Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 09:45
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & Παιδί
Περιβάλλον και παιδική υγεία...
Επιμέλεια: Δ. Πανταζής - Φαρμακοποιός 
Πηγή: Διεθνής Αρθογραφία   
Δημοσιεύθηκε: Στις 11/01/2008 ώρα: 12:27
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Το πρόγραμμα για την υγεία των παιδιών και του περιβάλλοντός τους, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών να ζουν και να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον, το οποίο τους επιτρέπει να αγγίξουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το πρόγραμμα διενεργεί δραστηριότητες στην ευρωπαϊκή περιοχή και υποστηρίζει την εφαρμογή των προτάσεων των Περιφερειακών Υπουργικών Συμβουλίων για την Υγεία και το Περιβάλλον (Λονδίνο, 1999 και Βουδαπέστη, 2000), σε συνεργασία με τις προσπάθειες της παγκόσμιας κοινότητας.

Λόγοι ανησυχίας
Οι αυξανόμενοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στα μέρη που ζουν, δημιουργούν ανησυχίες για τον αντίκτυπο της επιδείνωσης του περιβάλλοντος στην υγεία τους.
Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην μόλυνση του περιβάλλοντος και τείνουν να εκτίθενται σε αυτό περισσότερο από τους ενήλικες.
Αν και η υγεία των παιδιών στο Ευρωπαϊκό Τμήμα του ΠΟΥ είναι γενικά ικανοποιητική, ωστόσο αναδύονται προειδοποιητικά σήματα.
Αυτά περιλαμβάνουν την επιστροφή ορισμένων ασθενειών που πριν βρίσκονταν υπό έλεγχο (π.χ., διφθερίτιδα και φυματίωση), την αύξηση των χρόνιων ασθενειών (π.χ., άσθμα και αλλεργίες) και την νοσηρότητα από την κατάχρηση ουσιών, από τα ατυχήματα και από τις νοητικές παθήσεις.

Τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα στην υγεία των παιδιών είναι επίσης αποτέλεσμα της αύξησης των κοινωνικό-οικονομικών ανισοτήτων στην περιοχή της Ευρώπης, από τις επιπτώσεις των πολικών αναταραχών, από την παιδική εκμετάλλευση σε επίπεδο εργασίας και από την σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών.
Η ευθύνη των ασθενειών επιδίδεται σε επιλεγμένους περιβαλλοντολογικούς παράγοντες και ατυχήματα, ανάμεσα στα παιδιά και στους ενήλικες της Ευρώπης
Οι περιβαλλοντολογικές εκθέσεις είναι σημαντικοί παράγοντες που συντελούν στο βάρος των ασθενειών ανάμεσα στα παιδιά και στους ενήλικες, αλλά υπάρχουν και μεγάλα κενά στην γνώση που έχουμε για το μέγεθος και την γεωγραφική κατανομή των περιβαλλοντολογικών αυτών παραγόντων ανάμεσα στους νέους.

Αυτή η αναφορά αποτελεί την πρώτη αξιολόγηση του αντίκτυπου του περιβάλλοντος στην υγεία των απιδιών στην Ευρωπαϊκή περιοχή και δείχνει ότι η εσωτερική και εξωτερική μόλυνση της ατμόσφαιρας, οι μη ασφαλείς συνθήκες παροχής του νερού, η έκθεση των παιδιών στον μόλυβδο και τα ατυχήματα αποτελούν το ένα τρίτο του συνολικού ποσοστού των ασθενειών στις ηλικίες από 0 έως 19 ετών.
Παράλληλα, εκτιμά τον αριθμό των παιδιών που θα είχαν σωθεί, εάν η έκθεση τους σε αυτούς τους κινδύνους ήταν μειωμένη.
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.