Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 02:38
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:


Η αυπνία αυξάνει τον κίνδυνο για την καρδιά 
 
Όσοι δυσκολεύονται να κοιμηθούν και συνήθως κοιμούνται λίγες ώρες, αντιμετωπίζουν αυξημένο καρδιολογικό κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη νορβηγική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Η φαλάκρα «προδίδει» την καρδιοπάθεια 
 
Η φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού ή μία μικρή κάθετη «τσάκιση» στον λοβό του αυτιού μπορεί να μοιάζουν με αθώα «σημάδια» του γήρατος, αλλά μία νέα μελέτη υποδηλώνει πως μπορεί να αποτελούν ενδείξεις αυξημένου κινδύνου για καρδιοπάθεια.

Περισσότερα...

«Κλινική ανάσταση» για 26χρονο 
 
Tο ενδιαφέρον των ιταλικών μέσων ενημέρωσης προσέλκυσε η υπόθεση ενός 26χρονου που σώθηκε από το θάνατο χάρη στην επιμονή γιατρών οι οποίοι του έκαναν καρδιακές μαλάξεις αδιάκοπα επί σαράντα πέντε λεπτά, πολύ πέρα του συνηθισμένου χρονικού ορίου.

Περισσότερα...

Centrum Cardio: ‘Όλα τα οφέλη του Centrum συν κάτι επιπλέον για την καρδιά σας!! 
 
Η καρδιά αποτελεί τον πιο σημαντικό «μηχανισμό» του οργανισμού μας και γι’ αυτό η διατήρηση της καλής λειτουργίας της είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο , οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή για τη ζωή των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες.

Περισσότερα...

Το στρες στη δουλειά αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα 
 
Οι άνθρωποι που κάνουν δουλειές με απαιτήσεις, που έχουν φόρτο εργασίας και σφιχτά περιθώρια χρόνου, καθώς επίσης μικρό έλεγχο στην λήψη των αποφάσεων, εργάζονται σε συνθήκες στρες και είναι κατά μέσο όρο 23% πιθανότερο να πάθουν έμφραγμα ή άλλο σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, όπως στεφανιαία νόσο, σε σχέση με όσους δουλεύουν πιο χαλαρά και με περισσότερα περιθώρια ελευθερίας, σύμφωνα με μία νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Η σωτηρία της... καρδιάς είναι πολύ μεγάλο πράγμα! 
 
Την ανάγκη αλλαγής του τρόπου ζωής, ακολουθώντας σωστή διατροφή, η οποία παίζει πρωταρχικό ρόλο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τονίζουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Περισσότερα...

Η αισιοδοξία κάνει καλό στην καρδιά 
 
Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που πάντοτε βλέπουν το ποτήρι της ζωής μισογεμάτο, πιθανότατα έχετε μια πιο υγιή καρδιά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Χίλια παιδιά με καρδιοπάθειες γεννιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα 
 
Στις 40.000 έως 50.000 ανέρχεται ο αριθμός έφηβων και ενήλικων που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες, στη χώρα μας ενώ κάθε χρόνο γεννιούνται 1000 παιδιά με καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως ή εάν δεν παρακολουθείται εφ΄ όρου ζωής, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.

Περισσότερα...

H τηλεόραση αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη και καρδιοπάθεια 
 
Οι άνθρωποι που κάθονται επί πολλές ώρες κάθε μέρα για να παρακολουθήσουν τηλεόραση, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιοπάθειας και γενικότερα πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Πιο επικίνδυνα τα πρωινά εμφράγματα 
 
Τα εμφράγματα που συμβαίνουν το πρωί, είναι πιθανότερο να είναι πιο σοβαρά σε σχέση με αυτά σε άλλες ώρες της μέρας, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Η πολλή δουλειά... τρώει τον αφέντη 
 
Η πολλή δουλειά -αποδεδειγμένα κι επιστημονικά πλέον- τρώει τον αφέντη. Οι άνθρωποι που εργάζονται περισσότερες από 11 ώρες καθημερινά και όχι τις συνηθισμένες επτά έως οκτώ ώρες, αντιμετωπίζουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Νέα μέθοδος στην εισαγωγή βαλβίδας καρδιάς 
 
Χαρακτηρίστηκε ως «ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην καρδιαγγειακή ιατρική» μετά το «μπαλονάκι» και τα «στεντ». Ο λόγος για μια νέα τεχνική που οι καρδιολόγοι θεωρούν ότι σε λίγα χρόνια θα χρησιμοποιείται σε χιλιάδες καρδιοπαθείς κάθε χρόνο, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τρόπο αντιμετώπισης της στένωσης της αορτής και μειώνοντας την ανάγκη για εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.

Περισσότερα...

Υπουλοι εχθροί αλάτι και υψηλή πίεση 
 
Ενας στους τρεις ενηλίκους έχει αυξημένη αρτηριακή πίεση. Η πάθηση έχει πάρει διαστάσεις «επιδημίας», αλλά εξακολουθούμε ως λαός να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες αλατιού, το οποίο αυξάνει την πίεση.

Περισσότερα...

Η αεροβική άσκηση κάνει καλό στην καρδιά 
 
Ειδικοί στον τομέα της υγείας και της σωματικής άσκησης συμφωνούν ότι η αεροβική άσκηση, είτε πρόκειται για διάδρομο, ποδήλατο ή για περπάτημα, είναι η πλέον ενδεδειγμένη άσκηση για την καρδιά.

Περισσότερα...

Ο μολυσμένος αέρας- κίνδυνος για την καρδιά 
 
Η μόλυνση του αέρα ευθύνεται για περισσότερα εμφράγματα από όσα μπορεί να προκαλέσει η χρήση κοκαΐνης και συνιστά κίνδυνο για την καρδιά, ανάλογου μεγέθους με το αλκοόλ, σύμφωνα με μια νέα βελγική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Ο λίγος ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό-καρδιά- καρκίνο 
 
Οι άνθρωποι που τους λείπει ύπνος, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για διάφορα προβλήματα υγείας, όπως εγκεφαλικό, καρδιά ή καρκίνο του παχέoς εντέρου, που μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες.

Περισσότερα...

Bλαστοκύτταρα "σώζουν" την καρδιά 
 
Αναγέννηση της περιοχής της καρδιάς, που νεκρώθηκε, και αποκατάσταση της λειτουργίας σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα, μέσα σε δύο μήνες, υπόσχεται η μέθοδος μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων, που είναι αποτέλεσμα της έρευνας της ομάδας του βιοχημικού Κωνσταντίνου Χατζηστέργου, στο Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Βλαστοκυττάρων, στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, στις ΗΠΑ.

Περισσότερα...

Σοκολάτα και... Καρδιαγειακές παθήσεις; 
 
Οι ηλικιωμένες γυναίκες που τρώνε περισσότερη σοκολάτα, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή έρευνα.

Περισσότερα...

Το πρώτο παιδί στον κόσμο που απέκτησε μόνιμη τεχνητή καρδιά 
 
Ιταλοί γιατροί τοποθέτησαν, για πρώτη φορά στον κόσμο, μια μόνιμη τεχνητή (ρομποτική) καρδιά σε ένα αγόρι 15 ετών. Μέχρι τώρα παρόμοιες χειρουργικές επεμβάσεις είχαν πραγματοποιηθεί μόνο σε ενήλικους.

Περισσότερα...

Η κατανάλωση ελαιολάδου ως ασπίδα προστασίας για την καρδιά 
 
Η λογική χρήση μιας ποσότητας ελαιολάδου στο φαγητό και τις σαλάτες, που καταναλώνουμε κάθε μέρα, είναι ικανή να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας στην καρδιά μας.

Περισσότερα...

Παθητικό κάπνισμα και καρδιαγγειακά νοσήματα 
 
Οι παθητικοί καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακό νόσημα σε σχέση με εκείνους που είναι εκτεθειμένοι σε χαμηλά επίπεδα του καπνού τρίτων, σύμφωνα με βρετανική μελέτη.

Περισσότερα...

Το τσάι και ο καφές προστατεύουν την καρδιά 
 
Η κατανάλωση αρκετών φλιτζανιών τσαγιού ή καφέ καθημερινά φαίνεται να προστατεύει από τις καρδιοπάθειες, σύμφωνα με μια ολλανδική επιστημονική έρευνα, που διήρκεσε 13 χρόνια και μελέτησε 40.000 άτομα.

Περισσότερα...

Τα Ω3 λιπαρά μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και τους αιφνίδιους θανάτους 
 
Η πρόσληψη Ω3 λιπαρών ελαττώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ενώ μειώνει το ποσοστό αιφνιδίων θανάτων καθώς και την ολική θνητότητα στα άτομα που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ωστόσο στις δυτικές κοινωνίες η ημερήσια πρόσληψη Ω3 λιπαρών δεν καλύπτει ούτε το 50% της συνιστώμενης ποσότητας.

Περισσότερα...

Λουκάνικα και μπέικον βλάπτουν την καρδιά 
 
Η κατανάλωση κατεργασμένου κρέατος, όπως τα λουκάνικα και το μπέικον, αυξάνουν την πιθανότητα καρδιοπάθειας ή διαβήτη, ενώ το ακατέργαστο κόκκινο κρέας δεν φαίνεται να είναι το ίδιο επιβλαβές, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Περισσότερα...

Η μόλυνση ανεβάζει την πίεση του αίματος 
 
Οι κάτοικοι των αστικών περιοχών, όπου ο αέρας είναι μολυσμένος με σωματίδια, τείνουν να έχουν υψηλότερη πίεση στο αίμα τους σε σχέση με όσους ζουν στην ύπαιθρο και γενικά σε περιοχές με λιγότερο μολυσμένη ατμόσφαιρα, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι η αρνητική επίπτωση είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

Περισσότερα...

Η εξατομικευμένη θεραπεία της αρτηριακής υπέρτασης ο μελλοντικός στόχος των επιστημόνων 
 
Στην εξατομικευμένη θεραπεία της αρτηριακής υπέρτασης στοχεύουν πλέον οι επιστήμονες. Η πρακτική της χορήγησης του ιδίου φαρμάκου σε όλους του ασθενείς έχει ως συνέπειες αφενός να μην είναι αποτελεσματικό το φάρμακο στις 7 από τις 10 περιπτώσεις, οπότε να χορηγείται ένα άλλο, αφετέρου να υπάρχουν σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Περισσότερα...

Μεγαλύτερη έμφαση στην υγεία και όχι στην ασθένεια του Καρδιαγγειακού 
 
Όπως μας ενημερώνει η Heart Organization, η ετήσια αναφορά της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Ένωσης (American Heart Association) εστιάζει την προσοχή της περισσότερο στα θέματα που αφορούν την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, παρά στις ασθένειες που το πλήττουν.

Περισσότερα...

Η απαγόρευση του τσιγάρου μείωσε τον αριθμό των καρδιακών προσβολών 
 
Όπως μας ενημερώνει η Αμερικάνικη Καρδιολογική Ένωση (American Heart Association) η απαγόρευση του τσιγάρου σε όλους του δημόσιους χώρους και η μείωση του παθητικού καπνίσματος έφεραν και την μείωση του ρυθμού των καρδιακών προσβολών στην κοινότητα.

Περισσότερα...

Δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα ευεργετικά για κάποιες κατηγορίες καρδιοπαθών 
 
Δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να βοηθήσουν κάποιους καρδιοπαθείς να αποφύγουν περαιτέρω σοβαρά προβλήματα υγείας, αρκεί η αρτηριακή τους πίεση να κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα, ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή έλληνες επιστήμονες.

Περισσότερα...

Η κατανάλωση πολλής ζάχαρης αυξάνει και τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου 
 
Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κατεργασμένων ή έτοιμων τροφίμων, τα οποία περιέχουν ζάχαρη, όχι μόνο παχαίνει ή μπορεί να προκαλέσει διαβήτη, αλλά επίσης συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα της «καλής» χοληστερίνης (HDL-C), καθώς και υψηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων, που και τα δύο αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου, εμφράγματος ή εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους μειώνει τα εμφράγματα 
 
Η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους και εργασιακούς χώρους μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των εμφραγμάτων και μάλιστα γρήγορα, σύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες.

Περισσότερα...

Τα αλατισμένα τρόφιμα προκαλούν ασθένειες 
 
Η υψηλή πίεση είναι ο μεγαλύτερος παράγων κινδύνου και ευθύνονται για πρόκληση εγκεφαλικών, καρδιακών επεισοδίων και παθήσεων των νεφρών, που οδηγούν σε θάνατο. Το αλάτι αποτελεί την σημαντικότερη παράμετρο που συνδέεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και ως εκ’ τούτου είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα που οδηγούν στην μείωση της κατανάλωσης του.

Περισσότερα...

Η ύπουλη νόσος της υπέρατσης, πλήττει παιδιά και ενήλικες 
 
Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν υπέρταση παγκοσμίως, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει το ενάμιση δισεκατομμύριο μέχρι το 2025.

Περισσότερα...

Από το έμφραγμα στην καρδιακή ανεπάρκεια... 
 
Στο 22% των ανδρών και στο 46% των γυναικών θα εμφανιστεί καρδιακή ανεπάρκεια μέσα σε έξι χρόνια από ένα έμφραγμα.

Περισσότερα...

Μεγάλη περίμετρος μέσης, μεγάλος κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας 
 
Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI) και η περίμετρος της μέσης επηρεάζουν τον κίνδυνο που διατρέχει ένας άνθρωπος να εμφανίσει καρδιακή ανεπάρκεια ή ακόμη και να πεθάνει από αυτή.

Περισσότερα...

Η καρδιοπάθεια "χτυπά" τους Έλληνες 
 
Τα ποσοστά των Ελλήνων που είναι εκτεθειμένοι στους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου είναι υψηλά. Συγκεκριμένα το 51% των ανδρών και το 39% των γυναικών δήλωσαν ότι καπνίζουν, το 37% των ανδρών και το 24% των γυναικών ήταν υπερτασικοί και το 46% των ανδρών και το 40% των γυναικών είχαν υψηλή χοληστερίνη.

Περισσότερα...

Ο έλεγχος της πίεσης του αίματος 
 
Ο οργανισμός μας φροντίζει να ρυθμίζει την πίεση του αίματος έτσι που να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές συνθήκες που το σώμα μας καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει.

Περισσότερα...

Το καρδιαγγειακό σύστημα - Οι παθήσεις των αγγείων 
 
Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο ανθρώπινο σώμα και τα «προβλήματα» του, προσεγγίζοντας τις παθήσεις και τους παράγοντες προδιάθεσης που συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτών τω παθήσεων.

Περισσότερα...

Το καρδιαγγειακό σύστημα - Οι παθήσεις της καρδιάς 
 
Όπως περιγράψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, η καρδιά αποτελεί μια τέλεια αντλία που ο στόχος της είναι να αρδεύει όλα τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα του σώματος μας μεταφέροντας, κατά κύριο λόγο, οξυγόνο.

Περισσότερα...

Οι παθήσεις της καρδιάς... 
 
Καρδιακή Ισχαιμία, Στηθάγχη, Έμφραγμα του μυοκαρδίου, Ρευματική καρδιοπάθεια, Καρδιακές αρρυθμίες, Βραδυκαρδία, Ταχυκαρδία, Μαρμαρυγή, Κολποκοιλιακός αποκλεισμός.

Περισσότερα...

Η μουσική, η καρδιά και η εξυπνάδα... 
 
Τα τραγούδια που κάνουν την καρδιά μας να αγαλλιάζει, την κάνουν επίσης πιο δυνατή και υγιή.

Περισσότερα...

Ο ιός της γρίπης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος κυρίως στις ευπαθείς ομάδες 
 
Οσοι εμφανίζουν συχνά συμπτώματα γρίπης κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα, αλλά ο εμβολιασμός μπορεί να το αποτρέψει, ανακοίνωσε η Ενωση Γερμανών Παθολόγων.

Περισσότερα...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θεραπεία καρδιακής ανεπάρκειας με βλαστοκύτταρα  
 
Εντός ολίγων ημερών , θα ξεκινήσει στην καρδιοχειρουργική πανεπιστημιακή κλινική του ΑΧΕΠΑ για πρώτη φορά στην Ελλάδα η επιστημονικά τεκμηριωμένη βάσει πρωτοκόλλου, κλινική εφαρμογή των βλαστοκυττάρων στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας.

Περισσότερα...

Γονίδιο 'υπεύθυνο' για καρδιοπάθειες 
 
Αποδείξεις για την ευρέως αποδεκτή τα τελευταία χρόνια ύπαρξη γονιδιακού υποστρώματος στην εξέλιξη των καρδιαγγειακών νοσημάτων παρέχει μια σημαντική έρευνα που πραγματοποιούν από κοινού η Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου σε συνεργασία με το τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και το τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Cincinnati των ΗΠΑ.

Περισσότερα...

Ασπίδα κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων ο ύπνος. 
 
Ασπίδα εναντίον των πρώιμων συμπτωμάτων των καρδιαγγειακών νοσημάτων αποτελεί η αύξηση κατά μία ώρα του ύπνου τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (JAMA).

Περισσότερα...

Η απαγόρευση του καπνίσματος ωφελεί την καρδιά 
 
Η επέκταση της απαγόρευσης του καπνίσματος σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας, έκανε την καρδιά των καπνιστών… πέτρα.

Περισσότερα...

Το Καρδιαγγειακό Σύστημα - Η Καρδιά... 
 
Το καρδιαγγειακό μας σύστημα αποτελείται από: • Την καρδιά, που λειτουργεί σαν αντλία, και τα αγγεία του αίματος που αποτελούν τις «σωληνώσεις» μέσα από τις οποίες κινείτε το αίμα. • Από το λεμφικό σύστημα, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα συμπληρωματικό δρόμο μέσα από τον οποίο μπορούν τα υγρά του σώματος να περνούν από τους διάμεσους χώρους στο αίμα. Το λεμφικό σύστημα αποτελείται από τα λεμφαγγεία και τους λεμφαδένες.

Περισσότερα...

Καμπανάκι κινδύνου για την κατάθλιψη στους καρδιοπαθείς 
 
Την ανάγκη τακτικού ελέγχου των καρδιοπαθών ασθενών για κατάθλιψη τονίζουν οι νέες οδηγίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Circulation.

Περισσότερα...

Μπλουζάκι-καρδιογράφος 
 
Σε πολλές μορφές καρδιοπάθειας οι ασθενείς πρέπει να παρακολουθούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, ο πλέον συνηθισμένος έλεγχος είναι το καρδιογράφημα μακράς διάρκειας. Πλην όμως, η μέθοδος αυτή επιβαρύνει σε σημαντικό βαθμό τον ασθενή.

Περισσότερα...

Αύξηση μεταμοσχεύσεων στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο 
 
Θεαματική αύξηση στον αριθμό των μεταμοσχεύσεων καρδιάς και πνευμόνων παρουσιάζει το πρώτο εξάμηνο του 2008 το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Περισσότερα...

Ο θυρεοειδής «καθρέπτης» της καρδιάς; 
 
Έως και 69% αυξημένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων για γυναίκες με λιγότερο δραστήριο θυρεοειδή σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι γυναίκες που έχουν λιγότερο δραστήριο θυρεοειδή αδένα, φαίνεται ότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ή άλλες παθήσεις της καρδιάς. Αυτό υποστηρίζει έρευνα Νορβηγών που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση “Archives of Internal Medicine”.

Περισσότερα...

Η ένταση στην δουλειά αυξάνει το κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων 
 
Το Reuters μας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of the American Medical Association», η ένταση στον τόπο εργασίας όχι απλά αυξάνει τον κίνδυνο ενός πρώτου καρδιακού επεισοδίου, αλλά αυξάνει και τις πιθανότητες για περισσότερα επεισόδια.

Περισσότερα...

Γιατρέ ποιά είναι η θεραπεία για την χοληστερίνη μου; Μια συνήθης απορία των ασθενών 
 
Τι είναι η χοληστερόλη(χοληστερίνη); Είναι μία χημική ουσία (στερόλη), που αυξάνει στον οργανισμό με την κατανάλωση λιπαρών ουσιών. Στο κοινό είναι ευρύτερα γνωστή ως χοληστερίνη.

Περισσότερα...

Έμφραγμα - Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο: Νοσήματα με κοινή ρίζα 
 
Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες η ισχαιμική καρδιακή νόσος και τα ισχαιμικά αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια προκαλούν μαζί μιάμιση φορά τους θανάτους που προκαλούν όλα τα είδη καρκίνων.Τα νοσήματα αυτά δεν είναι άσχετα μεταξύ τους, όπως πιστεύονταν παλιότερα. Νεότερες έρευνες έχουν με σαφήνεια αναδείξει ότι οφείλονται σε ενιαία νόσο, την αποφρακτική αγγειοπάθεια.

Περισσότερα...

Ο ρόλος της κατάθλιψης στην επιβίωση από καρδιακό επεισόδιο 
 
Όπως μας ενημερώνει το πρακτορείο Reuters το περιοδικό American Journal of Cardiology, δημοσίευσε μελέτη στην οποία φαίνεται ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, λόγω καρδιακού επεισοδίου, και είναι κλινικά κατασταλμένοι, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν βραχυχρόνια, αλλά αυτός ο κίνδυνος βαθμιαία μειώνεται μέσα στον χρόνο.

Περισσότερα...

Η αναγκαιότητα συμμόρφωσης των ασθενών που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή. 
 
Όπως μας ενημερώνει το PharmaLive, περίπου το ¼ όσων επέζησαν από καρδιακή προσβολή και οι οποίοι, είτε επέλεξαν να μην εκτελέσουν όλες τις συνταγές που ο γιατρός έδωσε, είτε το ξέχασαν, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν μέσα στον πρώτο χρόνο μετά την έξοδο τους από το νοσοκομείο μας λέει μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Institute for Clinical Evaluative Sciences (ICES) στον Καναδά.

Περισσότερα...

Το ανοσοποιητικό σύστημα και η καρδιακή ανεπάρκεια 
 
Επιστημονικοί ερευνητές από τις ΗΠΑ εφάρμοσαν θεραπευτικές αγωγές σε περισσότερους από 1000 ασθενείς και παρατήρησαν ότι αυτοί που είχαν ορισμένους τύπους καρδιακής ανεπάρκειας είχαν μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν ή να εισαχθούν σε νοσοκομείο.

Περισσότερα...

Υπέρταση: Η αύξηση της πίεσης του αίματος ΔΕΝ είναι αθώα 
 
Πότε ένας άνθρωπος είναι υπερτασικός; Ποια τα συμπτώματα της υψηλής πίεσης αίματος; Είναι σημαντικό το ετήσιο προληπτικό ιατρικό check up, να περιλαμβάνει την μέτρηση της αρτηριακής πίεσης από τον Ειδικευμένο Παθολόγο; Από τι κινδυνεύει ο υπερτασικός; Η μέτρηση της πίεσης από τα αυτόματα πιεσόμετρα στο σπίτι, είναι ακριβής;

Περισσότερα...

Εντονη δουλειά και η καρδιά μας.  
 
Σύμφωνα με το "Journal of the American Medical Association" η ένταση στην δουλειά αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων...

Περισσότερα...

Ηχορύπανση και Υπέρταση... 
 
Σύμφωνα με μια Σουηδική μελέτη με επικεφαλή τον Dr Mats Rosenlund του ιδρύματος Karolimska, παρατηρήθηκε ότι άτομα που μένουν κοντά σε κάποιο αεροδρόμιο πιθανόν να παρουσιάσουν αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Περισσότερα...

Ισχαιμικές καρδιακές παθήσεις. 
 
Οι ισχαιμικές καρδιακές παθήσεις αποτελούν την μεγαλύτερη αιτία θανάτων των χειμώνα, στις οποίες οφείλονται περίπου οι μισοί από αυτούς τους θανάτους.

Περισσότερα...

Υπέρταση και άλλα... 
 
Η υπέρταση είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι η πίεση του αίματος μέσα στις μεγάλες αρτηρίες του σώματος είναι πάρα πολύ υψηλή. Επειδή είναι μία κλινικά σιωπηλή διαταραχή, ο μόνος τρόπος να διαγνωσθεί η παρουσία της υπέρτασης είναι να μετριέται σε τακτά χρονικά διαστήματα η αρτηριακή πίεση.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.