Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 22:15
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του μαστού για τις έφηβες που πίνουν 
 
Οι γυναίκες που πίνουν ένα ποτό την ημέρα κατά την εφηβεία και μέχρι να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί, μπορεί να αυξάνουν κατά το ένα τρίτο τις πιθανότητες που έχουν να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Τα μωρά υποφέρουν όταν τσακώνονται οι γονείς τους 
 
Τα βρέφη που ακούνε τους γονείς τους να τσακώνονται γίνονται πιο ευαίσθητα στο στρες και ο εγκέφαλός τους αντιδράει πιο έντονα στις θυμωμένες φωνές ακόμα και όταν κοιμούνται, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.

Περισσότερα...

H απιστία... Μας αδυνατίζει 
 
Το μάθαμε κι αυτό: το να είναι κάποιος άπιστος είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να... χάσει τα περιττά του κιλά, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Περισσότερα...

Τα παιδιά που διαβάζουν στην οθόνη «χειρότερα στην ανάγνωση» 
 
Έρευνα στη Βρετανία δείχνει ότι η ηλεκτρονική ανάγνωση ρίχνει τις επιδόσεις στην ανάγνωση στο χαρτί.

Περισσότερα...

Προσοχή! Η γρίπη ...καραδοκεί 
 
Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν πιθανά σοβαρά περιστατικά γρίπης. Ήδη το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έχει ξεκινήσει το συντονισμό των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών προκειμένου να ξεκινήσουν να καταγράφουν τα κρούσματα ενώ προετοιμάζει σιγά σιγά και τα νοσοκομεία ώστε αν χρειαστεί να νοσηλεύσουν ασθενείς. Να σημειωθεί ότι η επιτήρηση της γρίπης θα διαρκέσει από το ΚΕΕΛΠΝΟ έως και το Μάιο.

Περισσότερα...

Η κρίση οδηγεί σε υπογεννητικότητα & γήρανση του πληθυσμού 
 
Νέα δεδομένα για τη δημιουργία οικογένειας επιφέρει η οικονομική κρίση, καθώς οι γεννήσεις έχουν μειωθεί δραματικά, γεγονός που, σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, κάνει τους επιστήμονες να μιλούν για γήρανση του πληθυσμού.

Περισσότερα...

Δεν υπάρχει πια το «φιλί για καληνύχτα» 
 
Το φιλί για καληνύχτα ανήκει πλέον στο παρελθόν, καθώς οι περισσότεροι από εμάς κοιμόμαστε πλάτη-πλάτη με το ταίρι μας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Η «μεγάλη οθόνη» ως θεραπευτική προσέγγιση 
 
Την τέχνη και τον κινηματογράφο επιστρατεύουν ψυχολόγοι, για την αντιμετώπιση του άγχους, της ανασφάλειας, της κατάθλιψης και, γενικότερα, της έλλειψης ψυχικής ανάτασης στους δύσκολους καιρούς μας.

Περισσότερα...

Χρήσιμες συμβουλές για το μωρό σας 
 
Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το μωρό σας...

Περισσότερα...

Προσπαθήστε να μην ξεπερνάτε τη μία γλυκιά λιχουδιά την ημέρα 
 
Η ζάχαρη μοιάζει, ίσως όσο καμία άλλη τροφή, με νόμισμα που έχει δυο πλευρές: αποτελεί καύσιμο για τον οργανισμό, χαρίζοντας ενέργεια, πολύτιμη για τη λειτουργία του, αλλά ταυτόχρονα είναι και ύπουλος εχθρός. Κρύβεται άλλωστε σε πλείστα όσα τρόφιμα, θεωρητικώς αθώα.

Περισσότερα...

Καλές μαμάδες... σε κρίση 
 
Μόλις 48 λεπτά ημερησίως έχουν στη διάθεσή τους οι μητέρες της Δυτικής Ευρώπης για να ασχοληθούν με τον εαυτό τους Ολες οι μητέρες θέλουν να είναι «καλές μαμάδες», αλλά οι μισές φαίνεται να πιστεύουν ότι δεν τα καταφέρνουν πια να είναι!

Περισσότερα...

Πόσες λέξεις πρέπει να λέει ένα δίχρονο παιδί; 
 
Τα δίχρονα παιδιά που δεν «ξεστομίζουν» περισσότερες από 50 λέξεις ενδεχομένως να εμφανίσουν προβλήματα στον λόγο, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, απλά τεστ λεξιλογίου μπορούν να υποδείξουν ποια από αυτά τα παιδάκια θα εμφανίσουν προβλήματα κατά την εκμάθηση της γλώσσας στο σχολείο, ώστε να υποβληθούν εγκαίρως στην κατάλληλη θεραπεία.

Περισσότερα...

Τα μυστικά του πυρετού 
 
Ο πυρετός είναι ένα από τα συχνότερα συμπτώματα που συναντάται στην κλινική ιατρική πράξη και πρακτικά σημαίνει την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Περισσότερα...

Με προβλήματα γονιμότητας ένα στα έξι ζευγάρια στην Ευρώπη 
 
Ογδόντα εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας, ενώ στην Ευρώπη ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζει προβλήματα σύλληψης. Μόνο το 2003, το συνολικό ποσοστό γονιμότητας στην ΕΕ των 27 μειώθηκε σε 1,47 γεννήσεις ζώντων νεογνών ανά γυναίκα.

Περισσότερα...

Απειλή για τον άνθρωπο η νοσογόνος παχυσαρκία  
 
Σε παγκόσμια απειλή για τον άνθρωπο έχει εξελιχθεί στις αναπτυγμένες κοινωνίες η νοσογόνος παχυσαρκία, καθώς κάθε χρόνο σκοτώνει πάνω απο 2.8 εκατομμύρια ανθρώπους!!!

Περισσότερα...

Νέα οδηγία για τον ύπνο των βρεφών 
 
Μια από τις πιο καλές λύσεις για ασφαλή ύπνο των βρεφών είναι η τοποθέτησή τους ανάσκελα μέσα στην κούνια τους που θα πρέπει να έχει σκληρό στρώμα, στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς.

Περισσότερα...

Διερεύνηση & θεραπεία υπογονιμότητας 
 
Στις μέρες μας σχεδόν το 20-30% των ζευγαριών εμφανίζουν κάποια μορφή υπογονιμότητας.

Περισσότερα...

«Εθισμένοι στο διαδίκτυο» οι έφηβοι 
 
Οι Έλληνες έφηβοι με διαδικτυακή εξάρτηση φαίνεται να αποκτούν μία κακώς εννοούμενη «άνεση» με το Ίντερνετ, παρουσιάζοντας διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου. Αυτό προκύπτει από νέα πανελλαδική έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Περισσότερα...

Κακοσμία στόματος 
 
Η κακοσμία, ή με πιο επιστημονική διατύπωση χαλίτωση, είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο που απασχολεί μεγάλη μερίδα οδοντιατρικών ασθενών. Πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση που φέρνει συχνά σε δύσκολη θέση πολλούς ανθρώπους λόγω της ενοχλητικής απόπνοιας που έχουν, η οποία δεν καταπολεμάται με τσίχλες ή καραμέλες όσο κι αν προσπαθούν! Είναι σύνηθες το να μην ξέρουν πού να απευθυνθούν για να επιλύσουν το πρόβλημά τους, καθώς επίσης πολύ συνηθισμένο είναι το να πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης.

Περισσότερα...

Γρίπη vs Κρυολογήματος 
 
Κατά την περίοδο των χειμερινών μηνών όλοι, λίγο πολύ, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα απλό κρυολόγημα, μια απλή γρίπη, ή ακόμα χειρότερα -και σπανιότερα, αρρωσταίνουν με στέλεχος μιας πιο επικίνδυνης γρίπης, όπως αυτής των χοίρων! Ποιες όμως είναι οι διαφορές μεταξύ όλων αυτών; Τι είναι επικίνδυνο και τι όχι;

Περισσότερα...

Οι καλοί βαθμοί φέρνουν... καλύτερη υγεία 
 
Οι καλοί βαθμοί των μαθητών δεν κάνουν καλό μόνο στην αυτοπεποίθησή τους αλλά και στην υγεία τους ως ενηλίκων, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Πώς θα αποφύγετε το «κρυμμένο αλάτι»  
 
Το αλάτι έχει κατηγορηθεί δικαίως για την αρτηριακή υπέρταση, η οποία ευθύνεται για 1 στους 6 θανάτους στις χώρες του δυτικού κόσμου. Βέβαια, το αλάτι δεν ανεβάζει μόνο την αρτηριακή πίεση. Μπορεί να προκαλέσει διάφορες ζημιές στην καρδιά, τους νεφρούς και σε άλλα ζωτικά όργανα

Περισσότερα...

Παιδί: Πώς θα το κάνετε να τρώει τα πάντα; 
 
Το άγχος των περισσότερων γονιών είναι το καθημερινό φαγητό των παιδιών τους. Η συχνή άρνηση για συγκεκριμένα φαγητά που τους προσφέρουνε από τη μια μεριά και η προτίμησή τους στα τρόφιμα των σχολικών κυλικείων και των φαστφούντ, από την άλλη, αρκούν για να προκαλέσουν ανησυχία για το αν το παιδί τρέφεται σωστά

Περισσότερα...

Τα μοναχοπαίδια είναι κακομαθημένα αλλά ευτυχισμένα 
 
Είναι συχνά δύστροπα, μοναχικά και άκρως απαιτητικά, αλλά συνάμα φαίνεται ότι είναι και... ευτυχισμένα. Ο λόγος για τα «κακομαθημένα» μοναχοπαίδια, τα οποία μπορεί να έχουν αποκτήσει κακή φήμη, ωστόσο είναι περισσότερο ικανοποιημένα με τη ζωή τους από ό,τι τα παιδιά που έχουν ένα ή περισσότερα αδέλφια.

Περισσότερα...

Ανακαλύφθηκε γονίδιο που σχετίζεται με την ανδρική υπογονιμότητα 
 
Γάλλοι και Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα "ελαττωματικό" γονίδιο, που διαθέτουν μερικοί άνθρωποι και το οποίο μπορεί να εξηγήσει ορισμένες ανεξήγητες περιπτώσεις ανδρικής υπογονιμότητας.

Περισσότερα...

Η ελληνική οικογένεια... 
 
H Ελλάδα έχει τη χαμηλότερη συχνότητα γάμων στην Ε.Ε μετά την Ιταλία και την Ιρλανδία, με 4,2 γάμους ανά 1.000 κατοίκους, τη χαμηλότερη συχνότητα διαζυγίων, με 1,1 διαζύγιο ανά 1.000 κατοίκους και το χαμηλότερο ποσοστό παιδιών άγαμων μητέρων, μετά την Ιταλία που είναι 5%.

Περισσότερα...

Οι γυναίκες επιλέγουν ποιο σπέρμα θα γονιμοποιηθεί 
 
Όταν οι άντρες έλεγαν μέχρι τώρα ότι "οι γυναίκες είναι δύσκολες", εννοώντας επιλεκτικές, σίγουρα δεν εννοούσαν ότι η επιλεκτικότητά τους φτάνει μέχρι το βαθμό να ορίσουν ποιο σπέρμα θέλουν να γονιμοποιηθεί. Έρχεται, όμως, η επιστήμη σήμερα και μας λέει ότι το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας ενδέχεται να απορρίπτει σπέρματα τα οποία εκτιμά ότι ποιοτικά δεν είναι αρκετά καλά για να γονιμοποιηθούν.

Περισσότερα...

Υπάρχει "μαθηματική φόρμουλα" για τον τέλειο γάμο; 
 
Η νύφη πρέπει να είναι πέντε χρόνια πιο μικρή από το γαμπρό, να έχει ίδιο κοινωνικο-πολιτιστικό υπόβαθρο με αυτόν και να είναι πιο έξυπνη (σε ποσοστό 27%!) από αυτόν.

Περισσότερα...

Ο ευτυχισμένος γάμος μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού 
 
Ο ευτυχισμένος γάμος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού για έναν άνδρα, ενώ ο αποτυχημένος αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά εμφάνισης εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα ισραηλινή επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Γρίπη & Κρυολόγημα 
 
Αρχικά θα πρέπει να δηλώσουμε ότι, τόσο η γρίπη, όσο και το κοινό κρυολόγημα αποτελούν δύο από τις πλέον γνωστές και συχνές σε εμφάνιση λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (λαιμός, αυτιά, ρινικές κοιλότητες).

Περισσότερα...

Επαναστατικό γενετικό τεστ για «τέλεια» μωρά 
 
Ένα επαναστατικό τεστ, που θα επιτρέπει στους μελλοντικούς γονείς να εξετάζουν τα έμβρυα για σχεδόν όλες τις γνωστές γενετικές ασθένειες, ανέπτυξαν Βρετανοί ερευνητές. Όμως το σημαντικό αυτό επιστημονικό επίτευγμα, αναζωπυρώνει τον φόβο για δημιουργία «μωρών κατά παραγγελία».

Περισσότερα...

Επιπλοκές για τις μεγαλύτερες σε ηλικία Μαμάδες 
 
Επιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο έφεραν στο προσκήνιο νέες ενδείξεις σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχουν οι γυναίκες που καθυστερούν να γίνουν μητέρες. Σύμφωνα με το BBC, oι επιστήμονες βρήκαν ότι οι γυναίκες που έχουν έμμηνο ρύση νωρίς έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να χρειαστούν ιατρική βοήθεια κατά την διάρκεια της γέννας, όπως είναι η χρήση λαβίδων ή η καισαρική. Αυτή η παρατήρηση «εξουδετερώνονταν» αν οι γυναίκες αυτές ειχαν αποκτήσει το πρώτο τους παιδί σε μικρή ηλικία, αλλά όχι για τις πιο ηλικιωμένες μητέρες.

Περισσότερα...

Η προσωπικότητα της μητέρας επηρεάζει τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών 
 
Όπως μας ενημερώνει το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, οι μητέρες που έχουν πολλές αρνητικές σκέψεις και αισθήματα, είναι πιθανό να δίνουν στα παιδιά τους μη υγιεινή διατροφή. Αυτό έδειξε μια μελέτη που έκανε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Όσλο και η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα τον Απρίλιο αυτού του έτους.

Περισσότερα...

Πρόβλημα υπογονιμότητας για εκατομμύρια νέα ζευγάρια 
 
Πενήντα με ογδόντα εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως αδυνατούν να αποκτήσουν παιδιά, καθώς το10-12% των ζευγαριών της αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας , σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Περισσότερα...

Ο δυστυχισμένος γάμος βλάπτει την υγεία των γυναικών 
 
Ο δυστυχισμένος γάμος βλάπτει σοβαρά την σωματική και πνευματική υγεία των γυναικών αλλά όχι και των ανδρών.

Περισσότερα...

Αυστραλία: Θέλουν να επιλέγουν το φύλο του παιδιού τους  
 
Ο κορυφαίος Αυστραλός επιστήμονας σε θέματα εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF), καθηγητής Μάϊκολ Τσάπμαν ζητά να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία στην Αυστραλία για να μπορούν τα ζευγάρια να επιλέγουν το φύλο του παιδιού τους.

Περισσότερα...

Τα κορίτσια έχουν καλύτερη αίσθηση της γεύσης από τα αγόρια 
 
Τα κορίτσια είναι πιο ικανά από τα αγόρια στην αίσθηση της γεύσης, ενώ η ικανότητα των παιδιών να αναγνωρίζουν τις γεύσεις, βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη στον κόσμο έρευνα για τις γευστικές προτιμήσεις των νέων, την οποία πραγματοποίησαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης στη Δανία.

Περισσότερα...

Η καφεΐνη επιδρά καλλίτερα στους άνδρες παρά στις γυναίκες 
 
Η καφεΐνη έχει μεγαλύτερη επίδραση στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες και η επίδραση αυτή αρχίζει μόλις δέκα λεπτά αφότου πιει κανείς τον καφέ του.

Περισσότερα...

Η 'ορμόνη της αγάπης' βοηθά στην αναγνώριση των οικείων προσώπων 
 
Ο λόγος που ορισμένοι άνθρωποι τα καταφέρνουν καλύτερα με τα πρόσωπα παρά με τα ονόματα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα υψηλότερα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της λεγόμενης και "ορμόνης της αγάπης", η οποία κατ' αρχήν βοηθά τις μητέρες να αναπτύξουν στενό δεσμό με τα παιδιά τους στη διάρκεια του θηλασμού, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί την παραγωγή γάλατος.

Περισσότερα...

Διαστάσεις επιδημίας μεταξύ των εφήβων παίρνουν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα 
 
Μορφή επιδημίας τείνουν να πάρουν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στους εφήβους, των οποίων η σεξουαλική δραστηριότητα αρχίζει όλο και σε μικρότερη ηλικία.

Περισσότερα...

Τα γονίδια καθορίζουν την κοινωνικότητα  
 
Αν κάποιος άνθρωπος περιβάλλεται από φίλους ή μένει στο κοινωνικό περιθώριο, αν τρελλαίνεται για πάρτι ή προτιμά τη μοναξιά, αν αποτελεί επίκεντρο της προσοχής των γύρω του ή όχι, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα γονίδιά του, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τον έλληνα καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ Νίκο Χρηστάκη, όπως αναφέρουν το πρακτορείο Ρόιτερ και ο "Γκάρντιαν".

Περισσότερα...

Η τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης των εφήβων  
 
Η παρακολούθηση της τηλεόρασης ή των βιντεοπαιγνιδιών με τις ώρες, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη έναν έφηβο, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, που κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών από τη συνεχή επίδραση των ηλεκτρονικών μέσων, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Περισσότερα...

Τι προκαλεί τον πυρετό; 
 
Ο Peter Nalin, γιατρός και βοηθός καθηγητής οικογενειακής κλινικής ιατρικής και διευθυντής του προγράμματος οικογενειακής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Indiana, εξηγεί:

Περισσότερα...

Η Υγεία μας και η μόλυνση της ατμόσφαιρας. 
 
Η μείωση της έκθεσης των παιδιών στην μόλυνση της ατμόσφαιρας αποτελεί έναν από του περιφερειακούς στόχους του ΠΟΥ στην Ευρωπαϊκή περιοχή.

Περισσότερα...

Η επίδραση των κινητών τηλεφώνων 
 
Όπως μας ενημερώνει το πρακτορείο Reuters, οι ερευνητές θα πρέπει να μελετήσουν περισσότερο την επίδραση των κινητών τηλεφώνων και γενικότερα των ασύρματων συσκευών στην υγεία τω παιδιών και των εγκύων γυναικών. Μάλιστα οι επισημάνσεις αυτές προέρχονται, όπως μας ενημερώνει το προαναφερθέν πρακτορείο, από το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών των ΗΠΑ (National Research Council).

Περισσότερα...

Η κατάθλιψη στον σύγχρονο τρόπο ζωής 
 
Το ζήτημα της κατάθλιψης και της ψυχικής υγείας στους νέους είναι σήμερα ένα από τα λεγόμενα «σύγχρονα» προβλήματα. Σε ένα άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο Medscape, η Kathi J. Kemper (MD, MPH), μας ενημερώνει και θέτει σημαντικά θέματα για το πρόβλημα της κατάθλιψης στους εφήβους.

Περισσότερα...

Σωματική υγεία και σχιζοφρένεια.  
 
Δύο μεγάλοι Ευρωπαϊκοί οργανισμοί για την ψυχική υγεία ανοίγουν το σημαντικό θέμα της σωματικής υγείας των ασθενών με σχιζοφρένεια και διπολικές διαταραχές και ιδιαίτερα το θέμα των χρόνιων καρδιακών παθήσεων.

Περισσότερα...

Οι ανθρώπινες δραστηριότητες και τα μικρόβια. 
 
Η ανάπτυξη της ανθεκτικότητας των μικροβίων έναντι των σύγχρονων αντιβιοτικών δεν είναι συνέπεια, μόνο, της «κατάχρήσης» των αντιβιοτικών που κάνουν οι άνθρωποι για την αντιμετώπιση ασθενειών που υποτίθεται πως αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά.

Περισσότερα...

Η υγεία μας καθορίζει την ταυτότητα μας... 
 
Προκειμένου να αξιολογήσει την επίδραση των προβλημάτων υγείας στην προσωπική μας ταυτότητα το INSEE (Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών) έκανε έρευνα χρησιμοποιώντας τρία ερωτήματα.

Περισσότερα...

Η κακή υγεία αυξάνει τον κίνδυνο της αδράνειας 
 
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του INSEE, οι εργαζόμενοι διατρέχουν τον κίνδυνο να «αδρανοποιηθούν» επαγγελματικά και οικονομικά αν παραδεχτούν ότι έχουν προβλήματα υγείας.

Περισσότερα...

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το ΤΣΕΚΑΠ 
 
Σύμφωνα με ιατρικές στατιστικές μελέτες, πάνω από το 70% των πρόωρων θανάτων και αναπηριών θα είχαν αποφευχθεί, εάν οι άνθρωποι δεν αμελούσαν την σωστή συστηματική ετήσια προληπτική ιατρική παρακολούθηση και εξέταση και συμμορφώνονταν με τις αντίστοιχες ιατρικές οδηγίες. Η ιατρική Επιστήμη έχει αποδείξει σήμερα τον σπουδαίο ρόλο, που έχουν η περιοδική λεπτομερής ιατρική μελέτη του οργανισμού και η συγκριτική αξιολόγηση του επιπέδου της υγείας του, από έτος σε έτος.

Περισσότερα...

Αναιμία - Ζάχαρο - Χοληστερίνη - Ουρικό Οξυ - Τριγλυκερίδια - Αλλοιώσεις Ούρων σε ιατρικά check up. Αιτια και θεραπεία σε συνήθεις διαταραχές 
 
Σήμερα η ιατρική επιστήμη, έχει αποδείξει την σημασία του εξατομικευμένου ιατρικού check up, μοναδικού για κάθε άνθρωπο. Ο σφαιρικά και άριστα ενημερωμένος ιατρός με κλινική εμπειρία, κατά την ετήσια προληπτική εξέταση, εξάγει σημαντικά συμπεράσματα για τον οργανισμό, από την κλινική εξέταση που πραγματοποιεί, το κληρονομικό ιστορικό του ατόμου, την επαγγελματική του έκθεση σε ουσίες, τον τρόπο διαβίωσής του, τα νοσήματα από τα οποία έχει ήδη νοσήσει, την συγκριτική αξιολόγηση του οργανισμού από έτος σε έτος και συγκροτεί το εξατομικευμένο πακέτο προληπτικών εξετάσεων, μοναδικό για κάθε άνθρωπο.

Περισσότερα...

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για μια αποτελεσματική δίαιτα. 
 
Καταγράψετε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να χάσετε βάρος. Μην παραμείνετε μόνοι στην προσπάθειά σας. Να κάνετε μικρές, διαδοχικές, σταδιακές αλλαγές. Προγραμματίστε τη σωματική σας εξάσκηση. Μην τρωτε μεγάλα γεύματα αλλά μικρά και πιο συχνά...

Περισσότερα...

Υγεία και παιδική παχυσαρκία. 
 
Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα σοβαρό παγκόσμιο προβλημα. Στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι σήμερα το 15.5% των εφήβων (12 - 19 ετών) και το 15.3% των παιδιών (6-12 ετών) πάσχουν από παχυσαρκία. Επίσης φαίνεται ότι η παιδική παχυσαρκία παραμένει και στην ενήλικη ζωή στο 70% των περιπτώσεων.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.