Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 18:44
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:


Καρδιολογικά Θέματα
Εντονη δουλειά και η καρδιά μας.
Επιμέλεια: Δ. Πανταζής - Φαρμακοποιός 
Πηγή: Reuters   
Δημοσιεύθηκε: Στις 11/12/2007 ώρα: 11:56
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Σύμφωνα με το "Journal of the American Medical Association" η ένταση στην δουλειά αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων...
Το Reuters μας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of the American Medical Association», στις 10 Οκτωβρίου 2007, η ένταση στον τόπο εργασίας όχι απλά αυξάνει τον κίνδυνο ένός πρώτου καρδιακού επεισοδίου, αλλά αυξάνει και τις πιθανότητες για περισσότερα επεισόδια.

Σύμφωνα με την μελέτη, είναι η πρώτη φορά που η επίδραση του στρες στην εργασία μελετήθηκε σε ένα μεγάλο αριθμό ανδρών και γυναικών από διάφορες ηλικίες που είχαν επιστρέψει στην δουλειά τους μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο.
Σε προηγούμενες έρευνες είχε μελετηθεί η επίδραση διάφορων άλλων παραμέτρων, όπως τα φάρμακα ή άλλα προσωπικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ζωής, αλλά ποτέ δεν είχε μελετηθεί η επίδραση του εργασιακού περιβάλλοντος, λέει η Dr. Chantal Brisson, από το πανεπιστήμιο Laval στο Quebec του Καναδά που συμμετείχε στην μελέτη.

Στην μελέτη συμμετείχαν 972 άτομα, ηλικίας από 35 εως 59 ετών, οι οποίοι επέστρεψαν στην εργασία τους μετά την εμπειρία ενός πρώτου εμφράγματος μυοκαρδίου, και παρακολουθηθήκαν για 10 χρόνια. Η επίδραση του εργασιακού περιβάλλοντος αξιολογήθηκε μέσα από συνεντεύξεις που ελήφθησαν στην αρχή ( εντός των πρώτων εβδομάδων από την επιστροφή στην εργασία ) και μετά 2 και 6 έτη.

Η ένταση της δουλειάς βασίστηκε σε δύο παραμέτρους: τις ψυχολογικές απαιτήσεις της δουλειάς και την ελευθερία έκφρασης ή δράσης που οι άνθρωποι είχαν όσον αφορά τις αποφάσεις τους.
Σαν επαγγέλματα υψηλής πίεσης χαρακτηρίστηκαν αυτά που είχαν υψηλές ψυχολογικές απαιτήσεις και χαμηλά περιθώρια έκφρασης και ελευθερίας δράσης.
Η πίεση της δουλειάς φάνηκε να έχει μικρή επίδραση, όσο αφορά υποτροπές καρδιακών επεισοδίων, μέσα στα 2 χρόνια. Μετά τα 2 χρόνια όμως η χρόνια ένταση συνδέθηκε με 2,2 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για υποτροπή.

Τα ευρήματα της μελέτης μας λένε ότι δεν θα πρέπει απλά να εστιαζόμαστε αποκλειστικά στο άτομο και στον τρόπο ζωής που αυτό πρέπει να διάγει, αλλά θα πρέπει να παίρνουμε υπόψη μας και το περιβάλλον εργασίας μέσα στο οποίο αυτό το άτομο εργάζεται.

Αυτό σημαίνει ότι οι καρδιολόγοι και οι υπηρεσίες υγείας θα πρέπει να φροντίζουν να μειώνουν την πίεση στο περιβάλλον εργασίας μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο.
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.