Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 03:02
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:


Καρδιολογικά Θέματα
Καμπανάκι κινδύνου για την κατάθλιψη στους καρδιοπαθείς
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo 
Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων   
Δημοσιεύθηκε: Στις 02/10/2008 ώρα: 09:52
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Την ανάγκη τακτικού ελέγχου των καρδιοπαθών ασθενών για κατάθλιψη τονίζουν οι νέες οδηγίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Circulation.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανακοίνωση αυτή σχετίζεται με τα διαρκώς αυξανόμενα στοιχεία που συνδέουν την κατάθλιψη με τον κίνδυνο εκδήλωσης δεύτερου εμφράγματος στους καρδιοπαθείς ασθενείς.

H κατάθλιψη αποτελεί την πιο συχνή επιπλοκή για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, μάλιστα, οι καρδιοπαθείς που εμφανίζουν κατάθλιψη διατρέχουν αυξημένο ποσοστό κινδύνου να εκδηλώσουν ξανά καρδιακή πάθηση.

«Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατάθλιψη είναι τρεις φορές συχνότερη στους ασθενείς με έμφραγμα από ό,τι στον γενικό πληθυσμό. Επειδή για αυτούς τους ασθενείς δεν γίνεται τακτικός έλεγχος για κατάθλιψη, θεωρούμε ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα μπορούσε να ωφεληθεί από τον τακτικό έλεγχο και την κατάλληλη θεραπεία» αναφέρει σε δήλωσή της η Judith Lichtman από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Γέιλ, η οποία βοήθησε στη συγγραφή των νέων οδηγιών της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.   

Αν και απαιτείται περαιτέρω έρευνα αναφορικά με τις αιτίες που προκαλούν κατάθλιψη στους καρδιοπαθείς, ωστόσο οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η παροχή βοήθειας μπορεί να σώσει τη ζωή των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα και κατάθλιψη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών, οι καρδιοπαθείς με κατάθλιψη είναι περισσότερο πιθανό να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή που τους έχει χορηγηθεί, να μην ακολουθούν σωστή διατροφή και να μην γυμνάζονται τακτικά. Επίσης, η κατάθλιψη μπορεί να επιφέρει αλλαγές στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως μείωση του καρδιακού ρυθμού και αύξηση των παραγόντων του αίματος που ευνοούν τη δημιουργία θρόμβων.

Σύμφωνα με τις νεώτερες οδηγίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, οι καρδιοπαθείς ασθενείς που εμφανίζουν σημάδια κατάθλιψης θα πρέπει να αξιολογούνται από τους ειδικούς ψυχικής υγείας και να εξετάζονται και για άλλες ψυχιατρικές διαταραχές, όπως για άγχος. Η αντιμετώπιση του προβλήματος θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη θεραπεία με αντικαταθλιπτικά φάρμακα, την καρδιακή αποκατάσταση, την εκγύμναση ή έναν συνδυασμό αυτών των παραγόντων.  

Ο έλεγχος για κατάθλιψη θα πρέπει να γίνεται όσο το δυνατό νωρίτερα και να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επισημαίνουν οι αμερικανοί επιστήμονες. 
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.