Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 23:26
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Μαύρισμα κατά παραγγελία 
 
Στις αρχές του καλοκαιριού, όταν το χρώμα του χειμώνα δεν έχει παραχωρήσει ακόμη τη θέση του στο πολυπόθητο μελαμψό, πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν σε τεχνητές λύσεις μαυρίσματος...

Περισσότερα...

Η υπερβολή βλάπτει την ομορφιά 
 
Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες που η γαλλίδα ηθοποιός και μοντέλο Εμμανουέλ Μπεάρ δήλωσε μετανιωμένη για τις πλαστικές επεμβάσεις που ξεκίνησε στην… τρυφερή ηλικία των 27 ετών. Η 47χρονη σήμερα Μπεάρ, με τα πάλαι ποτέ σαρκώδη χείλη της πρησμένα από τις αισθητικές ενέσεις, ομολόγησε ότι αν ήξερε ότι θα παραμορφωνόταν, θα ήταν περισσότερο προσεκτική…

Περισσότερα...

Αντιγηραντική προστασία του στόματος 
 
Οι αντιγηραντικές θεραπείες δοντιών είναι αυτό που στις μέρες μας έχει μεγαλύτερη ζήτηση από όλες τις αισθητικές παρεμβάσεις, λόγω του ότι είναι συντηρητικές (μικρής παρέμβασης), συνήθως συνδυάζονται με αναγκαίες ιατρικές αποκαταστάσεις και το αποτέλεσμά τους επιφέρει ένα ωραίο χαμόγελο, στοιχείο γοητείας και νεότητας!

Περισσότερα...

Βρήκαν την αιτία της φαλάκρας - και ετοιμάζουν φάρμακο... 
 
Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως μία πρωτεΐνη είναι τελικά υπεύθυνη για την φαλάκρα - και τα ακόμα καλύτερα νέα είναι πως ήδη έχουν επινοηθεί (για άλλο λόγο) φάρμακα που την αδρανοποιούν και τα οποία δοκιμάζονται σε ανθρώπους.

Περισσότερα...

Ανησυχία για την προσθεστική στήθους 
 
Nα επικοινωνήσουν με τον θεράποντα γιατρό τους, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες και τις κατάλληλες οδηγίες, καλεί ο ΕΟΦ τις γυναίκες, που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αναδόμησης στήθους κατά το παρελθόν και κυρίως πριν από τις 14/4/2010, οπότε ανακλήθηκαν τα εμφυτεύματα στήθους με τζελ σιλικόνης, της εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP) στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Νεοπλασίες δέρματος & μαλακών ιστών 
 
Οι νεοπλασίες δέρματος (καρκίνος δέρματος) αποτελούν την πιο συχνή μορφή καρκίνου στον άνθρωπο, ενώ η συχνότητά τους αυξάνεται κάθε χρόνο.

Περισσότερα...

Ιατρικά laser για οριστική λύση στην αποτρίχωση 
 
Μόνιμα* αποτελέσματα αποτρίχωσης με ιατρικά Laser τελευταίας γενιάς που παράγουν παλμούς υψηλής ενέργειας , διαπερνούν την επιδερμίδα και απορροφώνται επιλεκτικά από τη μελανίνη του τριχικού θύλακα αφήνοντας τη γύρω περιοχή της επιδερμίδας ανεπηρέαστη.

Περισσότερα...

Sfumato - Τεχνική Αναζωογόννησης Προσώπου 
 
Leonardo Da Vinci και η τεχνική "Sfumato"... Αναμφισβήτητα ο Leornado Da Vinci, ζωγράφιζε ανεπανάληπτα. Μια από τις τεχνικές που καθιέρωσε ήταν η τεχνική "Sfumato". Η λέξη Sfumato προέρχεται από την ιταλική λέξη sfumare που σημαίνει "σαν καπνός" ή "μετατροπή σε καπνό".

Περισσότερα...

Η λεύκανση κάνει κακό στα δόντια; 
 
Όχι, η λεύκανση δεν προκαλεί βλάβες στα δόντια, αρκεί να γίνεται σε άτομα που ενδείκνυται, από έμπειρο οδοντίατρο και με συγκεκριμένα πρωτόκολλα εργασίας.

Περισσότερα...

Face Tite και το Neck Tite - μη επεμβατικές τεχνικές 
 
Με το πέρασμα του χρόνου περιβαλλοντικοί και κληρονομικοί παράγοντες επιδρούν αρνητικά στη ελαστικότητα της επιδερμίδας και τη νεανική όψη του προσώπου μας. Οι αποτελεσματικές τεχνικές Face Tite και Neck Tite μας προσφέρουν την ιδανική λύση για το τοπικό πάχος, τη σύσφιγξη σε περιοχές όπως το πιγούνι και τα μάγουλα, καθώς και στη σμίλευση του περιγράμματος του προσώπου.

Περισσότερα...

M.A.C.S. Face lift 
 
Η παγκόσμια τάση στην αισθητική χειρουργική είναι το καλύτερο αποτέλεσμα με τις όσο το δυνατόν μικρότερες τομές και τον μικρότερο χρόνο ανάρρωσης. Το M.A.C.S. Face lift είναι μια τεχνική ρυτιδοπλαστικής που σέβεται τις πιο πάνω αρχές.

Περισσότερα...

Κοντά στο ελιξίριο της ...νεότητας 
 
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ κατάφεραν όχι απλώς να επιβραδύνουν τη γήρανση σε ποντίκια, αλλά να την αντιστρέψουν, ένα επίτευγμα που κατέστη εφικτό για πρώτη φορά και αποτελεί ένα ακόμη βήμα στον δύσκολο δρόμο για την καταπολέμηση της φθοράς των κυττάρων με το πέρασμα του χρόνου.

Περισσότερα...

Νέα τεχνική αύξησης στήθους με τοποθέτηση ενθέματος subfacial 
 
Η αύξηση του στήθους γίνεται έως τώρα με την τοποθέτηση του ενθέματος κάτω από τον αδένα η κάτω από τον μείζονα θωρακικό μύ. Και οι δύο θέσεις έχουν υπέρ και κατά και έχουν τους υποστηρικτές τους.

Περισσότερα...

Θεαματική Aνάρρωση μετά Αυξητική Στήθους - Αυξητική Μαστού. The non touch technique 
 
Υπάρχει η εντύπωση στο ευρύτερο κοινό ότι η αυξητική στήθους συνοδεύεται από πόνους που κρατούν 2-3 εβδομάδες, κορσέδες ή επιδέσμους που σφίγγουν ασφυκτικά , σωληνάκια στο μαστό, μελανιές και μώλωπες σε όλη την περιοχή του στήθους και καθήλωση στο κρεβάτι.

Περισσότερα...

Πώς να δείχνω νεότερη χωρίς χειρουργείο - Το Υγρό Face Lift 
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στον χώρο της Αισθητικής Χειρουργικής τα τελευταία χρόνια. Ήμαστε στην εποχή που το κοινό ψάχνει για εύκολους, χωρίς πόνους, τρόπους για να δείχνει υγιές, νέο. Τείνει να γίνει χρυσός κανόνας οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, με άμεση ανάρρωση και επιστροφή στην δουλειά αμέσως μετά την θεραπεία.

Περισσότερα...

Mειωτική Μαστών 
 
Η μειωτική μαστού είναι η επέμβαση που αποσκοπεί στην μείωση του μεγέθους του μαστού και στην σύγχρονη ανόρθωσή του. Επίσης συμβάλλει στο να απαλλαγεί η ασθενής από έντονους πόνους στο λαιμό και στην πλάτη που προκαλούνται από το βαρύ στήθος και να βελτιωθεί η στάση του σώματός τους.

Περισσότερα...

Αιδιοπλαστική 
 
Η Αιδιοπλαστική χωρίζεται σε δυο κατηγορίες στην μείωση των μικρών χειλέων και την αύξηση των μεγάλων χειλέων του αιδοίου:

Περισσότερα...

Ρινοπλαστική – Ανοικτή μέθοδος 
 
Η ρινοπλαστική άρχισε να εφαρμόζεται ως επανορθωτική επέμβαση και κατόπιν εξελίχθηκε σε μειωτική επέμβαση μέχρι τα τέλη του 1800. Η διαμόρφωση του ακρορρινίου γίνονταν με χάραγμα (scoring), morselization, εκτομή ή διατομή.

Περισσότερα...

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ - Η Πλαστική των πεταχτών αυτιών σε ποικιλία καταστάσεων 
 
Η διαμόρφωση του πτερυγίου του ωτός γίνεται κατά την διάρκεια της ενδομήτριας ζωής του παιδιού. Αρχίζει να προβάλλει από το πρόσωπο γύρω στο 3ο-4ο μήνα της κυήσεως. Σε αυτό το χρονικό διάστημα αρχίζουν και σχηματίζονται τα ανατομικά στοιχεία του αυτιού (αύλακες-έλικες), τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο πτερυγιαίος χόνδρος. Η διαμόρφωση του χόνδρου δίνει τη γνωστή εμφάνιση στο αυτί.

Περισσότερα...

Πλαστική χείλων – αυξητική χελιοπλαστική 
 
Το στόμα είναι το πιο εντυπωσιακό σημείο του προσώπου. Αποτελεί το σημείο έκφρασης των συναισθημάτων και μπορεί να είναι όμορφο και χαρούμενο έως άσχημο και λυπημένο. Το στόμα για κάθε γυναίκα αποτελεί σημείο έλξης και επιθυμίας και απεναντίας μπορεί να δημιουργήσει την εικόνα της αποστροφής ή της απέχθειας.

Περισσότερα...

Αναπνοή από τη μύτη - Γιατί είναι τόσο σημαντικό η μύτη μας να λειτουργεί σωστά? 
 
Κάθε μέρα σε έναν ενήλικο άνθρωπο περνούν από τη μύτη 18.000-20.000 λίτρα αέρα και φθάνουν στα πνευμόνια. Η μύτη κάνει τις ακόλουθες λειτουργίες:

Περισσότερα...

Επαναστατικές τεχνικές ανόρθωσης μηρών & γλουτών 
 
Σε περιπτώσεις που η προβολή ή το μέγεθος του γλουτού ή της γάμπας είναι ανεπαρκή τότε μπορούμε να τα αυξήσουμε χρησιμοποιώντας μια ευρεία γκάμα τεχνικών.

Περισσότερα...

Κοιλιοπλαστική - Κοιλιά χωρίς χαλάρωση, ραγάδες και ουλές 
 
Η χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς είναι μια συχνή δυσμορφία που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες κυρίως έγγαμες με παιδιά αλλά και άνδρες. Πρόκειται για την περίσσεια δέρματος στην κοιλιακή χώρα που μερικές φορές είναι τόσο μεγάλη ώστε να αναδιπλώνεται προς τα κάτω και να σχηματίζει ποδιά που καλύπτει τα γεννητικά όργανα ή ακόμη και τους μηρούς (κρεμάμενη κοιλιά).

Περισσότερα...

Nέα μέθοδος λιπoαναρρόφησης με ραδιοσυχνότητες INVASIX 
 
Η νέα μέθοδος λιπoαναρρόφησης με ραδιοσυχνότητες INVASIX είναι απόλυτα ασφαλής ενώ ταυτόχρονα μειώνει κατά πολύ τον χρόνο επαναφοράς στις φυσιολογικές δραστηριότητες εξασφαλίζοντας παράλληλα τη μέγιστη σύσφιξη και ομαλοποίηση των περιοχών όπου εφαρμόζεται.

Περισσότερα...

Σύγχρονες τεχνικές ανόρθωσης φρυδιών / μετώπου 
 
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της γήρανσης προσώπου, όπως καταγράφηκαν από προσωπομετρικές αναλύσεις, είναι η χαλάρωση του μετωπιαίου μυός με εμφανή σχηματισμό ρυτίδων και αλλαγή τόξου - πτώση των υπερόφρυων (φρυδιών).

Περισσότερα...

Λιποαναρρόφηση 
 
Η εντοπισμένη συσσώρευση λίπους είναι συχνή δυσμορφία που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες. Πρόκειται για την εκλεκτική συσσώρευση λίπους σε ορισμένες μόνο περιοχές του σώματος. Τέτοιες περιοχές στις γυναίκες είναι οι γλουτοί και η έξω επιφάνεια των μηρών, η κοιλιά και η έσω επιφάνεια των γονάτων ενώ στους άνδρες παρατηρείται συχνότερα στην κοιλιακή χώρα και στο λαιμό.

Περισσότερα...

Face lift 
 
Το face lift είναι μια από τις πιο όμορφες και καθοριστικές επεμβάσεις που μπορεί να υποβληθεί κάποιος χαρίζοντας στον εαυτό του μια πολύ φρέσκια και ξεκούραστη εικόνα που συνήθως αντανακλά το πώς πραγματικά αισθάνεται και νοιώθει.

Περισσότερα...

Ρυτιδοπλαστική με ράμματα και εμφυτεύματα 
 
Το γυναικείο πρόσωπο διακρίνεται για την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη γεμάτη λάμψη όψη του αναδεικνύοντας την υγεία και το πλήθος των ζωτικών συστατικών του όπως το κολλαγόνο, η ελαστίνη και το ενδογενές υαλουρονικό οξύ.

Περισσότερα...

Ανόρθωση Μαστών (Μαστοπηξία) 
 
Πεσμένο στήθος είναι μια κοινή επίπτωση της μητρότητας, της γαλουχίας και της δύναμης της βαρύτητας αποτέλεσμα, που χειροτερεύει όπως περνούν τα χρόνια. Με την εγκυμοσύνη το στήθος μεγαλώνει και ο ινώδης σκελετός που το στηρίζει στο νεανικό του σχήμα σπάει και το δέρμα τεντώνει. Μετά την εγκυμοσύνη το στήθος μαζεύει μέσα στο χαλαρωμένο δέρμα και η βαρύτητα το τραβάει κάτω. Αυξομειώσεις του βάρους και το πέρασμα της ηλικίας έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Περισσότερα...

Χειρουργική ανανέωση προσώπου 
 
Περί τίνος πρόκειται? Ποιες επεμβάσεις χρησιμοποιούνται? Πόσο διαρκούν οι επεμβάσεις? Πόσο διαρκεί η περίοδο ανάρρωσης? Τι αποτέλεσμα πρέπει να περιμένουμε? Πόσο καιρό κρατάει?

Περισσότερα...

Κάθε γυναίκα επιθυμεί ένα όμορφο στήθος 
 
Στην εποχή μας μάλιστα υπάρχουν στη διάθεσή της εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης, στηθόδεσμοι που κάνουν θαύματα, ενώ όλο και περισσότερες γυναίκες δεν διστάζουν να καταφύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να αποκτήσουν ένα άψογο στήθος.

Περισσότερα...

Αυξητική στηθους... 
 
Η αυξητική στήθους είναι από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην Ελλάδα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που αποφασίζει μια γυναίκα να κάνει την επέμβαση.

Περισσότερα...

Ανόρθωση στήθους 
 
Μετά από τον τοκετό, τον θηλασμό ή την αυξομείωση βάρους το στήθος χάνει το σχήμα και τον όγκο του και αρχίζει και “πέφτει”.

Περισσότερα...

Κοσμητικές επεμβάσεις στο στήθος 
 
Ποιές είναι οι συχνότερες κοσμητικές επεμβάσεις στο στήθος?

Περισσότερα...

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την ανανέωση προσώπου? 
 
Η ανανέωση/ανάπλαση προσώπου περιλαμβάνει μια σειρά από: 1) μεγάλες, μόνιμες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, 2) λιγότερο επεμβατικές μεσαίου μεγέθους χειρουργικές επεμβάσεις και 3) μη-χειρουργικές θεραπείες. Τα σημάδια γήρανσης μπορεί να είναι πιο εμφανή στο πρόσωπο από οποιαδήποτε άλλο μέρος του σώματος μας.

Περισσότερα...

Νέα τεχνική αυτόλογης αναζωογόνησης του δέρματος 
 
Κάθε γυναίκα επιθυμεί να διατηρήσει την νεότητά και την ομορφιά της για όσο το δυνατό περισσότερο, εξασφαλίζοντας την ελαστικότητα του δέρματος και του σχήματος του προσώπου της, χωρίς σημάδια χαλάρωσης και γήρανσης. Η αλήθεια είναι ότι τα σύγχρονα επιτεύγματα της σύγχρονης αισθητικής-πλαστικής χειρουργικής εξασφαλίζουν την επιβράδυνση της γήρανσης.

Περισσότερα...

Μη επεμβατικά για άνδρες 
 
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνδρες ενδιαφέρονται για την εικόνα τους. Γι’ αυτό το λόγο καταφεύγουν σε μη επεμβατικές λύσεις σε σκοπό τη διόρθωση ατελειών τόσο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

Περισσότερα...

6 βασικά ερωτήματα για τη βλεφαροπλαστική 
 
Τι είναι η βλεφαροπλαστική; H βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται το περίσσιο δέρμα και λίπος από την περιοχή των βλεφάρων. Χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές ανάλογα με τη κατάσταση του εκάστοτε ασθενή. Γίνεται συνήθως με μέθη και διαρκεί περίπου 2 ώρες. Δεν απαιτείται νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια μέρα.

Περισσότερα...

Smart lipo: επαναστατική εναλλακτική τεχνική για την Λιποαναρρόφηση 
 
Η λιποαναρρόφηση και η λιπογλυπτική συνεχίζουν να είναι από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής.

Περισσότερα...

Ωτοπλαστική και πιάστε επιτέλους τα μαλλιά σας αλογοουρά 
 
Ένα από τα κύρια ανατομικά χαρακτηριστικά που καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την εμφάνιση του προσώπου μας είναι και τα αυτιά.

Περισσότερα...

Ρινοπλαστική: «Όμορφο πρόσωπο, ελεύθερη αναπνοή..» 
 
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου είναι η μύτη η οποία είναι και βασικό όργανο για την αναπνοή.

Περισσότερα...

Ρυτιδοπλαστική χωρίς νυστέρι για όλες τις γυναίκες πριν τις γιορτές 
 
Καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα υφίσταται αλλαγές. Με το πέρασμα του χρόνου αρχίζει να ελαττώνεται ο φυσικός όγκος του πρόσωπου και δημιουργούνται οι ρυτίδες και οι έντονες πτυχώσεις.

Περισσότερα...

Λίφτινγκ φρυδιών χωρίς νυστέρι 
 
Ένα από τα πρώτα σημάδια της χαλάρωσης του προσώπου (και της γήρανσης) είναι η πτώση των φρυδιών.

Περισσότερα...

Θεραπείες για Άμεσα Αποτελέσματα λίγο πριν τις Γιορτές 
 
Πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες καταφεύγουν σε γρήγορες και άμεσα αποτελεσματικές λύσεις αναζωογόνησης του προσώπου και του σώματος, ιδίως κατά την διάρκεια των εορτών.

Περισσότερα...

Τι είναι η Λιπογλυπτική; 
 
Λιπογλυπτική η επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται το περίσσειο λίπος από διάφορες περιοχές του σώματος όπως κοιλιά, γόνατο, μηροί, λαιμός κ.α.

Περισσότερα...

Τέσσερις ερωτήσεις για βλεφαροπλαστική με ραδιοσυχνότητες 
 
Τι είναι η βλεφαροπλαστική; Η βλεφαροπλαστική είναι μια επεμβατική μέθοδος κατά την οποία αφαιρείται ο περισσευούμενο λίπος από τα κάτω βλέφαρα και η περίσσεια του δέρματος και του λίπους από τα άνω βλέφαρα.

Περισσότερα...

MACS-lift ή μινι-ρυτιδοπλαστικη προσωπου 
 
Περι τινος προκειται? Σκοπό έχει την ανασήκωση του χαλαρωμένου περιγράμματος του προσώπου και το μαλάκωμα των ρυτίδων ώστε να φαινόμαστε 10 χρόνια νεωτεροι.

Περισσότερα...

10 ερωτήσεις για τα εμφυτεύματα 
 
Τι ακριβώς είναι το Υαλουρονικό οξύ;

Περισσότερα...

Το πρόσωπο καθρέπτης της υγείας μας; 
 
Το πρόσωπο είναι ο καθρέπτης συνολικά του οργανισμού μας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Στίρλινγκ οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η συμμετρία αλλά και η αρρενωπότητα ή θηλυκότητα ενός προσώπου είναι τα στοιχεία που το καθιστούν θελκτικό.

Περισσότερα...

Καλλυντικά: Παρατηρήσεις και προφύλαξη απο την αλλοίωση. 
 
Πως θα παρατηρήσετε την αλλοίωση του καλλυντικού σας! Στην κοσμητολογία, κατά την παρασκευή ενός καλλυντικού προϊόντος, χρησιμοποιούνται διάφορα συντηρητικά που θα το προφυλάξουν από πιθανή μόλυνση από μικροοργανισμούς ή αλλοίωση και θα παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του καλλυντικού.

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Τι πρέπει να προσέχουμε σε ένα καλλυντικό προϊόν. 
 
Τι πρέπει να αναγράφει ένα καλλυντικό προϊόν. Κάθε καλλυντικό προϊόν που κυκλοφορεί στην αγορά και επομένως πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τον καταναλωτή πρέπει απαραίτητα να αναγράφει στη συσκευασία του τις παρακάτω πληροφορίες :

Περισσότερα...

Βγαλτε τα παιδιά να τα «δει» ο ήλιος! 
 
Βγαλτε τα παιδιά να τα «δει» ο ήλιος! Γνωρίζετε οτι η βιταμίνη D είναι η μοναδική βιταμίνη που συνθέτει ο οργανισμός μας; Η βιταμίνη D βρίσκεται στο δέρμα μας σε μια ανενεργή μορφή την προβιταμίνη D.Αυτή, ενεργοποιείται με την ηλιακή ακτινοβολία και έτσι σχηματίζεται η βιταμίνη D.

Περισσότερα...

Δέρμα. Γνωρίζετε τι ακριβώς είναι; 
 
Γνωρίζετε ότι το δέρμα μας δεν είναι απλά ένα αισθητήριο όργανο; Εκτός του οτι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο του ανθρώπινου σώματος, υπάρχουν πολλές λειτουργίες του που το καθιστούν τόσο σημαντικό :

Περισσότερα...

Προστατέψτε τα φυσικά φράγματα της επιδερμίδας! 
 
Προστατέψτε τα φυσικά φράγματα της επιδερμίδας! Η φυσική πορεία της υγρασίας από τη βασική στιβάδα της επιδερμίδας στην κεράτινη και από κει προς το περιβάλλον θα ήταν καταστροφική για την επιδερμίδα αν δεν υπήρχαν 2 προστατευτικά φράγματα που εμποδίζουν ή τουλάχιστον περιορίζουν αυτό το φαινόμενο.

Περισσότερα...

Αφυδάτωση του δέρματος. Τι πραγματικά είναι; 
 
Τι πραγματικά είναι η αφυδάτωση του δέρματος; Η αφυδάτωση του δέρματος είναι η έλλειψη νερού στην εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας, την κεράτινη. Η στιβάδα αυτή, σε φυσιολογικές συνθήκες περιέχει 10-20% υγρασία. Η υγρασία της κεράτινης στιβάδας προέρχεται από τη βαθύτερη στιβάδα της επιδερμίδας, τη βασική.

Περισσότερα...

Πως επηρεάζουν την ομορφιά μας οι δουλειές του σπιτιού; 
 
Οι δουλειές του σπιτιού ενάντια στο δέρμα του προσώπου! Όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι ένα μεγάλο μέρος της σκόνης αλλά και των καθαριστικών επικάθεται στο δέρμα σας. Το νοιώθετε στα χέρια σας γι’ αυτό και τα πλένετε καλά. Το νοιώθετε και στα μαλλιά σας γι’ αυτό και πολλές φορές λούζεστε μετά τις δουλειές. Το νοιώθετε όμως και στο πρόσωπό σας;

Περισσότερα...

Συμβουλές για ωραία και νεανικά χέρια. 
 
Τα χέρια προδίδουν την ηλικία! Για να καταλάβεις την ηλικία μια γυναίκας αρκεί να προσέξεις τα χέρια της! Το νερό, τα απορρυπαντικά, το κρύο, ο ήλιος αλλά και η διατροφή μας αποτελούν παράγοντες αφυδάτωσης του δέρματος. Και τα χέρια περισσότερο απ’ όλο το σώμα εκτίθενται σε αυτές τις συνθήκες.

Περισσότερα...

Το Νερό και το... Δέρμα μας. 
 
Γνωρίζετε οτι το νερό αφυδατώνει το δέρμα σας ; Όταν το δέρμα μας έρχεται σε επαφή με το νερό, την ώρα που πλενόμαστε για παράδειγμα, προκαλείται διάρρξη, δηλαδή σπάσιμο κάποιων κυττάρων της επιδερμίδας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αφυδάτωση του δέρματος και την πιθανή εμφάνιση των χαρακτηριστικών λεπιών!

Περισσότερα...

Λευκά, όμορφα και υγιή δόντια... 
 
Η λεύκανση είναι μια τεχνική με την οποία ο οδοντίατρος χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά μπορεί να τροποποιήσει το φυσικό χρώμα των δοντιών προς το λευκότερο.

Περισσότερα...

Κυτταρίτιδα και Διατροφή... 
 
Ο ορισμός της κυτταρίτιδας. Η παχυσαρκία αυξάνεται παγκοσμίως και ειδικότερα στον ελληνικό πληθυσμό. Πρόσφατες έρευνες του 2007 από την Ιατρική Σχολή Αθηνών μας παρουσίασαν αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας στην Αθήνα.

Περισσότερα...

Γιατί το δέρμα κάνει ρυτίδες όταν... μεγαλώνουμε; 
 
Θα πρέπει αρχικά να τονίσουμε ότι οι ρυτίδες του δέρματος αποτελούν φυσιολογική συνέπεια του γήρατος και προέρχονται από φυσικές μεταβολές που λαμβάνουν χώρα στο δέρμα με το πέρασμα του χρόνου.

Περισσότερα...
Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.