Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 18:52
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & Οικογένεια
Οι ανθρώπινες δραστηριότητες και τα μικρόβια.
Επιμέλεια: Δ. Πανταζής - Φαρμακοποιός 
Πηγή: Scientific American   
Δημοσιεύθηκε: Στις 28/01/2008 ώρα: 10:02
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Η ανάπτυξη της ανθεκτικότητας των μικροβίων έναντι των σύγχρονων αντιβιοτικών δεν είναι συνέπεια, μόνο, της «κατάχρήσης» των αντιβιοτικών που κάνουν οι άνθρωποι για την αντιμετώπιση ασθενειών που υποτίθεται πως αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά.
Οι επιστήμονες μας ενημερώνουν ότι DNA, τα οποία καθιστούν τα μικρόβια ανθεκτικά έναντι των πολύτιμων αυτών φαρμάκων (αντιβιοτικά), μολύνουν με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς  το νερό, από τα ποτάμια έως την βρύση του σπιτιού μας. Οι ειδικοί επιστήμονες επίσης, μας ενημερώνουν ότι το πρόβλημα θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις αν δεν ληφθούν μέτρα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει ότι τα ανθεκτικά μικρόβια προκαλούν λοιμώξεις σε περισσότερα από 2.000.000 ανθρώπους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, και από αυτούς 14.000 άνθρωποι πεθαίνουν. Οι επιστήμονες μας ενημερώνουν ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της ευρείας χρήσης αντιβιοτικών που γίνεται τόσο στους ανθρώπους, όσο και στα ζώα. Πάνω από το 95% των αντιβιοτικών αποβάλλονται αναλλοίωτα από τον οργανισμό και μολύνουν το περιβάλλον συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ανθεκτικότητας των μικροοργανισμών.

Το Scientific American μας ενημερώνει ότι ο Amy Pruden και οι συνεργάτες του, στο πανεπιστήμιο του Colorado, ερεύνησαν την ανθεκτικότητα στην τετρακυκλίνη και τις σουλδοναμίδες, δύο αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται πολύ στην αγροτική δραστηριότητα, μελετώντας το νερό στο Βόρειο Κολοράντο. Αυτοί συγκεκριμένα ανέλυσαν το DNA που ελήφθη από βακτήρια που συλλέχθηκαν από νερό προερχόμενο από διάφορες πηγές, όπως «καθαρό» νερό ποταμών, πόσιμο νερό, αρδευτικές τάφρους και μικρές λίμνες που βρίσκονται σε γαλακτοκομικές μονάδες, εκεί που τα μικρόβια αποσυνθέτουν τα περιττώματα των αγελάδων.

Η έρευνα έδειξε ότι στα νερά που βρίσκονται κοντά σε γεωργικές ή σε αστικές περιοχές, που επηρεάζονται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, τα μικρόβια παρουσιάζουν ανθεκτικότητα εκατοντάδες ή χιλιάδες φορές μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνα που προέρχονται από «καθαρά» νερά.

Σχόλιο δικό μας
Τελικά ο άνθρωπος φαίνεται να είναι το μοναδικό ζώο στον κόσμο που δεν μπορεί να ελέγξει τις βλαπτικές συνέπειες της «ευφυΐας» του
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.