Σαββάτο 31 Οκτωβρίου 2020 17:32
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:


Σεξουαλική Υγεία
Στυτική Δυσλειτουργία
Επιμέλεια: Πέτρος Δ. Θάνος 
Πηγή: http://www.uronet.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 13/05/2008 ώρα: 12:49
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Η δυσλειτουργία της στύσης χαρακτηρίζεται ως ένα νευρο-αγγειακό φαινόμενο κι έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία επίτευξης στύσης με αρκετή σκληρότητα και διάρκεια ώστε να επιτευχθεί ικανοποιητική σεξουαλική επαφή για τουλάχιστον για 6 μήνες. Περισσότεροι από 300.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσλειτουργίας στύσης.
Ποια είναι τα αίτια;

Τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να είναι οργανικά ή ψυχογενή. Η μεγάλη πλειοψηφία (περισσότερο από 85%) των περιπτώσεων δυσλειτουργίας στύσης οφείλεται σε οργανικά αίτια, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά προβλήματα, τραύμα στη λεκάνη ή χειρουργική επέμβαση στο προστάτη, βλάβες στη σπονδυλική στήλη, φάρμακα, όπως κάποια αντιυπερτασικά, ορμονικά προβλήματα, αλκοολισμός κλπ.

Διάγνωση

Ο υπερηχο-τομογραφικός έλεγχος συνοδευόμενος από  έγχρωμο Doppler – Τriplex πέους μετά από έγχυση αγγειοδραστικής ουσίας δίνει την απάντηση. Καθορίζει αν η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε οργανικά αίτια αφού υπολογίζει με μεγάλη ακρίβεια την αρτηριακή και φλεβική επάρκεια ή ανεπάρκεια αντίστοιχα , την μέγιστη συστολική πίεση (PSV),την τελοδιαστολική πίεση (EDV), τον δείκτη RI (resistive index) , την διάμετρο των σηραγγωδών αρτηριών του πέους καθώς και την μεταβολή των σηραγγωδών σωμάτων πριν και κατά την στύση.

Μεγάλο λάθος φταίνε όλοι…

Είναι μεγάλο λάθος να γίνεται λήψη φαρμάκων για το πρόβλημά σας , για το πρόβλημα της στύσης χωρίς να γίνει ο παραπάνω έλεγχος. Επιβάλλεται η εξέταση που προ-ανέφερα διότι μας δίνει τις απαντήσεις που θέλουμε δηλαδή αν το πρόβλημα είναι οργανικό οπότε ο Ουρολόγος έχει απόλυτη θέση στην θεραπεία ή δεν υπάρχει οργανικό πρόβλημα οπότε φρόνιμο θα ήταν να επιληφθεί ο ειδικός ψυχολόγος-σεξολόγος.

Τα φάρμακα για την στυτική δυσλειτουργία είναι επικίνδυνα χωρίς την σύσταση του ειδικού. Πώς μπορεί να πάει κάποιος σ' ένα φαρμακείο και να τα πάρει έτσι; τι δώση θα πάρει; για πόσο διάστημα; κι αν πεθάνει; αξίζει άραγε;

Η Δυσλειτουργία της Στύσης Θεραπεύεται

Η συντριπτική λοιπόν πλειοψηφία των ανδρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσλειτουργίας στύσης μπορεί να θεραπευθούν. Υπάρχουν τρεις βασικές κατευθύνσεις.

Η πρώτη είναι η δυνατότητα χορήγησης φαρμάκων αναλόγων δόσεων και για διάστημα ικανό να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η δεύτερη είναι η χρήση ενδοπεϊκών ενέσεων που έχουν δράση σε τοπικό επίπεδο και πρέπει να γίνονται απ τον ίδιο τον ασθενή.

Η τρίτη γραμμή σε αποτυχία των δύο παραπάνω είναι η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης δηλαδή χειρουργική αποκατάσταση με την τοποθέτηση ειδικού μηχανισμού.

Ο ειδικός ουρολόγος ανδρολόγος μπορεί να ταυτοποιήσει το αίτιο της στυτικής δυσλειτουργίας έχοντας στα χέρια του τα απαραίτητα στοιχεία έτσι ώστε να βοηθήσει εσάς και τη σύντροφό σας να επιλέξετε την κατάλληλη θεραπεία όμορφα και σωστά.
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.