Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 10:57
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & Γυναίκα
Η υπερβολή βλάπτει την ομορφιά
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: ToVima.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 03/04/2012 ώρα: 11:07
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες που η γαλλίδα ηθοποιός και μοντέλο Εμμανουέλ Μπεάρ δήλωσε μετανιωμένη για τις πλαστικές επεμβάσεις που ξεκίνησε στην… τρυφερή ηλικία των 27 ετών. Η 47χρονη σήμερα Μπεάρ, με τα πάλαι ποτέ σαρκώδη χείλη της πρησμένα από τις αισθητικές ενέσεις, ομολόγησε ότι αν ήξερε ότι θα παραμορφωνόταν, θα ήταν περισσότερο προσεκτική…

Η Μπεάρ ήλθε ως διάσημη, να επιβεβαιώσει το δράμα που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες της διπλανής πόρτας. Όψη - μάσκα, τραβηγμένα μάτια, υπερβολικά φουσκωμένα χείλη συνθέτουν το άλλο πρόσωπο - και απεχθές - πρόσωπο της αισθητικής χειρουργικής.

Πώς μπορεί, όμως, να αποφύγει μία γυναίκα τη μετάλλαξη; Από ποιους παράγοντες εξαρτάται η επιτυχία της διόρθωσης ενός απλού αισθητικού «προβλήματος» ; Φταίει πάντα το κακό χέρι του ειδικού, ή έχει ευθύνες και ο εκάστοτε πελάτης;

«Ένα έγκλημα έχει και θύμα, έχει και θύτη», τονίζει ο κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, πλαστικός χειρουργός, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής καθώς και της Βρετανικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (BAPRAS).

«Πολλές φορές το θύμα ωθεί το θύτη στο μοιραίο αποτέλεσμα. Δεν ισχυρίζομαι βεβαίως ότι υπάρχει συνυπευθυνότητα σώνει και καλά στα όσα άσχημα βλέπουμε γύρω μας. Η τάση ωστόσο για υπερβολή υπάρχει δυστυχώς σε αρκετούς πελάτες, οι οποίοι στην προσπάθεια να επιτύχουν ένα ουτοπικό αποτέλεσμα, αγνοούν τις όποιες συμβουλές και προειδοποιήσεις των ειδικών, βιάζοντας τη φύση».

Ο κ. Φλώρος ορίζει την επιτυχημένη αισθητική διόρθωση, ως αυτή που φαίνεται φυσική, συνεπώς περνά απαρατήρητη.
«Πως είναι δυνατόν να ακούσουμε σχόλια για κάτι που μας φαίνεται φυσιολογικό;», εξηγεί. «Σκεφτείτε, βάφοντας τα μαλλιά μας με επιτυχημένο τρόπο το πολύ να συγκεντρώσουμε κάποιο κολακευτικό σχόλιο, αντίθετα αν τα βάψουμε πράσινα θα γίνουμε αντικείμενο συζήτησης. Τολμώ λοιπόν να πω σε σχέση με τα όποια αξιοκατάκριτα περιστατικά, ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που είναι επιτυχή και διαφεύγουν της προσοχής».

Ο ιατρός καθιστά σαφές ότι σε κάθε άνθρωπο υπάρχουν συγκεκριμένες βιολογικές προδιαγραφές, και δυνατότητες αλλαγών.
Τα φουσκωμένα χείλη δεν ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες ∙ όλα τα σώματα δεν είναι απαραίτητο να έχουν τις ίδιες αναλογίες.

«Μου έχει τύχει να προσπαθώ επί τριώρου -αλλά μάταια- να πείσω γυναίκα ότι αυτό που μου ζητούσε, δεν θα το άντεχε το πρόσωπο της. Δεν κατάφερα να την πείσω ούτε όταν της δήλωσα ξεκάθαρα ότι η ζημιά θα ήταν μη αναστρέψιμη. Θέλω με αυτό το παράδειγμα να πω ότι δεν φταίει πάντα ο πλαστικός: προϋπόθεση για την όποια καλή επέμβαση είναι η προσεκτική και μετρημένη προσέγγιση των επιθυμιών αλλά και των αναγκών. Είναι το μόνο που μπορεί να γλιτώσει πολύ κόσμο από μελλοντικές, και δαπανηρές, περιπέτειες».

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.