Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 23:49
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & Πρόληψη
Oργάνωση του συστήματος Υγείας μέσω του υγειονομικού χάρτη
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: Zougla.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 23/03/2011 ώρα: 14:07
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Ο πρώτος υγειονομικός χάρτης της χώρας, ο οποίος αναμένεται να δώσει λύση στην οργάνωση του συστήματος Υγείας, παρουσιάστηκε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό σύστημα καταγραφής και διαχείρισης δεδομένων υγείας, που θα παρέχει τη δυνατότητα έγκυρης αποτύπωσης της κατάστασης της υγείας και των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, «με την ολοκλήρωση του υγειονομικού χάρτη προχωράμε στο επόμενο βήμα, που είναι η έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τις επικείμενες συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Τα 137 νοσοκομεία είναι πολλά και καταδεικνύουν τον ανορθολογισμό που επικρατούσε. Την 1η Απριλίου θα ξεκινήσει ο διάλογος για τις συγχωνεύσεις και την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις».

Το σύστημα του υγειονομικού χάρτη θα εξασφαλίζει:
-Τη συστηματική συλλογή δεδομένων, άμεσα ή έμμεσα σχετιζομένων με την υγεία και την πρόνοια.
-Την επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων που αφορούν την κατανομή, χρήση και επάρκεια πόρων υγείας και πρόνοιας, την χρήση των υπηρεσιών και την κατάσταση της υγείας του πληθυσμού.
-Τη διάθεση δεικτών και δεδομένων σε διάφορες κατηγορίες χρηστών (πολίτες, ερευνητές, επαγγελματίες υγείας και πρόνοιας, στελέχη δημόσιων υπηρεσιών, ΥΥΚΑ), βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων πρόσβασης.

Παρουσιάζοντας τους δείκτες του Υγειονομικού Χάρτη, ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος, στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτόν που καταγράφει τους παράγοντες κινδύνου για την υγεία, καθώς τα στοιχεία επιτρέπουν κάποια αισιοδοξία.

Το κάπνισμα κατέχει μεν την πρώτη θέση με 35,8%, παρουσιάζει όμως σημαντική μείωση την τελευταία πενταετία (46,5% το 2006).
Ακολουθεί η καθημερινή χρήση αλκοόλ με 10,1% (12,2% το 2006). Ενθαρρυντικά είναι επίσης, τα στοιχεία για την κατανάλωση κόκκινου κρέατος (από 8,6% το 2006 μειώθηκε στο 3% το 2011), απασιόδοξα, όμως, για την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών (5 μερίδες ημερησίως) 6,8% από 11,9% το 2006.

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2017 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.