Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 18:17
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & Οικογένεια
Γρίπη vs Κρυολογήματος
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: Real.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 17/01/2011 ώρα: 14:37
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Κατά την περίοδο των χειμερινών μηνών όλοι, λίγο πολύ, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα απλό κρυολόγημα, μια απλή γρίπη, ή ακόμα χειρότερα -και σπανιότερα, αρρωσταίνουν με στέλεχος μιας πιο επικίνδυνης γρίπης, όπως αυτής των χοίρων! Ποιες όμως είναι οι διαφορές μεταξύ όλων αυτών; Τι είναι επικίνδυνο και τι όχι;
Ένα απλό κρυολόγημα είναι μια ήπια ασθένεια που προκαλείται από έναν ιό του αναπνευστικού συστήματος, ο οποίος συνήθως συνοδεύεται από φτέρινισμα, βήχα, πονόλαιμο και ρινική καταρροή. Διαρκεί, συνήθως, για μικρό χρονικό διάστημα και δεν προκαλεί επιπλοκές.

Η γρίπη, αντιθέτως, είναι μια πιο σοβαρή ασθένεια, που προκαλείται από μια διαφορετική ομάδα ιών από ότι εκείνη του απλού κρυολογήματος, η οποία συμπεριλαμβάνει πολλά και διαφορετικά στελέχη. Τα συμπτώματά της είναι πόνος στους μύες όλου του σώματος, κόπωση, εφίδρωση, ρίγη, πυρετός και κυκλοφορική συμφόρηση. Οι επιπλοκές που μπορεί να προκληθούν σε όργανα του θώρακα, είναι αρκετά συχνές σε άτομα με καρδιοαναπνευστικά νοσήματα και γι’ αυτό το λόγο επιβάλλεται σε αυτά ιατρική παρακολούθηση.

Δυστυχώς, ένα από τα στελέχη της ομάδας των ιών της γρίπης, είναι και αυτό της γρίπης των χοίρων, που μπορεί να αποβεί μέχρι και μοιραίο για άτομα που θα νοσήσουν.

Η γρίπη των χοίρων προκαλεί διάρροια και υψηλότερη πυρετική κίνηση σε σύγκριση με άλλους ιούς. Οι πιο συχνές θανατηφόρες επιπλοκές αυτού του στελέχους είναι, η πνευμονία και η αναπνευστική ανεπάρκεια. Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο κάποιος που έχει τη νόσο, να φτάσει να αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, έγκυες και μικρά παιδιά.

Είναι απαραίτητο, σε κάθε περίπτωση, να υπάρχει επικοινωνία του ασθενή με κάποιο γιατρό, ώστε να κρίνει εκείνος κατά πόσο κάτι είναι ανησυχητικό και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, ή αν μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά φάρμακα.

Η μετάδοση προς τους άλλους στο απλό κρυολόγημα, αλλά και τη γρίπη, διαρκεί όσο και τα συμπτώματα του βήχα και του φτερνίσματος.
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.