Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 22:07
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Ελπίδες για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και του αυτισμού 
 
Ελπίδα για την καλύτερη αντιμετώπιση του αυτισμού, της σχιζοφρένειας και άλλων νευρολογικών παθήσεων δίνει η καινοτομία επιστημόνων από την Αυστρία, οι οποίοι κατάφεραν να αναπτύξουν μικροσκοπικό τρισδιάστατο ιστό που συμπεριφέρεται όπως ο εγκέφαλος όταν βρίσκεται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του.

Περισσότερα...

Τα μωρά υποφέρουν όταν τσακώνονται οι γονείς τους 
 
Τα βρέφη που ακούνε τους γονείς τους να τσακώνονται γίνονται πιο ευαίσθητα στο στρες και ο εγκέφαλός τους αντιδράει πιο έντονα στις θυμωμένες φωνές ακόμα και όταν κοιμούνται, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.

Περισσότερα...

Τα παιδιά που διαβάζουν στην οθόνη «χειρότερα στην ανάγνωση» 
 
Έρευνα στη Βρετανία δείχνει ότι η ηλεκτρονική ανάγνωση ρίχνει τις επιδόσεις στην ανάγνωση στο χαρτί.

Περισσότερα...

Το γάλα σβήνει καλύτερα τη δίψα των παιδιών 
 
Τα διψασμένα παιδιά δεν χρειάζονται νερό ούτε αθλητικό ρόφημα μετά από τη γυμναστική. Προτιμότερο είναι να πιουν ένα ποτήρι γάλα, υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές.

Περισσότερα...

Παιδί: Πώς θα το κάνετε να τρώει τα πάντα; 
 
Το άγχος των περισσότερων γονιών είναι το καθημερινό φαγητό των παιδιών τους. Η συχνή άρνηση για συγκεκριμένα φαγητά που τους προσφέρουνε από τη μια μεριά και η προτίμησή τους στα τρόφιμα των σχολικών κυλικείων και των φαστφούντ, από την άλλη, αρκούν για να προκαλέσουν ανησυχία για το αν το παιδί τρέφεται σωστά

Περισσότερα...

Σνακ και διασκέδαση: το μη χείρον βέλτιστον 
 
Μη στερείτε εντελώς τα σνακ από το παιδί, μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Στη θεωρία, όλα είναι απλά. Υγιεινή διατροφή θα πει φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες… Τι επιλέγει όμως κανείς όταν πηγαίνει το παιδί του σινεμά ή σε πάρτι;

Περισσότερα...

Πόσες λέξεις πρέπει να λέει ένα δίχρονο παιδί; 
 
Τα δίχρονα παιδιά που δεν «ξεστομίζουν» περισσότερες από 50 λέξεις ενδεχομένως να εμφανίσουν προβλήματα στον λόγο, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, απλά τεστ λεξιλογίου μπορούν να υποδείξουν ποια από αυτά τα παιδάκια θα εμφανίσουν προβλήματα κατά την εκμάθηση της γλώσσας στο σχολείο, ώστε να υποβληθούν εγκαίρως στην κατάλληλη θεραπεία.

Περισσότερα...

Νέα οδηγία για τον ύπνο των βρεφών 
 
Μια από τις πιο καλές λύσεις για ασφαλή ύπνο των βρεφών είναι η τοποθέτησή τους ανάσκελα μέσα στην κούνια τους που θα πρέπει να έχει σκληρό στρώμα, στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς.

Περισσότερα...

Τα μυστικά του πυρετού 
 
Ο πυρετός είναι ένα από τα συχνότερα συμπτώματα που συναντάται στην κλινική ιατρική πράξη και πρακτικά σημαίνει την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Περισσότερα...

Προσοχή! Η γρίπη ...καραδοκεί 
 
Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν πιθανά σοβαρά περιστατικά γρίπης. Ήδη το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έχει ξεκινήσει το συντονισμό των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών προκειμένου να ξεκινήσουν να καταγράφουν τα κρούσματα ενώ προετοιμάζει σιγά σιγά και τα νοσοκομεία ώστε αν χρειαστεί να νοσηλεύσουν ασθενείς. Να σημειωθεί ότι η επιτήρηση της γρίπης θα διαρκέσει από το ΚΕΕΛΠΝΟ έως και το Μάιο.

Περισσότερα...

Τα βρέφη ακούν στον ύπνο τους 
 
Ακόμη και στον ύπνο τους, τα βρέφη μπορούν να ακούσουν τη μητέρα τους να μιλά και να καταλάβουν αν είναι στενοχωρημένη ή χαρούμενη.

Περισσότερα...

Χίλια παιδιά με καρδιοπάθειες γεννιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα 
 
Στις 40.000 έως 50.000 ανέρχεται ο αριθμός έφηβων και ενήλικων που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες, στη χώρα μας ενώ κάθε χρόνο γεννιούνται 1000 παιδιά με καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως ή εάν δεν παρακολουθείται εφ΄ όρου ζωής, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.

Περισσότερα...

Το στρες με μέτρο βοηθάει στο διάβασμα 
 
Οι επίφοβες για τους μαθητές εξετάσεις πλησιάζουν και το άγχος τους ήδη αρχίζει να ανεβαίνει προκαταβολικά. Όμως μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι μελετούν μέχρι τελευταία στιγμή για τα διαγωνίσματα και αναπόφευκτα έχουν στρες, κάνουν μάλλον καλό στον εαυτό τους, επειδή το άγχος παράγει ορμόνες που βοηθούν τον εγκέφαλο να αποθηκεύσει πιο έντονα τα διάφορα δεδομένα και έτσι ο μαθητής να θυμάται καλύτερα - με την προϋπόθεση όμως ότι το στρες δεν ξεπερνά ένα λογικό όριο.

Περισσότερα...

Διαβήτης-παχυσαρκία: Η «δίδυμη» επιδημία 
 
Έντονο προβληματισμό προκαλεί τα τελευταία χρόνια η συνύπαρξη παχυσαρκίας και διαβήτη, την οποία οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως δίδυμη επιδημία. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι o διαβήτης τύπου 2, δεν αφορά πια μόνον τους ενήλικες, καθότι συσχετίζεται στενά με την παχυσαρκία, αλλά εμφανίζεται όλο και συχνότερα στις νεαρότερες ηλικίες ακόμα και στην παιδική.

Περισσότερα...

«Εθισμένοι στο διαδίκτυο» οι έφηβοι 
 
Οι Έλληνες έφηβοι με διαδικτυακή εξάρτηση φαίνεται να αποκτούν μία κακώς εννοούμενη «άνεση» με το Ίντερνετ, παρουσιάζοντας διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου. Αυτό προκύπτει από νέα πανελλαδική έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Περισσότερα...

Ο θηλασμός αυξάνει τις νοητικές ικανότητες 
 
Όσο μεγαλύτερη χρονική περίοδο μια μητέρα θηλάζει το νεογέννητο παιδί της τόσο μεγαλώνει ο εγκέφαλός του και τόσο αυτό αποκτά αυξημένες νοητικές δυνατότητες.

Περισσότερα...

Οι γονείς «μπουκώνουν» τα παιδιά με φάρμακα 
 
Αντιβιώσεις, αντιισταµινικά, αντιβηχικά: Οπως δείχνουν µελέτες, οι γονείς συχνά µπουκώνουν τα παιδιά τους µε φάρµακα ακόµη και χωρίς συνταγή γιατρού.

Περισσότερα...

Διατροφή και ιώσεις 
 
Κατά την περίοδο των ιώσεων το σώμα μας βρίσκεται σε αναβολική κατάσταση, δηλαδή όχι μόνο θέλει να προασπίσει τους υπάρχοντες ιστούς του, αλλά επιπρόσθετα να τους ενδυναμώσει. Από την άλλη, η εφαρμογή μιας υποθερμιδικής δίαιτας είναι μια καταβολική κατάσταση, κατάσταση δηλαδή κατά την οποία το σώμα μας μειώνει τους ιστούς του. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι η συνέχιση μιας δίαιτας αδυνατίσματος κατά την περίοδο προσβολής μας από κάποιον ιό θα επιμηκύνει τον χρόνο ίασης, κάτι που είναι σίγουρα επιβαρυντικό για την υγεία μας.

Περισσότερα...

Νέα θεραπεία σώζει έμβρυα από γενετικές νόσους 
 
ΛΟΝΔΙΝΟ. Μια «θαυματουργή» θεραπεία βλαστικών κυττάρων η οποία αντιμετωπίζει θανατηφόρες ασθένειες του αίματος ενόσω το έμβρυο βρίσκεται ακόμη στη μήτρα αναπτύχθηκε από αμερικανούς ερευνητές. Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο αναφέρουν μάλιστα ότι το πείραμά τους, το οποίο διεξήχθη σε ποντίκια, είναι το πρώτο που αφορά επιτυχημένη μεταμόσχευση των βλαστικών κυττάρων της μητέρας στο έμβρυο που κυοφορεί.

Περισσότερα...

Νέο εγκεφαλικό τεστ για δυσλεξία και ανάγνωση 
 
Ένα νέο εγκεφαλικό διαγνωστικό τεστ μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια πάνω από 90% ποια παιδιά με δυσλεξία θα καταφέρουν να μάθουν να διαβάζουν την επόμενη τριετία.

Περισσότερα...

Οι καλοί βαθμοί φέρνουν... καλύτερη υγεία 
 
Οι καλοί βαθμοί των μαθητών δεν κάνουν καλό μόνο στην αυτοπεποίθησή τους αλλά και στην υγεία τους ως ενηλίκων, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Τα μοναχοπαίδια είναι κακομαθημένα αλλά ευτυχισμένα 
 
Είναι συχνά δύστροπα, μοναχικά και άκρως απαιτητικά, αλλά συνάμα φαίνεται ότι είναι και... ευτυχισμένα. Ο λόγος για τα «κακομαθημένα» μοναχοπαίδια, τα οποία μπορεί να έχουν αποκτήσει κακή φήμη, ωστόσο είναι περισσότερο ικανοποιημένα με τη ζωή τους από ό,τι τα παιδιά που έχουν ένα ή περισσότερα αδέλφια.

Περισσότερα...

Χαμογελαστός γεννιέσαι... δεν γίνεσαι 
 
Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με μία ικανότητα... του γέλιου, που αποτελεί ενστικτώδη αντίδραση, σε αντίθεση με το κλάμα που το μαθαίνουμε μετά τη γέννηση.

Περισσότερα...

Επικίνδυνο ένα στα τρία παιχνίδια 
 
Ένα στα τρία παιχνίδια που προορίζονται για παιδιά κάτω των τριών ετών και εξετάστηκαν στα ευρωπαϊκά εργαστήρια βρέθηκε ότι περιέχουν μικρά κομμάτια που μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό. Επίσης, περίπου ένα στα δέκα παιχνίδια (7,5 %) που περιέχουν βαρέα μέταλλα απέτυχαν στη δοκιμασία που αφορά τα όρια μετανάστευσης των μετάλλων.

Περισσότερα...

Οι νέοι προτιμούν fast food 
 
Το fast food από το μαγειρευτό φαγητό προτιμά το 88% των νέων. Ωστόσο 7 στους 10 δηλώνουν πρόθυμοι να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής παρ' ότι οι συνθήκες δεν τους το επιτρέπουν λόγω του μειωμένου χρόνου που διαθέτουν. Εξάλλου, σχεδόν 4 στους 10 νέους παρουσιάζουν διαταραχές βάρους και από αυτούς το 22,66% είναι παχύσαρκοι, ενώ το 17,3% λιποβαρείς.

Περισσότερα...

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ - Η Πλαστική των πεταχτών αυτιών σε ποικιλία καταστάσεων 
 
Η διαμόρφωση του πτερυγίου του ωτός γίνεται κατά την διάρκεια της ενδομήτριας ζωής του παιδιού. Αρχίζει να προβάλλει από το πρόσωπο γύρω στο 3ο-4ο μήνα της κυήσεως. Σε αυτό το χρονικό διάστημα αρχίζουν και σχηματίζονται τα ανατομικά στοιχεία του αυτιού (αύλακες-έλικες), τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο πτερυγιαίος χόνδρος. Η διαμόρφωση του χόνδρου δίνει τη γνωστή εμφάνιση στο αυτί.

Περισσότερα...

Παιδική θνησιμότητα & Λοιμώξεις 
 
Όπως μας ενημερώνει το BBC, οι λοιμώξεις αποτελούν την αιτία θανάτου για ένα στα 5 παιδιά στην Αγγλία και Ουαλία. Μάλιστα οι λοιμώξεις αυτές θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί σύμφωνα με το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Περισσότερα...

Όλα για το παιδί... 
 
Με τη συμμετοχή 35 αρμοδίων δημοσίων και ιδιωτικών φορέων και τεσσάρων υπουργείων (Υγείας, Εργασίας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης) άρχισε το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο, η συνάντηση εργασίας των φορέων και υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης για το παιδί, την οποία διοργάνωσε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Περισσότερα...

Ο μεσημεριανός ύπνος βοηθά τη μάθηση 
 
Όπως μας ενημερώνει το περιοδικό Economist, ερευνητές δηλώνουν ότι ο μεσημεριανός ύπνος προετοιμάζει τον εγκέφαλο για μάθηση. Ήταν ήδη γνωστό ότι αυτοί που παίρνουν ένα «μεσημεριανό υπνάκο» έχουν μειωμένες πιθανότητες να πεθάνουν από παθήσεις της καρδιάς.

Περισσότερα...

Εξαιρετικά επικίνδυνο για τα παιδιά το κάπνισμα στο αυτοκίνητο 
 
Βρετανική ιατρική οργάνωση προτείνει την απαγόρευση του καπνίσματος στο αυτοκίνητο, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τον κίνδυνο που συνεπάγεται το παθητικό κάπνισμα για τα παιδιά, σε έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Περισσότερα...

Το εγκεφαλικό "απειλεί" και μικρά παιδιά 
 
Όχι μόνο οι μεγάλοι, αλλά και τα παιδιά μπορεί να πάθουν εγκεφαλικό και μάλιστα τα επεισόδια να είναι επαναλαμβανόμενα, συνήθως μέσα σε διάστημα ενός μηνός το πρώτο από το δεύτερο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα αμερικανών νευρολόγων και παιδιάτρων. Δυστυχώς, όπως επεσήμαναν, τα εγκεφαλικά περνάνε απαρατήρητα την πρώτη φορά, με συνέπεια το παιδί να μην παίρνει κάποια φαρμακευτική θεραπεία πριν συμβεί το νέο εγκεφαλικό.

Περισσότερα...

Μακριά τα παιδιά απο οθόνες... 
 
Οι γονείς που δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να βλέπουν πολλές ώρες τηλεόραση ή να περνούν ώρες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή δικαιώνονται από έρευνα που συνδέει τον υπερβολικό χρόνο μπροστά σε μια οθόνη με τα προβλήματα στις σχέσεις των νέων.

Περισσότερα...

Τα παιδιά που περνάνε ώρες με τον παππού και τη γιαγιά, παχαίνουν περισσότερο 
 
Όσα παιδιά περνάνε κατά τακτά χρονικά διαστήματα με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Γρίπη & Κρυολόγημα 
 
Αρχικά θα πρέπει να δηλώσουμε ότι, τόσο η γρίπη, όσο και το κοινό κρυολόγημα αποτελούν δύο από τις πλέον γνωστές και συχνές σε εμφάνιση λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (λαιμός, αυτιά, ρινικές κοιλότητες).

Περισσότερα...

Πρόληψη κατά του καπνίσματος στα σχολεία 
 
Για την πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία, μίλησαν η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο καθηγητής Γκρεγκ Κόνολι, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και Διευθυντής του προγράμματος Έρευνας για τον έλεγχο του καπνίσματος.

Περισσότερα...

Μα, τι λέτε; Χοντρό το παιδί μου; 
 
Οι μισές μητέρες και οι τέσσερις στους δέκα πατέρες δεν αναγνωρίζουν ότι το τετράχρονο ή πεντάχρονο παιδί τους είναι παχύσαρκο, ενώ το 75% των μαμάδων και το 77% των μπαμπάδων δεν αναγνωρίζουν ότι τα παιδιά τους έχουν βάρος παραπάνω από το κανονικό, είναι δηλαδή υπέρβαρα, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Οι Νέες τεχνολογίες στην μάθηση 
 
Όλο και περισσότεροι γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους για το κατά πόσο η νέα τεχνολογία, δηλαδή οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, επηρεάζουν την ικανότητα των παιδιών τους στο να γράφουν με μολύβι ή στυλό.

Περισσότερα...

Διεθνής πρωτοπορία με διπλή ρομποτική επέμβαση σε παιδί 
 
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη σε παιδί (ένα 11χρονο αγόρι) διεθνώς διπλή ρομποτική επέμβαση σπληνεκτομής και χολοκυστεκτομής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από τον χειρουργό Δρ. Κ. Μ. Κωνσταντινίδη και την ομάδα του!

Περισσότερα...

Η υπερβολική καθαριότητα των παιδιών...βλάπτει σοβαρά την υγεία τους 
 
Ασπίδα κατά των ασθενειών και ιδιαίτερα των καρδιολογικών παθήσεων αποτελεί για τα παιδιά η έκθεση τους σε διάφορες εστίες μολύνσεων σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε και προειδοποιεί τους γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους να λερωθούν.

Περισσότερα...

Παιδική ψυχολογία και παχυσαρκία 
 
Όπως μας ενημερώνει το BBC, τα παιδιά που παρουσιάζουν χαμηλή αυτοεκτίμηση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να είναι παχύσαρκα όταν ενηλικιωθούν. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας μελέτης στην οποία συμμετείχαν 6500 άτομα. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν ιδιαίτερα έντονο όταν επρόκειτο για κορίτσια μας λέει η αναφορά του King's College του Λονδίνου. Ένας ειδικός σε θέματα παχυσαρκίας σημείωσε ότι αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι θα πρέπει να παρεμβαίνουμε αρκετά νωρίς προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την παχυσαρκία.

Περισσότερα...

Νέες τεχνικές στην αντιμετώπιση της πρωτογενούς ανεπάρκειας του ανοσοποιητικού συστήματος 
 
Ορισμένα παιδιά παρουσιάζουν σοβαρές γενετικές ανωμαλίες, όσο αφορά το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται Primary Immunodeficiencies (PID) (Αρχική ή πρώιμη Άνοσο-ανεπάρκεια), κάτι που τα αναγκάζει να ζουν σε ένα πλήρως αποστειρωμένο περιβάλλον.

Περισσότερα...

Αιωνόβια τα παιδιά του σήμερα 
 
Αιωνόβια θα είναι τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα στις αναπτυγμένες κοινωνίες, υποστηρίζουν ερευνητές σε άρθρο τους στην επιστημονική επιθεώρηση Lancet. Μάλιστα τα επιπλέον χρόνια ζωής θα τα περάσουν χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας.

Περισσότερα...

Τα βλαστοκύτταρα χάρισαν την υγεία σε κοριτσάκι 31μηνών από τη Βόρεια Ελλάδα, που έπασχε από εγκεφαλική παράλυση 
 
Βλαστοκύτταρα από ομφάλιο λώρο, που είχαν κρυοσυντηρηθεί σε ιδιωτική τράπεζα βλαστοκυττάρων στη Θεσσαλονίκη, χάρισαν την υγεία σε ένα κοριτσάκι ηλικίας 31 μηνών, από επαρχιακή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, που έπασχε από εγκεφαλική παράλυση. Είναι η πρώτη φορά που βλαστοκύτταρα από ομφαλοπλακουντιακό αίμα, τα οποία φυλάχτηκαν σε τράπεζα βλαστοκυττάρων της Ελλάδας, χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία εγκεφαλικής παράλυσης.

Περισσότερα...

Η προσωπικότητα της μητέρας επηρεάζει τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών 
 
Όπως μας ενημερώνει το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, οι μητέρες που έχουν πολλές αρνητικές σκέψεις και αισθήματα, είναι πιθανό να δίνουν στα παιδιά τους μη υγιεινή διατροφή. Αυτό έδειξε μια μελέτη που έκανε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Όσλο και η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα τον Απρίλιο αυτού του έτους.

Περισσότερα...

Οι κοινωνικοί παράμετροι επηρεάζουν την συχνότητα εμφάνισης άσθματος στα παιδιά. 
 
Ενώ ο ρόλος και η επίδραση που οι οικονομικές και περιβαλλοντολογικές παράμετροι ασκούν στην εμφάνιση του άσθματος έχουν εκτενώς διερευνηθεί, πολύ λίγες ενδείξεις υπάρχουν για το πώς μπορούν οι κοινωνικές παράμετροι να επηρεάσουν την συχνότητα εμφάνισης της νόσου στα παιδιά.

Περισσότερα...

Με τον εμβολιασμό των παιδιών μπορεί να ελεγχθεί η νέα γρίπη 
 
Ο εμβολιασμός των παιδιών μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιηθούν τα περιορισμένα αποθέματα εμβολίων ώστε να ελεγχθεί η πανδημία της νέας γρίπης Α (H1N1), δήλωσαν σήμερα βρετανοί ερευνητές.

Περισσότερα...

Περισσότερες ώρες μπροστά στην τηλεόραση οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι έφηβοι 
 
Περισσότερες ώρες τηλεόραση βλέπουν οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι έφηβοι, σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους, με φυσιολογικό βάρος, ενώ οι ώρες τηλεθέασης των υπέρβαρων και παχύσαρκων κοριτσιών είναι περισσότερες από των αγοριών.

Περισσότερα...

Ο καλός ύπνος βοηθά στην μάθηση και το λεξιλόγιο, αλλά και στον έλεγχο του πάχους 
 
Συνεχώς έρχονται στο νέο φως νέα στοιχεία για τη σημασία του ύπνου. Μια νέα επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι ένας καλός νυκτερινός ύπνος βοηθά τον εγκέφαλο να αποθηκεύσει και να θυμάται νέες λέξεις που έμαθε στη διάρκεια της μέρας.

Περισσότερα...

Μακριά από τα παιδιά το κάπνισμα. 
 
Σύμφωνα με νέα νομοθεσία, στη Nέα Nότια Ουαλία της Αυστραλίας οι οδηγοί που καπνίζουν ενώ μεταφέρουν παιδιά κάτω των 16 χρόνων στο αυτοκίνητο, θα τιμωρούνται επί τόπου με πρόστιμο 250 δολαρίων.

Περισσότερα...

Τα μωρά γεννιούνται τώρα μεγαλύτερα  
 
Τα νεογέννητα της Αυστραλίας βαραίνουν όλο και περισσότερο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και υγιέστερα σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Μedical Journal of Australia.

Περισσότερα...

Η πρόληψη "οικοδομείται" στην παιδική ηλικία...  
 
Τα παιδιά μέσα από μια ζωγραφιά, μπορούν να κατανοήσουν το βαθύτερο νόημα της πρόληψης. Ενα σκίτσο με όργανα γυμναστικής φρούτα και λαχανικά, περνά το μήνυμα για το τι είναι υγιεινό και τι όχι.

Περισσότερα...

Τα κορίτσια έχουν καλύτερη αίσθηση της γεύσης από τα αγόρια 
 
Τα κορίτσια είναι πιο ικανά από τα αγόρια στην αίσθηση της γεύσης, ενώ η ικανότητα των παιδιών να αναγνωρίζουν τις γεύσεις, βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη στον κόσμο έρευνα για τις γευστικές προτιμήσεις των νέων, την οποία πραγματοποίησαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης στη Δανία.

Περισσότερα...

Διαστάσεις επιδημίας μεταξύ των εφήβων παίρνουν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα 
 
Μορφή επιδημίας τείνουν να πάρουν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στους εφήβους, των οποίων η σεξουαλική δραστηριότητα αρχίζει όλο και σε μικρότερη ηλικία.

Περισσότερα...

Ευρωπαϊκό σήμα κινδύνου για βλάβες στην ακοή από το δυνατό παίξιμο των MP3s 
 
Τα MP3s και τα ΜP4s κάνουν θραύση στη νεολαία, όμως μια επιστημονική επιτροπή της ΕΕ, που ασχολείται με τον εντοπισμό νέων κινδύνων για την υγεία, κυρίως από τις νέες τεχνολογίας, εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Περισσότερα...

Η τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης των εφήβων  
 
Η παρακολούθηση της τηλεόρασης ή των βιντεοπαιγνιδιών με τις ώρες, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη έναν έφηβο, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, που κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών από τη συνεχή επίδραση των ηλεκτρονικών μέσων, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Περισσότερα...

Η τηλεόραση βλάπτει περισσότερο από ό,τι ωφελεί τα νήπια. 
 
Ένας κορυφαίος ειδικός σε ζητήματα που αφορούν το παιδί, προειδοποιεί τους γονείς να περιορίσουν το χρόνο που τα νήπια ηλικίας μέχρι δύο ετών παρακολουθούν τηλεόραση, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη βλάβη από ό,τι ωφέλεια στην ανάπτυξή τους.

Περισσότερα...

Σήμα κινδύνου για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα 
 
Ένα στα τρία παιδιά ηλικίας 3-12 ετών στην Ελλάδα είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο και, το κυριότερο, οι γονείς δεν το αντιλαμβάνονται ως πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί, γι' αυτό και εκτός από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προωθεί το Ίδρυμα Δασκαλόπουλου για τα παιδιά θα εκπονήσει μέσα στο 2009 και πρόγραμμα εκπαίδευσης των γονέων ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα...

Η παχυσαρκία αφαιρεί δύο χρόνια ζωής  
 
Δύο χρόνια ζωής μπορεί να αφαιρέσει η παχυσαρκία από τα παιδιά της χώρας, αν δεν μειωθεί ο σημερινός αριθμός παχύσαρκων και υπέρβαρων παιδιών και συνεχίσουμε να αγνοούμε τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Περισσότερα...

Τα κατοικίδια ζώα φέρνουν ροχαλητό 
 
Αυξημένες πιθανότητες να εξελιχθούν σε ενήλικες που ροχαλίζουν διατρέχουν όσα παιδιά μεγαλώνουν σε σπίτι όπου υπάρχει σκύλος, σύμφωνα με μελέτη Σουηδών επιστημόνων από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Umea.

Περισσότερα...

Πρόβλημα παιδικής παχυσαρκίας σύμφωνα με έρευνα στην Κύπρο. 
 
Άκρως ανησυχητικά είναι τα ευρήματα επιστημονικής έρευνας για την παιδική παχυσαρκία στην Κύπρο. Σύμφωνα με την έρευνα ποσοστό 22,2% των παιδιών ηλικίας δύο μέχρι οκτώ χρονών είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα.

Περισσότερα...

Η πολύωρη έκθεση στην τηλεόραση βλάπτει στην ανάπτυξη των παιδιών  
 
Νέες σημαντικές διαπιστώσεις για τις επιπτώσεις που έχει στην ανάπτυξη των παιδιών η τηλεόραση, έκαναν επιστήμονες του Κέντρου για τα Μέσα Επικοινωνίας και την Υγεία των Παιδιών, του Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Βοστόνης.

Περισσότερα...

Πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών 
 
Με κεντρικό μήνυμα «Σηκώστε το χέρι σας κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών», το Συμβούλιο της Ευρώπης, παρουσίασε την πρωτοβουλία κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κουκλοθέατρο του Ζάγκρεμπ στις 15 Ιουνίου.

Περισσότερα...

O θηλασμός χαρίζει περισσότερη υγεία στα κορίτσια 
 
Τα κορίτσια ευεργετούνται περισσότερο από το θηλασμό σε σχέση με τα αγόρια, σύμφωνα με νέα επιστημονική ανακοίνωση στην επιθεώρηση «Παιδιατρική».

Περισσότερα...

Πρόωρα παιδιά… πρόωρα προβλήματα υγείας 
 
Τα «πρόωρα» παιδιά διατρέχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να γεννηθούν με κάποια «ατέλεια» ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές.

Περισσότερα...

Η ευφυϊα σας εξαρτάται απο το αν... θηλάσατε 
 
Όπως μας ενημερώνει το BBC, tο πανεπιστήμιο McGill του Καναδά κατέληξε, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, ότι τα παιδιά που είχαν θηλάσει παρουσίαζαν καλύτερο δείκτη νοημοσύνης στην ηλικία των έξη ετών, σε σύγκριση με εκείνα που δεν είχαν «υποστεί» την διαδικασία του θηλασμού.

Περισσότερα...

Πιο έξυπνα τα παιδιά που παραμιλούν 
 
Έρευνα του πανεπιστημίου George Mason δείχνει ότι σχεδόν 8 στα 10 παιδιά προσχολικής ηλικίας που παραμιλούν ενώ παίζουν έχουν ίδιες ή και καλύτερες επιδόσεις σε τεστ δεξιοτήτων από τα «σιωπηλά» παιδιά.

Περισσότερα...

Χωρίς πόνο πλέον οι ενέσεις 
 
NEA YOΡKH. Ενας νέος τρόπος χορήγησης ενέσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων, ο οποίος θα είναι εντελώς ανώδυνος, πρόκειται κατά τους ειδικούς, να βοηθήσει πολύ στη διαδικασία εμβολιασμών και αιμοληψίας στα παιδιά.

Περισσότερα...

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί μειώνουν τον κίνδυνο λευχαιμίας 
 
Τα παιδιά που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ή σε παιδότοπους εμφανίζουν έως και 30% μειωμένο κίνδυνο για λευχαιμία, υποστηρίζει μελέτη του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σε συνέδριο που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Περισσότερα...

Σπανιότερες οι αλλεργίες σε παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλο στο σπίτι  
 
Τα παιδιά που μεγαλώνουν μαζί με σκυλιά από πολύ μικρή ηλικία παθαίνουν πολύ σπανιότερα αλλεργίες της άνοιξης σε σχέση με τα παιδιά εκείνα που προέρχονται από σπίτια όπου δεν υπάρχουν κατοικίδια, σύμφωνα με ανακοίνωση γερμανών ερευνητών.

Περισσότερα...

Ο ύπνος ενάντια στην παχυσαρκία 
 
Η έλλειψη του ύπνου συντελεί στη αύξηση του κινδύνου για παχυσαρκία, σύμφωνα με πολλές μελέτες μας ενημερώνει το επιστημονικό περιοδικό Scientific American του Απριλίου 2008.

Περισσότερα...

Μητρικά αντισώματα μπορεί να συμβάλλουν στον αυτισμό 
 
Εκτός από γενετικούς, μεταβολικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, μητρικά αντισώματα που περνούν τον πλακούντα και επιτίθενται ενάντια σε ιστούς του εγκεφάλου του εμβρύου, επηρεάζοντας αρνητικά την ανάπτυξή του, ευθύνονται για την εμφάνιση αυτισμού στο παιδί, υποστηρίζει μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο John Hopkins στη Βαλτιμόρη.

Περισσότερα...

Ο επόμενος ιός της γρίπης θα είναι ανθεκτικός στα αντιβιωτικά 
 
Ο επόμενος πανδημικός ιός της γρίπης θα είναι ανθεκτικός στα φάρμακα που ήδη έχουν αποθηκευθεί από τις κυβερνήσεις των χωρών για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης.

Περισσότερα...

Καιρός και Ασθμα 
 
Οι επιπτώσεις του καιρού στα συμπτώματα άσθματος δεν είναι πλήρως κατανοητές, αλλά σαφώς υπάρχει μία σχέση μεταξύ τους. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει μία ποικιλία συνδέσεων, όπως για παράδειγμα αύξηση των επισκέψεων σε τμήματα επειγόντων περιστατικών για άσθμα όταν παρουσιάζονται ορισμένες καιρικές συνθήκες.

Περισσότερα...

Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εγκρίνει την παιδιατρική νομοθεσία. 
 
Η νέα νομοθεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες στην Ευρώπη, οι οποίες διεξάγουν έρευνες για τα φάρμακά τους ώστε να διασφαλίσουν ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για να χορηγούνται σε παιδιά, θα λάβουν μια επέκταση της διάρκειας των πατεντών τους για 6 μήνες.

Περισσότερα...

Κριτική για την ικανότητα μάθησης των παιδιών. 
 
Μια νέα μάχη δίνεται στον αγώνα ενάντια στην έκθεση των παιδιών στα πρόχειρα φαγητά, από μια ομάδα συγγραφέων και ακαδημαϊκών στην Μεγάλη Βρετανία.

Περισσότερα...

Η σημασία των εμβολιασμών στα παιδιά... 
 
Το Ίδρυμα Ερευνών για την Μηνιγγίτιδα της Μεγάλης Βρετανίας υποστηρίζει έντονα την χορήγηση του εμβολίου του πνευμονιόκοκκου στα παιδιά, ως τμήμα ενός νέου προγράμματος εμβολιασμών.

Περισσότερα...

Η Υγεία μας και η μόλυνση της ατμόσφαιρας. 
 
Η μείωση της έκθεσης των παιδιών στην μόλυνση της ατμόσφαιρας αποτελεί έναν από του περιφερειακούς στόχους του ΠΟΥ στην Ευρωπαϊκή περιοχή.

Περισσότερα...

Περιβάλλον και παιδική υγεία... 
 
Το πρόγραμμα για την υγεία των παιδιών και του περιβάλλοντός τους, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών να ζουν και να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον, το οποίο τους επιτρέπει να αγγίξουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας.

Περισσότερα...

Πνευμονικά τεστ στα παιδιά προσχολικής ηλικίας. 
 
Μέχρι τώρα, τα συμβατικά τεστ ήταν ακατάλληλα για παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Περισσότερα...

Παχυσαρκία και ψυχική υγεία. 
 
Ποιός είναι ο ρόλος των συναισθημάτων στην διατροφική μας συμπεριφορά;

Περισσότερα...

Τα προβλήματα διανοητικής υστέρησης στα παιδιά αυξάνονται. 
 
Ο αριθμός των παιδιών με προβλήματα διανοητικής υστέρησης αυξάνεται, με τα παιδιά των μειονοτικών εθνικοτήτων, τα μη προνομιούχα παιδιά και τα παιδιά στα ορφανοτροφεία να επηρεάζονται περισσότερο.

Περισσότερα...

Βήχας... 
 
Ο βήχας είναι ένα από τα κυριότερα συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε άλλες παθήσεις.

Περισσότερα...

Τι προκαλεί τον πυρετό; 
 
Ο Peter Nalin, γιατρός και βοηθός καθηγητής οικογενειακής κλινικής ιατρικής και διευθυντής του προγράμματος οικογενειακής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Indiana, εξηγεί:

Περισσότερα...

Η Υγεία των παιδιών και το περιβάλλον  
 
Ο μόλυβδος είναι ένα στοιχείο που επηρεάζει αρνητικά τους εγκεφάλους των παιδιών σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, θέτοντας την ανάπτυξή τους σε κίνδυνο.

Περισσότερα...

Μόλυνση της ατμόσφαιρας και υγεία... 
 
Η μείωση της έκθεσης των παιδιών στην μόλυνση της ατμόσφαιρας αποτελεί έναν από του περιφερειακούς στόχους του ΠΟΥ στην Ευρωπαϊκή περιοχή.

Περισσότερα...

Υγεία και παιδική παχυσαρκία. 
 
Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα σοβαρό παγκόσμιο προβλημα. Στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι σήμερα το 15.5% των εφήβων (12 - 19 ετών) και το 15.3% των παιδιών (6-12 ετών) πάσχουν από παχυσαρκία. Επίσης φαίνεται ότι η παιδική παχυσαρκία παραμένει και στην ενήλικη ζωή στο 70% των περιπτώσεων.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.