Σαββάτο 30 Μαΐου 2020 02:09
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & Ομορφιά
Αυξητική στηθους...
Επιμέλεια: Απόστολος Μαζιώτης - Πλαστικός Χειρουργός, MD 
Πηγή: www.apostolosmaziotis.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 11/05/2009 ώρα: 11:10
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Η αυξητική στήθους είναι από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην Ελλάδα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που αποφασίζει μια γυναίκα να κάνει την επέμβαση.

Ο πιο κοινός είναι η αύξηση του στήθους κατά ένα η δυο νούμερα έτσι ώστε να αποκτήσουν πιο πλούσιο μπούστο. ‘Άλλος λόγος είναι το γέμισμα του στήθους και η αντιμετώπιση της χαλάρωσης που προκύπτει μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό, ή η ανισομαστία, δηλαδή διαφορετικό μέγεθος των δυο μαστών. Σημαντικός επίσης λόγος είναι και η απώλεια του όγκου του μαστού και του σχήματος του μετά το χάσιμο πολλών κιλών.

Πώς γίνεται η αξιολόγηση από το πλαστικό χειρουργό για την αυξητική στήθους;

Ο πλαστικός χειρουργός εξετάζει τους μαστούς και λαμβάνει φωτογραφίες για το ιατρικό ιστορικό. Στην συνέχεια εξετάζει λοιπούς παράγοντες, π.χ. μέγεθος,  σχήμα μαστών, ποιότητα δέρματος, θέση θηλαίας αλώ κ.α. Όλες αυτές οι παράμετροι σε συνδυασμό με το ιστορικό ΤΟΥ εκάστοτε ασθενή, πληροφορίες δηλαδή σχετικά με τις παθήσεις, αλλεργίες σε φάρμακα, ιατρικές θεραπείες, προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις μαστού, οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού, αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της αξιολόγησης  του πλαστικού χειρουργού.  

Πώς γίνεται η αυξητική στήθους;
Προσωπικές προτιμήσεις και αντικειμενικοί παράγοντες είναι αυτά που θα βοηθήσουν τον ασθενή και τον πλαστικό χειρούργο  να καθορίσει το κατάλληλο μέγεθος του μαστού, την θέση των  ενθεμάτων καθώς, π.χ. επάνω από ή κάτω από το θωρακικό μυ. και της τομής

Ποιά ενθέματα χρησιμοποιούνται;
Τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι ενθέματα σιλικόνης σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ενθέματα μεγάλων και γνωστών εταιρειών με παρουσία πολλών δεκαετιών στο χώρο και από αυτά τις καλύτερες ποιότητες γιατί οδηγούν σε άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, διάρκεια, σιγουριά και μείωση των επιπλοκών στο ελάχιστο.
Σε ποιο σημείο του στήθους πραγματοποιούνται οι τομές, για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στήθους;
Υπάρχουν  τρία είδη πρόσβασης στο μαστό, δηλαδή τομή 4,5 εκατοστά στην υπομάστιο, περιθηλαία (γύρω από την θηλή δηλαδή) και από τη μασχάλη.
Η επιλογή της κατάλληλης τομής γίνεται κατόπιν σχετικής αξιολόγησης από τον πλαστικό χειρουργό και σε συζήτηση με τον ασθενή.

Ποιο είναι το χρονικό διάστημα αποθεραπείας από την επέμβαση;
Μετά από πέντε ημέρες περίπου από την ολοκλήρωση της επέμβασης αφαιρούνται τα ράμματα και η ασθενής φοράει ειδικό σουτιέν από την 2η μετεγχειρητική ημέρα και για 40 ημέρες. Συνήθως, η ασθενής επανέρχεται στην εργασία της μετά από 3 ημέρες, αλλά δεν επιτρέπεται να σηκώνει βάρη και να κάνει έντονη γυμναστική για 1 μήνα περίπου.

Υπάρχουν επιπλοκές;
Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, έτσι και στην αυξητική στήθους μπορούν να συμβούν επιπλοκές όπως είναι η μόλυνση, η αιμορραγία και η κάψα οι οποίες και αντιμετωπίζονται με τους γνωστούς τρόπους.
Στις μέρες μας με την ποιότητα των ενθεμμάτων που κυκλοφορούν η επιπλοκή αυτή τείνει να επαλειφθεί και την βλέπουμε πολύ πιο σπάνια σε σχέση με το παρελθόν, που χρησιμοποιούνταν οι προθέσεις νερού.
Προτού ο ασθενής αποφασίσει να κάνει την επέμβαση θα πρέπει να απευθυνθεί σε εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό και η επέμβαση να γίνεται σε νοσοκομείο.

Απόστολος Μαζιώτης - Πλαστικός Χειρουργός, MD
www.apostolosmaziotis.gr

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.