Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 18:24
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του μαστού για τις έφηβες που πίνουν 
 
Οι γυναίκες που πίνουν ένα ποτό την ημέρα κατά την εφηβεία και μέχρι να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί, μπορεί να αυξάνουν κατά το ένα τρίτο τις πιθανότητες που έχουν να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Η αυπνία αυξάνει τον κίνδυνο για την καρδιά 
 
Όσοι δυσκολεύονται να κοιμηθούν και συνήθως κοιμούνται λίγες ώρες, αντιμετωπίζουν αυξημένο καρδιολογικό κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη νορβηγική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Προσοχή! Η γρίπη ...καραδοκεί 
 
Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν πιθανά σοβαρά περιστατικά γρίπης. Ήδη το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έχει ξεκινήσει το συντονισμό των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών προκειμένου να ξεκινήσουν να καταγράφουν τα κρούσματα ενώ προετοιμάζει σιγά σιγά και τα νοσοκομεία ώστε αν χρειαστεί να νοσηλεύσουν ασθενείς. Να σημειωθεί ότι η επιτήρηση της γρίπης θα διαρκέσει από το ΚΕΕΛΠΝΟ έως και το Μάιο.

Περισσότερα...

Νέα μελέτη για το κάπνισμα 
 
Περίπου σε 270.000 ανθρώπους, γίνεται κάθε χρόνο διάγνωση κάποιου τύπου καρκίνου, που προκαλείται από το κάπνισμα αναφέρει ιατρική μελέτη που διεξήχθη σε ευρωπαϊκές και σκανδιναβικές χώρες.

Περισσότερα...

Η φαλάκρα «προδίδει» την καρδιοπάθεια 
 
Η φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού ή μία μικρή κάθετη «τσάκιση» στον λοβό του αυτιού μπορεί να μοιάζουν με αθώα «σημάδια» του γήρατος, αλλά μία νέα μελέτη υποδηλώνει πως μπορεί να αποτελούν ενδείξεις αυξημένου κινδύνου για καρδιοπάθεια.

Περισσότερα...

Πως το κάπνισμα «χαλάει» την εμφάνιση 
 
Αν είστε καπνιστές, γνωρίζετε ήδη τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στους πνεύμονες, την καρδιά, τον εγκέφαλο ακόμα και στην σεξουαλική σας ζωή. Αλλά γνωρίζετε πως επηρεάζει σημαντικά και την εμφάνισή σας;

Περισσότερα...

Άνθρωποι & ποντίκια, περί «μεταλλαγμένης» ενημέρωσης 
 
Συνεχίζονται οι προβληματισμοί σχετικά με τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα στην Ευρώπη και συνδέονται, πλέον, όχι μόνο με ζητήματα επιστημονικής επάρκειας και ερευνητικής δεοντολογίας, αλλά –εξίσου σημαντικό- και με, αληθινές ή εικαζόμενες, απόπειρες χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης, για υστερόβουλους σκοπούς. Πολύ πριν από τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, η «μεταλλαγμένη» ενημέρωση προϋπήρξε…

Περισσότερα...

Centrum Cardio: ‘Όλα τα οφέλη του Centrum συν κάτι επιπλέον για την καρδιά σας!! 
 
Η καρδιά αποτελεί τον πιο σημαντικό «μηχανισμό» του οργανισμού μας και γι’ αυτό η διατήρηση της καλής λειτουργίας της είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο , οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή για τη ζωή των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες.

Περισσότερα...

Νερό: Πολύτιμο και τον χειμώνα 
 
Συμπεριλαμβάνεται στα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Το νερό, πολύτιμο και ζωογόνο, αποτελεί βασικό συστατικό, κατά τα 2/3, του ανθρώπινου οργανισμού: στους άνδρες, το ποσοστό φθάνει το 60-65%, στις γυναίκες το 50-60%, ενώ στα μικρά παιδιά (5-8 χρονών) μέχρι και το 70%.

Περισσότερα...

Νορβηγική έρευνα: Τα κινητά μάλλον δεν βλάπτουν την υγεία 
 
Το ενδεχόμενο να είναι «μύθος» η είδηση ότι, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που δημιουργούνται από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών επικοινωνίας, βλάπτουν σοβαρά την υγεία παρουσιάζει τώρα η επιστημονική κοινότητα, μετά από σχετική έρευνα, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν στοιχεία που να ενοχοποιούν τις μικροσυσκευές επικοινωνίας για την πρόκληση ασθενειών, όπως οι διάφορες μορφές καρκίνου.

Περισσότερα...

Μεσογειακή διατροφή & εξετάσεις προστατεύουν από καρκίνο του προστάτη 
 
Στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη βοηθά η μεσογειακή δίαιτα και η διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φρούτα και λαχανικά.

Περισσότερα...

Το στρες στη δουλειά αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα 
 
Οι άνθρωποι που κάνουν δουλειές με απαιτήσεις, που έχουν φόρτο εργασίας και σφιχτά περιθώρια χρόνου, καθώς επίσης μικρό έλεγχο στην λήψη των αποφάσεων, εργάζονται σε συνθήκες στρες και είναι κατά μέσο όρο 23% πιθανότερο να πάθουν έμφραγμα ή άλλο σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, όπως στεφανιαία νόσο, σε σχέση με όσους δουλεύουν πιο χαλαρά και με περισσότερα περιθώρια ελευθερίας, σύμφωνα με μία νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Εγκυμοσύνη χωρίς σάκχαρο 
 
Η εγκυμοσύνη, μία από τις ενδιαφέρουσες - πλούσιες σε νέα ερεθίσματα και συναισθήματα - περιόδους στη ζωή μίας γυναίκας έχει ιδιαιτερότητες, προβλήματα, κινδύνους. Το σάκχαρο είναι ένας από αυτούς. Αποκαλούμενο και ως διαβήτης κύησης, εμφανίζεται μεν παροδικά, χρειάζεται όμως προσοχή, αφού 4 στις 10 εγκύους ενδέχεται να εμφανίσουν το πρόβλημα, κυρίως στην αρχή του τρίτου τριμήνου.

Περισσότερα...

Ο κόσμος των light 
 
Καλωσήλθατε στον κόσμο των light, των προϊόντων που μπαίνουν στο καλάθι για να καθησυχάσουν συνειδήσεις, να ξεπλύνουν διατροφικές ενοχές, αλλά και να αδυνατίσουν -όχι πάντα-, με επιτυχία.

Περισσότερα...

Προσπαθήστε να μην ξεπερνάτε τη μία γλυκιά λιχουδιά την ημέρα 
 
Η ζάχαρη μοιάζει, ίσως όσο καμία άλλη τροφή, με νόμισμα που έχει δυο πλευρές: αποτελεί καύσιμο για τον οργανισμό, χαρίζοντας ενέργεια, πολύτιμη για τη λειτουργία του, αλλά ταυτόχρονα είναι και ύπουλος εχθρός. Κρύβεται άλλωστε σε πλείστα όσα τρόφιμα, θεωρητικώς αθώα.

Περισσότερα...

«Αντίδοτο» ο ύπνος στα γονίδια του πάχους 
 
Ο πολύς και καλός ύπνος μπορεί να μας βοηθήσει να νικήσουμε την γενετική προδιάθεση προς την παχυσαρκία, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.

Περισσότερα...

Η υγεία περνάει απ’ τα δόντια... 
 
Οι ειδικοί έχουν αρχίσει να το πιστεύουν ακράδαντα: η ουλίτιδα – από την οποία επιεικώς πάσχει ο μισός πληθυσμός – δεν είναι αθώα ούτε ενέχει ως αποκλειστικό κίνδυνο την απώλεια των δοντιών. Τουναντίον, μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικά για τη ζωή νοσήματα.

Περισσότερα...

Αναζητούν στο... παγωτό τη θεραπεία της ημικρανίας 
 
Διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε γιατί όταν τρώμε πολύ γρήγορα παγωτό μπορεί να εκδηλώσουμε έναν έντονο πόνο στο κεφάλι μας – ένα εύρημα που ελπίζεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την ημικρανία.

Περισσότερα...

Τα 14 λάθη που κάνουμε με τα προφυλακτικά 
 
Τα προφυλακτικά δεν μπορούν να αποτρέψουν τις ανεπιθύμητες κυήσεις ούτε τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, εάν δεν χρησιμοποιούνται σωστά. Δυστυχώς, μία νέα ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας αποκαλύπτει ότι τα λάθη με τα προφυλακτικά είναι πάρα πολύ συνηθισμένα.

Περισσότερα...

Τα μυστικά του πυρετού 
 
Ο πυρετός είναι ένα από τα συχνότερα συμπτώματα που συναντάται στην κλινική ιατρική πράξη και πρακτικά σημαίνει την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Περισσότερα...

Τα πορτοκάλια προστατεύουν από το εγκεφαλικό 
 
Μία ουσία που υπάρχει στα πορτοκάλια, τα γκρέιπ φρουτ και άλλα εσπεριδοειδή μειώνει τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές.

Περισσότερα...

Αυξηση κρουσμάτων καρκίνου του Μαστού - Οργανωμένα Κέντρα Μαστού 
 
Αλματώδη αύξηση στον καρκίνο του μαστού αναμένουν οι επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2020. Μάλιστα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το ποσοστό αύξησης το 2020 θα φτάσει το 50% σε σχέση με τα κρούσματα της νόσου το 2000!

Περισσότερα...

Γιατί δεν πρέπει να πηγαίνουμε θυμωμένοι για ύπνο 
 
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει το παλιό ρητό που λέει «μην πηγαίνεις για ύπνο θυμωμένος γιατί το άλλο πρωί ο θυμός θα έχει γίνει μνησικακία».

Περισσότερα...

Οι εχθροί και οι σύμμαχοι της πέψης 
 
Τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία, μετά το κρυολόγημα, που οδηγεί τους ανθρώπους να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Περισσότερα...

Η πίεση πρέπει να μετριέται και στα δύο χέρια 
 
Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης πρέπει να γίνεται και στα δύο χέρια, διότι η διαφορά στις τιμές της ανάμεσά τους μπορεί να υποδηλώνει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.

Περισσότερα...

Νέο τεστ «εξετάζει» το πιάτο μας 
 
Εντοπίζει πόσα φρούτα και λαχανικά καταναλώσαμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Σε πέντε χρόνια από σήμερα, σύμφωνα με βρετανούς ειδικούς, ένα γρήγορο τεστ θα αποκαλύπτει κατά πόσο τρώμε καθημερινά όλα τα φρούτα και τα λαχανικά μας.

Περισσότερα...

Σνακ και διασκέδαση: το μη χείρον βέλτιστον 
 
Μη στερείτε εντελώς τα σνακ από το παιδί, μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Στη θεωρία, όλα είναι απλά. Υγιεινή διατροφή θα πει φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες… Τι επιλέγει όμως κανείς όταν πηγαίνει το παιδί του σινεμά ή σε πάρτι;

Περισσότερα...

Ρίσκο η πρώτη σεξουαλική επαφή για έναν στους τρεις Έλληνες 
 
Με τη φωτιά παίζει ένα σημαντικό μερίδιο των σεξουαλικά ενεργών Ελλήνων, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της εταιρείας προφυλακτικών Durex, που διεξήχθη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για το AIDS (1η Δεκεμβρίου).

Περισσότερα...

Αλματώδης αύξηση του καρκίνου του στόματος 
 
Κάπνισμα και αλκοόλ ενοχοποιούνται από τους επιστήμονες για τη μεγάλη αύξηση που παρουσιάζει, σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία δεκαετία, ο στοματικός καρκίνος. Μάλιστα στις γυναίκες η αύξηση είναι αλματώδης καθώς πλέον τα κρούσματα σε σχέση με τους άνδρες είναι 1,5 άνδρες με 1 γυναίκα!

Περισσότερα...

Απειλή για τον άνθρωπο η νοσογόνος παχυσαρκία  
 
Σε παγκόσμια απειλή για τον άνθρωπο έχει εξελιχθεί στις αναπτυγμένες κοινωνίες η νοσογόνος παχυσαρκία, καθώς κάθε χρόνο σκοτώνει πάνω απο 2.8 εκατομμύρια ανθρώπους!!!

Περισσότερα...

Νέα οδηγία για τον ύπνο των βρεφών 
 
Μια από τις πιο καλές λύσεις για ασφαλή ύπνο των βρεφών είναι η τοποθέτησή τους ανάσκελα μέσα στην κούνια τους που θα πρέπει να έχει σκληρό στρώμα, στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς.

Περισσότερα...

Νεοπλασίες δέρματος & μαλακών ιστών 
 
Οι νεοπλασίες δέρματος (καρκίνος δέρματος) αποτελούν την πιο συχνή μορφή καρκίνου στον άνθρωπο, ενώ η συχνότητά τους αυξάνεται κάθε χρόνο.

Περισσότερα...

Πόνοι στη μέση; Μην κάθεστε, κινηθείτε! 
 
Αντίθετα με τις συνηθισμένες συμβουλές περί συνεχούς ανάπαυσης, αν κανείς έχει πόνο στην μέση του, μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα συμβουλεύει κίνηση και ενεργητικότητα, στο βαθμό του δυνατού, ως αποτελεσματικότερη στρατηγική για το ξεπέρασμα του προβλήματος και κυρίως για να μην βουλιάξει κανείς στην κατάθλιψη.

Περισσότερα...

Η σωτηρία της... καρδιάς είναι πολύ μεγάλο πράγμα! 
 
Την ανάγκη αλλαγής του τρόπου ζωής, ακολουθώντας σωστή διατροφή, η οποία παίζει πρωταρχικό ρόλο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τονίζουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Περισσότερα...

Οστεοπόρωση: Η σιωπηρή μάστιγα για τις γυναίκες 
 
Είναι ύπουλη και σιωπηρή, πλήττει κυρίως τις γυναίκες και απαιτεί γαλακτομικά και άσκηση για να μην εκδηλωθεί. Η οστεοπόρωση είναι ασυμπτωματική, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο κάταγμα, ενώ πλήττει μία στις δυο γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Περισσότερα...

Οι πατάτες ρίχνουν την πίεση - και δεν παχαίνουν… 
 
Τις θεωρούμε παχυντικές, γεμάτες λίπος και ανθυγιεινές και είναι από τις πρώτες που κόβει όποιος θέλει να κάνει δίαιτα. Μια νέα μελέτη, όμως, δείχνει πως οι πατάτες όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά μπορούν και να ρίξουν την αρτηριακή πίεση – αρκεί να είναι μαγειρεμένες με τον σωστό τρόπο.

Περισσότερα...

Στομάχι: για να μην σας... κάτσει! 
 
Είναι από τις πλέον συνηθισμένες ενοχλήσεις: οι στομαχικές διαταραχές ταλαιπωρούν, μικρούς και μεγάλους, και επηρεάζονται βαθιά από τον τρόπο ζωής, τις διατροφικές συνήθειες, το στρες, την ποιότητα ζωής.

Περισσότερα...

Κάπνισμα στην εγκυμοσύνη και... παιδική χρήση ψυχοφαρμάκων 
 
Παιδιά που η μητέρες τους κάπνιζαν συστηματικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενδεχομένως έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν χρήση ψυχοφαρμάκων, όπως αντικαταθλιπτικά, διεγερτικά και απεξαρτησιογόνα, όπως καταδεικνύει νέα έρευνα που έγινε στη Φινλανδία.

Περισσότερα...

Το γάλα σβήνει καλύτερα τη δίψα των παιδιών 
 
Τα διψασμένα παιδιά δεν χρειάζονται νερό ούτε αθλητικό ρόφημα μετά από τη γυμναστική. Προτιμότερο είναι να πιουν ένα ποτήρι γάλα, υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές.

Περισσότερα...

Ουρολοίμωξη: O εφιάλτης των διακοπών 
 
Δεν υπάρχει χειρότερη εκδοχή διακοπών, από αυτή που στιγματίζεται από κάποια πάθηση, αδιαθεσία, ή πρόβλημα υγείας. Η …ύπουλη ουρολοίμωξη αποτελεί υπ΄ αριθμόν ένα κίνδυνο, καθώς την τρέχουσα περίοδο περισσεύουν οι βουτιές σε πισίνες και οι επαφές με άμμο που δεν είναι απαλλαγμένη από μικρόβια.

Περισσότερα...

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ κατά του Αλτσχάιμερ! 
 
Η μικρή με μέτρια κατανάλωση ποτού--ένα με δύο ποτήρια κρασί ή μπίρα την ημέρα--μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Περισσότερα...

Οι ξηροί καρποί ελέγχουν το σάκχαρο 
 
Αντικαθιστώντας το καθημερινό τσουρεκάκι ή φέτα ψωμί με μία ή δύο χούφτες ξηρούς καρπούς μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς να ελέγχουν καλύτερα τα επίπεδα του σακχάρου και της χοληστερόλης τους, σύμφωνα με μία μελέτη.

Περισσότερα...

Ασκήσεις χωρίς... ιδρώτα 
 
Πλήττετε θανάσιμα στο γυμναστήριο; Ανία σας πλημμυρίζει κάθε φορά που καβαλάτε το στατικό ποδήλατο, στο σαλόνι σας, ή προσπαθείτε να κάνετε βαράκια; Κολυμπήστε!!!

Περισσότερα...

Εγκυμοσύνη: χαρείτε τη θάλασσα - όχι ηλιοθεραπεία 
 
Η χαρά της εγκυμοσύνης γνωρίζει περιορισμούς το καλοκαίρι, καθώς ο ήλιος ενέχει σοβαρούς κινδύνους τόσο για την ίδια τη γυναίκα όσο και για το έμβρυο καθώς η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και αποβολή.

Περισσότερα...

Ο "εφιάλτης" της υπνικής άπνοιας 
 
Όσοι... ροχαλίζουν, τρίζουν τα δόντια στον ύπνο τους, κλωτσούν ασυναίσθητα τον/την ομοκρέβατό τους ή νυστάζουν αφόρητα σε δημόσια θέα, καλό είναι να δώσουν προσοχή, καθώς τα παραπάνω αποτελούν συμπτώματα της ασθένειας που ονομάζεται «υπνική άπνοια».

Περισσότερα...

Οι παχύσαρκοι άνδρες είναι λιγότερο γόνιμοι 
 
Οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι άνδρες διαθέτουν σπέρμα χαμηλότερης ποιότητας, με συνέπεια να έχουν μικρότερες πιθανότητες να γίνουν γονείς, ιδίως σε μεγαλύτερη ηλικία, όπως άλλωστε αντίστοιχα συμβαίνει και με τις γυναίκες που έχουν παραπανίσια κιλά, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Περισσότερα...

«Απίθανο» να προκαλούν καρκίνο τα κινητά 
 
Ολοένα περισσότερα στοιχεία υποδηλώνουν πως δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στη χρήση κινητών τηλεφώνων και τον καρκίνο του εγκεφάλου, σύμφωνα με μία επανεξέταση των υπαρχουσών μελετών από το Ίδρυμα Μελέτης του Καρκίνου (ICR).

Περισσότερα...

Νέο τεστ για διάγνωση Αλτσχάϊμερ 
 
Μια νέα μέθοδος διάγνωσης της νόσου Αλτσχάϊμερ, που βασίζεται σε ανάλυση υγρού από το νωτιαίο μυελό της σπονδυλικής στήλης, μπορεί να οδηγήσει σε ένα ακριβέστερο τεστ για τον έγκαιρο εντοπισμό των ατόμων εκείνων με ήπια συμπτώματα απώλειας μνήμης, που πρόκειται τελικά να εξελιχτούν σε πλήρη νευροεκφυλιστική άνοια.

Περισσότερα...

Το ελαιόλαδο «ασπίδα» κατά του εγκεφαλικού 
 
H μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Neurology», βασίσθηκε στους ιατρικούς φακέλους 7.625 εθελοντών, ηλικίας 65 ετών και άνω, τους οποίους παρακολούθησαν οι ειδικοί επί μία πενταετία.

Περισσότερα...

H τηλεόραση αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη και καρδιοπάθεια 
 
Οι άνθρωποι που κάθονται επί πολλές ώρες κάθε μέρα για να παρακολουθήσουν τηλεόραση, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιοπάθειας και γενικότερα πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Απειλή για άνθρωπο και περιβάλλον τα φάρμακα στα σκουπίδια 
 
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την αλόγιστη και ανεξέλεγκτη απόρριψη των φαρμάκων, καθώς οι ουσίες τους παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον υδροφόρο ορίζοντα και στο υπέδαφος, και επομένως μπορούν να προσβάλλουν τη διατροφική αλυσίδα.

Περισσότερα...

Περιορισμό στο κόκκινο κρέας συστήνουν επιστήμονες 
 
Αυστραλοί εμπειρογνώμονες σε θέματα καρκίνου έχουν εκδώσει μια νέα ανακοίνωση η οποία συνδέει τον καρκίνο του εντέρου με το κόκκινο ή επεξεργασμένο κρέας.

Περισσότερα...

ΠΟΥ: Η χρήση κινητών τηλεφώνων "ίσως να είναι καρκινογόνα" 
 
Η Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εκτίμησε ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων θα πρέπει να θεωρείται "'ισως καρκινογόνα για τον άνθρωπο".

Περισσότερα...

Εκατοντάδες γυναίκες προσήλθαν στην δωρεάν εξέταση μαστου της ΕΕΜ 
 
Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η ανταπόκριση των γυναικών της Αττικής στο κάλεσμα της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας για δωρεάν εξέταση μαστού την Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Μαΐου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Περισσότερα...

Το Stress ...σκοτώνει 
 
Μεταξύ των απειλών που πλήττουν τον σύγχρονο άνθρωπο βρίσκεται πλέον το stress, το οποίο σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες επιβαρύνει καθοριστικά όλες τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Περισσότερα...

Ο πολύς καφές μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη 
 
Οι άνδρες που πίνουν έξι ή περισσότερους καφέδες τη μέρα, έχουν 60% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του προστάτη και 20% λιγότερο κίνδυνο για οποιοδήποτε άλλο τύπο αυτού του καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της που έχει γίνει ποτέ.

Περισσότερα...

Υποφέρετε από ξηροστομία; 
 
Τι είναι ξηροστομία; Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εξοικειωμένοι με την απουσία επαρκούς σάλιου στο στόμα για να διατηρηθεί υγρό και με επαρκή λίπανση, διότι σε στιγμές που είμαστε εκνευρισμένοι ή αγχωμένοι μειώνεται σημαντικά η ποσότητα του σάλιου μας. Για μερικούς ανθρώπους ωστόσο, η ξηροστομία μπορεί να αποτελεί ένα μόνιμο πρόβλημα. Καθώς μεγαλώνουμε αυξάνονται οι πιθανότητες απόκτησης ξηροστομίας.

Περισσότερα...

Ασκηση και εγκυμοσύνη 
 
Τι κι΄ αν είστε έγκυος; Η κύηση δεν απαγορεύει την άσκηση, αντιθέτως την επιβάλλει, με πολλαπλά οφέλη: μειώνει την πρόσληψη βάρους, αλλά και τον χρόνο της διαδικασίας του – μελλοντικού – τοκετού, διασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ύπνου, ενώ παράλληλα εγγυάται λιγότερες επιπλοκές, πιο γρήγορη αποκατάσταση μετά τον τοκετό, καθώς και ευκολότερη απώλεια βάρους.

Περισσότερα...

Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο για άνοια 
 
Άλλη μια έγνοια πρέπει να έχουν οι παχύσαρκοι και γενικότερα οι υπέρβαροι άνθρωποι, καθώς μια νέα μακρόχρονη σουηδική επιστημονική έρευνα για πρώτη φορά συνδέει το παραπάνω από το κανονικό βάρος με αυξημένο -μέχρι και τετραπλάσιο- κίνδυνο για την εμφάνιση Αλτσχάϊμερ και άλλων μορφών άνοιας.

Περισσότερα...

Τα οφέλη των ωμών τροφίμων 
 
Η κατανάλωση όσο το δυνατόν περισσότερων ωμών τροφίμων, μη επεξεργασμένων, κάνει πιο λαμπερή την επιδερμίδα, πιο υγιή και γερά τα μαλλιά, ενώ μπορεί να ανακουφίσει ακόμα και από τις ημικρανίες.

Περισσότερα...

Εγκεφαλική συρρίκνωση και Αλτσχάιμερ 
 
Η μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου υγειών ανθρώπων μπορεί να αποκαλύψει συμπτώματα της εκφυλιστικής νόσου του νευρικού συστήματος, Αλτσχάιμερ, περίπου μια δεκαετία, προτού γίνει δυνατή η κλινική διάγνωση της ασθένειας, μέσω της καταγραφής της συρρίκνωσης τμημάτων του εγκεφάλου σε περιοχές του που συνδέονται με την εμφάνιση της νόσου.

Περισσότερα...

Η πολλή δουλειά... τρώει τον αφέντη 
 
Η πολλή δουλειά -αποδεδειγμένα κι επιστημονικά πλέον- τρώει τον αφέντη. Οι άνθρωποι που εργάζονται περισσότερες από 11 ώρες καθημερινά και όχι τις συνηθισμένες επτά έως οκτώ ώρες, αντιμετωπίζουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Διαβήτης-παχυσαρκία: Η «δίδυμη» επιδημία 
 
Έντονο προβληματισμό προκαλεί τα τελευταία χρόνια η συνύπαρξη παχυσαρκίας και διαβήτη, την οποία οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως δίδυμη επιδημία. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι o διαβήτης τύπου 2, δεν αφορά πια μόνον τους ενήλικες, καθότι συσχετίζεται στενά με την παχυσαρκία, αλλά εμφανίζεται όλο και συχνότερα στις νεαρότερες ηλικίες ακόμα και στην παιδική.

Περισσότερα...

Τεστ πρόωρης διάγνωσης του διαβήτη 
 
Η έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου. Για πρώτη φορά τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν έναν τρόπο να εντοπίζουν πρόωρα εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι θα αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2.

Περισσότερα...

Η λεύκανση κάνει κακό στα δόντια; 
 
Όχι, η λεύκανση δεν προκαλεί βλάβες στα δόντια, αρκεί να γίνεται σε άτομα που ενδείκνυται, από έμπειρο οδοντίατρο και με συγκεκριμένα πρωτόκολλα εργασίας.

Περισσότερα...

Κακοσμία στόματος 
 
Η κακοσμία, ή με πιο επιστημονική διατύπωση χαλίτωση, είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο που απασχολεί μεγάλη μερίδα οδοντιατρικών ασθενών. Πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση που φέρνει συχνά σε δύσκολη θέση πολλούς ανθρώπους λόγω της ενοχλητικής απόπνοιας που έχουν, η οποία δεν καταπολεμάται με τσίχλες ή καραμέλες όσο κι αν προσπαθούν! Είναι σύνηθες το να μην ξέρουν πού να απευθυνθούν για να επιλύσουν το πρόβλημά τους, καθώς επίσης πολύ συνηθισμένο είναι το να πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης.

Περισσότερα...

Παθολογικό Τεστ Παπ 
 
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη μεγάλη αύξηση των περιστατικών προσβολής από τον ιό HPV (Ιός των Ανθρώπινων Κονδυλωμάτων) και την ανάμιξη του ιού στην ανάπτυξη προκαρκινικών βλαβών του τραχήλου, θεωρείται σημαντικός ο έλεγχος κάθε γυναίκας με τεστ Παπανικολάου κάθε χρόνο.

Περισσότερα...

Αλήθειες και μύθοι για τις αλλεργίες 
 
Τους μήνες της Άνοιξης οι άνθρωποι που έχουν αλλεργίες ταλαιπωρούνται έντονα και δεν μπορούν εύκολα να ξεπεράσουν τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Περισσότερα...

Οι μισοί άνδρες ίσως έχουν ήδη μολυνθεί με τον ιό HPV 
 
Ένας στους δύο άνδρες μπορεί να έχει ήδη μολυνθεί με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), που προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και άλλες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που ενισχύει το επιχείρημα για εμβολιασμό και των αγοριών κατά του συγκεκριμένου ιού.

Περισσότερα...

Oργάνωση του συστήματος Υγείας μέσω του υγειονομικού χάρτη 
 
Ο πρώτος υγειονομικός χάρτης της χώρας, ο οποίος αναμένεται να δώσει λύση στην οργάνωση του συστήματος Υγείας, παρουσιάστηκε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Περισσότερα...

Τα ψάρια, ασπίδα για τους ηλικιωμένους 
 
Η φράση «φάτε μάτια ψάρια» αποκτά μια ξεχωριστή σημασία από πλευράς υγείας, καθώς μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκού Πρακτορείου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε ψάρια, ιδίως λιπαρά, που περιέχουν πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τουλάχιστον μια έως δύο φορές την εβδομάδα, μειώνουν σχεδόν στο μισό τον κίνδυνο να εμφανίσουν εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, της κατ' εξοχήν πάθησης που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη μείωση της όρασης ή και τύφλωση στους ηλικιωμένους.

Περισσότερα...

Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για το έμβρυο 
 
Οι υποψήφιοι μπαμπάδες ή οι συνάδελφοι που καπνίζουν, υποχρεώνοντας έτσι τις εγκύους γυναίκες να γίνονται παθητικές καπνίστριες, αυξάνουν τον κίνδυνο διακοπής της κύησης του εμβρύου ή για γέννηση παιδιού με ανωμαλίες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Περισσότερα...

Που οφείλεται ο πονοκέφαλος; 
 
Ο πονοκέφαλος, αν δεν οφείλεται σε κάποιο παθολογικό αίτιο, είναι µια υπόθεση προσωπική, αφού οι αιτίες του είναι διαφορετικές για τον καθένα. Αν λοιπόν τις εντοπίσετε, µπορεί και να τον προλάβετε.

Περισσότερα...

Το κάπνισμα συνδέεται με τον διαβήτη 
 
Εκτός από άλλα ήδη γνωστά προβλήματα που προκαλεί, το κάπνισμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, κάτι που ισχύει τόσο για τους ίδιους τους καπνιστές, όσο και για όσους γύρω τους εισπνέουν τον καπνό τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι όσο περισσότερο εκτίθεται ένας παθητικός καπνιστής στον καπνό του τσιγάρου των άλλων, τόσο μεγαλώνει γι' αυτόν ο κίνδυνος να εμφανίσει διαβήτη.

Περισσότερα...

Υπουλοι εχθροί αλάτι και υψηλή πίεση 
 
Ενας στους τρεις ενηλίκους έχει αυξημένη αρτηριακή πίεση. Η πάθηση έχει πάρει διαστάσεις «επιδημίας», αλλά εξακολουθούμε ως λαός να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες αλατιού, το οποίο αυξάνει την πίεση.

Περισσότερα...

Ασκηση κατά του καρκίνου του εντέρου 
 
Μόνο 30 λεπτά άσκησης την ημέρα αρκούν για να περιορίσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου κατά 30% εκτιμά νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, στις ΗΠΑ.

Περισσότερα...

Και οι άνδρες μολύνονται από κονδυλώματα 
 
Ένας στους δύο άνδρες μπορεί να έχει ήδη μολυνθεί με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων ή κονδυλωμάτων (HPV), που προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και άλλες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που ενισχύει το επιχείρημα για εμβολιασμό και των αγοριών κατά του συγκεκριμένου ιού.

Περισσότερα...

Η αεροβική άσκηση κάνει καλό στην καρδιά 
 
Ειδικοί στον τομέα της υγείας και της σωματικής άσκησης συμφωνούν ότι η αεροβική άσκηση, είτε πρόκειται για διάδρομο, ποδήλατο ή για περπάτημα, είναι η πλέον ενδεδειγμένη άσκηση για την καρδιά.

Περισσότερα...

Το κρύο «τρέφει» τη νέα γρίπη 
 
Σταδιακή μείωση παρατηρείται στη δραστηριότητα της γρίπης, παρόλα αυτά οι επιστήμονες προειδοποιούν πως οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να πάρει η δράση του ιού Α(Η1Ν1)…παράταση.

Περισσότερα...

Ο μολυσμένος αέρας- κίνδυνος για την καρδιά 
 
Η μόλυνση του αέρα ευθύνεται για περισσότερα εμφράγματα από όσα μπορεί να προκαλέσει η χρήση κοκαΐνης και συνιστά κίνδυνο για την καρδιά, ανάλογου μεγέθους με το αλκοόλ, σύμφωνα με μια νέα βελγική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Το διαδίκτυο επιδρά θετικά στην κατάθλιψη των ηλικιωμένων 
 
Πόσο εύκολο είναι για έναν ηλικιωμένο να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού, μέσω ΑΤΜ, να αγοράσει εισιτήρια από το Ίντερνετ ή να στείλει μήνυμα με το κινητό; Ίσως όχι τόσο δύσκολο, αν εξοικειωθεί με την τεχνολογία και, μάλιστα, αυτό είναι εφικτό, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του προγράμματος «Εξοικείωση ανθρώπων τρίτης ηλικίας με τις νέες τεχνολογίες», που υλοποιήθηκε, πέρσι, σε δήμους της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...

Αποτελεσματικά τα αντιγριπικά εμβόλια... ταχείας παραγωγής 
 
ΛΟΝΔΙΝΟ Μια νέα εποχή επικράτησης αντιγριπικών εμβολίων που παράγονται με διαφορετική μέθοδο σε σύγκριση με τα «παραδοσιακά» φαίνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει. Αυτό αποδεικνύει μεγάλη κλινική δοκιμή η οποία διεξήχθη στις ΗΠΑ και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Τhe Lancet».

Περισσότερα...

Αρχίστε το χορό... 
 
Στις μη φαρμακευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ στρέφονται οι επιστήμονες, καθώς αποδεικνύεται ότι τα φάρμακα δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έτσι, η νέα τάση στην αντιμετώπιση των ατόμων που πάσχουν από άνοιες ή Αλτσχάιμερ, θέλει μουσική, χορό και τέχνες!

Περισσότερα...

Κρυώνω... αλλα αδυαντίζω 
 
Το κρύο ρίχνει τα τριγλυκερίδια και αδυνατίζει! Δεν είναι ανάγκη να ξεπαγιάσει κανείς, αλλά μερικές «δόσεις» κρύου μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια λίπους και πάχους, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, η οποία, με βάση πειράματα σε ζώα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι με περιττά κιλά μπορούν, αν κατεβάσουν τον θερμοστάτη στο σπίτι ή τη δουλειά τους, να χάσουν βάρος και παράλληλα να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Περισσότερα...

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ τον καρκίνο του τραχήλου στην Ευρώπη 
 
Κάθε χρόνο στην Ευρώπη 60.000 γυναίκες εμφανίζουν και 30.000 γυναίκες πεθαίνουν από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Αποτελεσματικά, οργανωμένα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου μπορούν να προλάβουν έως και 80% των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Περισσότερα...

Πώς θα αποφύγετε το «κρυμμένο αλάτι»  
 
Το αλάτι έχει κατηγορηθεί δικαίως για την αρτηριακή υπέρταση, η οποία ευθύνεται για 1 στους 6 θανάτους στις χώρες του δυτικού κόσμου. Βέβαια, το αλάτι δεν ανεβάζει μόνο την αρτηριακή πίεση. Μπορεί να προκαλέσει διάφορες ζημιές στην καρδιά, τους νεφρούς και σε άλλα ζωτικά όργανα

Περισσότερα...

Τροφές που μας χαρίζουν ενέργεια  
 
Η παραγωγή ενέργειας είναι πολύ σημαντική για τον ανθρώπινο οργανισμό γιατί χρειάζεται για την διατήρηση των λειτουργιών του σώματος μας

Περισσότερα...

Πώς να κάψετε λίπος όταν γυμνάζεστε 
 
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως χρειάζεται σκληρή και παρατεταμένη άσκηση, αν θέλουν να χάσουν βάρος και να έχουν καλή υγεία. Κανένα από τα δύο δεν είναι σωστό.

Περισσότερα...

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής προλαμβάνουν τον καρκίνο 
 
Σχεδόν το ένα τρίτο όλων των καρκίνων στις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Βρετανία μπορούν να αποφευχθούν κάθε χρόνο αν οι άνθρωποι διατρέφονται υγιεινά, καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ και γυμνάζονται περισσότερο, ανακοίνωσαν σήμερα ειδικοί του τομέα υγείας.

Περισσότερα...

Διατροφή και ιώσεις 
 
Κατά την περίοδο των ιώσεων το σώμα μας βρίσκεται σε αναβολική κατάσταση, δηλαδή όχι μόνο θέλει να προασπίσει τους υπάρχοντες ιστούς του, αλλά επιπρόσθετα να τους ενδυναμώσει. Από την άλλη, η εφαρμογή μιας υποθερμιδικής δίαιτας είναι μια καταβολική κατάσταση, κατάσταση δηλαδή κατά την οποία το σώμα μας μειώνει τους ιστούς του. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι η συνέχιση μιας δίαιτας αδυνατίσματος κατά την περίοδο προσβολής μας από κάποιον ιό θα επιμηκύνει τον χρόνο ίασης, κάτι που είναι σίγουρα επιβαρυντικό για την υγεία μας.

Περισσότερα...

Η "ψύξη" του εγκεφάλου μπορεί να σώσει ζωές 
 
Η τεχνητή μείωση της θερμοκρασίας του εγκεφάλου των ασθενών που έχουν πάθει εγκεφαλικό, μπορεί να βοηθήσει δραστικά στη βελτίωση της ανάνηψής τους.

Περισσότερα...

Αύξηση του αριθμού των ασθενών με χρόνιες ηπατίτιδες B και C 
 
Περίπου 300.000 άτομα με χρόνια ηπατίτιδα Β και 200.000 άτομα με χρόνια ηπατίτιδα C, νοσούν σήμερα στη χώρα μας. Η είσοδος στη χώρα μας περισσότερων από 1.000.000 μεταναστών την τελευταία 20ετία από χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης αλλά και από χώρες της Ασίας και Αφρικής, που αποτελούν ομάδες υψηλής συχνότητας για ηπατίτιδα B και C, έχει αυξήσει τους αριθμούς ασθενών με χρόνιες ηπατίτιδες B και C.

Περισσότερα...

Ισχυρότερος από τη χημειοθεραπεία ο χυμός του λεμονιού 
 
Ο χυμός του λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη χημειοθεραπεία. Η γεύση του είναι ευχάριστη και φυσικά δεν προκαλεί τις φοβερές επιδράσεις της χημειοθεραπείας.

Περισσότερα...

Εγκεφαλικά βλαστικά κύτταρα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας 
 
Βρετανοί επιστήμονες έδειξαν ότι είναι δυνατό να αντιστραφεί η βλάβη που η σκλήρυνση κατά πλάκας προκαλεί στα νευρικά κύτταρα. Αυτό επιτεύχθηκε με την ενεργοποίηση βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο, η οποία επέτρεψε την αναγέννηση του έλυτρου μυελίνης, το οποίο περιβάλλει τους ιστούς των νεύρων.

Περισσότερα...

HPV: Η πρόληψη σώζει 
 
Η εμφάνιση των ανθρωπίνων θηλωμάτων, που προκαλούν τον καρκίνο του τραχήλου, είναι εξαιρετικά συχνή. Με βάση πρόσφατες εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι 8 στις 10 γυναίκες έρχονται σε επαφή με τον ιό HPV στη διάρκεια της ζωής τους.

Περισσότερα...

Τι Σκι... τι παραλία 
 
Καθώς μπαίνει ο χειμώνας και οι απανταχού λάτρεις των χειμερινών σπορ θα πάρουν τα όρη και τα βουνά, μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να θυμίσει ότι οι κίνδυνοι από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία είναι ουσιαστικά οι ίδιοι, είτε κάποιος βρίσκεται το καλοκαίρι στην παραλία για μπάνιο, είτε στο βουνό για σκι, καθώς το κρύο δεν προστατεύει το δέρμα.

Περισσότερα...

Ο διαβήτης μπορεί να προληφθεί... 
 
Το μήνυμα της φετινής εκστρατείας των αρμόδιων οργανισμών που ασχολούνται με την «πάταξη» του διαβήτη είναι: «Ας τιθασεύσουμε τον σακχαρώδη διαβήτη τώρα».

Περισσότερα...

Οι σαρωτές σώματος στα αεροδρόμια «μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο» 
 
Οι σαρωτές που χρησιμοποιούν ακτίνες Χ για να «ξεγυμνώνουν» τους επιβάτες στα αεροδρόμια όχι μόνο τους κάνουν να αισθάνονται άβολα, αλλά πιθανότατα αυξάνουν και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, προειδοποιούν επιστήμονες στις ΗΠΑ, όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί εκατοντάδες τέτοια μηχανήματα.

Περισσότερα...

Σοκολάτα και... Καρδιαγειακές παθήσεις; 
 
Οι ηλικιωμένες γυναίκες που τρώνε περισσότερη σοκολάτα, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή έρευνα.

Περισσότερα...

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη 
 
Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε ελαιόλαδο και λαχανικά, μπορεί να βοηθήσει τους μεγαλύτερους ανθρώπους να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη των μεσηλίκων, ακόμα και χωρίς θερμιδομέτρηση και απώλεια βάρους.

Περισσότερα...

Η κατανάλωση ελαιολάδου ως ασπίδα προστασίας για την καρδιά 
 
Η λογική χρήση μιας ποσότητας ελαιολάδου στο φαγητό και τις σαλάτες, που καταναλώνουμε κάθε μέρα, είναι ικανή να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας στην καρδιά μας.

Περισσότερα...

Το κολύμπι σε πισίνες με χλώριο αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο 
 
Η κολύμβηση σε πισίνες που περιέχουν χλώριο, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα που καθοδηγήθηκε από έλληνα επιστήμονα.

Περισσότερα...

Βλαβερές επιδράσεις του μη θεραπευόμενου πόνου 
 
Ο μη θεραπευόμενος οξύς πόνος εμφανίζει ένα πλήθος φυσιολογικών και ψυχολογικών επιδράσεων...

Περισσότερα...

Το τρίψιμο των χεριών μεταξύ τους μετά το πλύσιμο, αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης 
 
Όταν τρίβουμε τα χέρια μας μεταξύ τους, για παράδειγμα σε ένα μηχάνημα στεγνώματος μιας τουαλέτας, αφού τα έχουμε πλύνει στο νιπτήρα, μπορεί άθελά μας να εξουδετερώνουμε την ωφέλεια από το πλύσιμο και να αυξάνουμε τον κίνδυνο μόλυνσης, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Περισσότερα...

Μεγαλύτερη μέση- μεγαλύτερος κίνδυνος θανάτου σε νεαρή ηλικία 
 
Ο κίνδυνος θανάτου ενός ανθρώπου -από οποιαδήποτε αιτία- αυξάνει, όσο μεγαλώνει η περιφέρεια της μέσης του, άσχετα με το αν κάποιος είναι υπέρβαρος ή όχι, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που "χτυπάει καμπανάκι" για όσους και όσες έχουν πολύ λίπος στην κοιλιά τους, ακόμα κι αν κατά τα άλλα έχουν κανονικό βάρος.

Περισσότερα...

"Ελιξίριο της ζωής" από αμινοξέα αυξάνει τη διάρκεια ζωής 
 
Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα "κοκτέιλ" αμινοξέων, που αύξησε κατά 12% τη διάρκεια της ζωής των πειραματόζωων (ποντικιών).

Περισσότερα...

Επτάωρος ο ιδανικός ύπνος 
 
Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο ή περισσότερο από επτά ώρες τη μέρα (συμπεριλαμβανομένου του μεσημεριανού υπνάκου) έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, ενώ μια άλλη έρευνα διαπίστωσε όσοι στερούνται ύπνο μέσα στην εβδομάδα, καλά θα κάνουν να κοιμούνται δέκα ώρες μέσα στο σαββατοκύριακο για να αναπληρώσουν τον χαμένο ύπνο τους.

Περισσότερα...

Η καθιστική ζωή αφαιρεί χρόνια ζωής 
 
Η καθημερινή άσκηση στο γυμναστήριο ίσως αποδειχθεί ανεπαρκής να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου, αν ένας άνθρωπος περνάει την υπόλοιπη ημέρα του στον καναπέ ή στην καρέκλα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο χρόνος του καθισιού συνδέεται άμεσα με αυξημένο κίνδυνο θανάτου.

Περισσότερα...

Η Ελληνική διατροφή και οι οφθαλμικές παθήσεις 
 
Η διατροφή συνδέεται στενά με την υγεία των οφθαλμών ενώ η παραδοσιακή ελληνική διατροφή αναδεικνύεται σύμμαχος στη πρόληψη των οφθαλμικών παθήσεων. Όπως επισημαίνει ο ομότιμος καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντώνης Καφάτος, δεν είναι τυχαίο πως η υποβιταμίνωση Α είναι η πρώτη αιτία τύφλωσης στις αναπτυσσόμενες χώρες και περισσότερα από 20.000 άτομα τυφλώνονται ετησίως λόγω κακής διατροφής.

Περισσότερα...

Φάρμακα και ήλιος 
 
Ο Οργανισμός Φαρμάκων της Δανίας εξέδωσε στις 9 Ιουλίου 2010 οδηγίες σχετικά με την αλληλεπίδραση που παρουσιάζουν διάφορα φάρμακα με το φώς του ήλιου. Επειδή ήδη βρισκόμαστε στο καλοκαίρι και τα μπάνια, αλλά και η «ηλιοθεραπεία» έχουν αρχίσει και στις παραλίες της χώρας μας έχουν «ξεχυθεί» άνθρωποι όλων των ηλικιών, θεωρήσαμε σκόπιμο να σας μεταφέρουμε τις οδηγίες αυτές.

Περισσότερα...

Η ανώτερη εκπαίδευση μειώνει τον κίνδυνο άνοιας 
 
Οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερο μορφωτικό επίπεδο ή συνεχίζουν να εκπαιδεύουν τον εαυτό τους, εμφανίζουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν άνοια, επειδή η εκπαίδευση τους επιτρέπει να αντισταθμίσουν καλύτερα τις αλλαγές που συμβαίνουν στον εγκέφαλό τους με το πέρασμα των χρόνων, σύμφωνα με μια νέα έρευνα βρετανών και φινλανδών επιστημόνων.

Περισσότερα...

Οι νέοι προτιμούν fast food 
 
Το fast food από το μαγειρευτό φαγητό προτιμά το 88% των νέων. Ωστόσο 7 στους 10 δηλώνουν πρόθυμοι να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής παρ' ότι οι συνθήκες δεν τους το επιτρέπουν λόγω του μειωμένου χρόνου που διαθέτουν. Εξάλλου, σχεδόν 4 στους 10 νέους παρουσιάζουν διαταραχές βάρους και από αυτούς το 22,66% είναι παχύσαρκοι, ενώ το 17,3% λιποβαρείς.

Περισσότερα...

Μεσογειακή διατροφή κατά καρκίνου του προστάτη 
 
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Molecular Nutrition and Food Research, δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ελλάδας αλλά και οι Έλληνες μετανάστες της Αυστραλίας έχουν μικρότερα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του προστάτη, σε σχέση με τους κατοίκους άλλων δυτικών χωρών.

Περισσότερα...

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται άσκηση 
 
Tο διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων, τα σταυρόλεξα, η εκμάθηση ξένων γλωσσών, οι κοινωνικές δραστηριότητες, μπορούν να γυμνάσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και να βοηθήσουν στην αντικατάσταση των εγκεφαλικών κυττάρων που καταστρέφονται αλλά και στην αντιμετώπιση μελλοντικών νόσων, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ (Alzheimer).

Περισσότερα...

Παθητικό κάπνισμα και καρδιαγγειακά νοσήματα 
 
Οι παθητικοί καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακό νόσημα σε σχέση με εκείνους που είναι εκτεθειμένοι σε χαμηλά επίπεδα του καπνού τρίτων, σύμφωνα με βρετανική μελέτη.

Περισσότερα...

Ο θηλασμός "θωρακίζει" τα παιδιά 
 
Άλλη μια έρευνα έρχεται να δείξει ότι τα μωρά που θηλάζουν, είναι πιο υγιή. Τα μωρά είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν αναπνευστική η γαστρεντερική λοίμωξη, αν οι μητέρες τους τα έχουν μόνο θηλάσει επί τουλάχιστον έξι μήνες, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Το τσάι και ο καφές προστατεύουν την καρδιά 
 
Η κατανάλωση αρκετών φλιτζανιών τσαγιού ή καφέ καθημερινά φαίνεται να προστατεύει από τις καρδιοπάθειες, σύμφωνα με μια ολλανδική επιστημονική έρευνα, που διήρκεσε 13 χρόνια και μελέτησε 40.000 άτομα.

Περισσότερα...

Η βιταμίνη Β ασπίδα προστασίας ενάντια στον καρκίνο 
 
Οι άνθρωποι, ακόμα και οι καπνιστές, που έχουν άφθονη βιταμίνη Β στο αίμα τους, φαίνεται πως αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο να πάθουν καρκίνο των πνευμόνων, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Τί πρέπει να ξέρετε για το τζόγκιν όταν έχει ζέστη 
 
Αυτοί που ασχολούνται με το τζόγκιν δεν είναι απαραίτητο να απέχουν από την αγαπημένη τους δραστηριότητα όταν κάνει ζέστη. Απλά πρέπει να ακολουθούν ορισμένες συμβουλές όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα...

Το άσπρο ρύζι αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη, ενώ το καστανό τον μειώνει 
 
Η μεγάλη κατανάλωση άσπρου ρυζιού αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία παράλληλα επιβεβαιώνει ότι το αναποφλοίωτο καστανό ρύζι είναι πιο υγιεινό και μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη.

Περισσότερα...

Υγιεινή ζωή στη μάχη για τον καρκίνο του μαστού 
 
Η μελέτη,για τον καρκίνο του μαστού υπό την Ρουθ Τρέηβις, της μονάδας επιδημιολογίας του καρκίνου στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, μελέτησε πάνω από 17.000 περιπτώσεις γυναικών με και χωρίς την συγκεκριμένη ασθένεια. Διαπίστωσε ότι η ύπαρξη συγκεκριμένων γονιδίων αυξάνει μεν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, όμως ακόμα πιο σημαντικοί (και ανεξάρτητοι) είναι οι παράγοντες που έχουν να κάνουν με το στιλ ζωής.

Περισσότερα...

Ευρωβαρόμετρο: Πρωτιά στο κάπνισμα η Ελλάδα 
 
Τη θλιβερή πρωτιά στην κατανάλωση προϊόντων καπνού διατηρούν οι Ελληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος.

Περισσότερα...

Κάθε τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά από τη ζωή 
 
Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ο αριθμός των γυναικών που καπνίζουν ξεπερνά κατά πολύ τον αντίστοιχο των αντρών, με αποτέλεσμα ο αριθμός των γυναικών που πεθαίνουν εξ αιτίας των ασθενειών που προκαλεί το κάπνισμα, να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που προκαλεί ο καρκίνος του στήθους, επισημαίνει ο ειδικός καρδιοχειρουργός Νίκος Παπαδόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος που είναι η 31η Μαΐου.

Περισσότερα...

Τα Ω3 λιπαρά μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και τους αιφνίδιους θανάτους 
 
Η πρόσληψη Ω3 λιπαρών ελαττώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ενώ μειώνει το ποσοστό αιφνιδίων θανάτων καθώς και την ολική θνητότητα στα άτομα που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ωστόσο στις δυτικές κοινωνίες η ημερήσια πρόσληψη Ω3 λιπαρών δεν καλύπτει ούτε το 50% της συνιστώμενης ποσότητας.

Περισσότερα...

Λουκάνικα και μπέικον βλάπτουν την καρδιά 
 
Η κατανάλωση κατεργασμένου κρέατος, όπως τα λουκάνικα και το μπέικον, αυξάνουν την πιθανότητα καρδιοπάθειας ή διαβήτη, ενώ το ακατέργαστο κόκκινο κρέας δεν φαίνεται να είναι το ίδιο επιβλαβές, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Περισσότερα...

Το πλύσιμο των χεριών ... "εξαγνίζει" το μυαλό 
 
Αν έχετε αμφιβολίες και τύψεις για κάποια απόφαση που μόλις πήρατε και το μυαλό σας βασανίζεται για το αν επιλέξατε σωστά, τότε πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, γιατί αυτό θα σας βοηθήσει να "εξαγνίσετε" το μυαλό σας μετά από μια δύσκολη και επίμαχη επιλογή, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα ευεργετικά για κάποιες κατηγορίες καρδιοπαθών 
 
Δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να βοηθήσουν κάποιους καρδιοπαθείς να αποφύγουν περαιτέρω σοβαρά προβλήματα υγείας, αρκεί η αρτηριακή τους πίεση να κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα, ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή έλληνες επιστήμονες.

Περισσότερα...

Οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά, κινδυνεύουν λιγότερο 
 
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 46.000 γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών και της οποίας ηγούνταν ο καθηγητής Philip Hannaford από το πανεπιστήμιο του Aberdeen, οι γυναίκες που λαμβάνουν το αντισυλληπτικό χάπι έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο ή από καρδιοπάθειες. Αυτά τα ευρήματα δημοσίευσε το έγκυρο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ) και αναδημοσίευσε με άρθρο του το BBC.

Περισσότερα...

Αύξηση των χρονιων ασθενειών τα επόμενα 10 χρόνια 
 
Αύξηση των χρόνιων ασθενειών τα επόμενα 10 χρόνια αναμένει το υπουργείο υγείας της Ιρλανδίας. Όπως αναφέρεται λοιπό σε ανακοίνωση του Συμβούλιου Ερευνών Υγείας (Health Research Board), μεγάλος αριθμός ενηλίκων, που κατοικούν στο νησί, ζουν με προβλήματα υπέρτασης, διαβήτη, εμφραγμάτων, εγκεφαλικών και στηθάγχης.

Περισσότερα...

Η παχυσαρκία "φέρνει" εγκεφαλικό 
 
Tο παραπάνω βάρος αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ιταλική επιστημονική μελέτη, η οποία διαπίστωσε ότι όσο παχύτερος είναι κάποιος, τόσο πιο πολύ κινδυνεύει.

Περισσότερα...

Οι Έλληνες αθλούνται λιγότερο στην Ευρώπη 
 
Οι Ελληνες συγκαταλέγονται στους ευρωπαίους πολίτες που αθλούνται λιγότερο στους «27»,σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Περισσότερα...

Ο μεσημεριανός ύπνος βοηθά τη μάθηση 
 
Όπως μας ενημερώνει το περιοδικό Economist, ερευνητές δηλώνουν ότι ο μεσημεριανός ύπνος προετοιμάζει τον εγκέφαλο για μάθηση. Ήταν ήδη γνωστό ότι αυτοί που παίρνουν ένα «μεσημεριανό υπνάκο» έχουν μειωμένες πιθανότητες να πεθάνουν από παθήσεις της καρδιάς.

Περισσότερα...

Εξαιρετικά επικίνδυνο για τα παιδιά το κάπνισμα στο αυτοκίνητο 
 
Βρετανική ιατρική οργάνωση προτείνει την απαγόρευση του καπνίσματος στο αυτοκίνητο, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τον κίνδυνο που συνεπάγεται το παθητικό κάπνισμα για τα παιδιά, σε έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Περισσότερα...

Γυμναστική για ... όνειρα γλυκά 
 
Μελέτες από το Ινστιτούτο Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας, ΚΕΤΕΑΘ, έχουν δείξει ότι, η σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το καθημερινό στρες και να βελτιώσει την γενική υγεία, επιδρώντας ευεργετικά στην φυσιολογία του ύπνου και ολόκληρου του οργανισμού.

Περισσότερα...

Μακριά τα παιδιά απο οθόνες... 
 
Οι γονείς που δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να βλέπουν πολλές ώρες τηλεόραση ή να περνούν ώρες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή δικαιώνονται από έρευνα που συνδέει τον υπερβολικό χρόνο μπροστά σε μια οθόνη με τα προβλήματα στις σχέσεις των νέων.

Περισσότερα...

Καρκίνος Τραχήλου της Μήτρας 
 
Τον τελευταία καιρό γίνεται πολύ συζήτηση για μία αρρώστια που ταλαιπωρεί χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο και αφορά τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας ευθύνεται για το θάνατο 274.000 γυναικών κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο και είναι η δεύτερη περισσότερο διαδεδομένη μορφή καρκίνου των γυναικών.

Περισσότερα...

Ινομυώματα - Διάγνωση και Θεραπεία 
 
Τι είναι; Πως εμφανίζονται; Πως μπορούμε να τα καταλάβουμε; Συμπτώματα; Πως διαγιγνώσκονται; Πως αντιμετωπίζονται;

Περισσότερα...

«Αυτοεξέταση Μαστών» 
 
Στις περισσότερες περιπτώσεις ο καρκίνος του μαστού σήμερα θεραπεύεται. Αλλά η θεραπεία και προπαντός ο τρόπος της θεραπείας, εξαρτάται από το πόσο έγκαιρα θα πάμε στον ιατρό.

Περισσότερα...

Γρίπη & Κρυολόγημα 
 
Αρχικά θα πρέπει να δηλώσουμε ότι, τόσο η γρίπη, όσο και το κοινό κρυολόγημα αποτελούν δύο από τις πλέον γνωστές και συχνές σε εμφάνιση λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (λαιμός, αυτιά, ρινικές κοιλότητες).

Περισσότερα...

Το πράσινο τσάι και οι ευεργετικές του ιδιότητες 
 
H άποψη των ειδικών από το πανεπιστήμιο της Taiwan είναι, οτι το πράσινο τσάι μπορεί να μας προστατέψει από τον καρκίνο των πνευμόνων. Αυτό το στηρίζουν σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι, καπνιστές και μη καπνιστές, οι οποίοι κατανάλωναν τουλάχιστο μια κούπα πράσινο τσάι την ημέρα.

Περισσότερα...

Μα, τι λέτε; Χοντρό το παιδί μου; 
 
Οι μισές μητέρες και οι τέσσερις στους δέκα πατέρες δεν αναγνωρίζουν ότι το τετράχρονο ή πεντάχρονο παιδί τους είναι παχύσαρκο, ενώ το 75% των μαμάδων και το 77% των μπαμπάδων δεν αναγνωρίζουν ότι τα παιδιά τους έχουν βάρος παραπάνω από το κανονικό, είναι δηλαδή υπέρβαρα, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Πρόληψη κατά του καπνίσματος στα σχολεία 
 
Για την πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία, μίλησαν η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο καθηγητής Γκρεγκ Κόνολι, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και Διευθυντής του προγράμματος Έρευνας για τον έλεγχο του καπνίσματος.

Περισσότερα...

Μεσογειακή δίαιτα & Καρκίνος του στομάχου 
 
Όπως μας ενημερώνει ένα από τα σημαντικότερα και εγκυρότερα διεθνή πρακτορεία, το πρακτορείο REUTER, η Μεσογειακή δίαιτα φαίνεται ότι προστατεύει τον οργανισμό μας από τον καρκίνο του στομάχου.

Περισσότερα...

Πνευματική άσκηση και εγκεφαλική λειτουργία 
 
Όπως μας ενημερώνει το πρακτορείο REUTER, δύο νέες μελέτες μας δίνουν πρόσθετες ενδείξεις σχετικά με τον ρόλο της αεροβικής άσκησης στην διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου και συγκεκριμένα την διατήρηση της λειτουργίας της μνήμης η οποία μειώνεται με την γήρανση.

Περισσότερα...

Μεγαλύτερη έμφαση στην υγεία και όχι στην ασθένεια του Καρδιαγγειακού 
 
Όπως μας ενημερώνει η Heart Organization, η ετήσια αναφορά της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Ένωσης (American Heart Association) εστιάζει την προσοχή της περισσότερο στα θέματα που αφορούν την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, παρά στις ασθένειες που το πλήττουν.

Περισσότερα...

Eρωτήσεις και απαντήσεις για τα εμβόλια κατά του H1N1 
 
Γιατί να εμβολιαστώ; ποιος θα εμβολιαστεί πρώτος; Πώς θα ξέρω αν ανήκω σε ομάδα κινδύνου; Γιατί οι έγκυοι γυναίκες είναι ομάδα υψηλού κινδύνου; Ποια πανδημικά εμβόλια για Η1Ν1 έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη; Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις για τον εμβολιασμό που αφορά τον ιό Η1Ν1...

Περισσότερα...

H ηλικία της γυναίκας επηρεάζει την εξωσωματική? 
 
Η γονιμότητα μειώνεται μετά την ηλικία των 35 (ειδικά μετά τα 38), και τα ποσοστά γεννήσεων ανά κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι μόνο 15% περίπου, καθώς η γυναίκα πλησιάζει στα 40ά γενέθλια της. Αυτό το ποσοστό είναι παρόμοιο με το ποσοστό γέννησης ζωντανών βρεφών μετά από αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων για μια γυναίκα της ηλικίας αυτής.

Περισσότερα...

Η υπερβολική καθαριότητα των παιδιών...βλάπτει σοβαρά την υγεία τους 
 
Ασπίδα κατά των ασθενειών και ιδιαίτερα των καρδιολογικών παθήσεων αποτελεί για τα παιδιά η έκθεση τους σε διάφορες εστίες μολύνσεων σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε και προειδοποιεί τους γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους να λερωθούν.

Περισσότερα...

Προφυλάξτε με απλά μέσα τον εαυτό σας απο τον ιο Η1Ν1 
 
Και αφού μιλάμε για το θέμα των ημερών, από πλευράς τουλάχιστον δημοσιότητας, θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο να αναφέρουμε εκείνα τα μέσα, πέρα από τον εμβολιασμό που μπορούν να μας προστατέψουν από το να «κολλήσουμε» τον ιό.

Περισσότερα...

«Μην τα περιμένεις όλα από τον άγγελό σου! Ενημερώσου για το AIDS» 
 
Περισσότερα από 50.000 νέα περιστατικά AIDS εμφανίζονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, ενώ 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται ετησίως σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας, για φέτος είχαν δηλωθεί 462 νέα περιστατικά, μέχρι πριν λίγες μέρες ενώ ο συνολικός αριθμός των HIV οροθετικών ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των περιπτώσεων AIDS, ανέρχεται σε περισσότερους από 9.500.

Περισσότερα...

Ο ρόλος της άσκησης στον χώρο εργασίας 
 
Όπως μας ενημερώνει το πρακτορείο Reuters Health, προγράμματα άσκησης στον χώρο της εργασίας, μπορούν να βελτιώσουν την φυσική κατάσταση των εργαζομένων, να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης, και να μειώσουν το εργασιακό στρες, αλλά και να βελτιώσουν την παρουσία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Περισσότερα...

Η απαγόρευση του τσιγάρου μείωσε τον αριθμό των καρδιακών προσβολών 
 
Όπως μας ενημερώνει η Αμερικάνικη Καρδιολογική Ένωση (American Heart Association) η απαγόρευση του τσιγάρου σε όλους του δημόσιους χώρους και η μείωση του παθητικού καπνίσματος έφεραν και την μείωση του ρυθμού των καρδιακών προσβολών στην κοινότητα.

Περισσότερα...

Στρες και Άσθμα 
 
Ο αριθμός των ασθενών που πάσχουν από άσθμα και άλλες αλλεργικές παθήσεις παρουσιάζει ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια στον Δυτικό κόσμο, μας ενημερώνει ένα από τα πλέον έγκυρα και «διάσημα» πανεπιστημιακά νοσοκομειακά ιδρύματα, το Karolinsca University Hospital της Στοκχόλμης.

Περισσότερα...

«Πενία τέχνας κατεργάζεται» 
 
Με αυτό το ρητό οι σοφοί πρόγονοί μας, υποδήλωναν την έλλειψη και την εκάστοτε εν γένει προβληματική κατάσταση ως κινητήριο μοχλό της κάθε εξελικτικής διαδικασίας. Αυτό ακριβώς ισχύει και εδώ, όπου πρόκειται να ασχοληθούμε με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της «τηλεϊατρικής».

Περισσότερα...

Παιδική ψυχολογία και παχυσαρκία 
 
Όπως μας ενημερώνει το BBC, τα παιδιά που παρουσιάζουν χαμηλή αυτοεκτίμηση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να είναι παχύσαρκα όταν ενηλικιωθούν. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας μελέτης στην οποία συμμετείχαν 6500 άτομα. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν ιδιαίτερα έντονο όταν επρόκειτο για κορίτσια μας λέει η αναφορά του King's College του Λονδίνου. Ένας ειδικός σε θέματα παχυσαρκίας σημείωσε ότι αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι θα πρέπει να παρεμβαίνουμε αρκετά νωρίς προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την παχυσαρκία.

Περισσότερα...

Το έντονο στρές μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο 
 
Πολλοί ασθενείς που έχουν εισαχθεί επειγόντως στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο αποδείχτηκε ότι βρίσκονταν ήταν κάτω από μεγάλη πίεση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα πριν υποστούν το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Περισσότερα...

Τα επίπεδα χοληστερόλης και ο κίνδυνος του Alzheimer 
 
Σύμφωνα με το Cordis, o κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου Alzheimer και της ανίας είναι μεγαλύτερος για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους στην ηλικία των 40, σε σχέση με εκείνους που τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους είναι σε κανονικά επίπεδα.

Περισσότερα...

Η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους μειώνει τα εμφράγματα 
 
Η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους και εργασιακούς χώρους μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των εμφραγμάτων και μάλιστα γρήγορα, σύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες.

Περισσότερα...

Τα βραδυνά γεύματα, μας παχαίνουν... 
 
Μπορεί η ώρα που τρώμε να επηρεάζει το σωματικό μας βάρος; Ναι, απαντούν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι μετά από πειράματα που έκαναν σε ποντίκια βρήκαν ότι όταν τρώμε αργά το βράδυ παίρνουμε δυο φορές περισσότερα κιλά από ό,τι αν τρώμε νωρίτερα.

Περισσότερα...

Οικονομική κρίση και ψυχική υγεία 
 
Στρεσσογόνο παράγοντα για όλο τον πληθυσμό της Γης αποτελεί η οικονομική κρίση. Μάλιστα όσοι είναι πιο ευάλωτοι (π.χ. άνθρωποι με ευαίσθητη σωματική ή ψυχική υγεία, ηλικιωμένοι, φτωχοί, γυναίκες, άνεργοι κλπ) κινδυνεύουν περισσότερο και είναι φυσικό η ψυχιατρική νοσηρότητα αλλά και η ψυχολογική δυσφορία να αυξάνουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Περισσότερα...

Όσοι πίνουν γάλα, ζουν περισσότερο 
 
Το γάλα προσθέτει χρόνια ζωής. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας βρετανών επιστημόνων, που διαπίστωσε ότι όσοι πίνουν γάλα τακτικά, μειώνουν κατά 15% - 20% τις πιθανότητές τους να πεθάνουν από καρδιά, εγκεφαλικό, καρκίνο ή διαβήτη.

Περισσότερα...

Τα σύγχρονα προβλήματα υγείας... 
 
Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί στο Αμερικανικό παράδοξο και συγκεκριμένα στο γεγονός ότι, παρ’ όλο που οι ΗΠΑ δαπανούν το υψηλότερο ποσό, σε απόλυτα νούμερα αλλά και σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ, για τις δαπάνες υγείας, έχουν ταυτόχρονα και το πιο ελαττωματικό σύστημα υγείας με πάνω από 46 εκατομμύρια πλήρως ανασφάλιστους Αμερικανούς πολίτες.

Περισσότερα...

Υδροδιάλυτες Βιταμίνες... 
 
Οι σημαντικότερες υδροδιαλυτές βιταμίνες είναι αυτές που ανήκουν στο σύμπλεγμα Β και έχουν την ιδιότητα να προωθούν την δραστηριότητα των ενζύμων εκείνων που εμπλέκονται στον μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών και την απελευθέρωση ενέργειας.

Περισσότερα...

Με τον εμβολιασμό των παιδιών μπορεί να ελεγχθεί η νέα γρίπη 
 
Ο εμβολιασμός των παιδιών μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιηθούν τα περιορισμένα αποθέματα εμβολίων ώστε να ελεγχθεί η πανδημία της νέας γρίπης Α (H1N1), δήλωσαν σήμερα βρετανοί ερευνητές.

Περισσότερα...

Τα αλατισμένα τρόφιμα προκαλούν ασθένειες 
 
Η υψηλή πίεση είναι ο μεγαλύτερος παράγων κινδύνου και ευθύνονται για πρόκληση εγκεφαλικών, καρδιακών επεισοδίων και παθήσεων των νεφρών, που οδηγούν σε θάνατο. Το αλάτι αποτελεί την σημαντικότερη παράμετρο που συνδέεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και ως εκ’ τούτου είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα που οδηγούν στην μείωση της κατανάλωσης του.

Περισσότερα...

Η αδιαφορία σκοτώνει... 
 
Όπως μας ενημέρωσε ένας φίλος, ο Ιαβέρης, γνωστός σε όλους μας για τον αγώνα και τις προσπάθειες του να μας προφυλάξει από τον θάνατο λόγω βλακείας, έκανε ομιλία στο πνευματικό κέντρο του δήμου Ερμούπολης ενημερώνοντας για τους κινδύνους που μας επιφυλάσσει η «κακή» οδήγηση.

Περισσότερα...

Ο ρόλος των Βιταμινών στη ζωή μας 
 
Όπως είχαμε δηλώσει την προηγούμενη φορά θα κλείσουμε το κεφάλαιο που αφορά τα θρεπτικά συστατικά με τις βιταμίνες. Οι βιταμίνες λοιπόν είναι χημικές ενώσεις που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση του βασικού μεταβολισμού του οργανισμού μας και της υγείας τους.

Περισσότερα...

Το στρες ενοχοποιείται για τις αυτοάνοσες θυρεοειδοπάθειες 
 
To στρες ενοχοποιείται για την εμφάνιση των αυτοάνοσων θυρεοειδοπαθειών, οι οποίες τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αποτελούν την συντριπτική πλειονότητα των παθήσεων του θυρεοειδούς. Ενώ η ιωδιοπενία αποτελούσε τον κύριο παράγοντα μορφολογικών και λειτουργικών διαταραχών του θυρεοειδή, φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν ριζικά.

Περισσότερα...

Η βιταμίνη D ωφελεί τις νοητικές ικανότητες στη τρίτη ηλικία 
 
Τα αυξημένα επίπεδα της βιταμίνης D, τα οποία δημιουργούνται στο δέρμα μετά την έκθεση του ανθρώπου στον ήλιο, σχετίζονται με την αυξημένη νοητική ικανότητα στους μεσήλικες και ακόμη περισσότερο τους ηλικιωμένους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Τρόπος ζωής , διατροφή και λήψη σωστών πολυβιταμινών επηρεάζουν τη γονιμότητα 
 
Οι γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης με την υιοθέτηση κατάλληλης διατροφής, τρόπου ζωής, και λήψης σωστών πολυβιταμινών, σύμφωνα με νέα έρευνα του Χάρβαρντ.

Περισσότερα...

Από το έμφραγμα στην καρδιακή ανεπάρκεια... 
 
Στο 22% των ανδρών και στο 46% των γυναικών θα εμφανιστεί καρδιακή ανεπάρκεια μέσα σε έξι χρόνια από ένα έμφραγμα.

Περισσότερα...

Από Φυτικό Εκχύλισμα Κυκλάμινου η Θεραπεία Της Ιγμορίτιδας 
 
Το 14% του πληθυσμού προσβάλλεται από παθήσεις του άνω αναπνευστικού με σοβαρές επιπτώσεις.

Περισσότερα...

Παυσίπονο, ισχυρότερο από τη μορφίνη 
 
Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο αντιμετώπισης των έντονων πόνων που καταγράφεται ως επαναστατική, αφού σύμφωνα με τους δημιουργούς της η μέθοδος είναι οκτώ φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη.

Περισσότερα...

Η έντονη σωματική άσκηση προσθέτει δύο χρόνια ζωής στους μεσήλικες  
 
Οι άνδρες μετά την ηλικία των 50 χρόνων, οι οποίοι κάνουν σωματική άσκηση, ζουν τουλάχιστον δύο χρόνια παραπάνω, κατά μέσο όρο, σε σχέση με τους "τεμπέληδες" της ίδιας ηλικίας, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.

Περισσότερα...

Καμπανάκι για τα ινομυώματα» 
 
«Τρυπώνουν» στη μήτρα της γυναίκας και την ταλαιπωρούν με έντονους πόνους, ανωμαλίες στην περίοδο αλλά και πρήξιμο στα πόδια, γεννώντας, παράλληλα, μεγάλη ανησυχία και απορίες...

Περισσότερα...

Κληρονομικές Ασθένειες 
 
ΡΩΤΗΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΑΣ! Υπάρχει περίπτωση κάποια ασθένεια της μητέρας να «περάσει» αργότερα και στην κόρη; Μήπως πρέπει να ενημερωθούμε πλήρως για το ιστορικό της μητέρας μας ώστε να προσέχουμε για να έχουμε την υγεία μας; Η σύγχρονη Ιατρική απαντάει ΝΑΙ!

Περισσότερα...

Λοιμώξεις - Αντιμετωπίστε τις έγκαιρα 
 
Δύο λοιμώξεις αρκετά ενοχλητικές, η ουρολοίμωξη και η κυστίτιτα, απαιτούν έγκαιρη διάγνωση για να θεραπευτούν αποτελεσματικά.

Περισσότερα...

Ουρολοιμώξεις 
 
Η ουρολοίμωξη, προκαλείται όταν μικροοργανισμοί προσβάλουν την ουρήθρα και αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται. Αν τα μικρόβια αυτά δεν προχωρήσουν τότε έχουμε μία απλή ουρηθρίτιδα. Ομως, αν η λοίμωξη εξελιχθεί, τότε μπορεί να παρουσιαστεί κυστίτιδα και αν τα μικρόβια φτάσουν στους νεφρούς τότε προκαλείται πυελονεφρίτιδα.

Περισσότερα...

Οι Εξετάσεις στην εγκυμοσύνη 
 
Μπείτε πανέτοιμη και υγιής στην κύηση. Κάντε ότι περνάει από το χέρι σας για να διασφαλίσετε το καλό το δικό σας και του παιδιού σας. Μάθετε από τον μαιευτήρα σας, πριν ακόμα μείνετε έγκυος, πως να αποφεύγετε τις "κακοτοπιές". Μία κύστη στις ωοθήκες ή μιά διόγκωση των σαλπίγγων διορθώνονται πολύ πιο εύκολα και ανώδυνα όταν το έμβρυο δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί στη μήτρα.

Περισσότερα...

10 ερωτήσεις για το γυναικολογικό τσεκ απ 
 
Από ποια ηλικία πρέπει να αρχίσει μια γυναίκα να πηγαίνει στον γυναικολόγο; Κάθε πότε πρέπει να γίνεται το προληπτικό γυναικολογικό τσεκ απ; Τί θα περιλαμβάνει το γυναικολογικό τσεκ άπ;

Περισσότερα...

Η Υγιεινή της γυναίκας 
 
Τον τελευταίο καιρό η προσοχή του ιατρικού κόσμου έχει στραφεί περισσότερο στην πρόληψη παρά στην θεραπεία των νόσων. Έχοντας υπόψιν μας αυτό, καταλαβαίνουμε εύκολα γιατί η καλή υγιεινή της γυναίκας αποκτά όλο και περισσότερη σημασία για την υγεία της.

Περισσότερα...

Η καθαριότητα είναι υγεία 
 
Η ΣΩΣΤΗ υγιεινή του γυναικείου σώματος είναι κάτι παραπάνω από σημαντική υπόθεση και αυτό διότι βοηθά στην αποφυγή πολλών προβλημάτων. Η σωστή υγιεινή σημαίνει καθαριότητα και τήρηση απλών κανόνων.

Περισσότερα...

Η κολπίτιδα παραμονεύει στις παραλίες 
 
ΓΥΜΝΙΣΤΡΙΕΣ και λοιπές λουόμενες, προσοχή! Κάτω στην αμμουδιά, πλάι στο κύμα, δεν παραμονεύει μόνο το ... «μάτι» αλλά και το «σαράκι» της κολπίτιδας! «Φουντώνει» τώρα το καλοκαίρι, τη θρέφει η άμμος και τα κολοβακτηρίδια στις θολές αμμουδιές και τις πισίνες. Το μικρόβιο φωλιάζει στα απόκρυφα κάθε γυναίκας, από πέντε ως ... ογδόντα πέντε όταν δεν αφήνει υπό τον ήλιο τίποτε κρυπτόν!

Περισσότερα...

Κάθε γυναίκα επιθυμεί ένα όμορφο στήθος 
 
Στην εποχή μας μάλιστα υπάρχουν στη διάθεσή της εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης, στηθόδεσμοι που κάνουν θαύματα, ενώ όλο και περισσότερες γυναίκες δεν διστάζουν να καταφύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να αποκτήσουν ένα άψογο στήθος.

Περισσότερα...

Που πάτε χωρίς ψάθα; 
 
Τα θεριεμένα μικρόβια του καλοκαιριού προτιμούν θύματα γένους ... θηλυκού! Γυναίκες, προσοχή στις παγίδες της άμμου και της θάλασσας. Το γεννητικό σας σύστημα, χωρίς την άμυνα των χοντρών ρούχων του χειμώνα, είναι τώρα με τις ζέστες ευάλωτο στα μικρόβια και τους μύκητες, που εύκολα μπορούν να προκαλέσουν κάποια κολπίτιδα.

Περισσότερα...

Ρίξτε γερά θεμέλια... Οστεοπόρωση! 
 
ΑΙΝΙΓΜΑ: Πώς μπορεί μια γυναίκα να πάθει κάταγμα χωρίς να έχει κτυπήσει καθόλου;

Περισσότερα...

ΤΕΣΤ ΠΑΠ: δέκα λεπτά που σώζουν ζωές! 
 
Ανώδυνη, ακίνδυνη, ανέξοδη, η μέθοδος που μπορεί να διαγνώσει έγκαιρα και να προλάβει τον καρκίνο του τράχηλου της μήτρας, να γλιτώσει τη γυναίκα από το «βραχνά» μιας λοίμωξης ή του έρπητα.

Περισσότερα...

Αντισύλληψη 
 
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ: δεν αρκεί να γίνεται, αλλά πρέπει να γίνεται και σωστά. Για την απόλαυση στον έρωτα. Για την αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Παχαίνει το «χάπι»; Πόσο αποτελεσματικό είναι το σπιράλ; Σκοτώνει το προφυλακτικό την ηδονή; Πως εφαρμόζει αντισύλληψη ο γιατρός ...κατόπιν εορτής, μετά από μια κρίσιμη συνουσία; Ο φόβος της εγκυμοσύνης θα σβήσει μια για πάντα, όταν έρθει το γυναικείο προφυλακτικό και στην Ελλάδα; Στον πολυδαίδαλο κόσμο της αντισύλληψης, μας μύησε ο γυναικολόγος-μαιευτήρας Βαγγέλης Γκικόντες, που μίλησε για το παλιό και το καινούριο, το εφαρμοσμένο και το πρωτοεμφανιζόμενο στον έλεγχο των γεννήσεων, στην αναχαίτιση μιας ανεπιθύμητης της κύησης.

Περισσότερα...

Αντισύλληπτικό χάπι... 
 
ΤΟ αντισυλληπτικό χάπι έχει βγάλει από τη δύσκολη θέση της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, της αμφιβολίας και της αναμονής εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Οι παρενέργειες του είναι μικρές σε σχέση με τα... πλεονεκτήματα που έχει και όταν η γυναίκα δεν πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια ή δεν καπνίζει υπερβολικά, μπορεί να πάρει αντισυλληπτικά.

Περισσότερα...

Οι κίνδυνοι απο τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία 
 
Όπως μας ενημερώνει η υπηρεσία τύπου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (Διεύθυνση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - Διευθυντής - Εκπρόσωπος Τύπου : Jaume DUCH GUILLOT), τα κινητά τηλέφωνα και γενικά η ασύρματη επικοινωνία έχουν κάνει την ζωή μας ευκολότερη, ίσως και πλουσιότερη σε γνώσεις, δεν είναι όμως βέβαιο ότι την έχουν κάνει και υγιέστερη.

Περισσότερα...

Η γρίπη των χοίρων. Τι πρέπει να ξέρουμέ; 
 
Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσον ο ιός που προκαλεί τη γρίπη των χοίρων , έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει την απειλή που εδώ και χρόνια φοβάται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Περισσότερα...

Οστεοπόρωση. Μια ασθένεια που η πρόληψή της ξεκινά από μικρή ηλικία 
 
Η διαδικασία της σύνθεσης των οστών και ανάπτυξης ενός υγιούς σκελετού (οστεοποίηση), ξεκινά από την εμβρυϊκή ηλικία και ολοκληρώνεται στην ηλικία περίπου των 25 ετών, οπότε και οι γυναίκες έχουν τη μέγιστη οστική πυκνότητα.

Περισσότερα...

Η παχυσαρκία στην εφηβεία έχει ίδιο ρίσκο με το κάπνισμα δέκα τσιγάρων τη μέρα 
 
Το παραπάνω από το κανονικό βάρος στην ηλικία των 18 ετών αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά το ένα τρίτο, ενώ η παχυσαρκία υπερδιπλασιάζει αυτό το ρίσκο, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι οι υπέρβαροι νέοι διατρέχουν το ίδιο ρίσκο με τους ανθρώπους που καπνίζουν δέκα τσιγάρα τη μέρα.

Περισσότερα...

Η πρόληψη "οικοδομείται" στην παιδική ηλικία...  
 
Τα παιδιά μέσα από μια ζωγραφιά, μπορούν να κατανοήσουν το βαθύτερο νόημα της πρόληψης. Ενα σκίτσο με όργανα γυμναστικής φρούτα και λαχανικά, περνά το μήνυμα για το τι είναι υγιεινό και τι όχι.

Περισσότερα...

Τα μικρόβια υπάρχουν παντού - τρόποι αντιμετώπισης  
 
Τα κιγκλιδώματα των κρεβατιών, τα τραπεζάκια-δίσκοι, τα μπράτσα της πολυθρόνας, τα πλήκτρα κλήσης των νοσηλευτών και άλλες επιφάνειες, που βρίσκονται στα δωμάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, «μπορούν να λειτουργήσουν ως "δεξαμενές" μικροβίων αυξάνοντας τις πιθανότητες μόλυνσης και εμφάνισης λοιμώξεων».

Περισσότερα...

Ο ιός της γρίπης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος κυρίως στις ευπαθείς ομάδες 
 
Οσοι εμφανίζουν συχνά συμπτώματα γρίπης κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα, αλλά ο εμβολιασμός μπορεί να το αποτρέψει, ανακοίνωσε η Ενωση Γερμανών Παθολόγων.

Περισσότερα...

EE:Μέτρα για την ασφάλεια των ασθενών 
 
Mέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών στην EE λαμβάνει η Επιτροπή, η οποία ανακοίνωσε ότι υιοθέτησε πρόταση προς το Συμβούλιο για την έκδοση σύστασης με συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιήσουν τα κράτη μέλη είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά.

Περισσότερα...

Η υπνική άπνοια αιτία εγκεφαλικού επεισοδίου 
 
Τον τρόπο με τον οποίο η υπνική άπνοια, μια συχνή διαταραχή της αναπνοής, ενδεχομένως να αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, ανακάλυψε ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Γέιλ.

Περισσότερα...

Μια νέα μέθοδος ταχείας διάγνωσης ασθενειών αποδεικνύεται σωτήρια. 
 
Γερμανοί επιστήμονες έχουν ανακαλύψει μια καινούρια μέθοδο ταχείας διάγνωσης ασθενειών, η οποία μπορεί και να αποβεί σωτήρια για διάφορες κατηγορίες αρρώστων.

Περισσότερα...

Διαστάσεις επιδημίας μεταξύ των εφήβων παίρνουν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα 
 
Μορφή επιδημίας τείνουν να πάρουν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στους εφήβους, των οποίων η σεξουαλική δραστηριότητα αρχίζει όλο και σε μικρότερη ηλικία.

Περισσότερα...

Νέα βελτιωμένη προγνωστική μέθοδος για τον καρκίνο του μαστού  
 
Μια νέα βελτιωμένη και πολλά υποσχόμενη μέθοδο για την ακριβέστερη πρόγνωση της εξέλιξης του καρκίνου του μαστού, η οποία θα επιτρέπει στους γιατρούς να προσαρμόζουν τη θεραπευτική αγωγή στις επιμέρους περιπτώσεις, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες επιβίωσης της ασθενούς, ανακοίνωσαν καναδοί επιστήμονες.

Περισσότερα...

Η έγκαιρη διάγνωση, το σημαντικότερο όπλο στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού  
 
Παρά το γεγονός ότι αυξάνονται τα νέα κρούσματα καρκίνου του μαστού αλλά και τη διαπίστωση ότι μία στις τρεις γυναίκες εγκαταλείπουν έστω και προσωρινά τη θεραπεία τους για διαφορετικούς λόγους, ελπίδες για την αντιμετώπιση της ασθένειας δίνουν οι νεώτερες θεραπείες.

Περισσότερα...

Η γρίπη το χειμώνα οφείλεται στην υγρασία, σύμφωνα με νέα έρευνα  
 
Τελικά, κάτι ήξεραν οι γιαγιάδες μας που έβαζαν ένα κατσαρολάκι με νερό στη φωτιά για να μην ξεραίνεται η ατμόσφαιρα μέσα στο δωμάτιο.

Περισσότερα...

Η πρόληψη μόνη λύση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας 
 
Στην παιδική και εφηβική ηλικία- έχει κατά κύριο λόγο - τις ρίζες της η νόσος της παχυσαρκίας, από την οποία σήμερα πάσχουν περισσότεροι από 400 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο , ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο!!!

Περισσότερα...

Ο Προσδιορισμός της αγγειακής ανεπάρκειας ως αιτίου στυτικής δυσλειτουργίας με τη βοήθεια του έγχρωμου DOPPLER 
 
Η δυσλειτουργία της στύσης χαρακτηρίζεται ως ένα νευρο-αγγειακό φαινόμενο κι έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία επίτευξης στύσης με αρκετή σκληρότητα και διάρκεια ώστε να επιτευχθεί ικανοποιητική σεξουαλική επαφή. Για την επίτευξη της στύσης, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα ανατομικά φυσιολογικό πέος, με ακέραια τόσο το αγγειακό του σύστημα όσο και την αυτόνομη και σωματική του νεύρωση.

Περισσότερα...

Άγνωστη λέξη η πρόληψη για τους Ελληνες 
 
Απαισιόδοξα για την υγεία των Ελλήνων είναι τα αποτελέσματα και της 2ης πανελλαδικής έρευνας που έκανε το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής. Καπνίζουμε, δεν γυμναζόμαστε και η διατροφή μας απέχει κατά 50% από το πρότυπο της μεσογειακής δίαιτας.

Περισσότερα...

Τρία γραμμάρια λιγότερο αλάτι μειώνουν 15% τους θανάτους από καρδιά 
 
Στη λέξη "πρόληψη" θα επικεντρώνεται η καμπάνια για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς, στις 28 Σεπτεμβρίου, καθώς η γνώση που μπορεί να θωρακίσει την καρδιά του ανθρώπου, από τη στιγμή τη γέννησής του, είναι η μεγαλύτερη δύναμη για πρόληψη καρδιολογικών νοσημάτων στο μέλλον.

Περισσότερα...

Τα κατοικίδια ζώα φέρνουν ροχαλητό 
 
Αυξημένες πιθανότητες να εξελιχθούν σε ενήλικες που ροχαλίζουν διατρέχουν όσα παιδιά μεγαλώνουν σε σπίτι όπου υπάρχει σκύλος, σύμφωνα με μελέτη Σουηδών επιστημόνων από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Umea.

Περισσότερα...

Η Διατροφή με ψάρι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου 
 
Η τακτική κατανάλωση τόνου και άλλων λιπαρών ψαριών μειώνει τον κίνδυνο άνοιας και εγκεφαλικού επεισόδιου στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα που έγινε στη Φινλανδία και τα αποτελέσματά της δόθηκαν στη δημοσιότητα την Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008 στις ΗΠΑ.

Περισσότερα...

Η ελλιπής προσοχή αιτία των τροχαίων  
 
Το 65% των νεκρών σε τροχαία δεν κάνουν χρήση της ζώνης ασφαλείας ή του κράνους, ενώ η κύρια αιτία θανατηφόρων τροχαίων είναι η απόσπαση προσοχής του οδηγού.

Περισσότερα...

Η έλλειψη ασφάλισης αυξάνει τις πιθανότητες θανάτου από καρκίνο 
 
Σύμφωνα με το CNN οι ανασφάλιστοι ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο έχουν σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν, μέσα σε πέντε έτη, σε σύγκριση με εκείνους που έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Περισσότερα...

Η κακή υγεία αυξάνει τον κίνδυνο της αδράνειας 
 
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του INSEE, οι εργαζόμενοι διατρέχουν τον κίνδυνο να «αδρανοποιηθούν» επαγγελματικά και οικονομικά αν παραδεχτούν ότι έχουν προβλήματα υγείας.

Περισσότερα...

Χρόνιος πονοκέφαλος : Αιτία και θεραπεία 
 
Τα άτομα που υποφέρουν χρονίως από παροξυσμούς πονοκεφάλου είναι αρκετά στην σύγχρονη εποχή. Ο πονοκέφαλος δεν είναι πάντα αθώο σύμπτωμα, όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί άνθρωποι. Ενδέχεται να υποκρύπτει σοβαρό υποκείμενο νόσημα όπως καρκίνο του εγκεφάλου ή άλλα νεοπλάσματα, υπέρταση, νοσήματα του θυρεοειδούς ή της υπόφυσης, λοιμώδη νοσήματα, νοσήματα των παραρινίων, νευρολογικές παθήσεις.

Περισσότερα...

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το ΤΣΕΚΑΠ 
 
Σύμφωνα με ιατρικές στατιστικές μελέτες, πάνω από το 70% των πρόωρων θανάτων και αναπηριών θα είχαν αποφευχθεί, εάν οι άνθρωποι δεν αμελούσαν την σωστή συστηματική ετήσια προληπτική ιατρική παρακολούθηση και εξέταση και συμμορφώνονταν με τις αντίστοιχες ιατρικές οδηγίες. Η ιατρική Επιστήμη έχει αποδείξει σήμερα τον σπουδαίο ρόλο, που έχουν η περιοδική λεπτομερής ιατρική μελέτη του οργανισμού και η συγκριτική αξιολόγηση του επιπέδου της υγείας του, από έτος σε έτος.

Περισσότερα...

Εναλλακτική ιατρική 
 
Η κυριαρχία των χημικών φαρμάκων στον χώρο της Κλασσικής Ιατρικής, πολλά από τα οποία παρά την αποτελεσματικότητά τους παρουσιάζουν διαφόρου βαθμού παρενέργειες, έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη της Εναλλακτικής Ιατρικής, η οποία αποσκοπεί στην θεραπεία του ασθενούς μόνο με ουσίες φυτικής προέλευσης και φυσικές πρακτικές.

Περισσότερα...

Αναιμία - Ζάχαρο - Χοληστερίνη - Ουρικό Οξυ - Τριγλυκερίδια - Αλλοιώσεις Ούρων σε ιατρικά check up. Αιτια και θεραπεία σε συνήθεις διαταραχές 
 
Σήμερα η ιατρική επιστήμη, έχει αποδείξει την σημασία του εξατομικευμένου ιατρικού check up, μοναδικού για κάθε άνθρωπο. Ο σφαιρικά και άριστα ενημερωμένος ιατρός με κλινική εμπειρία, κατά την ετήσια προληπτική εξέταση, εξάγει σημαντικά συμπεράσματα για τον οργανισμό, από την κλινική εξέταση που πραγματοποιεί, το κληρονομικό ιστορικό του ατόμου, την επαγγελματική του έκθεση σε ουσίες, τον τρόπο διαβίωσής του, τα νοσήματα από τα οποία έχει ήδη νοσήσει, την συγκριτική αξιολόγηση του οργανισμού από έτος σε έτος και συγκροτεί το εξατομικευμένο πακέτο προληπτικών εξετάσεων, μοναδικό για κάθε άνθρωπο.

Περισσότερα...

Ατονία Αδυναμία : Δυο κοινά συμπτώματα 
 
Η ατονία είναι ένα ιδιαίτερα συχνό σύμπτωμα στον γενικό πληθυσμό. Δυστυχώς είναι σύνηθες, το άτομο που πάσχει από ατονία να προσέρχεται καθυστερημένα προς ιατρική εξέταση, διότι συχνά αποδίδει από μόνος του κάνοντας αυτοδιάγνωση τα συμπτώματά του σε ένα αθώο σύνδρομο, το σύνδρομο χρονίας κόπωσης, το οποίο δεν είναι πάντα η πραγματική πηγή των συμπτωμάτων του.

Περισσότερα...

Αυτοδιάγνωση και άλλα λάθη ασθενών 
 
Η Ιατρική Επιστήμη έχει αποδείξει σήμερα, τον ζωτικό ρόλο που έχει η σφαιρική, εξατομικευμένη και σε βάθος χρόνου μελέτη και αντιμετώπιση του ανθρώπινου σώματος, η οποία οδηγεί:

Περισσότερα...

Γιατρέ ποιά είναι η θεραπεία για την χοληστερίνη μου; Μια συνήθης απορία των ασθενών 
 
Τι είναι η χοληστερόλη(χοληστερίνη); Είναι μία χημική ουσία (στερόλη), που αυξάνει στον οργανισμό με την κατανάλωση λιπαρών ουσιών. Στο κοινό είναι ευρύτερα γνωστή ως χοληστερίνη.

Περισσότερα...

Εγκαύματα απο φωτιά και βλάβες απο καπνό 
 
Oι σοβαρές βλάβες από φωτιά είναι συνήθως τα εγκαύματα και οι βλάβες της αναπνευστικής οδού. Τις περισσότερες φορές οι βλάβες είναι συνδυασμένες, με συνέπεια την επιβάρυνση της κλινικής κατάστασης του ασθενούς.

Περισσότερα...

Γρίπη και κοινές ιώσεις αναπνευστικού 
 
H γρίπη και οι ιώσεις του αναπνευστικού συστήματος συχνά προκαλούν πανικό στα άτομα που αρρωσταίνουν και στις οικογένειές τους. Η γρίπη και οι ιώσεις του αναπνευστικού έχουν διαφορετικά αιτιολογικά και επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, ταλαιπωρούν συχνά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και παρόλο που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων προκαλούν αθώα σύνδρομα, μπορεί να προκαλέσουν ειδικά σε άτομα υψηλού κινδύνου, σοβαρές επιπλοκές. Ειδικές περιπτώσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε θανατηφόρες παθολογικές καταστάσεις επιβάλλουν νοσηλεία.

Περισσότερα...

Καρκίνος και πρόληψη. 
 
Ο καρκίνος αποτελεί σήμερα την δεύτερη αιτία θανάτου μετά την αθηρωμάτωση. Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, ένα στα δύο άτομα θα αναπτύξουν κάποια στιγμή στη ζωή καρκίνωμα, ακόμη και εάν δεν πεθάνουν από αυτό.

Περισσότερα...

Καύσωνας και πρώτες βοήθειες 
 
Eίναι πολλά τα οξέα ιατρικά σύνδρομα, που αντιμετωπίζουμε εμείς οι μάχιμοι κλινικοί ιατροί κατά τις περιόδους καύσωνα, σύνδρομα τα οποία οφείλονται συνήθως στην ανεπαρκή τήρηση προληπτικών μέτρων αποφυγής θερμοπληξίας από τον πληθυσμό.

Περισσότερα...

Η υγιεινή διατροφή καταπολεμά τις ρυτίδες 
 
Οι άνθρωποι που τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά είναι πιθανό να έχουν λιγότερες ρυτίδες και να δείχνουν νεώτεροι, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Ο ύπνος ενάντια στην παχυσαρκία 
 
Η έλλειψη του ύπνου συντελεί στη αύξηση του κινδύνου για παχυσαρκία, σύμφωνα με πολλές μελέτες μας ενημερώνει το επιστημονικό περιοδικό Scientific American του Απριλίου 2008.

Περισσότερα...

Ο ρόλος της κατάθλιψης στην επιβίωση από καρδιακό επεισόδιο 
 
Όπως μας ενημερώνει το πρακτορείο Reuters το περιοδικό American Journal of Cardiology, δημοσίευσε μελέτη στην οποία φαίνεται ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, λόγω καρδιακού επεισοδίου, και είναι κλινικά κατασταλμένοι, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν βραχυχρόνια, αλλά αυτός ο κίνδυνος βαθμιαία μειώνεται μέσα στον χρόνο.

Περισσότερα...

O ΟΗΕ για τη διεθνή διατροφική κρίση 
 
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και οι επικεφαλής των 27 υπηρεσιών και οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζουν στη Βέρνη για να επεξεργαστούν το σχέδιό τους για την καταπολέμηση της κρίσης που έχει ξεσπάσει από την κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των τροφίμων.

Περισσότερα...

Η αναγκαιότητα συμμόρφωσης των ασθενών που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή. 
 
Όπως μας ενημερώνει το PharmaLive, περίπου το ¼ όσων επέζησαν από καρδιακή προσβολή και οι οποίοι, είτε επέλεξαν να μην εκτελέσουν όλες τις συνταγές που ο γιατρός έδωσε, είτε το ξέχασαν, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν μέσα στον πρώτο χρόνο μετά την έξοδο τους από το νοσοκομείο μας λέει μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Institute for Clinical Evaluative Sciences (ICES) στον Καναδά.

Περισσότερα...

Ο ρόλος της πρόληψης στήν υγεία. 
 
Τα εμβόλια δεν αποτελούν τους δημιουργούς χρήματος που οι φαρμακευτικές εταιρείες επιθυμούν, αλλά αυτά έχουν μεταβάλλει την υγεία των ΗΠΑ, μας ενημερώνει το περιοδικό Scientific American.

Περισσότερα...

Πρόληψη για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης 
 
Στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος προληπτικού ελέγχου σε υγιείς άνδρες και γυναίκες για τον εντοπισμό, σε πρώιμο στάδιο , του καρκίνου της ουροδόχου κύστης ξεκινά η Ουρολογική Κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας».

Περισσότερα...

Η διαχείριση του Διαβήτη τύπου ΙΙ 
 
Ο Διαβήτης, όπως είναι σε όλους πλέον γνωστό, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας του σύγχρονου κόσμου μας και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες «ανικανότητας».

Περισσότερα...

Το βάρος των ασθενειών στην Ευρώπη 
 
Σύμφωνα με στοιχεία της EFPIA (Ένωση Φαρμακευτικών Εταιρειών Ευρώπης) οι επιπτώσεις των ασθενειών στην Ευρώπη έχουν ως ακολούθως:

Περισσότερα...

Η επίδραση των κινητών τηλεφώνων 
 
Όπως μας ενημερώνει το πρακτορείο Reuters, οι ερευνητές θα πρέπει να μελετήσουν περισσότερο την επίδραση των κινητών τηλεφώνων και γενικότερα των ασύρματων συσκευών στην υγεία τω παιδιών και των εγκύων γυναικών. Μάλιστα οι επισημάνσεις αυτές προέρχονται, όπως μας ενημερώνει το προαναφερθέν πρακτορείο, από το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών των ΗΠΑ (National Research Council).

Περισσότερα...

Πρόληψη Αλλεργιών 
 
Η αποφυγή αλλεργιογόνων είναι το καλύτερο μέσο για τον περιορισμό των αλλεργικών αντιδράσεων. Όσον αφορά στις τροφικές αλλεργίες, δεν υπάρχει καμία αποτελεσματική θεραπεία εκτός από την αποφυγή.

Περισσότερα...

Οι δυνατότητες των βλαστοκυττάρων. 
 
«Τι μπορούν τα βλαστοκύτταρα να κάνουν για εμάς»; ήταν μία από τις ερωτήσεις κλειδιά που τέθηκαν στο διεθνές συνέδριο BIOVISION με τον τίτλο «Το παγκόσμιο forum επιστημών της ζωής» ("The World Life Sciences Forum").

Περισσότερα...

Οι γυναικολογικοί καρκίνοι. 
 
Τον Σεπτέμβριο που πέρασε έλαβε χώρα, στην Μεγάλη Βρετανία, μια καμπάνια για την ενημέρωση των γυναικών σε θέματα που αφορούν τα διάφορα είδη γυναικολογικών καρκίνων: καρκίνος των ωοθηκών, του τραχήλου, του ενδομητρίου και του αιδοίου.

Περισσότερα...

Η σημασία των εμβολιασμών στα παιδιά... 
 
Το Ίδρυμα Ερευνών για την Μηνιγγίτιδα της Μεγάλης Βρετανίας υποστηρίζει έντονα την χορήγηση του εμβολίου του πνευμονιόκοκκου στα παιδιά, ως τμήμα ενός νέου προγράμματος εμβολιασμών.

Περισσότερα...

Τα ψάρια πλούσια σε λιπαρά μπορούν να μειώσουν το ρίσκο για εμφάνιση καρκίνου του νεφρού 
 
Ότι τα ψάρια που είναι πλούσια σε λιπαρά μπορούν να μας προστατέψουν από τις καρδιαγγειακές παθήσεις ήταν ήδη γνωστό.

Περισσότερα...

Πνευμονικά τεστ στα παιδιά προσχολικής ηλικίας. 
 
Μέχρι τώρα, τα συμβατικά τεστ ήταν ακατάλληλα για παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Περισσότερα...

Μεσογειακή διατροφή. 
 
Η Μεσογειακή διατροφή θεωρείται ο χρυσός κανόνας πάνω στον οποίο βασίζεται η υγιεινή διατροφή και έχει σχετιστεί με μειωμένα ποσοστά θνησιμότητας.

Περισσότερα...

Η παχυσαρκία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. 
 
Από τις αρχές του 21ου αιώνα η παχυσαρκία τείνει να γίνει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας σχετιζόμενο με καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη και άλλες κλινικές παθήσεις που αυξάνουν τα ποσοστά θνησιμότητας παγκοσμίως και στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Το Αλκοόλ και η υγεία μας. 
 
Κατανάλωση αλκοόλ στην Ελλάδα... Πληθώρα ερευνών έχουν παρουσιάσει ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει συσχετιστεί με προβλήματα υγείας, όπως η εμφάνιση καρκίνου, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακών και γαστρεντερικών παθήσεων.

Περισσότερα...

Τα προβλήματα διανοητικής υστέρησης στα παιδιά αυξάνονται. 
 
Ο αριθμός των παιδιών με προβλήματα διανοητικής υστέρησης αυξάνεται, με τα παιδιά των μειονοτικών εθνικοτήτων, τα μη προνομιούχα παιδιά και τα παιδιά στα ορφανοτροφεία να επηρεάζονται περισσότερο.

Περισσότερα...

Κάπνισμα, Συνέπειες & Τρόποι διακοπής. 
 
Η πλέον διαδεδομένη κατάχρηση ουσίας που γίνεται παγκοσμίως είναι η νικοτίνη. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, 1,1 δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο είναι καπνιστές, ενώ σχεδόν κάθε δευτερόλεπτο ένα νέο άτομο αρχίζει να εθίζεται στη νικοτίνη!

Περισσότερα...

Ρύπανση ατμοσφαιρικού αέρα και επιπτώσεις στην υγεία 
 
Όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για τη ρύπανση του περιβάλλοντος, αν και πολλές φορές δεν είναι απόλυτα κατανοητό τι σημαίνει ρύπανση περιβάλλοντος, πως προκαλείται, αν υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπισθεί και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία μας.

Περισσότερα...

Η βιταμίνη D και η άμυνα των κυττάρων. 
 
Οι επιστήμονες, μας ενημερώνει το περιοδικό Scientific American του Νοεμβρίου 2007, αναγνωρίζουν τώρα πολύ σημαντικότερο ρόλο στην βιταμίνη D, εκτός από την συνεισφορά της στο να κτίζει γερά οστά.

Περισσότερα...

Λευκά, όμορφα και υγιή δόντια... 
 
Η λεύκανση είναι μια τεχνική με την οποία ο οδοντίατρος χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά μπορεί να τροποποιήσει το φυσικό χρώμα των δοντιών προς το λευκότερο.

Περισσότερα...

Κινητό και υγεία. 
 
«Θέλω να μιλάω περισσοτερο» έλεγε ένα παλιό διαφημιστικό μήνυμα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Ο ρόλος των φρούτων και των λαχανικών στην πρόληψη του καρκίνου... 
 
Η διατροφή μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου.

Περισσότερα...

Υπέρταση... Φυσιολογικές τιμές. 
 
Γνωρίζουμε άραγε όλοι ποια είναι η πίεση μας; Και άν ναι τι είναι επιτέλους αυτοί οι αριθμοί και τι σημαίνουν... Τι πρέπει να έχω; Είμαι σε φυσιολογικά επίπεδα;

Περισσότερα...

Γενικά για τον Σακχαρώδη Διαβήτη... 
 
Ο Σακχαρώδη Διαβήτης (ΣΔ) είναι μια ασθένεια στην οποία το σώμα δεν παράγει επαρκή ποσότητα ινσουλίνης ή δεν χρησιμοποιεί κατάλληλα την εκκρινόμενη ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που απαιτείται για να μετατρέψει τα σάκχαρα, το άμυλο και τις άλλες ομάδες τροφίμων στην ενέργεια που χρειάζεται για την καθημερινή ζωή.

Περισσότερα...

Προφυλακτικά... Πώς αλήθεια χρησιμοποιούνται; 
 
Τι προσέχω στην συσκευασία και πως την ανοίγω; Τα προφυλακτικά είναι συσκευασμένα σε αεροστεγείς συσκευασίες και έχουν ημερομηνία λήξης.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.