Σαββάτο 15 Ιουνίου 2019 23:39
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & Διατροφή
Αυστραλία- Αφιέρωμα στην Ελλάδα και στη μεσογειακή διατροφή
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo 
Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων   
Δημοσιεύθηκε: Στις 21/10/2008 ώρα: 10:01
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Δεκάλεπτο αφιέρωμα στη μεσογειακή διατροφή φιλοξένησε η επιστημονική τηλεοπτική εκπομπή Catalyst του αυστραλιανού κρατικού δικτύου ABC.

Το αφιέρωμα επικεντρώθηκε στα στοιχεία που συναποτελούν το μεσογειακό τρόπο ζωής και στα οφέλη της μεσογειακής διατροφής - η οποία συνδέεται κατά κύριο λόγο με την Ελλάδα και την Κρήτη. Εικόνες από την Ελλάδα πλαισίωσαν την εκπομπή. Σύμφωνα με το αφιέρωμα, η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με την επιλογή και το συνδυασμό των υλικών, την προετοιμασία του φαγητού αλλά και με το κοινωνικό πλαίσιο κατανάλωσής του - την αντίληψη του φαγητού ως κοινωνικού γεγονότος.

Ο παρουσιαστής Νόρμαν Σβαν συνομίλησε με την Κάθριν Ιτσιόπουλου, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης και ειδική στη μεσογειακή διατροφή. Η κα Ιτσιόπουλου εξήγησε τα συστατικά της μεσογειακής διατροφής και τα οφέλη της για την υγεία και τη μακροζωία. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ελαιόλαδο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως κλειδί της μεσογειακής δίαιτας.

 Επίσης ο Νόρμαν Σβαν επισκέφθηκε μια κλασική ελληνική οικογένεια της Μελβούρνης και συγκεκριμένα την οικογένεια του Βασίλη Κανιδιάδη, γνωστού τηλεπαρουσιαστή, κηπουρού και σεφ και συνομίλησε με τους γονείς του και τον ίδιο για την καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών και τη χρήση τους στην ελληνική κουζίνα.

Στο τέλος ο Νόρμαν Σβαν κάθισε με την οικογένεια και τους καλεσμένους της γύρω από ένα κλασικό ελληνικό τραπέζι, ενώ μετά το φαγητό ακολούθησε παραδοσιακός χορός. "Υπάρχει η μεσογειακή κουλτούρα, ο μεσογειακός τρόπος ζωής, η μεσογειακή κουζίνα. Πρόκειται για ένα συνδυασμό στοιχείων και όσο πιο πολύ τα πλησιάζει κανείς, τόσο περισσότερο ζει. Γι' αυτό λοιπόν καλή όρεξη!", καταλήγει ο παρουσιαστής Νόρμαν Σβαν, ο οποίος είπε την ευχή "καλή όρεξη" στα ελληνικά.

Ολόκληρο το αφιέρωμα φιλοξενείται και στον ιστότοπο της εκπομπής Catalyst: http://www.abc.net.au/tv/geo/catalyst/vodcast/default.htm

Στο μεταξύ στον ελληνικό πολιτισμό και την προσφορά της Ελλάδας στον κόσμο αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Mail με αφορμή το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Οδύσσεια που διεξάγεται στην Αδελαΐδα ως τις 2 Νοεμβρίου από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας.

Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα έχει επηρεάσει σημαντικά τον κόσμο ιδίως στους τομείς της διατροφής, της λογοτεχνίας, της τέχνης, της μουσικής, της επιστήμης και της φιλοσοφίας. Το δημοσίευμα δίνει στοιχεία για τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, την ελληνική σημαία, τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική μυθολογία και την ελληνική κουζίνα.

Στην ίδια εφημερίδα αναδημοσιεύεται είδηση σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα προτείνεται ως πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Αυστραλούς το 2009 από την αυστραλιανή αλυσίδα τουριστικών γραφείων Flight Centre.

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.