Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 00:54
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


«Οι άντρες είναι πάντα έτοιμοι»... και άλλοι 9 μύθοι για το σεξ 
 
Αν υπάρχει ένα θέμα υγείας που περιβάλλεται περισσότερο από μύθους παρά από αλήθειες, αυτό είναι το σεξ. Από την σημασία που έχει για τις γυναίκες το μέγεθος του πέους έως το ότι οι άντρες είναι ανά πάσαν στιγμή έτοιμοι να πέσουν στο κρεβάτι, μοιάζει σαν να μην υπάρχει παράμετρος του σεξ που να μην συνοδεύεται από τουλάχιστον μία λανθασμένη πεποίθηση.

Περισσότερα...

Η γυμναστική κάνει καλό στο σπέρμα 
 
Οι άντρες που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, καλό είναι να αρχίσουν να γυμνάζονται συστηματικά, αλλά δίχως να το παρακάνουν. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει τα σπερματοζωάρια να κολυμπούν ταχύτερα.

Περισσότερα...

Η φαλάκρα «προδίδει» την καρδιοπάθεια 
 
Η φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού ή μία μικρή κάθετη «τσάκιση» στον λοβό του αυτιού μπορεί να μοιάζουν με αθώα «σημάδια» του γήρατος, αλλά μία νέα μελέτη υποδηλώνει πως μπορεί να αποτελούν ενδείξεις αυξημένου κινδύνου για καρδιοπάθεια.

Περισσότερα...

Δεν υπάρχει πια το «φιλί για καληνύχτα» 
 
Το φιλί για καληνύχτα ανήκει πλέον στο παρελθόν, καθώς οι περισσότεροι από εμάς κοιμόμαστε πλάτη-πλάτη με το ταίρι μας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Centrum Cardio: ‘Όλα τα οφέλη του Centrum συν κάτι επιπλέον για την καρδιά σας!! 
 
Η καρδιά αποτελεί τον πιο σημαντικό «μηχανισμό» του οργανισμού μας και γι’ αυτό η διατήρηση της καλής λειτουργίας της είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο , οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή για τη ζωή των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες.

Περισσότερα...

Μεσογειακή διατροφή & εξετάσεις προστατεύουν από καρκίνο του προστάτη 
 
Στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη βοηθά η μεσογειακή δίαιτα και η διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φρούτα και λαχανικά.

Περισσότερα...

Το στρες στη δουλειά αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα 
 
Οι άνθρωποι που κάνουν δουλειές με απαιτήσεις, που έχουν φόρτο εργασίας και σφιχτά περιθώρια χρόνου, καθώς επίσης μικρό έλεγχο στην λήψη των αποφάσεων, εργάζονται σε συνθήκες στρες και είναι κατά μέσο όρο 23% πιθανότερο να πάθουν έμφραγμα ή άλλο σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, όπως στεφανιαία νόσο, σε σχέση με όσους δουλεύουν πιο χαλαρά και με περισσότερα περιθώρια ελευθερίας, σύμφωνα με μία νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Προάγγελος διαζυγίου ο γάμος με «κρύα καρδιά» 
 
Οι γυναίκες που διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις για τον γάμο που ετοιμάζονται να κάνουν, διατρέχουν πολύ αυξημένες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο μέσα στην πρώτη τετραετία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Η χρήση φαρμάκων για τη στύση χωρίς ιατρικό λόγο 
 
Τα φάρμακα για τη στύση χρησιμοποιούνται από σεξουαλικά υγιείς άνδρες; Τα φάρμακα που διευκολύνουν τη στύση, οι γνωστοί αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης, χρησιμοποιούνται ευρέως από το 1998 για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Περισσότερα...

SOS για την άπνοια στον ύπνο 
 
Νέες έρευνες συνδέουν τις παύσεις της αναπνοής με την εμφάνιση καρκίνου. Τον περασμένο μήνα δημοσιεύθηκαν δύο νέες μελέτες, οι οποίες έδειξαν για πρώτη φορά ότι οι πάσχοντες από υπνική άπνοια – τη διαταραχή που προκαλεί επικίνδυνες παύσεις της αναπνοής τη νύχτα – διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο.

Περισσότερα...

Γιατί μιλάμε στον ύπνο μας 
 
Σχεδόν όλοι μας έχουμε ακούσει σε κάποια φάση της ζωής μας την φράση «μιλούσες στον ύπνο σου το βράδυ». Η φράση αυτή μπορεί να προκαλέσει διάφορα συναισθήματα, από έκπληξη έως ντροπή και ανησυχία, αλλά πάντοτε εγείρει ένα ερώτημα: «Τί έλεγα;»

Περισσότερα...

Βρήκαν την αιτία της φαλάκρας - και ετοιμάζουν φάρμακο... 
 
Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως μία πρωτεΐνη είναι τελικά υπεύθυνη για την φαλάκρα - και τα ακόμα καλύτερα νέα είναι πως ήδη έχουν επινοηθεί (για άλλο λόγο) φάρμακα που την αδρανοποιούν και τα οποία δοκιμάζονται σε ανθρώπους.

Περισσότερα...

Όχι απόψε αγάπη μου. Στ’ αλήθεια έχω πονοκέφαλο... 
 
Τελικά, η κλασική φράση «όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο» κρύβει μέσα της κάποιους κόκους αλήθειας. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως οι γυναίκες που παρουσιάζουν επί χρόνια και συχνά πονοκέφαλο ή ημικρανία έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώνουν και σεξουαλικά προβλήματα.

Περισσότερα...

Τα 14 λάθη που κάνουμε με τα προφυλακτικά 
 
Τα προφυλακτικά δεν μπορούν να αποτρέψουν τις ανεπιθύμητες κυήσεις ούτε τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, εάν δεν χρησιμοποιούνται σωστά. Δυστυχώς, μία νέα ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας αποκαλύπτει ότι τα λάθη με τα προφυλακτικά είναι πάρα πολύ συνηθισμένα.

Περισσότερα...

Τι μάθαμε για το σεξ το 2011 
 
Στο μικροσκόπιο της ιατρικής έρευνας βρέθηκε το σεξ την χρονιά που πέρασε – και όσα αποκάλυψε, άλλοτε προκάλεσαν έκπληξη, άλλοτε θυμηδία και ενίοτε θεωρήθηκαν αναμενόμενα.

Περισσότερα...

Πόνοι στη μέση; Μην κάθεστε, κινηθείτε! 
 
Αντίθετα με τις συνηθισμένες συμβουλές περί συνεχούς ανάπαυσης, αν κανείς έχει πόνο στην μέση του, μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα συμβουλεύει κίνηση και ενεργητικότητα, στο βαθμό του δυνατού, ως αποτελεσματικότερη στρατηγική για το ξεπέρασμα του προβλήματος και κυρίως για να μην βουλιάξει κανείς στην κατάθλιψη.

Περισσότερα...

500.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης 
 
Πριν από λίγες εβδομάδες δόθηκε στη δημοσιότητα μία νέα μελέτη που έδειξε πως ένα από τα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία αμβλύνει σημαντικά τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Περίπου την ίδια περίοδο μία άλλη μελέτη συσχέτισε τα φάρμακα της στυτικής δυσλειτουργίας με την αιφνίδια απώλεια της ακοής σε μερικούς άντρες.

Περισσότερα...

Ο "εφιάλτης" της υπνικής άπνοιας 
 
Όσοι... ροχαλίζουν, τρίζουν τα δόντια στον ύπνο τους, κλωτσούν ασυναίσθητα τον/την ομοκρέβατό τους ή νυστάζουν αφόρητα σε δημόσια θέα, καλό είναι να δώσουν προσοχή, καθώς τα παραπάνω αποτελούν συμπτώματα της ασθένειας που ονομάζεται «υπνική άπνοια».

Περισσότερα...

Οι παχύσαρκοι άνδρες είναι λιγότερο γόνιμοι 
 
Οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι άνδρες διαθέτουν σπέρμα χαμηλότερης ποιότητας, με συνέπεια να έχουν μικρότερες πιθανότητες να γίνουν γονείς, ιδίως σε μεγαλύτερη ηλικία, όπως άλλωστε αντίστοιχα συμβαίνει και με τις γυναίκες που έχουν παραπανίσια κιλά, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Περισσότερα...

Στα δάκτυλα του χεριού το μέγεθος του...πέους 
 
Μια ματιά στο σχετικό μήκος του δείκτη και του παράμεσου δακτύλου ενός άντρα μπορεί να αποτελεί καλή ένδειξη για το μέγεθος του... πέους του, σύμφωνα με νοτιοκορεάτες επιστήμονες.

Περισσότερα...

Ευτυχία: Πιο σημαντική η ελευθερία από τα λεφτά 
 
Η προσωπική ανεξαρτησία και η ελευθερία είναι πιο σημαντικές για την ευτυχία ενός ατόμου απ’ ό,τι η οικονομική ευμάρεια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Ο πολύς καφές μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη 
 
Οι άνδρες που πίνουν έξι ή περισσότερους καφέδες τη μέρα, έχουν 60% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του προστάτη και 20% λιγότερο κίνδυνο για οποιοδήποτε άλλο τύπο αυτού του καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της που έχει γίνει ποτέ.

Περισσότερα...

Η πολλή δουλειά... τρώει τον αφέντη 
 
Η πολλή δουλειά -αποδεδειγμένα κι επιστημονικά πλέον- τρώει τον αφέντη. Οι άνθρωποι που εργάζονται περισσότερες από 11 ώρες καθημερινά και όχι τις συνηθισμένες επτά έως οκτώ ώρες, αντιμετωπίζουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Με προβλήματα ύπνου ένας στους τρεις ενήλικες 
 
Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Έλληνες υποφέρουν από διαταραχές ύπνου, ενώ σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περίπου ένας στους τρεις ενήλικες ανέφερε ότι αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.

Περισσότερα...

Το ροχαλητό είναι γένους… θηλυκού 
 
Επιστημονική έρευνα από τη Βρετανία αποκαλύπτει πως οι άντρες είναι αυτοί που συνήθως υποφέρουν από το ενοχλητικό ροχαλητό της συντρόφου τους.

Περισσότερα...

Και οι άνδρες μολύνονται από κονδυλώματα 
 
Ένας στους δύο άνδρες μπορεί να έχει ήδη μολυνθεί με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων ή κονδυλωμάτων (HPV), που προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και άλλες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που ενισχύει το επιχείρημα για εμβολιασμό και των αγοριών κατά του συγκεκριμένου ιού.

Περισσότερα...

Αύξηση του αριθμού των ασθενών με χρόνιες ηπατίτιδες B και C 
 
Περίπου 300.000 άτομα με χρόνια ηπατίτιδα Β και 200.000 άτομα με χρόνια ηπατίτιδα C, νοσούν σήμερα στη χώρα μας. Η είσοδος στη χώρα μας περισσότερων από 1.000.000 μεταναστών την τελευταία 20ετία από χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης αλλά και από χώρες της Ασίας και Αφρικής, που αποτελούν ομάδες υψηλής συχνότητας για ηπατίτιδα B και C, έχει αυξήσει τους αριθμούς ασθενών με χρόνιες ηπατίτιδες B και C.

Περισσότερα...

Νίκη κατά εγκεφαλικών παθήσεων χαρη σε νέα ανακάλυψη 
 
Νέοι τρόποι διάγνωσης και θεραπείας περισσότερων από 130 εγκεφαλικών παθήσεων, μεταξύ άλλων του Αλτσχάιμερ, του Πάρκινσον, της επιληψίας και του αυτισμού, μπορεί να ανακαλυφθούν στο άμεσο μέλλον χάρη σε μια νέα επιστημονική ανακάλυψη σχετικά με τη γενετική και χημική σύσταση των συνάψεων, δηλαδή των μικροσκοπικών συνδέσμων ανάμεσα στα νευρικά κύτταρα.

Περισσότερα...

Προγεννητικά καθορισμένη η γοητεία; 
 
Γιατί ορισμένοι άνδρες και γυναίκες είναι ολοφάνερα πιο ελκυστικοί σε σχέση με τους υπόλοιπους; Το ερώτημα απασχολεί, χρόνια τώρα, επιστήμονες και μη. Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, το μυστικό βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στο επίπεδο οξειδωτικού στρες, στο οποίο υποβλήθηκε ένας οργανισμός πριν γεννηθεί.

Περισσότερα...

Ανακαλύφθηκε γονίδιο που σχετίζεται με την ανδρική υπογονιμότητα 
 
Γάλλοι και Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα "ελαττωματικό" γονίδιο, που διαθέτουν μερικοί άνθρωποι και το οποίο μπορεί να εξηγήσει ορισμένες ανεξήγητες περιπτώσεις ανδρικής υπογονιμότητας.

Περισσότερα...

Ο χαρακτήρας είναι ζήτημα... ορμονών 
 
Ο χαρακτήρας μας είναι ζήτημα μερικών ορμονών: της τεστοστερόνης, των οιστρογόνων, της σεροτονίνης, της οξυτοκίνης, της νοραδρεναλίνης και της ντοπαμίνης. Αυτές οι ορμόνες δρουν σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου και μας κάνουν να αντιδρούμε διαφορετικά στα σήματα και τα ερεθίσματα. Από αυτές τις ορμόνες καθορίζεται, επίσης, ο τρόπος που ερωτευόμαστε, οι σχέσεις μας και οι φιλίες μας.

Περισσότερα...

Έρευνα για την "ανδρική εμμηνόπαυση" 
 
Η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία, η καταθλιπτική διάθεση και γενικότερα η έλλειψη ενέργειας, που αισθάνονται αρκετοί μεσήλικες και ηλικιωμένοι, μπορεί να είναι απλώς σημάδια της φυσιολογικής γήρανσης και όχι της "ανδρικής εμμηνόπαυσης", που προκαλείται από την πτώση του επιπέδου της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Το σέξ δεν έχει "ηλικία" για τους άνδρες 
 
Οι άνδρες ζουν λιγότερο από τις γυναίκες, αλλά τουλάχιστον τις ξεπερνούν στην "ηλικία του σεξ". Οι άνδρες έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τις γυναίκες να είναι σεξουαλικά ενεργοί σε μεγάλη ηλικία, ενώ η καλή υγεία αποτελεί το "κλειδί" και για τα δύο φύλα προκειμένου να έχουν μακρόχρονη σεξουαλική δραστηριότητα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Ο ευτυχισμένος γάμος μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού 
 
Ο ευτυχισμένος γάμος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού για έναν άνδρα, ενώ ο αποτυχημένος αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά εμφάνισης εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα ισραηλινή επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Ζήτημα ορμονών ο χαρακτήρας... 
 
Ο χαρακτήρας μας είναι ζήτημα μερικών ορμονών: της τεστοστερόνης, των οιστρογόνων, της σεροτονίνης, της οξυτοκίνης, της νοραδρεναλίνης και της ντοπαμίνης. Αυτές οι ορμόνες δρουν σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου και μας κάνουν να αντιδρούμε διαφορετικά στα σήματα και τα ερεθίσματα. Από αυτές τις ορμόνες καθορίζεται, επίσης, ο τρόπος που ερωτευόμαστε, οι σχέσεις μας και οι φιλίες μας.

Περισσότερα...

Καρκίνος μαστού στον άνδρα. Μύθος ή πραγματικότητα; 
 
Οι άνδρες που δεν έχουν μαστό. μπορούν να πάθουν καρκίνο του μαστού; Δυστυχώς ΝΑΙ. Παρ όλο που ο καρκίνος του μαστού θεωρείται γυναικεία πάθηση αυτό δεν εμποδίζει την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού στον άνδρα. Και έχει συχνότητα εμφάνισης 1%, δηλαδή σε κάθε 100 γυναίκες με καρκίνο του μαστού αντιστοιχεί 1 άνδρας.

Περισσότερα...

Νέα μέθοδος διάγνωσης της ανδρικής υπογονιμότητας 
 
Μέχρι πρόσφατα η άποψη που επικρατούσε στον τομέα της τεχνητής γονιμοποίησης υποστήριζε πως εάν ένα ζευγάρι δεν μπορούσε να συλλάβει ή με ιστορικό διαδοχικών αποβολών μετά από την εφαρμογή εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) και ενώ ο σύντροφος είχε φυσιολογικές παραμέτρους σπέρματος, τότε η ποιότητα των ωαρίων της γυναίκας ήταν αυτό που πιθανών ευθυνόταν για την αποτυχία των μεθόδων.

Περισσότερα...

Τα ανδρικά γονίδια μπορεί να περιορίζουν το προσδόκιμο επιβίωσης 
 
Οι άντρες μεταφέρουν τους σπόρους της «καταστροφής» τους, στα γονίδια που βρίσκονται στο σπέρμα τους λένε οι επιστήμονες, σύμφωνα με το BBC.

Περισσότερα...

Οι άνδρες "χάνουν" το μυαλό τους, όταν μιλάνε σε μια ωραία γυναίκα, αλλά δεν ισχύει το αντίστροφο... 
 
Η συνομιλία με μια πολύ ωραία γυναίκα μπορεί να κάνει έναν άνδρα να χάσει στην κυριολεξία το μυαλό του, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική μελέτη, που έρχεται να επιβεβαιώσει τη…λαϊκή σοφία.

Περισσότερα...

Το αλκοόλ αλλάζει τον εγκέφαλο και μάλιστα γρήγορα 
 
Έξι μόλις λεπτά αρκούν για να φθάσει το αλκοόλ στον εγκέφαλο, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, που επίσης διαπίστωσε ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των δύο φύλων: οι εγκέφαλοι ανδρών και γυναικών αντιδρούν με τον ίδιο γρήγορο τρόπο στην κατανάλωση αλκοόλ.

Περισσότερα...

Αντρας - Γυναίκα, οι σχέσεις και η θνησιμότητα 
 
Ο γάμος τελικά ωφελεί περισσότερο τους άνδρες, παρά τις γυναίκες, τουλάχιστον για όσους θέλουν να ζήσουν περισσότερα χρόνια -αλλά και ποιος δεν θα ήθελε. Οι γυναίκες που είναι επτά έως εννέα χρόνια πιο νέες από τον άνδρα τους, έχουν 20% μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας από ό,τι αν είχαν την ίδια ηλικία με τον σύζυγό τους, σύμφωνα με μια νέα γερμανική έρευνα, που παράλληλα δείχνει ότι οι άνδρες, οι οποίοι παντρεύονται νεαρότερη γυναίκα, ζουν περισσότερα χρόνια.

Περισσότερα...

Καρκίνος γένους... αρσενικού 
 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αιτία για τη μεγαλύτερη πιθανότητα που έχουν οι άνδρες να νοσήσουν απο τον καρκίνο ίσως να βρίσκεται στην απροθυμία των ανδρών να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να επισκεφθούν τον γιατρό.

Περισσότερα...

Μη επεμβατικά για άνδρες 
 
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνδρες ενδιαφέρονται για την εικόνα τους. Γι’ αυτό το λόγο καταφεύγουν σε μη επεμβατικές λύσεις σε σκοπό τη διόρθωση ατελειών τόσο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

Περισσότερα...

Έρευνα συνδέει τη μόλυνση του νερού με τη μειωμένη ανδρική γονιμότητα 
 
Μια νέα επιστημονική έρευνα προσκομίζει καινούρια στοιχεία σχετικά με το πώς μια ομάδα χημικών ουσιών, που μπλοκάρουν την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη και μπορούν να βρεθούν στα ποτάμια, αποτελούν εν δυνάμει πηγή κινδύνων για τη γονιμότητα των ψαριών, των ζώων και των ανθρώπων.

Περισσότερα...

Το αλκοόλ σε μέτριες ποσότητες βελτιώνει τη σεξουαλική επίδοση των ανδρών 
 
Το αλκοόλ είναι γνωστό ότι μειώνει τις αναστολές και αυξάνει κατ' αρχήν τη σεξουαλική επιθυμία.

Περισσότερα...

Διόρθωση Γυναικομαστίας – και νιώστε περισσότερο άνδρες 
 
Συχνό φαινόμενο που παρατηρείται στα νεαρά αγόρια που βρίσκονται στην εφηβεία είναι η γυναικομαστία.

Περισσότερα...

Η χρήση του ακροποσθιακού μοσχέυματος στη θεραπεία των κάμψεων του πέους. 
 
Οι κάμψεις του πέους διακρίνονται σε συγγενείς και επίκτητες. Συνήθως προκαλούν δυσμορφία στο πέος, που είναι εμφανής κατά τη στύση, η οποία μπορεί να είναι και επώδυνη, ιδιαίτερα στις σοβαρές κάμψεις.

Περισσότερα...

Ο Προσδιορισμός της αγγειακής ανεπάρκειας ως αιτίου στυτικής δυσλειτουργίας με τη βοήθεια του έγχρωμου DOPPLER 
 
Η δυσλειτουργία της στύσης χαρακτηρίζεται ως ένα νευρο-αγγειακό φαινόμενο κι έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία επίτευξης στύσης με αρκετή σκληρότητα και διάρκεια ώστε να επιτευχθεί ικανοποιητική σεξουαλική επαφή. Για την επίτευξη της στύσης, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα ανατομικά φυσιολογικό πέος, με ακέραια τόσο το αγγειακό του σύστημα όσο και την αυτόνομη και σωματική του νεύρωση.

Περισσότερα...

Η διαγνωστική προσέγγιση στον καρκίνο του προστάτη με την χρήση του διορθικού έγχρωμου Doppler 
 
Ο καρκίνος του προστάτη αδένα αποτελεί τον πιο συχνό καρκίνο στον άντρα μετά την ηλικία των 50 χρόνων. Η διάγνωση στηρίζεται στο ιστορικό, την κλινική εικόνα και τα εργαστηριακά ευρήματα. Ο προσδιορισμός του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA), η δακτυλική (DRE)δια του ορθού εξέταση καθώς και ο διορθικός υπέρηχος (TRUS), δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την έγκαιρη διάγνωση του καρκινώματος.

Περισσότερα...

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να αποτελεί πρώιμη ένδειξη για καρδιακή προσβολή 
 
Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να αποτελεί μια έγκαιρη ένδειξη (δύο με τρία χρόνια πριν) για μελλοντική καρδιακή προσβολή, αλλά οι γιατροί δεν δίνουν συνήθως σημασία στο συγκεκριμένο σύμπτωμα και αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τη διαγνωστική σημασία του και να το συσχετίσουν με τη λειτουργία της καρδιάς.

Περισσότερα...

Ηλικίας… 39 ετών  
 
Η ηλικία των 39 ετών αποτελεί ένα κρίσιμο όριο για τους ανθρώπους, καθώς τότε κορυφώνεται η ικανότητα αντίδρασης του εγκεφάλου τους στα ερεθίσματα, ενώ στη συνέχεια αρχίζει η διαδικασία επιβράδυνσης και εκφύλισης, σύμφωνα με έρευνα του Γιώργου Μπαρτζώκη, καθηγητή νευρολογίας του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας Λος Άντζελες (UCLA) και μέλους του Ινστιτούτου Έρευνας του Εγκεφάλου και του Ινστιτούτου Νευρο-Απεικόνισης του ίδιου πανεπιστημίου.

Περισσότερα...

Ζώντας έντονα, πεθαίνεις νέος. 
 
Αυτό μας λέει το περιοδικό «Journal of Epidemiology and Community Health», του Οκτωβρίου 2007.

Περισσότερα...

Οι άνδρες κοστίζουν περισσότερο από τις γυναίκες 
 
Ανεξάρτητη έρευνα που «ενέπλεκε» περισσότερα από 3.000.000 Ιταλούς και πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και το Henley Management College από την Αγγλία, έδειξε ότι το κόστος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τους άνδρες άνω των 65 ετών είναι μεγαλύτερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο των γυναικών.

Περισσότερα...

Χρόνιος πονοκέφαλος : Αιτία και θεραπεία 
 
Τα άτομα που υποφέρουν χρονίως από παροξυσμούς πονοκεφάλου είναι αρκετά στην σύγχρονη εποχή. Ο πονοκέφαλος δεν είναι πάντα αθώο σύμπτωμα, όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί άνθρωποι. Ενδέχεται να υποκρύπτει σοβαρό υποκείμενο νόσημα όπως καρκίνο του εγκεφάλου ή άλλα νεοπλάσματα, υπέρταση, νοσήματα του θυρεοειδούς ή της υπόφυσης, λοιμώδη νοσήματα, νοσήματα των παραρινίων, νευρολογικές παθήσεις.

Περισσότερα...

Κίνδυνος για άντρες καπνιστές 
 
Οι υγιείς άνδρες που καπνίζουν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν στυτική δυσλειτουργία – και όσο περισσότερα τσιγάρα καπνίζουν, τόσο το χειρότερο, αναφέρει η «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας». Η σχετική μελέτη έγινε σε 4.763 άνδρες ηλικίας 35 έως 74 ετών και έδειξε πως ο κίνδυνος αυξάνεται έως 65%.

Περισσότερα...

Η ένταση στην δουλειά αυξάνει το κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων 
 
Το Reuters μας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of the American Medical Association», η ένταση στον τόπο εργασίας όχι απλά αυξάνει τον κίνδυνο ενός πρώτου καρδιακού επεισοδίου, αλλά αυξάνει και τις πιθανότητες για περισσότερα επεισόδια.

Περισσότερα...

«Καμπανάκι» για καρδιαγγειακή νόσο τα σεξουαλικά προβλήματα στους άνδρες 
 
Οι άνδρες με σακχαρώδη διαβήτη που έχουν στυτική δυσλειτουργία διατρέχουν δυο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρά καρδιακά προβλήματα, υποστηρίζουν Κινέζοι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Περισσότερα...

Ο ρόλος της κατάθλιψης στην επιβίωση από καρδιακό επεισόδιο 
 
Όπως μας ενημερώνει το πρακτορείο Reuters το περιοδικό American Journal of Cardiology, δημοσίευσε μελέτη στην οποία φαίνεται ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, λόγω καρδιακού επεισοδίου, και είναι κλινικά κατασταλμένοι, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν βραχυχρόνια, αλλά αυτός ο κίνδυνος βαθμιαία μειώνεται μέσα στον χρόνο.

Περισσότερα...

Οι βαρετές δουλειές αδρανοποιούν τον εγκέφαλο  
 
Οι βαρετές δουλειές οδηγούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο στον... αυτόματο πιλότο, σύμφωνα με επιστήμονες.

Περισσότερα...

Ουροποιογεννητικό σύστημα 
 
Τέλος στις σοβαρές επιπλοκές (ακράτειας ούρων, στυτικής δυσλειτουργίας, στενωμάτων ουρήθρας ,κ .α ) που παρουσιάζονται μετά από επεμβάσεις για την αντιμετώπιση καρκίνων του ουροποιογεννητικού συστήματος , βάζουν οι ουρολόγοι στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Περισσότερα...

Τα κοινά αναλγητικά μπορούν να προστατέψουν τον προστάτη στους άνδρες. 
 
Τα κοινά αναλγητικά, τα οποία ονομάζονται μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, και στα οποία υπάγονται για παράδειγμα η ασπιρίνη, οι ακεταμίνες, κλπ, φαίνεται να μπορούν να προφυλάξουν τους άνδρες από την διόγκωση του προστατικού αδένα.

Περισσότερα...

Η αντιμετώπιση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών σήμερα. 
 
Η αποκατάσταση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής σε όσους την έχουν απωλέσει αποτελεί μια ιδιαιτέρως σημαντική ιατρική πράξη.

Περισσότερα...

Σύνδρομο της άπνοιας του ύπνου. 
 
Είναι ένα σύνδρομο το οποίο ανακαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια και ονομάζετα: Σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο ή Απνοϊκό σύνδρομο ή Αποφρακτική άπνοια του ύπνου.

Περισσότερα...

Προβλήματα υπερβολικού βάρους και παχυσαρκίας. 
 
Ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων έχει αυξηθεί σημαντικά στις χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) τις τελευταίες δύο δεκαετίες, λόγω των ποιοτικά χαμηλών διατροφικών συνηθειών των πληθυσμών και της έλλειψης σωματικής άσκησης.

Περισσότερα...

Υπέρταση και άλλα... 
 
Η υπέρταση είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι η πίεση του αίματος μέσα στις μεγάλες αρτηρίες του σώματος είναι πάρα πολύ υψηλή. Επειδή είναι μία κλινικά σιωπηλή διαταραχή, ο μόνος τρόπος να διαγνωσθεί η παρουσία της υπέρτασης είναι να μετριέται σε τακτά χρονικά διαστήματα η αρτηριακή πίεση.

Περισσότερα...

Eπιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία. 
 
Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία είναι ανάλογες με τη διάρκεια και τη σοβαρότητά της. Όσο ψηλότερος είναι ο ΔΣΒ, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος εμφάνισης παθολογικών καταστάσεων.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.