Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 18:28
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:


Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του μαστού για τις έφηβες που πίνουν 
 
Οι γυναίκες που πίνουν ένα ποτό την ημέρα κατά την εφηβεία και μέχρι να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί, μπορεί να αυξάνουν κατά το ένα τρίτο τις πιθανότητες που έχουν να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Η φαλάκρα πριν τα 40 «προδίδει» τον καρκίνο 
 
Οι άντρες που παρουσιάζουν φαλάκρα πριν από τα 40 τους χρόνια μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν πρώιμο καρκίνο του προστάτη, αναφέρουν αυστραλοί ερευνητές.

Περισσότερα...

Μεσογειακή διατροφή & εξετάσεις προστατεύουν από καρκίνο του προστάτη 
 
Στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη βοηθά η μεσογειακή δίαιτα και η διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φρούτα και λαχανικά.

Περισσότερα...

Νέα ανακάλυψη για τον καρκίνο 
 
«Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι» οι καρκίνοι της μήτρας, οι οποίοι προκαλούνται στην πλειοψηφία τους από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, αναπτύσσονται σε συγκεκριμένα κύτταρα τα οποία βρίσκονται σε μία μόνο περιοχή του τραχήλου της μήτρας, δείχνει έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.

Περισσότερα...

SOS για την άπνοια στον ύπνο 
 
Νέες έρευνες συνδέουν τις παύσεις της αναπνοής με την εμφάνιση καρκίνου. Τον περασμένο μήνα δημοσιεύθηκαν δύο νέες μελέτες, οι οποίες έδειξαν για πρώτη φορά ότι οι πάσχοντες από υπνική άπνοια – τη διαταραχή που προκαλεί επικίνδυνες παύσεις της αναπνοής τη νύχτα – διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο.

Περισσότερα...

Οι ψηλές κινδυνεύουν από καρκίνο των ωοθηκών 
 
Οι ψηλές γυναίκες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο των ωοθηκών, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση των έως τώρα μελετών επί του θέματος, η οποία αποκαλύπτει ότι και η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τη νόσο.

Περισσότερα...

Αυξηση κρουσμάτων καρκίνου του Μαστού - Οργανωμένα Κέντρα Μαστού 
 
Αλματώδη αύξηση στον καρκίνο του μαστού αναμένουν οι επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2020. Μάλιστα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το ποσοστό αύξησης το 2020 θα φτάσει το 50% σε σχέση με τα κρούσματα της νόσου το 2000!

Περισσότερα...

Κίνδυνος καρκίνου του νεφρού από το πολύ κρέας 
 
Οι λάτρεις του κόκκινου κρέατος μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του νεφρού, προειδοποιούν αμερικανοί ερευνητές. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για όσους τρώνε καθημερινά κρέας, κατά προτίμηση στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Περισσότερα...

Νέα μέθοδος - ελπίδα για καρκινοπαθείς που θέλουν να γίνουν μητέρες 
 
Ελπίδες για τις γυναίκες, οι οποίες πάσχουν από καρκίνο, να γίνουν μητέρες μέσω της μεθόδου της εξωσωματικής γονιμοποίησης, δίνουν οι επιστήμονες. Αυτό καθίσταται δυνατό με την κατάψυξη του ωοθηκικού ιστού στους μείον 196 βαθμούς Κελσίου και την απόψυξή του.

Περισσότερα...

Αλματώδης αύξηση του καρκίνου του στόματος 
 
Κάπνισμα και αλκοόλ ενοχοποιούνται από τους επιστήμονες για τη μεγάλη αύξηση που παρουσιάζει, σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία δεκαετία, ο στοματικός καρκίνος. Μάλιστα στις γυναίκες η αύξηση είναι αλματώδης καθώς πλέον τα κρούσματα σε σχέση με τους άνδρες είναι 1,5 άνδρες με 1 γυναίκα!

Περισσότερα...

Θεραπεία χωρίς παρενέργειες για τον καρκίνο του εντέρου 
 
Μια πρωτοποριακή θεραπεία στοχεύει αποκλειστικά τα καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου και τα εξοντώνει χωρίς να επηρεάζει τους υγιείς ιστούς.

Περισσότερα...

Νέα τεχνική «βράζει» τους όγκους στον μαστό 
 
Η νέα τεχνική ενδείκνυται για γυναίκες με πρώιμο καρκίνο οι οποίες είναι δύσκολο να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης των όγκων τους. Κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι δρα σε 10 λεπτά και οι ασθενείς επιστρέφουν αμέσως στο σπίτι τους.

Περισσότερα...

Τύποι νεοπλασιών 
 
Υπάρχουν διάφοροι τύποι νεοπλασιών. Ας δούμε αναλυτικότερα ποιοί είναι αυτοί.

Περισσότερα...

Νεοπλασίες δέρματος & μαλακών ιστών 
 
Οι νεοπλασίες δέρματος (καρκίνος δέρματος) αποτελούν την πιο συχνή μορφή καρκίνου στον άνθρωπο, ενώ η συχνότητά τους αυξάνεται κάθε χρόνο.

Περισσότερα...

«Απίθανο» να προκαλούν καρκίνο τα κινητά 
 
Ολοένα περισσότερα στοιχεία υποδηλώνουν πως δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στη χρήση κινητών τηλεφώνων και τον καρκίνο του εγκεφάλου, σύμφωνα με μία επανεξέταση των υπαρχουσών μελετών από το Ίδρυμα Μελέτης του Καρκίνου (ICR).

Περισσότερα...

Περιορισμό στο κόκκινο κρέας συστήνουν επιστήμονες 
 
Αυστραλοί εμπειρογνώμονες σε θέματα καρκίνου έχουν εκδώσει μια νέα ανακοίνωση η οποία συνδέει τον καρκίνο του εντέρου με το κόκκινο ή επεξεργασμένο κρέας.

Περισσότερα...

ΠΟΥ: Η χρήση κινητών τηλεφώνων "ίσως να είναι καρκινογόνα" 
 
Η Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εκτίμησε ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων θα πρέπει να θεωρείται "'ισως καρκινογόνα για τον άνθρωπο".

Περισσότερα...

Έλληνας εντόπισε νέο "στόχο" για την φαρμακευτική θεραπεία του καρκίνου του μαστού 
 
Μια νέα πρωτεΐνη, που εμπλέκεται άμεσα στην αντίσταση που προβάλλει ο οργανισμός στα φάρμακα για τον καρκίνο του μαστού, εντόπισε μια ομάδα επιστημόνων στη Βρετανία, με επικεφαλής Έλληνα ερευνητή.

Περισσότερα...

Ο πολύς καφές μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη 
 
Οι άνδρες που πίνουν έξι ή περισσότερους καφέδες τη μέρα, έχουν 60% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του προστάτη και 20% λιγότερο κίνδυνο για οποιοδήποτε άλλο τύπο αυτού του καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της που έχει γίνει ποτέ.

Περισσότερα...

O καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί με τα όπλα που έχουμε σήμερα στη διάθεση μας 
 
Το ελπιδοφόρο και αισιόδοξο αυτό μήνυμα, έστειλε το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Καλαμάτα από 6 έως 8 Μαΐου 2011, υπό τις οδηγίες του προέδρου του κ Βασίλη Γεωργούντζου. «Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το επίπεδο του οποίου ήταν ιδιαίτερα υψηλό, παρουσιάστηκαν οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην απεικόνιση του μαστού με εξέχουσα την ψηφιακή τομοσύνθεση (Π Μαλακάσης) και τη μαγνητική μαστογραφία (Alberto Bazzocchı).

Περισσότερα...

Ασκηση κατά του καρκίνου του εντέρου 
 
Μόνο 30 λεπτά άσκησης την ημέρα αρκούν για να περιορίσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου κατά 30% εκτιμά νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, στις ΗΠΑ.

Περισσότερα...

Ο λίγος ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό-καρδιά- καρκίνο 
 
Οι άνθρωποι που τους λείπει ύπνος, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για διάφορα προβλήματα υγείας, όπως εγκεφαλικό, καρδιά ή καρκίνο του παχέoς εντέρου, που μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες.

Περισσότερα...

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ τον καρκίνο του τραχήλου στην Ευρώπη 
 
Κάθε χρόνο στην Ευρώπη 60.000 γυναίκες εμφανίζουν και 30.000 γυναίκες πεθαίνουν από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Αποτελεσματικά, οργανωμένα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου μπορούν να προλάβουν έως και 80% των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Περισσότερα...

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής προλαμβάνουν τον καρκίνο 
 
Σχεδόν το ένα τρίτο όλων των καρκίνων στις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Βρετανία μπορούν να αποφευχθούν κάθε χρόνο αν οι άνθρωποι διατρέφονται υγιεινά, καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ και γυμνάζονται περισσότερο, ανακοίνωσαν σήμερα ειδικοί του τομέα υγείας.

Περισσότερα...

Το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει... 600.000 
 
Η πρώτη παγκόσμια έρευνα που αφορά στον αντίκτυπο του παθητικού καπνίσματος, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ετησίως πεθαίνουν 600.000 παθητικοί καπνιστές, όπως δημοσιεύει το BBC News.

Περισσότερα...

Οι σαρωτές σώματος στα αεροδρόμια «μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο» 
 
Οι σαρωτές που χρησιμοποιούν ακτίνες Χ για να «ξεγυμνώνουν» τους επιβάτες στα αεροδρόμια όχι μόνο τους κάνουν να αισθάνονται άβολα, αλλά πιθανότατα αυξάνουν και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, προειδοποιούν επιστήμονες στις ΗΠΑ, όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί εκατοντάδες τέτοια μηχανήματα.

Περισσότερα...

Πειραματικό εμβόλιο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής ασθενών με καρκίνο στον εγκέφαλο 
 
Ένα νέο πειραματικό εμβόλιο, το οποίο ανέπτυξαν αμερικανοί ερευνητές, αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των ασθενών που πάσχουν από την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, το γλοιοβλάστωμα.

Περισσότερα...

Νέα έρευνα εντόπισε γενετικούς παράγοντες για καρκίνο του μαστού 
 
Μια μεγάλη διεθνής ομάδα επιστημόνων, υπό τον Αντώνη Αντωνίου του Κέντρου Γενετικής Επιδημιολογίας Καρκίνου του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, ανακάλυψε μια περιοχή του γενετικού κώδικα (DNA), η οποία μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τον υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Περισσότερα...

Καινοτομική αφαίρεση όγκων στους πνεύμονες με λέιζερ 
 
Μια καινοτομική συσκευή λέιζερ που καταστρέφει τελείως καρκινικούς όγκους στους πνεύμονες, μεγάλους όσο σχεδόν ένα γραμματόσημο, «σημαδεύοντάς» τους με ακτίνες φωτός που έχουν ενέργεια ισοδύναμη με 70 φούρνους μικροκυμάτων, χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στη Βρετανία από έναν έλληνα γιατρό, τον Γιώργο Λαδά, επικεφαλής θωρακοχειρουργό στο Βασιλικό Νοσοκομείο Μπρόμπτον του Τσέλσι, στο κεντρικό Λονδίνο.

Περισσότερα...

Η μεσογειακή διατροφή «ασπίδα» στον καρκίνο του δέρματος 
 
Στα συμπεράσματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία η μεσογειακή διατροφή φαίνεται ότι συμβάλλει στον περιορισμό της εμφάνισης του καρκίνου του δέρματος, αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", σε σχετικό ρεπορτάζ της.

Περισσότερα...

Νέα τεχνική κατά του καρκίνου 
 
Οι ερευνητές,του πανεπιστημίου του Λιντς στη Βρετανία, υπό τον καθηγητή Στέφεν Έβανς του τμήματος φυσικής και τον δρα Στιβ Φρίαρ του τμήματος ηλεκτρονικών μηχανικών, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", δημιουργούν πολύ μικρές φυσαλίδες, με πλάτος μικρότερο από το ένα δέκατο μιας ανθρώπινης τρίχας, μέσα στις οποίες μεταφέρουν φάρμακα χημειοθεραπείας με στόχο τα κύτταρα των καρκινικών όγκων.

Περισσότερα...

Η βιταμίνη Β ασπίδα προστασίας ενάντια στον καρκίνο 
 
Οι άνθρωποι, ακόμα και οι καπνιστές, που έχουν άφθονη βιταμίνη Β στο αίμα τους, φαίνεται πως αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο να πάθουν καρκίνο των πνευμόνων, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Υγιεινή ζωή στη μάχη για τον καρκίνο του μαστού 
 
Η μελέτη,για τον καρκίνο του μαστού υπό την Ρουθ Τρέηβις, της μονάδας επιδημιολογίας του καρκίνου στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, μελέτησε πάνω από 17.000 περιπτώσεις γυναικών με και χωρίς την συγκεκριμένη ασθένεια. Διαπίστωσε ότι η ύπαρξη συγκεκριμένων γονιδίων αυξάνει μεν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, όμως ακόμα πιο σημαντικοί (και ανεξάρτητοι) είναι οι παράγοντες που έχουν να κάνουν με το στιλ ζωής.

Περισσότερα...

Με τέστ αίματος ο εντοπισμός καρκίνου των ωοθηκών 
 
Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο για την ανίχνευση του καρκίνου των ωοθηκών σε πρόωρο στάδιο, στις μεσήλικες γυναίκες που έχουν περάσει στο στάδιο της εμμηνόπαυσης.

Περισσότερα...

Σχέση κινητών τηλεφώνων - καρκίνου 
 
Η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στην χρήση κινητών τηλεφώνων και στην εμφάνιση καρκίνου στον εγκέφαλο, δεν κατέληξε σε κάποιο οριστικό συμπέρασμα, συνέστησε πάντως να γίνουν περαιτέρω έρευνες για το θέμα, με δεδομένη τη συνεχώς αυξανόμενη χρήση της κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως.

Περισσότερα...

Ελπίδες για αντιμετώπιση του καρκίνου με υπάρχον φάρμακο 
 
Φάρμακο, που ήδη χρησιμοποιείται για άλλες ασθένειες, ίσως να αποτελεί το "κλειδί" της νέας αντιμετώπισης του καρκίνου, όχι "σκοτώνοντας" τα προσβεβλημένα κύτταρα, αλλά "ξαναπρογραμματίζοντάς" τα.

Περισσότερα...

Βρέθηκαν νέα γονίδια που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού και με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα 
 
Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πέντε συνηθισμένες παραλλαγές γονιδίων που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, γεγονός που επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση των αιτιών της νόσου και στο μέλλον πιθανώς θα οδηγήσει σε αποτελεσματικότερες θεραπείες.

Περισσότερα...

Διαμάχη για τα ωφέλη της μαστογραφίας 
 
Η έρευνα των επιστημόνων, υπό την Κάρστεν Γιόργκενσεν, από το Σκανδιναβικό Κέντρο Κοχρέιν του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης και από το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, η οποία δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τους "Τάιμς του Λονδίνου", διαπίστωσε ότι οι μειώσεις στους θανάτους από καρκίνο του μαστού στις περιοχές εκείνες όπου γίνονταν τακτικές μαστογραφίες, είναι ίδιες ή και μικρότερες σε σχέση με τις περιοχές όπου καμία γυναίκα δεν έκανε ποτέ μαστογραφία.

Περισσότερα...

Καρκίνος μαστού στον άνδρα. Μύθος ή πραγματικότητα; 
 
Οι άνδρες που δεν έχουν μαστό. μπορούν να πάθουν καρκίνο του μαστού; Δυστυχώς ΝΑΙ. Παρ όλο που ο καρκίνος του μαστού θεωρείται γυναικεία πάθηση αυτό δεν εμποδίζει την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού στον άνδρα. Και έχει συχνότητα εμφάνισης 1%, δηλαδή σε κάθε 100 γυναίκες με καρκίνο του μαστού αντιστοιχεί 1 άνδρας.

Περισσότερα...

Καρκίνος Τραχήλου της Μήτρας 
 
Τον τελευταία καιρό γίνεται πολύ συζήτηση για μία αρρώστια που ταλαιπωρεί χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο και αφορά τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας ευθύνεται για το θάνατο 274.000 γυναικών κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο και είναι η δεύτερη περισσότερο διαδεδομένη μορφή καρκίνου των γυναικών.

Περισσότερα...

Ινομυώματα - Διάγνωση και Θεραπεία 
 
Τι είναι; Πως εμφανίζονται; Πως μπορούμε να τα καταλάβουμε; Συμπτώματα; Πως διαγιγνώσκονται; Πως αντιμετωπίζονται;

Περισσότερα...

«Αυτοεξέταση Μαστών» 
 
Στις περισσότερες περιπτώσεις ο καρκίνος του μαστού σήμερα θεραπεύεται. Αλλά η θεραπεία και προπαντός ο τρόπος της θεραπείας, εξαρτάται από το πόσο έγκαιρα θα πάμε στον ιατρό.

Περισσότερα...

Νέες τεχνικές για αντικαρκινικές θεραπείες 
 
Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν βιοανιχνευτές που εντοπίζουν τις διάφορες μορφές καρκίνου που παρουσιάζουν οι ασθενείς, χρησιμοποιώντας το DNA των καρκινικών όγκων, πράγμα το οποίο επιτρέπει την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ.

Περισσότερα...

Το πράσινο τσάι και οι ευεργετικές του ιδιότητες 
 
H άποψη των ειδικών από το πανεπιστήμιο της Taiwan είναι, οτι το πράσινο τσάι μπορεί να μας προστατέψει από τον καρκίνο των πνευμόνων. Αυτό το στηρίζουν σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι, καπνιστές και μη καπνιστές, οι οποίοι κατανάλωναν τουλάχιστο μια κούπα πράσινο τσάι την ημέρα.

Περισσότερα...

Τα νέα σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη 
 
Όπως μας ενημερώνει το πρακτορείο Reuters Health, ο αριθμός των ασθενών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του προστάτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπορούσε να εκτιναχθεί από τις 30.000 στις 160.000 περιστατικά αν η χώρα αυτή υιοθετήσει πρακτικές ελέγχου που να καλύπτουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Περισσότερα...

Νέα θεραπεία για τη χρόνια μυελογενή λευχαιμία 
 
Στην πλήρη ίαση μιας μορφής καρκίνου του αίματος, της χρόνιας μυελογενούς λευχαιμίας, στοχεύουν οι επιστήμονες και ελπίζουν ότι σύντομα θα ανοίξει ο δρόμος για τη θεραπεία και άλλων μορφών καρκίνου. Πριν από 10 χρόνια, οι περισσότεροι ασθενείς με χρόνια μυελογενή λευχαιμία κατάφεραν να νικήσουν αυτή τη μορφή καρκίνου με το Glivec, το πρώτο στην ιστορία αντικαρκινικό φάρμακο. Τότε όλοι είχαν κάνει λόγο για ίαση του καρκίνου.

Περισσότερα...

Η μοναξιά κάνει πιο επιθετικό τον καρκίνο 
 
Νέα επιστημονικά στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν την αντίληψη ότι η μοναξιά κάνει πιο πιθανό και πιο φονικό τον καρκίνο. Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε σε πειράματα σε πειραματόζωα, δείχνει ότι η κοινωνική απομόνωση αυξάνει την πιθανότητα για επιθετική ανάπτυξη του καρκίνου.

Περισσότερα...

Ελπιδοφόρο φάρμακο: Δείχνει να συρικνώνει ορισμένους Καρκίνους των Πνευμόνων. 
 
Όπως μας ενημερώνει το BBC, φαίνεται ότι οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει φάρμακο που μπορεί να δώσει πολλές ελπίδες σε ασθενείς που πάσχουν από ορισμένες μορφές καρκίνου των πνευμόνων. Το φάρμακο εξάλειψε μικορκυτταρικούς όγκους στο 50% των ποντικών, ενώ ταυτόχρονα εξουδετέρωσε την ικανότητα των κυττάρων να αντιστέκονται στην χημειοθεραπεία.

Περισσότερα...

Το λίπος τρέφει τον... καρκίνο 
 
Οι καμπάνιες για την απώλεια βάρους δίνουν έμφαση στον κίνδυνο που διατρέχουν οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι πολίτες να προσβληθούν από ασθένειες όπως ο διαβήτης ή οι παθήσεις του καρδιαγγειακού. Τα πράγματα όμως φαίνεται να είναι ακόμη πιο ζοφερά για αυτή την κατηγορία των πολιτών.

Περισσότερα...

H χειρουργική παχυσαρκίας και ο ...καρκίνος 
 
Οι χειρουργικές επεμβάσεις που γίνονται για την παχυσαρκία ενδεχομένως μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου στις γυναίκες, αλλά όχι και στους άνδρες. Μελέτη Σουηδών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο Lancet Oncology, δείχνει ότι οι γυναίκες που υποβάλλονται σε τέτοιου είδους εγχειρήσεις εμφανίζουν 42% μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο.

Περισσότερα...

Η «ανάπτυξη» και η Υγεία 
 
Όπως μας ενημερώνει το Ecology, Environment & conservation, νέες έρευνες που έγιναν σε ζώα δείχνουν ότι δίαιτες υψηλές σε ανόργανα φωσφορικά, μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη του καρκίνου των πνευμόνων. Τα ανόργανα φωσφορικά μπορούν να εμπεριέχονται σε μια ποικιλία τροφών, όπως είναι τα κρέατα, τα τυριά, τα ποτά, τα προϊόντα αρτοποιίας, κλπ.

Περισσότερα...

Καρκίνο του λάρυγγα μπορεί να προκαλέσει το καυτό τσάι 
 
Καρκίνο του λάρυγγα μπορεί να προκαλέσει το πολύ ζεστό τσάι, ανακοίνωσαν ιρανοί ερευνητές σήμερα, προτείνοντας να αφήνουμε το τσάι και όποιο άλλο καυτό ρόφημα να κρυώσει λίγο προτού το πιούμε.

Περισσότερα...

Η διαγνωστική προσέγγιση στον καρκίνο του προστάτη με την χρήση του διορθικού έγχρωμου Doppler 
 
Ο καρκίνος του προστάτη αδένα αποτελεί τον πιο συχνό καρκίνο στον άντρα μετά την ηλικία των 50 χρόνων. Η διάγνωση στηρίζεται στο ιστορικό, την κλινική εικόνα και τα εργαστηριακά ευρήματα. Ο προσδιορισμός του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA), η δακτυλική (DRE)δια του ορθού εξέταση καθώς και ο διορθικός υπέρηχος (TRUS), δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την έγκαιρη διάγνωση του καρκινώματος.

Περισσότερα...

Νέα βελτιωμένη προγνωστική μέθοδος για τον καρκίνο του μαστού  
 
Μια νέα βελτιωμένη και πολλά υποσχόμενη μέθοδο για την ακριβέστερη πρόγνωση της εξέλιξης του καρκίνου του μαστού, η οποία θα επιτρέπει στους γιατρούς να προσαρμόζουν τη θεραπευτική αγωγή στις επιμέρους περιπτώσεις, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες επιβίωσης της ασθενούς, ανακοίνωσαν καναδοί επιστήμονες.

Περισσότερα...

Η έγκαιρη διάγνωση, το σημαντικότερο όπλο στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού  
 
Παρά το γεγονός ότι αυξάνονται τα νέα κρούσματα καρκίνου του μαστού αλλά και τη διαπίστωση ότι μία στις τρεις γυναίκες εγκαταλείπουν έστω και προσωρινά τη θεραπεία τους για διαφορετικούς λόγους, ελπίδες για την αντιμετώπιση της ασθένειας δίνουν οι νεώτερες θεραπείες.

Περισσότερα...

Σχέση ανάμεσα στον καρκίνο και την έκθεση στο τεχνητό φως, διαπιστώθηκε από έρευνα 
 
Η έκθεση τη νύκτα στο τεχνητό φως μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη, ενός από τους σημαντικότερους παράγοντες ανδρικής θνησιμότητας, σύμφωνα με μια έρευνα ισραηλινών και αμερικανών ερευνητών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Περισσότερα...

Εμβόλιο κατά του καρκίνου από… φύλλα καπνού; 
 
Τα φύλλα καπνού, υπεύθυνα για εκατομμύρια περιστατικά καρκίνου, ενδεχομένως να προσφέρουν μία νέα θεραπεία κατά του λεμφώματος σύμφωνα Αμερικανούς ερευνητές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το φυτό για να δημιουργήσουν τα συστατικά ενός εμβολίου κατά του καρκίνου.

Περισσότερα...

Ο καρκίνος Νο 1 αιτία θανάτου στον κόσμο μέχρι το 2010. 
 
Παρά την αφθονία επιστημονικών ερευνών και νέων φαρμάκων, το πρόβλημα του καρκίνου επιδεινώνεται παγκοσμίως, εν μέρει επειδή στις αναπτυσσόμενες χώρες έχει αυξηθεί το κάπνισμα και στις ανεπτυγμένες έχει αυξηθεί ο πληθυσμός της τρίτης ηλικίας.

Περισσότερα...

Ένα εκατομμύριο τα θύματα του καρκίνου κάθε χρόνο στην ΕΕ  
 
Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο καρκίνος στην ΕΕ όπου ο αριθμός των θυμάτων της επάρατης νόσου αγγίζει το ένα εκατομμύριο ετησίως.

Περισσότερα...

Ορισμένοι καρκίνοι του στήθους μπορούν να υποχωρήσουν ή και να εξαφανισθούν μόνοι τους 
 
Αναταραχή στον ιατρικό κόσμο δημιούργησε μια νέα νορβηγική έρευνα, η οποία αναφέρει ότι ορισμένοι όγκοι που εντοπίζονται στις μαστογραφίες, μπορεί να είχαν μόνοι τους εξαφανιστεί και να μην είχαν ποτέ γίνει αντιληπτοί αν δεν είχε μεσολαβήσει η εξέταση.

Περισσότερα...

Έρευνα 'σταθμός' για τον καρκίνο 
 
Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι αποκωδικοποίησαν την πλήρη αλυσίδα του DNA σε μία καρκινοπαθή ασθενή εντοπίζοντας έτσι τα “ένοχα” γονίδια που ευθύνονται για την ανάπτυξη του καρκίνου.

Περισσότερα...

Μπρόκολο και σκόρδο κρατούν ενεργά τα γονίδια που καταστέλλουν τον καρκίνο  
 
Επιγενετική βάση έχουν οι μισοί καρκίνοι αλλά και πολλές άλλες ασθένειες στον άνθρωπο, οφείλονται δηλαδή στην αλλαγή του φαινοτύπου των κυττάρων χωρίς όμως να υπάρξει αλλαγή στο DNA.

Περισσότερα...

Το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του καρκίνου  
 
Ερευνητές της Σχολής Ιατρικής του αμερικανικού πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, υπό τον καθηγητή Γιάννη Λάμπρη, ανακάλυψαν ότι ορισμένες πρωτεϊνες του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί, αντί να καταπολεμήσουν, να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

Περισσότερα...

8o Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ήπατος 
 
Το 25% του καρκίνου στο συκώτι οφείλεται σε μεταστάσεις από το παχύ έντερο, οι οποίες συχνά αναγνωρίζονται από τους επιστήμονες καθυστερημένα!!!

Περισσότερα...

Καρκίνος του προστάτη 
 
Αυξάνει καθημερινά ο αριθμός των ανδρών που πεθαίνουν από καρκίνο του προστάτη. Περισσότεροι από 100.000 άνδρες , στο δυτικό κόσμο και άγνωστος αριθμός στον υπόλοιπο, χάνουν κάθε χρόνο τη μάχη με τον καρκίνο.

Περισσότερα...

Έρευνα - "κλειδί" για τη θεραπεία του καρκίνου 
 
Ομάδα ενζύμων έχει ανακαλυφθεί ότι είναι μια από τις αιτίες που καλοήθεις όγκοι μπορούν να μεταβληθούν σε καρκινογόνους δολοφόνους, σε πρόσφατη έρευνα. Η εν λόγω έρευνα έγινε στο Πανεπιστήμιο Monash της Αυστραλίας με επικεφαλής τον ομογενή καθηγητή Τόνι Τιγάνη.

Περισσότερα...

Νέα επιστημονική ανακάλυψη για τον καρκίνο του προστάτη 
 
Η επιστημονική κοινότητα προσμένει ένα νέο φάρμακο που θα αντιμετωπίζει την επιθετική μορφή του καρκίνου του προστάτη, γεγονός που κρίνεται ως η πιο σημαντική εξέλιξη, για τη συγκεκριμένη πάθηση, τα τελευταία 70 χρόνια.

Περισσότερα...

Δωρεάν το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας 
 
Δωρεάν θα χορηγείται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μετά από απόφαση της Υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η χορήγηση του εμβολίου για τις ηλικίες 12-15, αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ για τις ηλικίες από 16 έως 26 θα υπάρξει σχετική ενημέρωση των ασφαλισμένων.

Περισσότερα...

Καρκίνος και πρόληψη. 
 
Ο καρκίνος αποτελεί σήμερα την δεύτερη αιτία θανάτου μετά την αθηρωμάτωση. Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, ένα στα δύο άτομα θα αναπτύξουν κάποια στιγμή στη ζωή καρκίνωμα, ακόμη και εάν δεν πεθάνουν από αυτό.

Περισσότερα...

Με στόχο την εξαφάνιση του... Καρκίνου. 
 
Η Ιατρική, όπως εξάλλου και κάθε επιστήμη, προοδεύει κάνοντας άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγαλύτερα βήματα προς τα εμπρός.

Περισσότερα...

Καρκίνος της Ουροδόχου κύστης 
 
Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης έρχεται δεύτερος σε συχνότητα, μετά τον καρκίνο του προστάτη, και παρουσιάζει μία προτίμηση προς τους άνδρες (σχέση ανδρών- γυναικών με όγκο στην κύστη 3:1).

Περισσότερα...

Πρόληψη για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης 
 
Στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος προληπτικού ελέγχου σε υγιείς άνδρες και γυναίκες για τον εντοπισμό, σε πρώιμο στάδιο , του καρκίνου της ουροδόχου κύστης ξεκινά η Ουρολογική Κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας».

Περισσότερα...

Καρκίνος του νεφρού  
 
Ανακαλύπτεται συχνά τυχαία από υπερηχογράφημα, που γίνεται για άλλο λόγο.Δεν υπάρχουν συνήθεις προδιαθεσικοί παράγοντες και είναι ύπουλος. Υπολογίζεται να αποτελούν το 3% όλων των κακοήθων όγκων και το 85% των νεφρικών όγκων, ενώ εμφανίζονται συχνότερα στους άνδρες από ότι στις γυναίκες (αναλογία 3:1) και κυρίως στις ηλικίες των 50 έως 60 χρόνων.

Περισσότερα...

Καρκίνος του Προστάτη  
 
Δεν είναι τυχαίος ο μεγάλος αγώνας που γίνεται όσον αφορά την ενημέρωση κι αυτό γιατί ο καρκίνος του προστάτη είναι…ο πιο συχνός καρκίνος στον άνδρα , ο 2ος πιο θανατηφόρος, βρίσκεται στην ίδια συχνότητα με τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες.Αποτελεί το 30 - 40 % των νεοδιαγνωσθέντων καρκίνων, τουλάχιστον 2,6 εκατ. Άνδρες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη με καρκίνωμα στον προστάτη.

Περισσότερα...

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον Καρκίνο του Μαστού; 
 
Ο καρκίνος του μαστού κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των καρκίνων στην γυναίκα. Υπολογίζεται ότι μια γυναίκα στις οκτώ (12%) θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κατά την διάρκεια της ζωής της.

Περισσότερα...

Καρκίνος πνεύμονος 
 
Ο καρκίνος γενικά αποτελεί μια πολύπλοκη και πολύχρονη διαδικασία η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τα κύτταρα του οργανισμού να πολλαπλασιάζονται αυτόνομα και άναρχα, χωρίς κανένα σκοπό και να δημιουργούν όγκους.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.