Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 00:05
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:


Αυξάνονται οι φορείς του AIDS 
 
Σε 34 εκατομμύρια ανέρχονται οι άνθρωποι που ζουν σε όλο τον κόσμο με τον ιό HIV, κυρίως λόγο της μεγαλύτερης πρόσβασης που έχουν σε θεραπείες, οι οποίες συνέβαλαν στο να μειωθούν σημαντικά οι θάνατοι από AIDS, σύμφωνα με την έκθεση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για το AIDS (UNAIDS) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Περισσότερα...

30 χρόνια από την πρώτη διάγνωση για AIDS 
 
30 χρόνια από την πρώτη διάγνωση για το AIDS. Τη μάστιγα που έχει πάρει από την ζωή εκκατομύρια ανθρώπους.

Περισσότερα...

Eκστρατεία "Γεννημένος χωρίς HIV" 
 
Έκκληση με 700.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν χάρη στην εκστρατεία "Γεννημένος χωρίς HIV", με την υποστήριξη της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, θα δοθεί σήμερα, 04/10, στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, μια ημέρα πριν την κρίσιμη συνάντηση για την χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Ταμείου κατά του AIDS.

Περισσότερα...

Κοκτέιλ φαρμάκων μειώνει στο μισό τον αριθμό των νέων κρουσμάτων AIDS 
 
Η θεραπεία ασθενών με HIV με ένα κοκτέιλ φαρμάκων για το AIDS βοηθά να σταματήσει η περαιτέρω επέκταση της μόλυνσης και μείωσε σε περισσότερο από το μισό τον αριθμό των ανθρώπων που διαγνώστηκαν με HIV σε μία έρευνα στον Καναδά, δήλωσαν επιστήμονες.

Περισσότερα...

Σε ύφεση ο ιός του AIDS 
 
Οι νέοι επιλέγουν το ασφαλέστερο σεξ και λιγότερους ερωτικούς συντρόφους. Η επιδημία του AIDS παρουσιάζει ύφεση στους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών σχεδόν στο ήμισυ των 25 πλέον πληγέντων από τη νόσο χωρών στον κόσμο, κυρίως στην υποσαχάρεια Αφρική λόγω της αυξημένης χρήσης του προφυλακτικού, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία του ΟΗΕ κατά του AIDS (UNAIDS/ONUSIDA).

Περισσότερα...

«Μην τα περιμένεις όλα από τον άγγελό σου! Ενημερώσου για το AIDS» 
 
Περισσότερα από 50.000 νέα περιστατικά AIDS εμφανίζονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, ενώ 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται ετησίως σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας, για φέτος είχαν δηλωθεί 462 νέα περιστατικά, μέχρι πριν λίγες μέρες ενώ ο συνολικός αριθμός των HIV οροθετικών ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των περιπτώσεων AIDS, ανέρχεται σε περισσότερους από 9.500.

Περισσότερα...

Ελπίδες μετά την πειραματική δοκιμή εμβολίου κατά του AIDS 
 
Αμερικανοί και Ταϊλανδοί ερευνητές ανακοίνωσαν σήμερα στη Μπανγκόκ ότι παρασκεύασαν ένα εμβόλιο, ικανό να περιορίσει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό του AIDS, ύστερα από τη δοκιμή του σε 16.000 ετεροφυλόφιλους ταϊλανδούς εθελοντές οι οποίοι διέτρεχαν ένα μέσο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό HIV.

Περισσότερα...

Γονίδιο μπλοκάρει τον ιό του AIDS 
 
Ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Γενεύης κατάφερε να αναπαράγει γονίδιο που βρίσκεται σε πίθηκο της Νότιας Αμερικής και μπορεί να μπλοκάρει τον ιό του AIDS, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργασιών τους που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της επιθεώρησης Journal of Clinical Investigation.

Περισσότερα...

Μήνυμα γενικού γραμματέα ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS  
 
Το γεγονός ότι σήμερα λιγότεροι άνθρωποι μολύνονται από τον HIV και λιγότεροι πεθαίνουν από AIDS, υπογραμμίζει ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, σημειώνοντας ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται σε όσους ηγούνται της προσπάθειας για την καταπολέμηση της νόσου.

Περισσότερα...

Φάρμακο, σε πειραματικό στάδιο κατά του AIDS.  
 
Παρά τις προσπάθειες των επιστημόνων, το AIDS παραμένει χωρίς θεραπεία. Η ασθένεια συνεχίζει την εξάπλωσή της σε ολόκληρη την υφήλιο και οι επιστήμονες αναζητούν πυρετωδώς ένα φάρμακο, το οποίο να αντιμετωπίζει ή έστω να καθυστερεί το ξέσπασμά της.

Περισσότερα...

Το AIDS "θερίζει" στη Νέα Υόρκη  
 
Η Νέα Υόρκη παραμένει η πόλη των ΗΠΑ που έχει κτυπηθεί περισσότερο απ΄ όλες τις άλλες από τη θανατηφόρο ασθένεια του AIDS με εκατό χιλιάδες πολίτες να έχουν καταγραφεί θετικοί στον ιό του AIDS, ενώ η εξάπλωση της νόσου έχει ένα ρυθμό πολύ γρήγορο, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών Υγέιας.

Περισσότερα...

Στην πειραματική «φάση Β» το εμβόλιο κατά του AIDS, που ετοιμάζει Ιταλίδα ερευνήτρια 
 
Tο ιταλικό υπουργείο Υγείας άναψε το πράσινο φως στη «φάση Β» του πειραματικού εμβολίου κατά του AIDS, της ερευνήτριας Μπάρμπαρα Ένσολι.

Περισσότερα...

Νέα φάρμακα για το aids. 
 
Μια νέα γενιά φαρμάκων, που ονομάζονται αναστολείς του ενζύμου integrase, τα οποία στοχεύουν στο να αναστείλουν την δράση του συγκεκριμένου αυτού ενζύμου (integrase) του HIV, το οποίο επιτρέπει την συγχώνευση του ιού με το ανθρώπινο DNA, άφησαν πολλές υποσχέσεις σε δύο πρόσφατες μελέτες.

Περισσότερα...

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το AIDS. 
 
Τι είναι ο HIV; Πώς δρά ο HIV; Τι σημαίνει είμαι οροθετικός; Ποιος μπορεί να μολυνθεί από τον HIV; Τι μπορώ να κάνω για να προστατευτώ; Τι κάνω σε περίπτωση που το τεστ δείξει ότι έχω μολυνθεί;

Περισσότερα...

AIDS... Εγώ νοιάζομαι. ΕΣΥ;;; 
 
Η προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του AIDS αποτελεί σήμερα πρωταρχική φροντίδα για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το AIDS μας αφορά όλους, γιατί δεν κάνει διακρίσεις εθνικότητας, ηλικίας και φύλλου. Όλοι μας βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του κινδύνου.

Περισσότερα...

Διεθνείς έρευνες για το AIDS... 
 
Σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα, ο αριθμός των ατόμων που ζουν σήμερα με HIV-λοίμωξη και AIDS έχουν ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια. Ο ρυθμός αύξησης της πανδημίας συνεχίζει να ανεβαίνει και το 2003 σημειώθηκαν πάνω από 5 εκατομμύρια νέες μολύνσεις και πάνω από 3 εκατομμύρια θάνατοι.

Περισσότερα...

Προφυλακτικά... Πώς αλήθεια χρησιμοποιούνται; 
 
Τι προσέχω στην συσκευασία και πως την ανοίγω; Τα προφυλακτικά είναι συσκευασμένα σε αεροστεγείς συσκευασίες και έχουν ημερομηνία λήξης.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.