Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 12:47
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & Πρόληψη
Εκατοντάδες γυναίκες προσήλθαν στην δωρεάν εξέταση μαστου της ΕΕΜ
Επιμέλεια: Ομάδα medinfo.gr 
Πηγή: Cosmos Επικοινωνία   
Δημοσιεύθηκε: Στις 26/05/2011 ώρα: 16:54
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η ανταπόκριση των γυναικών της Αττικής στο κάλεσμα της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας για δωρεάν εξέταση μαστού την Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Μαΐου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
Εκατοντάδες γυναίκες κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί τις δυο αίθουσες «Πέλλα» και «Μυκήνες», που είχαν προσφερθεί δωρεάν από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου προκειμένου να γίνουν οι εξετάσεις.

«Πράγματι, η ανταπόκριση των γυναικών ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, ήταν κάτι το πρωτόγνωρο αν υπολογίσουμε πως προσήλθαν περισσότερες από 500 γυναίκες» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΕΜ κ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα και πρόσθεσε «δεν προσήλθαν μόνο Ελληνίδες αλλά και αλλοδαπές που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προσήλθαν γυναίκες όλων των ηλικιών και αρκετές άνεργες που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και αποφάσισαν να εξεταστούν. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μεταξύ των  γυναικών ήταν και πολλές νεότερης ηλικίας οι οποίες για προληπτικούς λόγους θέλησαν να εξεταστούν και να ενημερωθούν απευθυνόμενες στους ειδικούς ιατρούς.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου της δωρεάν εξέτασης μαστού, που ήταν αφιερωμένο στην μνήμη της Έλλης Λαμπέτη, η Υπεύθυνη Ψυχολόγος του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Έλλη Λαμπέτη» κ. Μαριάννα Μπιτσάκου ενημέρωνε τις γυναίκες πάνω  σε θέματα που αφορούν την πρόληψη του καρκίνου του μαστού αλλά και ιδιαίτερα χρήσιμες ήταν οι συμβουλές της  στους προβληματισμούς που αντιμετώπιζαν.

Αρωγός και χορηγός επικοινωνίας και σε αυτή την εκδήλωση ήταν η Interamerican, η οποία στηρίζει το επιστημονικό έργο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας και  του ειδικότερου ενδιαφέροντός της για την υγεία, ενώ τα μηχανήματα υπερήχων προσέφερε δωρεάν η Εταιρεία Ιατρικών Μηχανημάτων Philips Healthcare.

Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται στην  εθελοντική προσφορά των γιατρών κ.κ. Βασίλειου Γεωργούντζου, Σαββούλας Μάλλιου, Γεώργιου Σαμέλη, Λυδίας Ιωαννίδου-Μουζάκα, Σπύρου Αδαμόπουλου, Αικατερίνης Καραπατάκη, Αλέξανδρου Ασημάκη, Βασιλικής Ζιώγα, Γεώργιου Γκενεράλη, Χρήστου Καρανίκα,  Σίμου Λεχαρέα, Φλώρας Σταυρίδη και Ελένης Φελεσάκη.

Καθοριστική ήταν η βοήθεια της κ. Μαρίνας Δημητρακοπούλου, Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και του Κέντρου «Έλλη Λαμπέτη», των εθελοντριών  Μαρίας Κορρέ, Δήμητρας Στρίγκου, Ξανθής Παπαηλία, Κασσιανής Σαμούρη καθώς και της Πρόεδρου του Συλλόγου των Φίλων της ΕΕΜ και του Κέντρου Έλλη Λαμπέτη κ. Ασημίνας Αττικούρη και της Ταμία του Συλλόγου κ. Άννα Καραμάνου.
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.