Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019 20:29
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:


Καρκίνος
Ένα εκατομμύριο τα θύματα του καρκίνου κάθε χρόνο στην ΕΕ
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo 
Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων   
Δημοσιεύθηκε: Στις 08/12/2008 ώρα: 09:29
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο καρκίνος στην ΕΕ όπου ο αριθμός των θυμάτων της επάρατης νόσου αγγίζει το ένα εκατομμύριο ετησίως.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τη νόσο ως πρώτη αιτία θανάτου στην ΕΕ , επισημαίνει ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ ευρωβουλευτής Αντώνης Τρακατέλλης , με αφορμή διάλεξη με θέμα «Πολιτικές δράσεις και προγράμματα της ΕΕ για την αντιμετώπιση του καρκίνου» που θα δώσει απόψε στο Θεαγένειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Για την αντιμετώπιση αυτής της σύγχρονης μάστιγας επιβάλλεται, τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, η εφαρμογή μιας πολιτικής σύμφωνης με τις συνθήκες της ΕΕ, η οποία πρέπει να ακολουθεί τις κατευθύνσεις της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης, της θεραπείας βάσει της καλύτερης ιατρικής πρακτικής, της παρηγορητικής θεραπείας, της χρηματοδότησης της έρευνας για τον καρκίνο και την εύρεση νέων φαρμάκων, εμβολίων και διαγνωστικών μέσων και ρυθμίσεων για την ταχύτερη έγκριση νέων καινοτόμων θεραπειών. Προαπαιτούμενο σε όλες αυτές τις κατευθύνσεις, αναφέρει ο κ Τρακατέλλης, αποτελεί η συνεχής πληροφόρηση των πολιτών αλλά και η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση τόσο των γιατρών όσο και του συνόλου των ατόμων που ασχολούνται με τον καρκίνο. «Να σημειωθεί ότι , σήμερα, με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση μπορεί να προληφθεί μέχρι και το 70% των περιπτώσεων καρκίνου. Επομένως, υπάρχει η δυνατότητα να σωθούν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές ακόμη και εάν επιτευχθεί ένα μικρό ποσοστό των δράσεών μας» υπογραμμίζει ο κ Τρακατέλλης.

Ο κ Τρακατέλλης τονίζει ότι η ΕΕ χρηματοδοτεί με μεγάλα ποσά την έρευνα του καρκίνου, έχει ειδικό νομοθέτημα για τις καινοτόμες θεραπείες και συμβάλλει αποφασιστικά στην αδειοδότηση νέων φαρμάκων σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Παράλληλα αναφέρει ότι τα τελευταία δύο χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβάλλεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την αναπροσαρμογή, σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, όλων των δράσεων που έχουν αναληφθεί μέχρι σήμερα, αλλά και τη συμπλήρωση των κενών ώστε τελικά να υπάρξει μια ολοκληρωμένη και συνεκτική πολιτική. Τέλος τονίζει ότι μέχρι το τέλος του 2010 αναμένεται να θεσπιστούν κυριότερα μέτρα και να εκσυγχρονιστούν οι υπάρχουσες δράσεις και μάλιστα αυτές που αφορούν την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.