Κυριακή 19 Μαΐου 2019 12:11
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & Ομορφιά
Ωτοπλαστική και πιάστε επιτέλους τα μαλλιά σας αλογοουρά
Επιμέλεια: Γιώργος Αραβανής - Πλαστικός Χειρουργός 
Δημοσιεύθηκε: Στις 20/01/2009 ώρα: 13:47
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Ένα από τα κύρια ανατομικά χαρακτηριστικά που καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την εμφάνιση του προσώπου μας είναι και τα αυτιά.

Η εμφάνιση των αυτιών (δηλαδή το μέγεθος και το σχήμα τους) και κυρίως η απόστασή τους από το κρανίο (δηλαδή εάν «προεξέχουν» πολύ) παίζει  σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία ενός ατόμου.  Ειδικότερα για τα μικρά παιδιά, το πρόβλημα των «πεταχτών αυτιών» είναι πάρα πολύ σοβαρό, διότι αντιμετωπίζουν τα πειράγματα των συμμαθητών τους. Μερικές φορές η δυσμορφία των πεταχτών αυτιών μπορεί να οδηγήσει ένα παιδί στην απομόνωση και σε κακές σχολικές επιδόσεις.

Και στους ενήλικες όμως οι ψυχολογικές προεκτάσεις της ανατομικής αυτής παρέκκλισης είναι σημαντικές και οδηγούν σε τροποποίηση της συμπεριφοράς ή ακόμα και σε αμηχανία.

Πολλές φορές γυναίκες - αλλά και άνδρες - επιλέγουν να έχουν μακριά μαλλιά, λόγω των  πεταχτών αυτιών τους.

Υπάρχουν περιπτώσεις που ο ενήλικας με τα πεταχτά αυτιά δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα, μέχρι που δέχτηκε τα ειρωνικά και περιπαιχτικά σχόλια κάποιου γνωστού ή αγνώστου ανθρώπου. Αυτό μπορεί να είναι αρκετό να τον οδηγήσει στην απόφαση για άμεση χειρουργική αποκατάσταση.

Άνθρωποι που μπορεί εύκολα να αναπτύξουν κακή ψυχολογία λόγω των πεταχτών αυτιών τους και να καταφύγουν σε πλαστικό χειρουργό, είναι κυρίως άτομα που λόγω του επαγγέλματός τους εκτίθενται καθημερινά σε μεγάλο ακροατήριο, π.χ. δάσκαλοι, καθηγητές, δικαστές κλπ.

Το πρόβλημα των αφεστώτων ωτικών πτερυγίων, δηλαδή των «πεταχτών αυτιών» έρχεται να το διορθώσει η ωτοπλατική. Η επέμβαση γίνεται συνήθως στα παιδιά στην προσχολική κιόλας ηλικία, δηλ. 6-7 χρονών, για να αποφευχθεί η δημιουργία κόμπλεξ και η κακή ψυχολογία από τα σχόλια των συμμαθητών τους.

Η ωτοπλαστική στα παιδιά είναι προτιμότερο να γίνεται με γενική αναισθησία.  Στους ενήλικες αντιθέτως πραγματοποιείται με μέθη. Η τομή γίνεται στο πίσω μέρος του αυτιού ώστε να μην φαίνεται η ουλή ακόμα και αν τα μαλλιά είναι μαζεμένα ή πολύ κοντά.

Η επέμβαση διαρκεί μια με μιάμιση ώρα και δεν χρειάζεται νοσηλεία, δηλαδή ο ασθενής επιστρέφει το βράδυ στο σπίτι του, φορώντας ένα ελαστικό επίδεσμο ο οποίος συγκρατεί τις γάζες στα αυτιά. Ο επίδεσμος αυτός αφαιρείται σε 5-6 μέρες οπότε και το αποτέλεσμα είναι ορατό, ενώ τα ράμματα αφαιρούνται σε 7-10 μέρες.

Οι επιπλοκές είναι σπάνιες. Αποτυχία της επέμβασης είναι πιθανό να συμβεί όταν ο γιατρός είναι άπειρος. Για το λόγο αυτό, προτού αποφασίσει το άτομο να προβεί στην επέμβαση αυτή, θα πρέπει να συμβουλευτεί ένα έμπειρο και εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό. Και είναι βασικό να ζητήσει από το γιατρό να του δείξει φωτογραφίες από περιστατικά που έχει χειρουργήσει. 

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.