνια, η σημασία της διατροφής είναι τεράστια, αλλά σαν παράγοντας επιβαρυντικός της υγείας.

Περισσότερα...

Η προσωπικότητα της μητέρας επηρεάζει τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών 
 
Όπως μας ενημερώνει το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, οι μητέρες που έχουν πολλές αρνητικές σκέψεις και αισθήματα, είναι πιθανό να δίνουν στα παιδιά τους μη υγιεινή διατροφή. Αυτό έδειξε μια μελέτη που έκανε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Όσλο και η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα τον Απρίλιο αυτού του έτους.

Περισσότερα...

Υδροδιάλυτες Βιταμίνες... 
 
Οι σημαντικότερες υδροδιαλυτές βιταμίνες είναι αυτές που ανήκουν στο σύμπλεγμα Β και έχουν την ιδιότητα να προωθούν την δραστηριότητα των ενζύμων εκείνων που εμπλέκονται στον μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών και την απελευθέρωση ενέργειας.

Περισσότερα...

Η παράλειψη του πρωινού «προσθέτει» κιλά 
 
Eίναι γνωστό ότι εάν παραλείψουμε το πρωινό γεύμα θα καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Νεώτερη μελέτη του Imperial College London εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό.

Περισσότερα...

Τρόπος ζωής , διατροφή και λήψη σωστών πολυβιταμινών επηρεάζουν τη γονιμότητα 
 
Οι γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης με την υιοθέτηση κατάλληλης διατροφής, τρόπου ζωής, και λήψης σωστών πολυβιταμινών, σύμφωνα με νέα έρευνα του Χάρβαρντ.

Περισσότερα...

Η ισορροπημένη διατροφή & ο ρόλος της 
 
Η ισορροπημένη διατροφή ή δίαιτα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία, στις κατάλληλες ποσότητες, και επιτυγχάνεται καταναλώνοντας μια ποικιλία τροφίμων. Η υπερβολή, είτε στην λήψη συνολικά τροφής, είτε στην λήψη κάποιων από τα θρεπτικά συστατικά οδηγεί σε διαταραχές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία όπως γράψαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας. Έτσι για παράδειγμα, υπερβάλλοντας στο φαγητό μας, μπορούμε να οδηγηθούμε στην παχυσαρκία με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία.

Περισσότερα...

Διατροφή και υγεία - Η ιστορία της διατροφής 
 
Πολλοί λίγοι από εμάς, τους σύγχρονους ανθρώπους των ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών, έχουν σκεφτεί ότι η διατροφή έχει και αυτή την δική της ιστορία και το κυριότερο την δική της συμβολή στην ανάπτυξη του ανθρώπινου είδους.

Περισσότερα...

Τα συστατικά της Διατροφής... 
 
Αφού λοιπόν προσεγγίσαμε, έστω και αμυδρά, από την πλευρά της ιστορίας, τον ρόλο της διατροφής και φωτίσαμε σημαντικές πτυχές των σχέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στην ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου, του πεπτικού συστήματος και της διατροφής, μπορούμε τώρα να μιλήσουμε για την ισορροπημένη διατροφή και τον ρόλο της στην διατήρηση της υγείας μας.

Περισσότερα...

Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει απο άνοια και Alzheimer 
 
Στα πρώιμα στάδια της άνοιας παρατηρείται οξειδωτική βλάβη στον εγκέφαλο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονώδεις αντιδράσεις στον εγκέφαλο που επιδεινώνουν τη βαρύτητα της άνοιας.

Περισσότερα...

Η 'μέση-δακτυλίδι' βοηθά στη μακροζωία  
 
Διεθνής έρευνα συνδέει το πάχος στη μέση με κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Περισσότερα...

Σωστή διατροφή και υγεία... 
 
Η σύνδεση μεταξύ πολλών σύγχρονων ασθενειών και της διατροφής νομίζουμε ότι είναι πλέον γνωστή τόσο στους επαγγελματίες της υγείας, όσο και στο καταναλωτικό κοινό. Εμείς απλά και με αφορμή το portal υγείας του BBC φέρνουμε και πάλι το πρόβλημα στην «επιφάνεια».

Περισσότερα...

Μεσογειακή διατροφή. 
 
Η Μεσογειακή διατροφή θεωρείται ο χρυσός κανόνας πάνω στον οποίο βασίζεται η υγιεινή διατροφή και έχει σχετιστεί με μειωμένα ποσοστά θνησιμότητας.

Περισσότερα...

Το μενού μας δεν χωράει μεταλλαγμένα  
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής και συγκεκριμένα της δημοσιογράφου Τάνιας Γεωργιοπούλου, οι πολίτες θεωρούν ότι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους και προτιμούν να πληρώσουν ακριβότερα προκειμένου να προμηθευτούν «καθαρά τρόφιμα»

Περισσότερα...

Η υγιεινή διατροφή καταπολεμά τις ρυτίδες 
 
Οι άνθρωποι που τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά είναι πιθανό να έχουν λιγότερες ρυτίδες και να δείχνουν νεώτεροι, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Παχυσαρκία και ψυχική υγεία. 
 
Ποιός είναι ο ρόλος των συναισθημάτων στην διατροφική μας συμπεριφορά;

Περισσότερα...

Το Αλκοόλ και η υγεία μας. 
 
Κατανάλωση αλκοόλ στην Ελλάδα... Πληθώρα ερευνών έχουν παρουσιάσει ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει συσχετιστεί με προβλήματα υγείας, όπως η εμφάνιση καρκίνου, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακών και γαστρεντερικών παθήσεων.

Περισσότερα...

Δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες και οι επιπτώσεις τους στην υγεία μας. 
 
Οι δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες βασίζονται στην αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνης από πηγές όπως το μοσχάρι, το χοιρινό, την γαλοπούλα, το ψάρι, τα αυγά, στην απεριόριστη πρόσληψη λίπους καθώς και στην αυστηρός μειωμένη πρόσληψη τροφών αυξημένων σε υδατάνθρακες όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, ψωμί, ρύζι, μακαρόνια και γαλακτοκομικών προϊοντων (εκτός των τυριών).

Περισσότερα...

Νερό και ...Υγεία 
 
Το νερό είναι απαραίτητο συστατικό για την διατήρηση της ζωής και την σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Περισσότερα...

Διατροφή και... Ενέργεια. 
 
Ως ενέργεια ορίζεται η παραγωγή έργου, θερμότητας ή φωτός. Υπάρχουν πολλά είδη ενέργειας όπως η ηλιακή ενέργεια με την οποία γίνεται και η φωτοσύνθεση.

Περισσότερα...



Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2017 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.