Σαββάτο 30 Μαΐου 2020 02:32
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & Ομορφιά
M.A.C.S. Face lift
Επιμέλεια: Κεραμίδας Ευάγγελος - Πλαστικός Χειρουργός 
Πηγή: www.keramidasevangelos.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 09/12/2010 ώρα: 12:36
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Η παγκόσμια τάση στην αισθητική χειρουργική είναι το καλύτερο αποτέλεσμα με τις όσο το δυνατόν μικρότερες τομές και τον μικρότερο χρόνο ανάρρωσης. Το M.A.C.S. Face lift είναι μια τεχνική ρυτιδοπλαστικής που σέβεται τις πιο πάνω αρχές.

M.A.C.S. σημαίνει Minimal Access Cranial Suspention ρυτιδοπλαστική, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει, ρυτιδοπλαστική με μικρές τομές και κρανιακή ανάρτηση. Είναι μια χειρουργική τεχνική που γίνεται υπό Γενική Αναισθησία ή με Τοπική Αναισθησία και Μέθη. Οι τομές είναι κατά μήκος της φαβορίτας μέσα από το  αυτί και από καθόλου έως και 3 -4 cm πίσω από το αυτί. Το μήκος της τομής πίσω από το αυτί εξαρτάται κατά το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα στον λαιμό. Ιδανικοί υποψήφιοι είναι άντρες και γυναίκες που εμφανίζουν  χαλάρωση στο δέρμα του προσώπου, στην περιοχή της κάτω γνάθου (jowl) και στον λαιμό. Εάν και δέν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για το πότε πρέπει να γίνεται το Μ.Α.C.S Face lift, θα το συνιστούσαμε από τα 40 και πάνω.

Με το Μ.Α.C.S Face lift διορθώνουμε και το πρόσωπο και το λαιμό. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου οφείλεται στο ότι η ανάρτηση του προσώπου αφορά όχι μόνο το δέρμα αλλά και τον εσωτερικό ιστό του προσώπου. Ο εσωτερικός ιστός  του προσώπου αναρτάται  με ράμματα και καθηλώνεται λίγο πιο πάνω από το ζυγωματικό οστό (γι' αυτό και κρανιακή ανάρτηση). Η διπλή αυτή ανάρτηση του προσώπου πετυχαίνει  μακροβιότερο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα κρατάει από 5 έως και 10 χρόνια, αλλά αυτό εξαρτάται και  από πολλούς άλλους παράγοντες όπως ηλικία του πρώτου face  lift, οι γονιδιακές μας καταβολές, κάπνισμα, έκθεση στον ήλιο. Tο χειρουργείο διαρκεί από 1 ½  – 2 ½  ώρες και ο ασθενής μπορεί να πάει σπίτι του την ίδια μέρα.

Οι μώλωπες εάν υπάρχουν είναι ελάχιστοι. Ο ασθενής μπορεί  την επόμενη μέρα να βγει για περίπατο. Ο πόνος είναι ελάχιστος ή καθόλου, ο ασθενής απλώς αισθάνεται ένα τράβηγμα στο πρόσωπο.

Οι κίνδυνοι από την επέμβαση είναι: - το αιμάτωμα, (2) η φλεγμονή, (3) πάρεση του προσωπικού νεύρου, (3) εν τω βάθει θρόμβωση. Να σημειωθεί ότι οι επιπλοκές  συμβαίνουν πάρα πολύ σπάνια, ειδικά με την τεχνική του  M.A.C.S Face lift.

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.