Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 18:37
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & Πρόληψη
Αύξηση των χρονιων ασθενειών τα επόμενα 10 χρόνια
Επιμέλεια: Δ. Πανταζής - Φαρμακοποιός 
Πηγή: Health Research Board   
Δημοσιεύθηκε: Στις 12/04/2010 ώρα: 10:29
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Αύξηση των χρόνιων ασθενειών τα επόμενα 10 χρόνια αναμένει το υπουργείο υγείας της Ιρλανδίας. Όπως αναφέρεται λοιπό σε ανακοίνωση του Συμβούλιου Ερευνών Υγείας (Health Research Board), μεγάλος αριθμός ενηλίκων, που κατοικούν στο νησί, ζουν με προβλήματα υπέρτασης, διαβήτη, εμφραγμάτων, εγκεφαλικών και στηθάγχης.
Οι ενήλικες που ζουν σε περισσότερο «στερημένες» περιοχές έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάσχουν από μια χρόνια ασθένεια. Η μείωση των κινδύνων και τα οφέλη στην υγεία, μπορούν να προέλθουν καλλίτερα από πολιτικές που δεν αφορούν τον τομέα της υγείας, παρά από εκείνους που αφορούν τον τομέα της υγείας, σημειώνει το Συμβούλιο Ερευνών Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Ιρλανδίας.

Οι χρόνιες συνθήκες που αφορούν την ζωή είναι υπεύθυνες και για τις χρόνιες παθήσεις, δηλώνει πάντα το Συμβούλιο Ερευνών του υπουργείου Υγείας της συγκεκριμένης χώρας.  Αυτές οι συνθήκες είναι υπεύθυνες για ένα σημαντικό ποσοστό πρόωρων θανάτων. Αυτές ακριβώς οι συνθήκες είναι που μειώνουν την ποιότητα ζωής, συμβάλλουν σημαντικά στο κόστος υγείας των ασθενών και φυσικά του συστήματος υγείας και προκαλούν σημαντική απώλεια της παραγωγικότητας της εργασίας στην οικονομία.

Αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, συμπληρώνει το Συμβούλιο Ερευνών Υγείας, τις συναντάμε πιο συχνά ανάμεσα στους φτωχούς και πιο ευάλωτους πληθυσμούς. Ανάμεσα σε αυτούς τους πληθυσμούς συναντάμε πιο συχνά συνθήκες όπως η φτώχεια και η ανεργία και ανθρώπους που καπνίζουν περισσότερο, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και ασκούνται ελάχιστα. Ανάμεσα δηλαδή σε αυτούς τους πληθυσμούς συναντάμε «έξαρση» των παραγόντων κινδύνου της υγείας.

Η άποψη του Συμβούλιου Ερευνών Υγείας του υπουργείου Υγείας της Ιρλανδίας είναι ότι, θα πρέπει αν δοθεί περισσότερη έμφαση στην πρόληψη και την μείωση των ανισοτήτων, καθώς και στην δημιουργία ενός συστήματος πληροφοριών που να διαχειρίζεται αποτελεσματικά αυτές τις πληροφορίες, ώστε να στηρίζει αποτελεσματικά τις ενέργειες εκείνες που στηρίζουν την υγεία.

Εμείς προσυπογράφουμε αυτές τις παρατηρήσεις, αλλά ταυτόχρονα, επειδή δεν είμαστε «αιθεροβάμονες», διερωτόμαστε: Αν στην Ιρλανδία αυτά εφαρμόζονται με δυσκολία (λόγω συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών και εκεί), σε μια χώρα δηλαδή που η δημόσια διοίκηση δεν κυριαρχείται από τους εκάστοτε ημέτερους, τι μπορεί να περιμένει κανείς από την Ελλάδα των άφθονων λόγων και των μηδενικών έργων;
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.