Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 23:54
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Centrum Cardio: ‘Όλα τα οφέλη του Centrum συν κάτι επιπλέον για την καρδιά σας!! 
 
Η καρδιά αποτελεί τον πιο σημαντικό «μηχανισμό» του οργανισμού μας και γι’ αυτό η διατήρηση της καλής λειτουργίας της είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο , οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή για τη ζωή των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες.

Περισσότερα...

Νερό: Πολύτιμο και τον χειμώνα 
 
Συμπεριλαμβάνεται στα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Το νερό, πολύτιμο και ζωογόνο, αποτελεί βασικό συστατικό, κατά τα 2/3, του ανθρώπινου οργανισμού: στους άνδρες, το ποσοστό φθάνει το 60-65%, στις γυναίκες το 50-60%, ενώ στα μικρά παιδιά (5-8 χρονών) μέχρι και το 70%.

Περισσότερα...

Εγκυμοσύνη χωρίς σάκχαρο 
 
Η εγκυμοσύνη, μία από τις ενδιαφέρουσες - πλούσιες σε νέα ερεθίσματα και συναισθήματα - περιόδους στη ζωή μίας γυναίκας έχει ιδιαιτερότητες, προβλήματα, κινδύνους. Το σάκχαρο είναι ένας από αυτούς. Αποκαλούμενο και ως διαβήτης κύησης, εμφανίζεται μεν παροδικά, χρειάζεται όμως προσοχή, αφού 4 στις 10 εγκύους ενδέχεται να εμφανίσουν το πρόβλημα, κυρίως στην αρχή του τρίτου τριμήνου.

Περισσότερα...

Απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη 
 
Η γυναίκα μετά τον τοκετό, έχει να αντιμετωπίσει πλέον την αλλαγή της καθημερινότητάς της με τον ερχομό του μωρού της και την αλλαγή του σώματος της μετά την εγκυμοσύνη.

Περισσότερα...

Διατροφή & εγκυμοσύνη 
 
Η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος που δεν πρέπει να χαθεί βάρος, ωστόσο το ποσό τροφίμων που χρειάζεται μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη μάζας σώματος πριν την εγκυμοσύνη, το ποσοστό αύξησης βάρους, η ηλικία και η όρεξη. Όλες οι έγκυες γυναίκες πρέπει να τρώνε ποικίλα τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά κάθε ημέρα.

Περισσότερα...

Ο κόσμος των light 
 
Καλωσήλθατε στον κόσμο των light, των προϊόντων που μπαίνουν στο καλάθι για να καθησυχάσουν συνειδήσεις, να ξεπλύνουν διατροφικές ενοχές, αλλά και να αδυνατίσουν -όχι πάντα-, με επιτυχία.

Περισσότερα...

Οι εχθροί και οι σύμμαχοι της πέψης 
 
Τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία, μετά το κρυολόγημα, που οδηγεί τους ανθρώπους να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Περισσότερα...

Η σωτηρία της... καρδιάς είναι πολύ μεγάλο πράγμα! 
 
Την ανάγκη αλλαγής του τρόπου ζωής, ακολουθώντας σωστή διατροφή, η οποία παίζει πρωταρχικό ρόλο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τονίζουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Περισσότερα...

Οι πατάτες ρίχνουν την πίεση - και δεν παχαίνουν… 
 
Τις θεωρούμε παχυντικές, γεμάτες λίπος και ανθυγιεινές και είναι από τις πρώτες που κόβει όποιος θέλει να κάνει δίαιτα. Μια νέα μελέτη, όμως, δείχνει πως οι πατάτες όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά μπορούν και να ρίξουν την αρτηριακή πίεση – αρκεί να είναι μαγειρεμένες με τον σωστό τρόπο.

Περισσότερα...

Τα οφέλη των ωμών τροφίμων 
 
Η κατανάλωση όσο το δυνατόν περισσότερων ωμών τροφίμων, μη επεξεργασμένων, κάνει πιο λαμπερή την επιδερμίδα, πιο υγιή και γερά τα μαλλιά, ενώ μπορεί να ανακουφίσει ακόμα και από τις ημικρανίες.

Περισσότερα...

Τροφές που μας χαρίζουν ενέργεια  
 
Η παραγωγή ενέργειας είναι πολύ σημαντική για τον ανθρώπινο οργανισμό γιατί χρειάζεται για την διατήρηση των λειτουργιών του σώματος μας

Περισσότερα...

Επιστροφή στις ρίζες της διατροφής- το παράδειγμα της Ιαπωνίας 
 
Δεν νομίζω να είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας για τους άντρες στην Ιαπωνία είναι 80 ετών και για τις γυναίκες 85. Ούτε τυχαίο είναι το γεγονός ότι το 2008 υπήρχαν στην Ιαπωνία 36.000 υπεραιωνόβιοι. Κάτι κάνουν σωστά στη διατροφή και τον τρόπο ζωής τους, που τους κάνει να ζουν περισσότερα χρόνια και να είναι υγιείς.

Περισσότερα...

10 Μύθοι & Αλήθειες για τη ζάχαρη 
 
Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη γλυκιά γεύση; Σίγουρα όχι πολλοί, αφού η κατανάλωση ζάχαρης στη χώρα μας έχει υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες (WHO 2008).

Περισσότερα...

Πες μου τι έχεις στο ψυγείο σου, να σου πω ποιος είσαι 
 
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η παχυσαρκία αιτιολογικά σχετίζεται κατά 60% με περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ μόλις για το 2% του πληθυσμού των παχύσαρκων ευθύνονται γενετικοί παράγοντες. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε μελέτες με ομοζυγωτικά δίδυμα, που είχαν τη γενετική προδιάθεση να γίνουν παχύσαρκα, προβλήματα βάρους απέκτησαν μόνο τα παιδιά που μεγάλωσαν σε περιβάλλον που ευνοούσε την εμφάνιση παχυσαρκίας

Περισσότερα...

Πώς να κάψετε λίπος όταν γυμνάζεστε 
 
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως χρειάζεται σκληρή και παρατεταμένη άσκηση, αν θέλουν να χάσουν βάρος και να έχουν καλή υγεία. Κανένα από τα δύο δεν είναι σωστό.

Περισσότερα...

Kαφέδες- θερμιδικές... βόμβες  
 
Το σώμα μας μπορεί να μας λέει ότι διψάει, αλλά δεν μπορεί να μας καθορίσει τι πρέπει να πιει. Ενώ όλα τα ροφήματα ενυδατώνουνε, μερικά παρέχουνε και σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Μερικά έχουνε χαλαρωτικές ιδιότητες. Κάποια δίνουν ενέργεια. Ορισμένα απλά ικανοποιούν το αίσθημα για γλυκό – με ή χωρίς θερμίδες. Κάποια βοηθούν στην καλύτερη απόδοση. Και ορισμένα μπορούν να βοηθήσουνε σε θέματα υγείας.

Περισσότερα...

Πώς θα αποφύγετε το «κρυμμένο αλάτι»  
 
Το αλάτι έχει κατηγορηθεί δικαίως για την αρτηριακή υπέρταση, η οποία ευθύνεται για 1 στους 6 θανάτους στις χώρες του δυτικού κόσμου. Βέβαια, το αλάτι δεν ανεβάζει μόνο την αρτηριακή πίεση. Μπορεί να προκαλέσει διάφορες ζημιές στην καρδιά, τους νεφρούς και σε άλλα ζωτικά όργανα

Περισσότερα...

Παιδί: Πώς θα το κάνετε να τρώει τα πάντα; 
 
Το άγχος των περισσότερων γονιών είναι το καθημερινό φαγητό των παιδιών τους. Η συχνή άρνηση για συγκεκριμένα φαγητά που τους προσφέρουνε από τη μια μεριά και η προτίμησή τους στα τρόφιμα των σχολικών κυλικείων και των φαστφούντ, από την άλλη, αρκούν για να προκαλέσουν ανησυχία για το αν το παιδί τρέφεται σωστά

Περισσότερα...

Η μεσογειακή διατροφή «ασπίδα» στον καρκίνο του δέρματος 
 
Στα συμπεράσματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία η μεσογειακή διατροφή φαίνεται ότι συμβάλλει στον περιορισμό της εμφάνισης του καρκίνου του δέρματος, αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", σε σχετικό ρεπορτάζ της.

Περισσότερα...

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα 
 
Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα με την υπόσχεση ότι θα λύσουν το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια η κατηγορία αυτή έχει «ανθίσει» στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου οι φτωχοί και μη παραγωγικοί, με τους σύγχρονους οικονομικούς όρους, αγρότες είχαν πολλά να κερδίσουν, σύμφωνα με τις υποσχέσεις που οι υποστηρικτές αυτής της κατηγορίας τροφίμων έδιναν.

Περισσότερα...

Μεσογειακή δίαιτα & Καρκίνος του στομάχου 
 
Όπως μας ενημερώνει ένα από τα σημαντικότερα και εγκυρότερα διεθνή πρακτορεία, το πρακτορείο REUTER, η Μεσογειακή δίαιτα φαίνεται ότι προστατεύει τον οργανισμό μας από τον καρκίνο του στομάχου.

Περισσότερα...

Η λαιμαργία βλάπτει σοβαρά την υγεία 
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Jennifer Nelson από την Mayo Clinic των ΗΠΑ, οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες τροφής όταν βρίσκονται «αντιμέτωποι» με μεγάλες ποσότητες τροφίμων. Ακόμα και τα παιδιά ηλικίας έως και 2 ετών επηρεάζονται όταν βρίσκονται μπροστά σε μεγάλες μερίδες τροφής, αναφέρει η αρθρογράφος.

Περισσότερα...

Το πεπτικό σύστημα 
 
Έχοντας πλέον διευκρινίσει ορισμένους όρους και θέματα, που αφορούν την διατροφή και την σημασία της στην διατήρηση της ανθρώπινης ισορροπίας, αυτό που καλείται ομοιόσταση, είμαστε τώρα έτοιμοι να εξηγήσουμε την δομή και την λειτουργία του πεπτικού συστήματος, καθώς και των σημαντικών παθήσεων που το αφορούν.

Περισσότερα...

Μεσογειακή διατροφή - Η διατροφή της καρδιάς... 
 
Στις αρχές του 20ου αιώνα ο Αλέξης Καρέλ, νομπελίστας ιατροφιλόσοφος, θέλοντας να επισημάνει την σημασία της διατροφής στην διατήρηση της υγείας των ανθρώπων, είχε δηλώσει ότι, αν οι γιατροί δεν γίνουν διαιτολόγοι, τότε οι διαιτολόγοι θα γίνουν οι γιατροί του μέλλοντος (1). Όπως όλοι φυσικά ξέρουμε, παρ’ όλο που πέρασαν περίπου 100 χρόνια, η σημασία της διατροφής είναι τεράστια, αλλά σαν παράγοντας επιβαρυντικός της υγείας.

Περισσότερα...

Πολιτισμός και διατροφή 
 
Μπορεί η έλλειψη τροφής να συντρίψει το πολιτισμό μας; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει ο Lester R. Brown στο στο Scientific American (Μάιος 2009).

Περισσότερα...

Η παράλειψη του πρωινού «προσθέτει» κιλά 
 
Eίναι γνωστό ότι εάν παραλείψουμε το πρωινό γεύμα θα καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Νεώτερη μελέτη του Imperial College London εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό.

Περισσότερα...

Τα αλατισμένα τρόφιμα προκαλούν ασθένειες 
 
Η υψηλή πίεση είναι ο μεγαλύτερος παράγων κινδύνου και ευθύνονται για πρόκληση εγκεφαλικών, καρδιακών επεισοδίων και παθήσεων των νεφρών, που οδηγούν σε θάνατο. Το αλάτι αποτελεί την σημαντικότερη παράμετρο που συνδέεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και ως εκ’ τούτου είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα που οδηγούν στην μείωση της κατανάλωσης του.

Περισσότερα...

Περισσότερες ώρες μπροστά στην τηλεόραση οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι έφηβοι 
 
Περισσότερες ώρες τηλεόραση βλέπουν οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι έφηβοι, σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους, με φυσιολογικό βάρος, ενώ οι ώρες τηλεθέασης των υπέρβαρων και παχύσαρκων κοριτσιών είναι περισσότερες από των αγοριών.

Περισσότερα...

Ο ρόλος των Βιταμινών στη ζωή μας 
 
Όπως είχαμε δηλώσει την προηγούμενη φορά θα κλείσουμε το κεφάλαιο που αφορά τα θρεπτικά συστατικά με τις βιταμίνες. Οι βιταμίνες λοιπόν είναι χημικές ενώσεις που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση του βασικού μεταβολισμού του οργανισμού μας και της υγείας τους.

Περισσότερα...

Τρόπος ζωής , διατροφή και λήψη σωστών πολυβιταμινών επηρεάζουν τη γονιμότητα 
 
Οι γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης με την υιοθέτηση κατάλληλης διατροφής, τρόπου ζωής, και λήψης σωστών πολυβιταμινών, σύμφωνα με νέα έρευνα του Χάρβαρντ.

Περισσότερα...

Η ισορροπημένη διατροφή & ο ρόλος της 
 
Η ισορροπημένη διατροφή ή δίαιτα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία, στις κατάλληλες ποσότητες, και επιτυγχάνεται καταναλώνοντας μια ποικιλία τροφίμων. Η υπερβολή, είτε στην λήψη συνολικά τροφής, είτε στην λήψη κάποιων από τα θρεπτικά συστατικά οδηγεί σε διαταραχές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία όπως γράψαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας. Έτσι για παράδειγμα, υπερβάλλοντας στο φαγητό μας, μπορούμε να οδηγηθούμε στην παχυσαρκία με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία.

Περισσότερα...

Τα συστατικά της Διατροφής... 
 
Αφού λοιπόν προσεγγίσαμε, έστω και αμυδρά, από την πλευρά της ιστορίας, τον ρόλο της διατροφής και φωτίσαμε σημαντικές πτυχές των σχέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στην ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου, του πεπτικού συστήματος και της διατροφής, μπορούμε τώρα να μιλήσουμε για την ισορροπημένη διατροφή και τον ρόλο της στην διατήρηση της υγείας μας.

Περισσότερα...

Η φυσιολογία του εντέρου και το πρόβλημα της χρόνιας δυσκοιλιότητας 
 
Η χρόνια δυσκοιλιότητα αποτελεί μια πολύ-συμπτωματική γαστρεντερική διαταραχή που επηρεάζει περίπου το 27% των ανθρώπων της Βορείου Αμερικής, σύμφωνα με το MedScape. Η διαταραχή αυτή επηρεάζει διπλάσιες γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες και αφορά όλες τις ηλικίες.

Περισσότερα...

Μπρόκολο και σκόρδο κρατούν ενεργά τα γονίδια που καταστέλλουν τον καρκίνο  
 
Επιγενετική βάση έχουν οι μισοί καρκίνοι αλλά και πολλές άλλες ασθένειες στον άνθρωπο, οφείλονται δηλαδή στην αλλαγή του φαινοτύπου των κυττάρων χωρίς όμως να υπάρξει αλλαγή στο DNA.

Περισσότερα...

Τα σταφύλια... “φάρμακο” για την υπέρταση 
 
Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν στην επιστημονική επιθεώρηση Gerontology: Biological Sciences ότι μετά από πειράματα σε ποντίκια βρήκαν ότι τα σταφύλια μειώνουν την αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν την καρδιακή λειτουργία.

Περισσότερα...

Αυστραλία- Αφιέρωμα στην Ελλάδα και στη μεσογειακή διατροφή 
 
Δεκάλεπτο αφιέρωμα στη μεσογειακή διατροφή φιλοξένησε η επιστημονική τηλεοπτική εκπομπή Catalyst του αυστραλιανού κρατικού δικτύου ABC.

Περισσότερα...

Διατροφή και υγεία - Η ιστορία της διατροφής 
 
Πολλοί λίγοι από εμάς, τους σύγχρονους ανθρώπους των ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών, έχουν σκεφτεί ότι η διατροφή έχει και αυτή την δική της ιστορία και το κυριότερο την δική της συμβολή στην ανάπτυξη του ανθρώπινου είδους.

Περισσότερα...

Διαφορετικές δίαιτες, παρόμοιο αποτέλεσμα 
 
Τρία διαφορετικά μοντέλα διατροφής έχουν παρόμοια επίδραση στο σωματικό βάρος, υποστηρίζουν Ισραηλινοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Ben-Gurion.

Περισσότερα...

Το μενού μας δεν χωράει μεταλλαγμένα  
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής και συγκεκριμένα της δημοσιογράφου Τάνιας Γεωργιοπούλου, οι πολίτες θεωρούν ότι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους και προτιμούν να πληρώσουν ακριβότερα προκειμένου να προμηθευτούν «καθαρά τρόφιμα»

Περισσότερα...

Η μεσογειακή διατροφή «νικά» τον διαβήτη; 
 
Ένα ακόμη πλεονέκτημα της μεσογειακής διατροφής αναδεικνύει μελέτη Ισπανών επιστημόνων. Σύμφωνα με τους ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ναβάρα, οι άνθρωποι που καταναλώνουν σε καθημερινή βάση φρούτα, λαχανικά αλλά και ελαιόλαδο διατρέχουν έως και 83% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2.

Περισσότερα...

Σύγχρονη μάστιγα ο σακχαρώδης διαβήτης 
 
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση για το Διαβήτη η ασθένεια τείνει να εξελιχθεί σε σύγχρονη μάστιγα καθώς υπολογίζεται πως σήμερα πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων μέχρι το 2025 θα υπερβούν τα 340 εκατομμύρια άτομα!

Περισσότερα...

Η υγιεινή διατροφή καταπολεμά τις ρυτίδες 
 
Οι άνθρωποι που τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά είναι πιθανό να έχουν λιγότερες ρυτίδες και να δείχνουν νεώτεροι, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Ο ύπνος ενάντια στην παχυσαρκία 
 
Η έλλειψη του ύπνου συντελεί στη αύξηση του κινδύνου για παχυσαρκία, σύμφωνα με πολλές μελέτες μας ενημερώνει το επιστημονικό περιοδικό Scientific American του Απριλίου 2008.

Περισσότερα...

O ΟΗΕ για τη διεθνή διατροφική κρίση 
 
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και οι επικεφαλής των 27 υπηρεσιών και οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζουν στη Βέρνη για να επεξεργαστούν το σχέδιό τους για την καταπολέμηση της κρίσης που έχει ξεσπάσει από την κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των τροφίμων.

Περισσότερα...

Οι δίαιτες αυξάνουν το ...βάρος! 
 
Άλλη μια έρευνα που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι δίαιτες στην ουσία μας παχαίνουν αντί να μας απαλλάσσουν από το περιττό βάρος.

Περισσότερα...

Η διατροφη ισως βοηθάει την δράση ορισμενων αντικαρκινικων φαρμάκων 
 
Όπως μας ενημερώνει το έγκυρο BBC, έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιου του Manchester και δημοσιεύτηκε στο Nature Genetics, αφήνει να εννοηθεί ότι οι διατροφικές μας συνήθειες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο δρουν φάρμακα που μπλοκάρουν τα γονίδια.

Περισσότερα...

Δίαιτα και διατροφή 
 
Ξέρουμε ότι γενικά συστήνεται, προκειμένου να έχουμε μια υγιή διατροφή, να περιλαμβάνουμε στα γεύματα μας τουλάχιστον 5 μερίδες ποικιλίας φρούτων και λαχανικών (εκτός από τις πατάτες) ημερησίως.

Περισσότερα...

Ο «σύγχρονος» τρόπος ζωής και η υγεία... 
 
Ο Σύγχρονος τρόπος παραγωγής τροφίμων δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τα σύγχρονα προβλήματα υγείας. Είναι αρκετά τα παραδείγματα που έχουμε στην διάθεση μας και αφορούν αυτό το θέμα.

Περισσότερα...

Κριτική για την ικανότητα μάθησης των παιδιών. 
 
Μια νέα μάχη δίνεται στον αγώνα ενάντια στην έκθεση των παιδιών στα πρόχειρα φαγητά, από μια ομάδα συγγραφέων και ακαδημαϊκών στην Μεγάλη Βρετανία.

Περισσότερα...

Τα ψάρια πλούσια σε λιπαρά μπορούν να μειώσουν το ρίσκο για εμφάνιση καρκίνου του νεφρού 
 
Ότι τα ψάρια που είναι πλούσια σε λιπαρά μπορούν να μας προστατέψουν από τις καρδιαγγειακές παθήσεις ήταν ήδη γνωστό.

Περισσότερα...

Σωστή διατροφή και υγεία... 
 
Η σύνδεση μεταξύ πολλών σύγχρονων ασθενειών και της διατροφής νομίζουμε ότι είναι πλέον γνωστή τόσο στους επαγγελματίες της υγείας, όσο και στο καταναλωτικό κοινό. Εμείς απλά και με αφορμή το portal υγείας του BBC φέρνουμε και πάλι το πρόβλημα στην «επιφάνεια».

Περισσότερα...

Παχυσαρκία και ψυχική υγεία. 
 
Ποιός είναι ο ρόλος των συναισθημάτων στην διατροφική μας συμπεριφορά;

Περισσότερα...

Μεσογειακή διατροφή. 
 
Η Μεσογειακή διατροφή θεωρείται ο χρυσός κανόνας πάνω στον οποίο βασίζεται η υγιεινή διατροφή και έχει σχετιστεί με μειωμένα ποσοστά θνησιμότητας.

Περισσότερα...

Δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες και οι επιπτώσεις τους στην υγεία μας. 
 
Οι δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες βασίζονται στην αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνης από πηγές όπως το μοσχάρι, το χοιρινό, την γαλοπούλα, το ψάρι, τα αυγά, στην απεριόριστη πρόσληψη λίπους καθώς και στην αυστηρός μειωμένη πρόσληψη τροφών αυξημένων σε υδατάνθρακες όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, ψωμί, ρύζι, μακαρόνια και γαλακτοκομικών προϊοντων (εκτός των τυριών).

Περισσότερα...

Προβλήματα υπερβολικού βάρους και παχυσαρκίας. 
 
Ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων έχει αυξηθεί σημαντικά στις χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) τις τελευταίες δύο δεκαετίες, λόγω των ποιοτικά χαμηλών διατροφικών συνηθειών των πληθυσμών και της έλλειψης σωματικής άσκησης.

Περισσότερα...

Η βιταμίνη D και η άμυνα των κυττάρων. 
 
Οι επιστήμονες, μας ενημερώνει το περιοδικό Scientific American του Νοεμβρίου 2007, αναγνωρίζουν τώρα πολύ σημαντικότερο ρόλο στην βιταμίνη D, εκτός από την συνεισφορά της στο να κτίζει γερά οστά.

Περισσότερα...

Νερό και ...Υγεία 
 
Το νερό είναι απαραίτητο συστατικό για την διατήρηση της ζωής και την σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Περισσότερα...

Κακάο, Σοκολάτα και ...Υγεία 
 
Είναι δικαιολογημένος ο έρωτας μας ως προς αυτή την τροφή;

Περισσότερα...

Διατροφή και... Ενέργεια. 
 
Ως ενέργεια ορίζεται η παραγωγή έργου, θερμότητας ή φωτός. Υπάρχουν πολλά είδη ενέργειας όπως η ηλιακή ενέργεια με την οποία γίνεται και η φωτοσύνθεση.

Περισσότερα...

Διατροφή και άνοια... 
 
Δίαιτες εμπλουτισμένες με ψάρια, έλαια και λαχανικά ελαττώνουν τους κινδύνους εμφάνισης της άνοιας και της νόσου Alzheimer σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 13 Νοεμβρίου στο Neurology.

Περισσότερα...

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για μια αποτελεσματική δίαιτα. 
 
Καταγράψετε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να χάσετε βάρος. Μην παραμείνετε μόνοι στην προσπάθειά σας. Να κάνετε μικρές, διαδοχικές, σταδιακές αλλαγές. Προγραμματίστε τη σωματική σας εξάσκηση. Μην τρωτε μεγάλα γεύματα αλλά μικρά και πιο συχνά...

Περισσότερα...

Eπιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία. 
 
Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία είναι ανάλογες με τη διάρκεια και τη σοβαρότητά της. Όσο ψηλότερος είναι ο ΔΣΒ, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος εμφάνισης παθολογικών καταστάσεων.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.