Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 07:32
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & 3η Ηλικία
Νέα φαρμακευτική ουσία, η δεγαρελίξη, για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, αποτρέπει την ορχεκτομή
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: Ελληνική Αρθογραφία   
Δημοσιεύθηκε: Στις 21/10/2009 ώρα: 12:35
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πλέον συχνός καρκίνος στον άνδρα μετά την ηλικία των 50 ετών. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα την πάθηση θα εμφανίσει ένας στους δέκα άνδρες, ενώ πολλοί από τους πάσχοντες θα αναγκασθούν να καταφύγουν στην λύση της ορχεκτομής.
Τώρα μια νέα θεραπευτική επιλογή η δεγαρελίξη για την θεραπεία του καρκίνου του προστάτη αποτρέπει την χειρουργική αντιμετώπιση της ορχεκτομής.
Η έναρξη της κυκλοφορίας της στην χώρα μας ανακοινώθηκε στο 1ο διεθνές συμπόσιο σχετικά με την ορμονική θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Intercontinental. Στο συμπόσιο παραβρέθηκαν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα τους ο καθηγητής και πρόεδρος του Ουρολογικού τμήματος στο πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας Per-Anders Abrahamsson και ο καθηγητής του Ουρολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαράλαμπος Δελιβελιώτης.

Η δεγαρελίξη είναι ένας νέος GnrH ανταγωνιστής υποδοχέας που ενδείκνυται για τη θεραπεία των ασθενών με καρκίνο του προστάτη σε προχωρημένο στάδιο. Έχει ένα νέο μηχανισμό δράσης που είναι διαφορετικός από τις συνηθισμένες ορμονικές θεραπείες. Χορηγούμενο ως υποδόρια ένεση, η δεγαρελίξη μειώνει ταχύτατα τα επίπεδα ειδικών αντιγόνων του προστάτη (PSA) με την άμεση φραγή των υποδοχών GnRH στην υπόφυση. Εμποδίζοντας τους υποδοχείς καταστέλλει την ορμόνη, μειώνοντας την παραγωγή της τεστοστερόνης στους όρχεις. Ο καρκίνος του προστάτη συνδέεται με την ανάπτυξη της τεστοστερόνης, επομένως μειώνοντας τα επίπεδα της  τεστοστερόνης επιβραδύνεται η ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου.

«Αποτελεί ένα νέο σημαντικό βήμα για την θεραπεία του ορμοεξαρτώμενου καρκίνου του προστάτη που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, με την δεγαρελίξη προσφέρουμε μία νέα επιλογή και ελπίδα για πολλούς ασθενείς», σχολίασε ο John Anderson, χειρουργός και ουρολόγος του νοσοκομείου Royal Hallamshire, Sheffield, United Kingdom και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να επιτύχουμε γρήγορη και σταθερή μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης και η δεγαρελίξη έχει άμεση ανταπόκριση, η οποία μπορεί να συγκριθεί με αυτών της χειρουργικής επέμβασης».
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.