Σαββάτο 30 Μαΐου 2020 01:10
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & Ομορφιά
Νέα τεχνική αυτόλογης αναζωογόνησης του δέρματος
Επιμέλεια: Απόστολος Μαζιώτης - Πλαστικός Χειρουργός, MD 
Πηγή: www.apostolosmaziotis.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 21/05/2009 ώρα: 10:48
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Κάθε γυναίκα επιθυμεί να διατηρήσει την νεότητά και την ομορφιά της για όσο το δυνατό περισσότερο, εξασφαλίζοντας την ελαστικότητα του δέρματος και του σχήματος του προσώπου της, χωρίς σημάδια χαλάρωσης και γήρανσης. Η αλήθεια είναι ότι τα σύγχρονα επιτεύγματα της σύγχρονης αισθητικής-πλαστικής χειρουργικής εξασφαλίζουν την επιβράδυνση της γήρανσης.

Το ανθρώπινο δέρμα είναι γνωστό ότι αποτελείται από πολλαπλά στρώματα, κάθε ένα από τα οποία επιτελεί μια σημαντική λειτουργία. Για παράδειγμα, το βαθύ στρώμα του δέρματος, το χόριο περιέχει σημαντικά συστατικά όπως το κολλαγόνο και την ελαστίνη που είναι υπεύθυνη για την ανθεκτικότητα του δέρματος. Το ίδιο στρώμα περιέχει υαλουρονικό οξύ, το λεγόμενο “υδροκολλοειδές” το οποίο καθιστά το δέρμα ελαστικό και βελούδινο. Στην έλλειψη αυτού του συστατικού οφείλεται και η εμφάνιση των ρυτίδων και η απώλεια της ελαστικότητάς του.

Μια από τις δημοφιλέστερες σήμερα, μεθόδους ανάπλασης του δέρματος είναι η λεγόμενη “βιοαναζοωγόννηση”. Η μη επεμβατική αυτή θεραπεία γίνεται γρήγορα, εύκολα στο ιατρείου του πλαστικού χειρουργού και πραγματοποιείται με προϊόντα που παρασκευάζονται βιοτεχνολογικά – δηλ. από εταιρείες - και από προϊόντα αυτόλογα – δηλ. αυτά που προέρχονται από το ίδιο το άτομο που πρόκειται να υποβληθεί στην θεραπεία.

Η πρόσφατα αυτή εισηγμένη στην πλαστική χειρουργική τεχνική της Αυτόλογης Αναζωογόνησης του δέρματος, αποτελεί την απάντηση στην διαδικασία της γήρανσης. Κύριος στόχος της μεθόδου αυτής είναι η ανάπλαση των ιστών αξιοποιώντας τα ενεργά αιμοπετάλια και τα λευκά αιμοσφαίρια του ίδιου του ασθενούς.

Πώς λειτουργεί η τεχνική αυτή?
Λαμβάνεται αίμα από τον ίδιο τον ασθενή (ποσότητα ίση με μιας γενικής εξέτασης αίματος) το οποίο στην συνέχεια φυγοκεντρείται έτσι ώστε να διαχωριστεί σε πλάσμα. Το πλάσμα αναρροφάται σε σύριγγες και εισάγεται στο δέρμα του ασθενούς σε περιοχές όπως το πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια με τεχνικές μεσοθεραπείας ή τεχνικές διόρθωσης ρυτίδων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση παραγόντων ανάπτυξης που ρυθμίζουν την λειτουργία των ιστών και συμβάλουν στην αναγέννηση του δέρματος.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για την επίτευξη των αναμενόμενων αποτελεσμάτων?
Οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι 1-2 τον χρόνο ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος εκάστοτε ασθενή. Η διάρκεια εκάστοτε θεραπείας είναι 20-40 λεπτά και γίνεται στο ιατρείο.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η λήψη και η παρασκευή του αίματος  γίνεται σε εξειδικευμένα μικροβιολογικά εργαστήρια ενώ απαιτείται η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας στις περιοχές που πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπεία, μια ώρα πριν.

Απόστολος Μαζιώτης - Πλαστικός Χειρουργός, MD
www.apostolosmaziotis.gr

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.