Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 19:54
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & Πρόληψη
Οι Εξετάσεις στην εγκυμοσύνη
Επιμέλεια: Βαγγέλης Γκικόντες - Μαιευτήρ, Χειρούργος Γυναικολόγος 
Πηγή: www.diagnostiki.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 28/04/2009 ώρα: 11:35
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Μπείτε πανέτοιμη και υγιής στην κύηση. Κάντε ότι περνάει από το χέρι σας για να διασφαλίσετε το καλό το δικό σας και του παιδιού σας. Μάθετε από τον μαιευτήρα σας, πριν ακόμα μείνετε έγκυος, πως να αποφεύγετε τις "κακοτοπιές". Μία κύστη στις ωοθήκες ή μιά διόγκωση των σαλπίγγων διορθώνονται πολύ πιο εύκολα και ανώδυνα όταν το έμβρυο δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί στη μήτρα.
Ο γιατρός γυναικολόγος θα εντοπίσει το γυναικολογικό πρόβλημα, αν υπάρχει, θα σας δώσει θεραπεία συμβουλεύοντας σας ίσως να καθυστερήσετε λίγο την σύλληψη. Ένα τεστ Παπ, μία καλλιέργεια και ένα υπερηχογράφημα θα δώσουν σίγουρα την απάντηση. Παγίδες όπως το τοξόπλασμα και το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας θα ξεπεραστούν με την αιματολογική εξέταση.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Πόσο άραγε αξίζει μία ιατρική συμβουλή για διακοπή του καπνίσματος, αντιμετώπιση έγκαιρη της παχυσαρκίας, του θυρεοειδούς ή του σακχάρου για την επίδραση από την χρήση φαρμάκων που μπορεί να έχουν τερατογενή δράση στο έμβρυο, για το ποτό, την διατροφή, την χορήγηση βιταμινών και την σωστή άσκηση; Ίσως αξίζει την ζωή του εμβρύου, ίσως αποδειχθεί σωτήρια για την υγεία του παιδιού που θα φέρετε στον κόσμο.
Με τις εξετάσεις θα διαγνωσθούν τυχόν παθολογικές καταστάσεις του τραχήλου της μήτρας ή του κόλπου που μπορεί να χρειαστούν κάποια θεραπεία με χάπια, κολπικές αλοιφές ή κολπικά υπόθετα. Κι η θεραπεία αυτή γίνεται πολύ καλύτερα αν δεν υπάρχει έμβρυο στην μήτρα της γυναίκας τονίζει ο μαιευτήρας - γυναικολόγος κ. Ευάγγελος Γκικόντες.

Όσο απαραίτητη, όμως είναι η επαφή με τον γιατρό πριν την εγκυμοσύνη, μας λέει ο κ. Γκικόντες είναι και κατά την διάρκειά της. Η έγκυος γυναίκα θα πρέπει να επισκέπτεται τον γιατρό της κάθε μήνα, εάν δεν συντρέχει άλλος λόγος μέχρι τις 32 εβδομάδες. Από τις 32 εβδομάδες κάθε 15 ημέρες και από τις 36 εβδομάδες μέχρι να γεννήσει 1 φορά την εβδομάδα. Σε κάθε επίσκεψη μετράται η αύξηση του βάρους, η αρτηριακή πίεση, η αύξηση της μήτρας, εξετάζεται η θέση του εμβρύου ψηλαφητικά, και γίνεται ακρόαση των παλμών του εμβρύου. Επίσης, ανασκοπούνται αιματολογικές και ουρολογικές εξετάσεις που έχουν δοθεί, συγκρίνονται με τις προηγούμενες και δίνονται νέες.

Από την πρώτη επίσκεψη, ο ιατρός θα ζητήσει ένα ιστορικό, την ημερομηνία της τελευταίας περιόδου σας και θα υπολογίσει την πιθανή ημερομηνία γέννησης. Θα ακολουθήσει μια γενική εξέταση καθώς και μία εξέταση της πυέλου, και αν χρειαστεί, εξετάσεις αίματος και ούρων.
Ο μαιευτήρας μπορεί να ζητήσει να κάνετε έναν αριθμό υπερηχογραφημάτων κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας εξηγεί ο κ. Γκικόντες.

Μην τα εγκαταλείπετε όλα στην χάρη του Μεγαλοδύναμμου. Η συνεργασία σας με τον μαιευτήρα επιβάλλεται, γιατί μπορεί να προλάβει το κακό. Πολλά έχουν συμβεί από ολιγωρία των μητέρων να προσέλθουν στον γιατρό έγκαιρα, λέει ο κ. Γκικόντες.

Και η αλήθεια είναι πολύ απλή: Γιατί να μην έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, στον βαθμό τουλάχιστον που εξαρτάται, όσο εξαρτάται, κι από εσάς;
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.