Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 22:51
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:


Καρκίνος
Εμβόλιο κατά του καρκίνου από… φύλλα καπνού;
Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων / BBC   
Δημοσιεύθηκε: Στις 31/07/2008 ώρα: 09:47
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Τα φύλλα καπνού, υπεύθυνα για εκατομμύρια περιστατικά καρκίνου, ενδεχομένως να προσφέρουν μία νέα θεραπεία κατά του λεμφώματος σύμφωνα Αμερικανούς ερευνητές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το φυτό για να δημιουργήσουν τα συστατικά ενός εμβολίου κατά του καρκίνου.
Για την ακρίβεια οι ερευνητές του πανεπιστημίου Στάνφορντ των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποίησαν τον καπνό σαν εργοστάσιο παραγωγής συγκεκριμένων αντισωμάτων  κατά του κυττάρων που προκαλούν ένα non – Hodgkin’s λέμφωμα.

Αυτά τα αντισώματα χορηγούνται σε ασθενείς που μόλις έχουν διαγνωσθεί με τη νόσο για να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα στην επίθεση κατά των καρκινικών κυττάρων. Αν η έρευνα κριθεί επιτυχής, αυτό θα σημαίνει ότι ο οργανισμός θα μπορεί με ένα εμβόλιο να αναγνωρίζει και να καταστρέφει τα κύτταρα του λεμφώματος.

Η ιδέα της παραγωγής ενός εμβολίου που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα κατά των καρκινικών κυττάρων δεν είναι καινούργια, αφού ήδη έχουν γίνει προσπάθειες να παραχθούν αντισώματα σε κύτταρα ζώων, οι οποίες όμως δεν ήταν πάντα επιτυχείς. Όμως ένα φυτικό εμβόλιο θα ήταν φθηνότερο στην παραγωγή του και θεωρητικά θα μπορούσε να είναι πιο ασφαλής για τον ασθενή.

Η τεχνική παραγωγής του εμβολίου είναι απλή. Μόλις απομονωθούν τα καρκινικά κύτταρα του ασθενούς στο εργαστήριο, το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή των συγκεκριμένων αντισωμάτων μεταφέρεται από τον ασθενή στο φυτό. Τότε τα φυτά «μολύνονται» με τον ιό, ο οποίος όταν εξαπλωθεί στα κύτταρα, το γονίδιο ξεκινά την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων του αντισώματος. Μετά από μερικές ημέρες, οι ειδικοί παίρνουν μερικά φύλλα και εξάγουν τα αντισώματα. Η παραγωγή ενός εμβολίου για έναν ασθενή απαιτεί μόλις μερικά φυτά για να πραγματοποιηθεί.

Η πρώτη δοκιμή σε 16 ασθενείς με λέμφωμα ήταν ενθαρρυντική καθώς το 70% εμφάνισε την επιθυμητή αντίδραση του ανοσοποιητικού, ενώ κανένας τους δεν παρουσίασε παρενέργειες. Ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Ρόναλτν Λέβι αναφέρει ότι  «στόχος είναι να κινητοποιήσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα να πολεμήσει τον καρκίνο. Γνωρίζουμε ότι εάν το ανοσοποιητικό διεγερθεί, μπορεί να επιτεθεί και να σκοτώσει τον καρκίνο». Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των επόμενων δοκιμών.

Η επιστημονική κοινότητα καλωσόρισε τα πορίσματα της έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων, τόνισε όμως ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση για να τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητά του.
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.