Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 00:45
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:


Καρδιολογικά Θέματα
Η αναγκαιότητα συμμόρφωσης των ασθενών που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή.
Επιμέλεια: Δ. Πανταζής - Φαρμακοποιός 
Πηγή: PharmaLive   
Δημοσιεύθηκε: Στις 14/04/2008 ώρα: 11:48
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Όπως μας ενημερώνει το PharmaLive, περίπου το ¼ όσων επέζησαν από καρδιακή προσβολή και οι οποίοι, είτε επέλεξαν να μην εκτελέσουν όλες τις συνταγές που ο γιατρός έδωσε, είτε το ξέχασαν, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν μέσα στον πρώτο χρόνο μετά την έξοδο τους από το νοσοκομείο μας λέει μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Institute for Clinical Evaluative Sciences (ICES) στον Καναδά.
Πράγματι, σύμφωνα πάντα με την μελέτη, που βασίστηκε στην ανάλυση των συνταγογραφικών δεδομένων από περίπου 4.600 ασθενείς που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή από το Οντάριο του Καναδά, μόνο τρεις στους τέσσερις ασθενείς έδωσαν όλες τις συνταγές που αυτοί έλαβαν στον φαρμακοποιό τους.

Το αποτέλεσμα όμως, από την μη λήψη όλων των συνιστώμενων φαρμάκων, μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον ασθενή. Οι ασθενείς που δεν εκτέλεσαν καθόλου την συνταγή που τους δόθηκε διέτρεχαν ένα κίνδυνο 80% υψηλότερο να πεθάνουν μέσα στο επόμενο έτος από καρδιακή προσβολή, σε σύγκριση με εκείνους που εκτέλεσαν την συνταγή τους σε ένα φαρμακείο. Εκείνοι που εκτέλεσαν ένα μόνο μέρος της συνταγής των γιατρών τους έχουν 40% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν μέσα στο πρώτο πάντα χρόνο από την έξοδο τους από το νοσοκομείο, λένε οι ερευνητές.

Τα φάρμακα που έχουν την μεγαλύτερη σημασία είναι αυτά της καρδιάς σε σύγκριση με κάποια άλλα φάρμακα που χροηγούνται και δεν αφορούν αποκλειτικά την καρδιά, όπως αντιδιαβητικά φάρμακα, ή αντιβιοτικά ή και κάποια αντικαταθλιπτικά. Ο Dr. Jack Tu ανώτερος ερευνητής του ICES δήλωσε ότι τα καρδιολογικά φάρμακα όπως η Ασπιρίνη, οι β-αναστολείς, οι στατίνες και οι αναστολείς του ενζύμου ACE «θα πρέπει να αποτελούν τα κύρια 4 φάρμακα που θα πρέπει να χορηγούνται στους περισσότερους ασθενείς που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή»

Η μελέτη έδειξε ότι οι ασθενείς που είχαν εκπαιδευτεί στο νοσοκομείο σχετικά με την φαρμακευτική αγωγή τους την ακολουθούσαν με μεγαλύτερη επιμέλεια. Αλλά ο Δρ. Tu δήλωσε ότι, η τυπική συμβουλευτική διαδικασία σχετικά με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, πριν ο ασθενής εγκαταλείψει το νοσοκομείο, διαφέρει δραματικά από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.