Δευτέρα 01 Μαΐου 2017 07:11
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & Πρόληψη
Τα οφέλη των ωμών τροφίμων
Επιμέλεια: Ομάδα medinfo.gr 
Πηγή: Real.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 26/04/2011 ώρα: 08:41
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Η κατανάλωση όσο το δυνατόν περισσότερων ωμών τροφίμων, μη επεξεργασμένων, κάνει πιο λαμπερή την επιδερμίδα, πιο υγιή και γερά τα μαλλιά, ενώ μπορεί να ανακουφίσει ακόμα και από τις ημικρανίες.

Γιατί τα ωμά υπερτερούν των μαγειρεμένων

Διατηρούν τα αντιοξειδωτικά τους
Όταν τα λαχανικά μαγειρεύονται, καταστρέφεται μεγάλο μέρος της αντιοξειδωτικής του αξίας, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα, χάνεται περίπου το 97% των υδατοδιαλυτών βιταμινών (βιταμίνες B και C) και μέχρι το 40% των βιταμινών A, D, E και Κ. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αντιγήρανση και αν αποφασίσουμε να καταναλώσουμε τα λαχανικά μας ωμά, τότε εμπλουτίζουμε τον οργανισμό μας με τις βιταμίνες αυτές, αντί να τις χάνουμε.

Τα χωνεύουμε ευκολότερα
Το μαγείρεμα μεταβάλει την πρωτεΐνη των τροφών, οδηγώντας σε ανεπάρκεια κάποιων βασικών αμινοξέων και καθιστώντας δύσκολη τη χώνεψη.

Έχουν καλύτερη ισορροπία συστατικών
Οι ωμές τροφές έχουν την καλύτερη ισορροπία νερού, θρεπτικών ουσιών και ινών που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Με το βράσιμο ή το ψήσιμο, προκαλείται παραγωγή ελευθέρων ριζών και οξείδωση της τροφής, τις οποίες και καταναλώνουμε όταν τρώμε μαγειρεμένες τροφές.

Διατηρούν τα ένζυμά τους
Τα ένζυμα είναι η κινητήριος δύναμή μας και είναι πολύ σημαντικά για τη μακροβιότητά μας. Όταν οποιαδήποτε τροφή ζεσταίνεται πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου καταστρέφει τα ένζυμα με αποτέλεσμα αυτός που την καταναλώνει να χάνει την ενέργειά του και η εγκεφαλική λειτουργία να επηρεάζεται αρνητικά.

Ποια είναι τα οφέλη της ωμοφαγίας
Λόγω του ότι καταναλώνοντας ωμές τροφές παίρνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά τους, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και απαλλασσόμαστε από τις ελεύθερες ρίζες που προκύπτουν από το μαγείρεμα, έχουμε θετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας, οι οποίες είναι:

- Τόνωση του ανοσοποιητικού
- Προστασία ενάντια σε παθήσεις και ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι ημικρανίες, η υψηλή χοληστερόλη, τα αρθριτικά και η κατάθλιψη
- Αναζωογόνηση των μαλλιών
- Καθαρό και λαμπερό δέρμα
- Απαλλαγή από μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
- Πιο γερά δόντια και νύχια
- Πιο ευλύγιστο σώμα
- Καλύτερη διάθεση, περισσότερη ενέργεια
- Ταχύτερη απώλεια βάρους

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2017 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.