Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 00:22
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & Γυναίκα
Χρήσιμες συμβουλές για την αποθεραπεία... του καλοκαιριού!
Επιμέλεια: Γιώργος Αραβανής - πλαστικός χειρουργός 
Πηγή: Επιστημονική Αρθογραφία   
Δημοσιεύθηκε: Στις 13/10/2008 ώρα: 12:34
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Οι διακοπές τελείωσαν, το καλοκαίρι αποτελεί πλέον μια γλυκιά ανάμνηση και επανήλθαμε για τα καλά στους ρυθμούς της καθημερινότητας.
Η πολύωρη έκθεση του δέρματος στον ήλιο σε συνδυασμό με τις εξαντλητικές δίαιτες, έχουν προκαλέσει αφυδάτωση και γήρανση του οργανισμού μας και την επιτακτική ανάγκη για λύση αναζωογόνησης  και ανανέωσης του προσώπου και του δέρματος.

Ο πλαστικός χειρουργός κος Γιώργος Αραβανής, μας έδωσε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για το τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να δώσουμε οριστική λύση στα «προβλήματα του καλοκαιριού».

Ποιες είναι οι ενδεδειγμένες θεραπείες για άμεση ενυδάτωση του δέρματος μετά το καλοκαίρι?

Οι διαθέσιμες θεραπείες είναι πολλές και ποικίλες, προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα στο ταλαιπωρημένο δέρμα, επαναφέρουν τον τόνο και την χαμένη λάμψη του, αλλά και το προετοιμάζουν κατάλληλα ώστε να δεχθεί την περιποίηση των λοιπών αισθητικών παρεμβάσεων. Ακολούθως, σας προτείνω ορισμένες βάσει κόστους αλλά και άμεσης αποτελεσματικότητας για την ανανέωση και ενυδάτωση του δέρματος, όπως:

 Απολέπιση / Peeling

Εάν δεν υπάρχει πρόβλημα ακμής, η απολέπιση [peeling] είναι ευεργετική για το δέρμα, μιας και με τη μέθοδο αυτή αποβάλλονται τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα προετοιμάζεται ιδανικά για οποιαδήποτε άλλη ενυδατική εφαρμογή.

 Μεσοθεραπεία

H μεσοθεραπεία συνίσταται στην ενδοδερμική χορήγηση μείγματος φαρμακευτικών ουσιών, που έχει ως σκοπό την αναγέννηση, σύσφιγξη και ενυδάτωση του δέρματος στην περιοχή εφαρμογής. Ιδίως εάν έχουν εμφανισθεί μελάσματα και υπερμελαχρώσεις, εξαιτίας της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο, μεσοθεραπεία με μείγμα βιταμινών A, C & E μειώνουν τη φωτογήρανση και ενισχύουν την σύνθεση κολλαγόνου εξασφαλίζοντας την ελαστικότητα και αντιγήρανση του δέρματος.

 Θεραπείες Laser

Ενδείκνυνται για σοβαρότερες βλάβες και σε μεγαλύτερες ηλικίες, πραγματοποιείται εφάπαξ, είναι πιο επεμβατικό, αλλά τα αποτελέσματά του είναι εξαιρετικά (εξάλειψη ρυτίδων-δυσχρωμιών, σύσφιξη-τόνωση του δέρματος), γυρνώντας κυριολεκτικά πίσω τον χρόνο!

Στην εποχή μας, είναι πλέον σχεδόν επιβεβλημένη η εφαρμογή θεραπειών ενυδάτωσης μετά τη συστηματική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, αφού η επιστημονικά τεκμηριωμένη αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου που προκαλούν, συμβάλλει τα μέγιστα στην πρόληψη κυρίως της φωτογήρανσης, αλλά και βελτιώνει την συνολική εικόνα του ταλαιπωρημένου από τον ήλιο προσώπου (λείανση των λεπτών ρυτίδων, βελτίωση του τόνου του δέρματος).
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.