Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 17:20
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & 3η Ηλικία
Διεθνής έρευνα για την νόσο του ALZHEIMER
Επιμέλεια: Δ. Πανταζής - Φαρμακοποιός 
Πηγή: Διεθνής Αρθρογραφία   
Δημοσιεύθηκε: Στις 02/07/2008 ώρα: 11:16
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Όπως μας αποκαλύπτει η Ogilvy Health PR (28 Μαίου 2008) η πρώτη μεγάλη διεθνής έρευνα για την νόσο του Alzheimer έδειξε ότι η διατήρηση της κοινωνικής ζωής των ασθενών και η αίσθηση της ασφάλειας και στήριξης αυτών των ανθρώπων στο σπίτι, είναι τόσο σημαντικά όσο και φαρμακοθεραπεία η οποία μπορεί να χρησιμεύσει για τον έλεγχο των συμπτωμάτων.
Η έρευνα αυτή παρουσιάστηκε στο Όσλο, στην Νορβηγία, στην 18η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη για το Alzheimer.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ο Marc Wortmann, εκτελεστικός διευθυντής της «Alzheimer’s Disease International», δήλωσε: «οι ασθενείς μπορεί να έχουν μια εξουθενωτική ασθένεια, αλλά έχουν επίσης ανάγκες, ελπίδες και προσδοκίες από την ζωή και θέλουν φυσικά να ζήσουν, όσο είναι δυνατόν, μια κανονική ζωή. Είναι σημαντικό για τους επαγγελματίες της υγείας να γνωρίζουν την αξία που προσθέτει στους ασθενείς η διατήρηση μιας υγιούς κοινωνικής ζωής, όπως και η αναζήτηση αποτελεσματικών φαρμάκων.»

Όπως δήλωσε ο καθηγητής ψυχιατρικής και επικεφαλής του κέντρου για τις νοητικές διαταραχές στο πανεπιστήμιο του Μονάχου στην Γερμανία, Alexander Friedrich Kurz: «Οι ανάγκες των ασθενών γίνονται συχνά αντιληπτές σαν σημαντικά διαφορετικές από εκείνες των ανθρώπων που παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας υγείας, παρ’ όλα αυτά αυτή η μελέτη αμφισβήτησε αυτή την άποψη και έδειξε ότι πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής των ασθενών και των ανθρώπων που παρέχουν την φροντίδα υγείας, οι ανάγκες τους είναι ευθυγραμμισμένες και συναντώνται.  Η μελέτη υπογράμμισε επίσης περιοχές της θεραπευτικής πρακτικής στις οποίες, οι άνθρωποι που παρέχουν την φροντίδα υγείας, θα επιθυμούσαν να δουν βελτιώσεις, όπως είναι για παράδειγμα η συμμόρφωση της θεραπείας και η ευκολότερη διαχείριση των φαρμάκων και φυσικά ευκολότερη πρόσβαση στην πληροφόρηση».

«Αν και αυτή την στιγμή η ασθένεια του Alzheimer θεωρείται ανίατη, είναι όμως και κατ’ εξοχή μια ασθένεια που μπορούμε να διαχειριστούμε. Οι επαγγελματίες της υγείας έχουν την ευθύνη να βοηθούν τους ανθρώπους εκείνους που παρέχουν φροντίδα υγείας σε αυτούς τους ασθενείς, καθώς και στα μέλη της οικογένειας, με το να βρίσκουν μια θεραπευτική εναλλακτική πρόταση που μειώνει την επίδραση της ασθένειας σε καθημερινή βάση και επιτρέπει στους ασθενείς να διατηρήσουν την προσωπική ποιότητα στην ζωή τους. Το να χορηγήσεις σε ένα ασθενή με Alzheimer τα φάρμακα του, μπορεί να είναι μια καθημερινή μάχη για μερικούς ανθρώπους, που φροντίζουν αυτούς τους ασθενείς και η ανεύρεση μιας θεραπείας που βοηθάει να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση είναι σημαντική» συνεχίζει ο καθηγητής Kurz.

Σήμερα υπάρχουν περίπου 34,3 εκατομμύρια άνθρωποι που πάσχουν από αυτή την εκφυλιστική πάθηση του εγκεφάλου η οποία επηρεάζει την μνήμη, την σκέψη, την συμπεριφορά και τα αισθήματα. Αυτή η κατάσταση όμως αναμένεται να χειροτερεύσει, αφού αναμένεται ότι περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι θα πάσχουν από την νόσο μέχρι το έτος 2050. περισσότερο μάλιστα από το 40% αυτών των ασθενών θα είναι σε προχωρημένο στάδιο και θα απαιτούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και φροντίδας στο σπίτι.
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.