Σαββάτο 31 Οκτωβρίου 2020 17:40
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του μαστού για τις έφηβες που πίνουν 
 
Οι γυναίκες που πίνουν ένα ποτό την ημέρα κατά την εφηβεία και μέχρι να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί, μπορεί να αυξάνουν κατά το ένα τρίτο τις πιθανότητες που έχουν να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Τα μωρά υποφέρουν όταν τσακώνονται οι γονείς τους 
 
Τα βρέφη που ακούνε τους γονείς τους να τσακώνονται γίνονται πιο ευαίσθητα στο στρες και ο εγκέφαλός τους αντιδράει πιο έντονα στις θυμωμένες φωνές ακόμα και όταν κοιμούνται, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.

Περισσότερα...

Προσοχή! Η γρίπη ...καραδοκεί 
 
Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν πιθανά σοβαρά περιστατικά γρίπης. Ήδη το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έχει ξεκινήσει το συντονισμό των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών προκειμένου να ξεκινήσουν να καταγράφουν τα κρούσματα ενώ προετοιμάζει σιγά σιγά και τα νοσοκομεία ώστε αν χρειαστεί να νοσηλεύσουν ασθενείς. Να σημειωθεί ότι η επιτήρηση της γρίπης θα διαρκέσει από το ΚΕΕΛΠΝΟ έως και το Μάιο.

Περισσότερα...

Νέα μελέτη για το κάπνισμα 
 
Περίπου σε 270.000 ανθρώπους, γίνεται κάθε χρόνο διάγνωση κάποιου τύπου καρκίνου, που προκαλείται από το κάπνισμα αναφέρει ιατρική μελέτη που διεξήχθη σε ευρωπαϊκές και σκανδιναβικές χώρες.

Περισσότερα...

Centrum Cardio: ‘Όλα τα οφέλη του Centrum συν κάτι επιπλέον για την καρδιά σας!! 
 
Η καρδιά αποτελεί τον πιο σημαντικό «μηχανισμό» του οργανισμού μας και γι’ αυτό η διατήρηση της καλής λειτουργίας της είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο , οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή για τη ζωή των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες.

Περισσότερα...

Προάγγελος διαζυγίου ο γάμος με «κρύα καρδιά» 
 
Οι γυναίκες που διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις για τον γάμο που ετοιμάζονται να κάνουν, διατρέχουν πολύ αυξημένες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο μέσα στην πρώτη τετραετία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Η Αξιολόγηση των Νοσοκομείων με βάση την Ασφάλεια που προσφέρουν στους Ασθενείς 
 
Όπως μας ενημερώνει η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard (HSPH), τα νοσοκομεία των ΗΠΑ αξιολογήθηκαν με τους βαθμούς A, B, C, D, ή F, σε σχέση με την ασφάλεια που αυτά προσφέρουν στους ασθενείς τους. Αυτή η πρωτοβουλία προέρχεται από το ίδρυμα Leapfrog Group, το οποίο είναι μη κερδοσκοπικό.

Περισσότερα...

Έγιναν πέντε εκατομμύρια τα μωρά της εξωσωματικής 
 
Η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) έχει οδηγήσει στην γέννηση 5 εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο από το 1978 όταν γεννήθηκε το πρώτο «παιδί του σωλήνα» έως σήμερα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις.

Περισσότερα...

SOS για την άπνοια στον ύπνο 
 
Νέες έρευνες συνδέουν τις παύσεις της αναπνοής με την εμφάνιση καρκίνου. Τον περασμένο μήνα δημοσιεύθηκαν δύο νέες μελέτες, οι οποίες έδειξαν για πρώτη φορά ότι οι πάσχοντες από υπνική άπνοια – τη διαταραχή που προκαλεί επικίνδυνες παύσεις της αναπνοής τη νύχτα – διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο.

Περισσότερα...

Ο κόσμος των light 
 
Καλωσήλθατε στον κόσμο των light, των προϊόντων που μπαίνουν στο καλάθι για να καθησυχάσουν συνειδήσεις, να ξεπλύνουν διατροφικές ενοχές, αλλά και να αδυνατίσουν -όχι πάντα-, με επιτυχία.

Περισσότερα...

Μεταμόσχευση κυττάρων εναντίον τύφλωσης 
 
Βρετανοί ερευνητές επέτυχαν να αποκαταστήσουν μερικώς την όραση τυφλών ποντικών μεταμοσχεύοντας στα μάτια τους κύτταρα-φωτοϋποδοχείς. Το νέο επίτευγμα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature» εκτιμάται ότι αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη θεραπειών για ασθενείς με εκφυλιστικές νόσους των οφθαλμών.

Περισσότερα...

Αντιγηραντική προστασία του στόματος 
 
Οι αντιγηραντικές θεραπείες δοντιών είναι αυτό που στις μέρες μας έχει μεγαλύτερη ζήτηση από όλες τις αισθητικές παρεμβάσεις, λόγω του ότι είναι συντηρητικές (μικρής παρέμβασης), συνήθως συνδυάζονται με αναγκαίες ιατρικές αποκαταστάσεις και το αποτέλεσμά τους επιφέρει ένα ωραίο χαμόγελο, στοιχείο γοητείας και νεότητας!

Περισσότερα...

Όχι απόψε αγάπη μου. Στ’ αλήθεια έχω πονοκέφαλο... 
 
Τελικά, η κλασική φράση «όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο» κρύβει μέσα της κάποιους κόκους αλήθειας. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως οι γυναίκες που παρουσιάζουν επί χρόνια και συχνά πονοκέφαλο ή ημικρανία έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώνουν και σεξουαλικά προβλήματα.

Περισσότερα...

Αυξηση κρουσμάτων καρκίνου του Μαστού - Οργανωμένα Κέντρα Μαστού 
 
Αλματώδη αύξηση στον καρκίνο του μαστού αναμένουν οι επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2020. Μάλιστα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το ποσοστό αύξησης το 2020 θα φτάσει το 50% σε σχέση με τα κρούσματα της νόσου το 2000!

Περισσότερα...

Οι εχθροί και οι σύμμαχοι της πέψης 
 
Τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία, μετά το κρυολόγημα, που οδηγεί τους ανθρώπους να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Περισσότερα...

Η πίεση πρέπει να μετριέται και στα δύο χέρια 
 
Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης πρέπει να γίνεται και στα δύο χέρια, διότι η διαφορά στις τιμές της ανάμεσά τους μπορεί να υποδηλώνει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.

Περισσότερα...

Η οικονοµική κρίση οδηγεί τους Ελληνες στην κατάθλιψη 
 
Οι ηλικίες 36-50 αντιµετωπίζουν αυξηµένη πίεση και υφίστανται τη µεγαλύτερη ψυχολογική επιβάρυνση.

Περισσότερα...

Υγεία και σύγχρονες συνθήκες εργασίας – μια ακόμη αντίφαση 
 
Ένας από τους πλέον γνωστούς και αποδεδειγμένα νοσογόνους παράγοντες των σύγχρονων κοινωνιών είναι το στρες. Σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια σειρά από τις πλέον θανατηφόρες ασθένειες της εποχής μας συνδέονται με αυτή την παράμετρο.

Περισσότερα...

Με προβλήματα γονιμότητας ένα στα έξι ζευγάρια στην Ευρώπη 
 
Ογδόντα εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας, ενώ στην Ευρώπη ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζει προβλήματα σύλληψης. Μόνο το 2003, το συνολικό ποσοστό γονιμότητας στην ΕΕ των 27 μειώθηκε σε 1,47 γεννήσεις ζώντων νεογνών ανά γυναίκα.

Περισσότερα...

Αυξάνονται οι φορείς του AIDS 
 
Σε 34 εκατομμύρια ανέρχονται οι άνθρωποι που ζουν σε όλο τον κόσμο με τον ιό HIV, κυρίως λόγο της μεγαλύτερης πρόσβασης που έχουν σε θεραπείες, οι οποίες συνέβαλαν στο να μειωθούν σημαντικά οι θάνατοι από AIDS, σύμφωνα με την έκθεση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για το AIDS (UNAIDS) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Περισσότερα...

Ενας στους δύο πολίτες εμφανίζει μελαγχολία καθημερινά 
 
Τη χειρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ περνά σήμερα η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Τέσσερις δομές έχουν ήδη διακόψει τη λειτουργία τους και δεκάδες άλλες θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις των εκπροσώπων του Δικτύου Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩΣ».

Περισσότερα...

Μεταξύ των καλύτερων Νοσοκομείων στον κόσμο το ΠΑ.Γ.Ν.Η 
 
Μεταξύ των καλύτερων νοσοκομείων του κόσμου, για τις πολύ υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει στην Μεταβολική Χειρουργική, συγκαταλέγεται το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου!

Περισσότερα...

Είμαστε εθισμένοι στα... smartphones 
 
Την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση πως πολλοί χρήστες «έξυπνων» τηλεφώνων έχουν αναπτύξει εθισμό στη χρήση τους, φαίνεται να επιβεβαιώνει μια νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Η αισιοδοξία κάνει καλό στην καρδιά 
 
Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που πάντοτε βλέπουν το ποτήρι της ζωής μισογεμάτο, πιθανότατα έχετε μια πιο υγιή καρδιά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Στην τελική ευθεία η «θετική» λίστα 
 
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η δημιουργία της θετικής λίστας φαρμάκων – δηλαδή των σκευασμάτων που θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο στο γενικότερο πλαίσιο πολιτικής του φαρμάκου που έχει ως στόχο να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη στα επίπεδα του 2004.

Περισσότερα...

Το ελαιόλαδο «ασπίδα» κατά του εγκεφαλικού 
 
H μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Neurology», βασίσθηκε στους ιατρικούς φακέλους 7.625 εθελοντών, ηλικίας 65 ετών και άνω, τους οποίους παρακολούθησαν οι ειδικοί επί μία πενταετία.

Περισσότερα...

Πρόσκληση για Ιερό σκοπό... 
 
Βραδιά… όχι μόνο για γυναίκες αλλά και για άνδρες, οργανώνει με ιερό σκοπό την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 στο Κορωπί, το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Έλλη Λαμπέτη” της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Περισσότερα...

ΠΟΥ: Η χρήση κινητών τηλεφώνων "ίσως να είναι καρκινογόνα" 
 
Η Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εκτίμησε ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων θα πρέπει να θεωρείται "'ισως καρκινογόνα για τον άνθρωπο".

Περισσότερα...

O καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί με τα όπλα που έχουμε σήμερα στη διάθεση μας 
 
Το ελπιδοφόρο και αισιόδοξο αυτό μήνυμα, έστειλε το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Καλαμάτα από 6 έως 8 Μαΐου 2011, υπό τις οδηγίες του προέδρου του κ Βασίλη Γεωργούντζου. «Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το επίπεδο του οποίου ήταν ιδιαίτερα υψηλό, παρουσιάστηκαν οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην απεικόνιση του μαστού με εξέχουσα την ψηφιακή τομοσύνθεση (Π Μαλακάσης) και τη μαγνητική μαστογραφία (Alberto Bazzocchı).

Περισσότερα...

Το στρες με μέτρο βοηθάει στο διάβασμα 
 
Οι επίφοβες για τους μαθητές εξετάσεις πλησιάζουν και το άγχος τους ήδη αρχίζει να ανεβαίνει προκαταβολικά. Όμως μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι μελετούν μέχρι τελευταία στιγμή για τα διαγωνίσματα και αναπόφευκτα έχουν στρες, κάνουν μάλλον καλό στον εαυτό τους, επειδή το άγχος παράγει ορμόνες που βοηθούν τον εγκέφαλο να αποθηκεύσει πιο έντονα τα διάφορα δεδομένα και έτσι ο μαθητής να θυμάται καλύτερα - με την προϋπόθεση όμως ότι το στρες δεν ξεπερνά ένα λογικό όριο.

Περισσότερα...

H κατανάλωση κρέατος μετά τη νηστεία 
 
Το Πάσχα τελείωσε και μαζί τελείωσαν και οι μέρες της νηστείας. Οι διατροφολόγοι εφιστούν την προσοχή όσων νηστεύουν, καθώς η απότομη πρόσληψη ζωικής πρωτεΐνης μετά τη νηστεία και η ξαφνικά μεγάλη ποσότητα τροφής και ποτού, οδηγεί σε τροφικές δηλητηριάσεις.

Περισσότερα...

Νοσογόνος παχυσαρκία - Ελληνική πρωτιά 
 
Παγκόσμιας αναγνώρισης έτυχε η χειρουργική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα στην νοσογόνο παχυσαρκία, με την αναγνώριση και διαπίστευση του Καθηγητή Χειρουργικής κ Ιωάννη Μελισσά και της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας την οποία διευθύνει, ως Κέντρο Αριστείας για τη Βαριατρική και Μεταβολική Χειρουργική!

Περισσότερα...

Διαβήτης-παχυσαρκία: Η «δίδυμη» επιδημία 
 
Έντονο προβληματισμό προκαλεί τα τελευταία χρόνια η συνύπαρξη παχυσαρκίας και διαβήτη, την οποία οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως δίδυμη επιδημία. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι o διαβήτης τύπου 2, δεν αφορά πια μόνον τους ενήλικες, καθότι συσχετίζεται στενά με την παχυσαρκία, αλλά εμφανίζεται όλο και συχνότερα στις νεαρότερες ηλικίες ακόμα και στην παιδική.

Περισσότερα...

Με προβλήματα ύπνου ένας στους τρεις ενήλικες 
 
Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Έλληνες υποφέρουν από διαταραχές ύπνου, ενώ σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περίπου ένας στους τρεις ενήλικες ανέφερε ότι αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.

Περισσότερα...

Τέλος τα φάρμακα επί πιστώσει σε ασφαλισμένους επτά Ταμείων 
 
Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση από την 1η Μαρτίου στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, Συμβολαιογράφων, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Αθήνας, Δικηγόρων περιφέρειας και ΤΣΑΥ, υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα Ταμεία τούς οφείλουν τεράστια ποσά.

Περισσότερα...

Σε έξαρση ο ιός της γρίπης 
 
Συνεχίζεται η επέλαση του ιού της γρίπης , με νέα θύματα να προστίθενται καθημερινά στην λίστα, όσων έχασαν την ζωή τους, από τον ιό. Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι, για την υψηλή θνησιμότητα και συνιστούν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, να λάβουν εγκαίρως τα μέτρα τους.

Περισσότερα...

Διατροφή και ιώσεις 
 
Κατά την περίοδο των ιώσεων το σώμα μας βρίσκεται σε αναβολική κατάσταση, δηλαδή όχι μόνο θέλει να προασπίσει τους υπάρχοντες ιστούς του, αλλά επιπρόσθετα να τους ενδυναμώσει. Από την άλλη, η εφαρμογή μιας υποθερμιδικής δίαιτας είναι μια καταβολική κατάσταση, κατάσταση δηλαδή κατά την οποία το σώμα μας μειώνει τους ιστούς του. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι η συνέχιση μιας δίαιτας αδυνατίσματος κατά την περίοδο προσβολής μας από κάποιον ιό θα επιμηκύνει τον χρόνο ίασης, κάτι που είναι σίγουρα επιβαρυντικό για την υγεία μας.

Περισσότερα...

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στα δημόσια νομοκομεία έως τις 31 Ιανουαρίου 
 
Δωρεάν τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (από 24 έως 31 του μηνός).

Περισσότερα...

Και οι επιχειρηματίες θα ιδρύουν φαρμακεία 
 
Η λήψη άδειας ίδρυσης φαρμακείου δεν υπόκειται σε κανέναν περιορισμό, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. «Παράθυρο» για την ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες, υπό την προϋπόθεση ότι τις επιχειρήσεις θα λειτουργούν πτυχιούχοι φαρμακοποιοί, αφήνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο κατατίθεται στη Βουλή.

Περισσότερα...

Οι νοτιάδες φέρνουν πονοκεφάλους 
 
Δεν είναι μύθος οι ασθένειες που φέρνουν οι νοτιάδες! Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τους ειδικούς, εξαιτίας του ζεστού και υγρού καιρού μέσα στον μήνα Νοέμβριο, ο οποίος επηρεάζει τον οργανισμό με διάφορους τρόπους.

Περισσότερα...

Χαμογελαστός γεννιέσαι... δεν γίνεσαι 
 
Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με μία ικανότητα... του γέλιου, που αποτελεί ενστικτώδη αντίδραση, σε αντίθεση με το κλάμα που το μαθαίνουμε μετά τη γέννηση.

Περισσότερα...

Απειλή για τα υδάτινα οικοσυστήματα η αύξηση της θερμοκρασίας 
 
Απειλή για τα οικοσυστήματα του γλυκού νερού συνιστά η αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων, προειδοποιούν επιστήμονες επισημαίνοντας ότι επηρεάζει τη συγκέντρωση και το μέγεθος του πλαγκτού, των μικροοργανισμών που βρίσκονται στη βάση της διατροφικής αλυσίδας στα υδάτινα συστήματα.

Περισσότερα...

Προβλέψεις για πρωτοφανείς ξηρασίες στη Μεσόγειο 
 
Οι ερευνητές κατέληξαν στις προβλέψεις αυτές χρησιμοποιώντας 22 διαφορετικά υπολογιστικά κλιματικά μοντέλα σε συνδυασμό με ένα δείκτη συνθηκών ξηρασίας και με προηγούμενες μελέτες.

Περισσότερα...

Πώς να δείχνω νεότερη χωρίς χειρουργείο - Το Υγρό Face Lift 
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στον χώρο της Αισθητικής Χειρουργικής τα τελευταία χρόνια. Ήμαστε στην εποχή που το κοινό ψάχνει για εύκολους, χωρίς πόνους, τρόπους για να δείχνει υγιές, νέο. Τείνει να γίνει χρυσός κανόνας οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, με άμεση ανάρρωση και επιστροφή στην δουλειά αμέσως μετά την θεραπεία.

Περισσότερα...

Η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει αυστηρότερη τη νομοθεσία κατά του καπνίσματος 
 
Τεράστιες σοκαριστικές φωτογραφίες που θα καλύπτουν όλο το πακέτο των τσιγάρων και ενισχυμένη προβολή των ουσιών που προκαλούν εξάρτηση, είναι μερικές από τις προτάσεις που έκανε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ενισχυθεί ο αγώνας κατά του καπνίσματος στην ΕΕ.

Περισσότερα...

Νέος κατάλογος τιμών για όλα τα ταμεία 
 
Με προτεραιότητα την άποψη για λιγότερα κέρδη και περισσότερη λογική στο χώρο της υγείας ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος συνάντησε τους δημοσιογράφους στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ως υπουργός Υγείας.

Περισσότερα...

Το κολύμπι σε πισίνες με χλώριο αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο 
 
Η κολύμβηση σε πισίνες που περιέχουν χλώριο, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα που καθοδηγήθηκε από έλληνα επιστήμονα.

Περισσότερα...

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων 
 
Mε νέες τιμές θα πωλούνται από τη Δευτέρα 6.830 φαρμακευτικά προϊόντα, που αντιστοιχούν στο 97% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης. Με το νέο Δελτίο Τιμών, η μεσοσταθμική μείωση των τιμών που επιτυγχάνεται είναι της τάξεως του 20%, ενώ η συνολική εξοικονόμηση δαπάνης για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς θα φθάσει τα 1,2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Περισσότερα...

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα ισχύσει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων 
 
Από την 1η Σεπτεμβρίου θα ισχύσει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που θα αφορά στην ανατιμολόγηση του συνόλου των φαρμακευτικων σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Περισσότερα...

Φάρμακα και ήλιος 
 
Ο Οργανισμός Φαρμάκων της Δανίας εξέδωσε στις 9 Ιουλίου 2010 οδηγίες σχετικά με την αλληλεπίδραση που παρουσιάζουν διάφορα φάρμακα με το φώς του ήλιου. Επειδή ήδη βρισκόμαστε στο καλοκαίρι και τα μπάνια, αλλά και η «ηλιοθεραπεία» έχουν αρχίσει και στις παραλίες της χώρας μας έχουν «ξεχυθεί» άνθρωποι όλων των ηλικιών, θεωρήσαμε σκόπιμο να σας μεταφέρουμε τις οδηγίες αυτές.

Περισσότερα...

Κοκτέιλ φαρμάκων μειώνει στο μισό τον αριθμό των νέων κρουσμάτων AIDS 
 
Η θεραπεία ασθενών με HIV με ένα κοκτέιλ φαρμάκων για το AIDS βοηθά να σταματήσει η περαιτέρω επέκταση της μόλυνσης και μείωσε σε περισσότερο από το μισό τον αριθμό των ανθρώπων που διαγνώστηκαν με HIV σε μία έρευνα στον Καναδά, δήλωσαν επιστήμονες.

Περισσότερα...

Κυβερνητική σύσκεψη για τα ναρκωτικά 
 
«Η χώρα βρέθηκε σε βαθιά οικονομική κρίση, κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε σε πολύ πιεστικά περιθώρια και βάζουμε τάξη στο χάος, που υπάρχει», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια της εισήγησής του, σε μεγάλη κυβερνητική σύσκεψη για τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, η οποία πραγματοποιείται στο Ιλιον, στη δυτική Αττική.

Περισσότερα...

Το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση ΕΣΥ 
 
Δέκα στόχοι για τη βελτίωση των υπηρεσιών, προσβασιμότητας, διαχείρισης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, διοικητικής διάρθρωσης, ελεγκτικών μηχανισμών, κοινωνικής λογοδοσίας, εθελοντισμού στο ΕΣΥ και αλλαγές στην υγεία σε πέντε νομοθετικά βήματα που θα αφορούν το πλαίσιο προμηθειών στα φάρμακα, την αναβάθμιση του ΕΣΥ, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την εκπαίδευση και κατάρτιση καθώς επίσης και τους κανόνες στον ιδιωτικό τομέα, είναι οι "τομές με ξεκάθαρη κατεύθυνση" για την Υγεία, όπως εξήγησε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Περισσότερα...

Σχέδιο Νόμου για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ 
 
Σε ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων προχωρά το υπουργείο Υγείας βάσει νέου σχεδίου νόμου, που έχει καταρτίσει. «Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε πρώτη φάση με τους μόνιμους γιατρούς, οι οποίοι θα αμείβονται με υπερωρίες, ώστε με τον τρόπο αυτό να μπορούν να αυξήσουν και το εισόδημά τους», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Περισσότερα...

Η μητρότητα μετά τα... 40 
 
Για πολλές γυναίκες στις ευρωπαϊκές χώρες η μητρότητα αρχίζει μετά το 40ο έτος της ηλικίας, ενώ ένα αξιοσημείωτο ποσοστό περιμένει ακόμη περισσότερο, έως τη «μέση ηλικία», όπως αποκαλούνταν μέχρι πρόσφατα η πέμπτη δεκαετία της ζωής ενός ανθρώπου.

Περισσότερα...

Βρέθηκαν νέα γονίδια που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού και με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα 
 
Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πέντε συνηθισμένες παραλλαγές γονιδίων που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, γεγονός που επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση των αιτιών της νόσου και στο μέλλον πιθανώς θα οδηγήσει σε αποτελεσματικότερες θεραπείες.

Περισσότερα...

Υγεία και κρίση 
 
Ο φόβος για το αύριο και η αβεβαιότητα που δημιουργούν το κλείσιμο επιχειρήσεων, η αύξηση της ανεργίας, η αδυναμία πληρωμών, δοκιμάζει σημαντικά τους δείκτες υγείας των περισσοτέρων ανθρώπων.

Περισσότερα...

Γήρανση και φροντίδα υγείας 
 
Για να κατανοήσουμε καλλίτερα την διαφορετική νοοτροπία που διέπει τις ΗΠΑ, όσο αφορά τις κοινωνικές δαπάνες, και την Ευρώπη σας παρουσιάζουμε την αναφορά του Ινστιτούτου Κοινωνικής Έρευνας της Ολλανδίας που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του αντίστοιχου υπουργείου υγείας της χώρας αυτής.

Περισσότερα...

Το κόστος της αποτυχίας θεσμοθέτησης της μεταρρύθμισης υγείας στις ΗΠΑ 
 
Πως μια χώρα σαν τις ΗΠΑ θεωρεί ότι μια τέτοια κατάσταση δεν υποσκάπτει σοβαρά την κοινωνική συνοχή της χώρας, την παραγωγικότητα της οικονομίας της και σε τελευταία ανάλυση την ίδια την εθνική της υπόσταση μακροχρόνια;

Περισσότερα...

Η αξιοκρατία στον χώρο της δημόσιας υγείας 
 
Τα θέματα διαφάνειας και αξιοκρατίας στην χώρα μας είναι γνωστά. Πρόσφατα, για παράδειγμα, μιλώντας για την οικονομία είχα δηλώσει ότι η στρατηγική των κάθε φορά «κρατούντων» είναι να επιλέγουν τα στελέχη του δημόσιου τομέα από την δεξαμενή των «ημετέρων» και όχι από την Εθνική δεξαμενή των ικανότερων.

Περισσότερα...

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα 
 
Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα με την υπόσχεση ότι θα λύσουν το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια η κατηγορία αυτή έχει «ανθίσει» στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου οι φτωχοί και μη παραγωγικοί, με τους σύγχρονους οικονομικούς όρους, αγρότες είχαν πολλά να κερδίσουν, σύμφωνα με τις υποσχέσεις που οι υποστηρικτές αυτής της κατηγορίας τροφίμων έδιναν.

Περισσότερα...

Η χρήση των μηκυτοκτόνων και οι επιπτώσεις στην υγεία 
 
Επανειλημμένα έχουμε δηλώσει ότι, η κύρια πηγή των σύγχρονων προβλημάτων υγείας είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα ή, για να είμαστε πιο σαφείς, ή δραστηριότητα εκείνη που δεν λαμβάνει υπόψη της τους φυσικούς περιορισμούς και τις δυνατότητες του περιβάλλοντος, αλλά και του οργανισμού μας.

Περισσότερα...

Γρίπη & Κρυολόγημα 
 
Αρχικά θα πρέπει να δηλώσουμε ότι, τόσο η γρίπη, όσο και το κοινό κρυολόγημα αποτελούν δύο από τις πλέον γνωστές και συχνές σε εμφάνιση λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (λαιμός, αυτιά, ρινικές κοιλότητες).

Περισσότερα...

Αναπνοή από τη μύτη - Γιατί είναι τόσο σημαντικό η μύτη μας να λειτουργεί σωστά? 
 
Κάθε μέρα σε έναν ενήλικο άνθρωπο περνούν από τη μύτη 18.000-20.000 λίτρα αέρα και φθάνουν στα πνευμόνια. Η μύτη κάνει τις ακόλουθες λειτουργίες:

Περισσότερα...

Πνευματική άσκηση και εγκεφαλική λειτουργία 
 
Όπως μας ενημερώνει το πρακτορείο REUTER, δύο νέες μελέτες μας δίνουν πρόσθετες ενδείξεις σχετικά με τον ρόλο της αεροβικής άσκησης στην διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου και συγκεκριμένα την διατήρηση της λειτουργίας της μνήμης η οποία μειώνεται με την γήρανση.

Περισσότερα...

Eρωτήσεις και απαντήσεις για τα εμβόλια κατά του H1N1 
 
Γιατί να εμβολιαστώ; ποιος θα εμβολιαστεί πρώτος; Πώς θα ξέρω αν ανήκω σε ομάδα κινδύνου; Γιατί οι έγκυοι γυναίκες είναι ομάδα υψηλού κινδύνου; Ποια πανδημικά εμβόλια για Η1Ν1 έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη; Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις για τον εμβολιασμό που αφορά τον ιό Η1Ν1...

Περισσότερα...

Η απληστία στην διατροφή μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης 
 
Όπως μας ενημερώνει το site Health.com, αν και η εκστρατεία ενάντια στο κάπνισμα έχει φέρει θετικά αποτελέσματα στον αγώνα για μείωση των ασθενειών που συνδέονται με αυτή την βλαβερή συνήθεια, τα θετικά αυτά αποτελέσματα τείνουν να εξαφανιστούν από την επιδημία παχυσαρκίας που πλήττει την σύγχρονη κοινωνία μας.

Περισσότερα...

Eρωτήσεις και απαντήσεις για τα εμβόλια κατά του H1N1 
 
H παραφιλολογία για την ασφάλεια των εμβολίων για τον ιό H1N1 έχει προκαλέσει ερωτήματα στην κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα ή μη εμβολιασμού έναντι της νέας γρίπης. Tο Eυρωπαϊκό Kέντρο Πρόληψης και Eλέγχου Λοιμώξεων έχει εκδόσει ενημερωτικό δελτίο.

Περισσότερα...

Ο ρόλος της άσκησης στον χώρο εργασίας 
 
Όπως μας ενημερώνει το πρακτορείο Reuters Health, προγράμματα άσκησης στον χώρο της εργασίας, μπορούν να βελτιώσουν την φυσική κατάσταση των εργαζομένων, να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης, και να μειώσουν το εργασιακό στρες, αλλά και να βελτιώσουν την παρουσία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Περισσότερα...

Στρες και Άσθμα 
 
Ο αριθμός των ασθενών που πάσχουν από άσθμα και άλλες αλλεργικές παθήσεις παρουσιάζει ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια στον Δυτικό κόσμο, μας ενημερώνει ένα από τα πλέον έγκυρα και «διάσημα» πανεπιστημιακά νοσοκομειακά ιδρύματα, το Karolinsca University Hospital της Στοκχόλμης.

Περισσότερα...

Η TOYOTA λύνει τα προβλήματα των ΜΕΠ (ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ) 
 
Στην σημερινή πολύπλοκη πραγματικότητα μπορεί να υπάρχει και να αναπτύσσεται η εξειδίκευση, αλλά απαιτείται από τους επιστήμονες των διαφόρων κλάδων να κατανοήσουν και τις έννοιες της ολοκλήρωσης και της ευθυγράμμισης και αυτό με την σειρά του απαιτεί να παρακολουθούν, οι επιστήμονες, τις γενικότερες εξελίξεις των άλλων κλάδων, αφού μπορούν από εκεί να δανειστούν ιδέες ή πρακτικές που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες και αποτελεσματικές στην επίλυση τω δικών τους προβλημάτων.

Περισσότερα...

Αναίμακτη, χωρίς τομές και πόνους χειρουργική σπονδυλικής στήλης 
 
Ένας άνθρωπος έχει σήμερα 80% πιθανότητες να νοσήσει από προβλήματα της σπονδυλικής στήλης. Αρκετοί από εκείνους που ταλαιπωρούνται από προβλήματα στη σπονδυλική τους στήλη, έχουν ανάγκη άμεσης χειρουργικής θεραπείας, αλλά δεν το τολμούν, γιατί φοβούνται τις επιπτώσεις της χειρουργικής επέμβασης.

Περισσότερα...

Το έντονο στρές μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο 
 
Πολλοί ασθενείς που έχουν εισαχθεί επειγόντως στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο αποδείχτηκε ότι βρίσκονταν ήταν κάτω από μεγάλη πίεση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα πριν υποστούν το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Περισσότερα...

Τα επίπεδα χοληστερόλης και ο κίνδυνος του Alzheimer 
 
Σύμφωνα με το Cordis, o κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου Alzheimer και της ανίας είναι μεγαλύτερος για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους στην ηλικία των 40, σε σχέση με εκείνους που τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους είναι σε κανονικά επίπεδα.

Περισσότερα...

Το πεπτικό σύστημα 
 
Έχοντας πλέον διευκρινίσει ορισμένους όρους και θέματα, που αφορούν την διατροφή και την σημασία της στην διατήρηση της ανθρώπινης ισορροπίας, αυτό που καλείται ομοιόσταση, είμαστε τώρα έτοιμοι να εξηγήσουμε την δομή και την λειτουργία του πεπτικού συστήματος, καθώς και των σημαντικών παθήσεων που το αφορούν.

Περισσότερα...

Γηραιότεροι... αλλά ευτυχέστεροι. 
 
Το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και πολλές άλλες Ευρωπαϊκές κοινωνίες (ανάμεσα τους και η χώρα μας), είναι μια κοινωνία που γερνάει. Σε λιγότερο από 25 χρόνια, μας ενημερώνει το BBC, ένας στους 4 πολίτες της χώρας αυτής θα είναι πάνω από 65 ετών, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να διπλασιαστεί το ποσοστό των πολιτών που θα υπερβαίνουν το 85ο έτος της ηλικίας τους. Τέλος οι υπερ-αιωνόβιοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 30.000.

Περισσότερα...

Το INTERNET σημαντική πηγή πληροφόρησης για θέματα υγείας... 
 
Το 1998 το γκάλοπ Harris (The Harris Poll) έδειξε ότι 54 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ είχαν αναζητήσει πληροφορίες για την υγεία τους από το internet. Ο αριθμός αυτός αυξάνονταν σημαντικά κάθε χρόνο και το 2007 η αντίστοιχη έρευνα, από το ίδιο ινστιτούτο, έδειξε ότι το 71% των ενηλίκων, δηλαδή 160 εκατομμύρια άνθρωποι αναζήτησαν ανάλογες πληροφορίες από το internet.

Περισσότερα...

Τα βραδυνά γεύματα, μας παχαίνουν... 
 
Μπορεί η ώρα που τρώμε να επηρεάζει το σωματικό μας βάρος; Ναι, απαντούν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι μετά από πειράματα που έκαναν σε ποντίκια βρήκαν ότι όταν τρώμε αργά το βράδυ παίρνουμε δυο φορές περισσότερα κιλά από ό,τι αν τρώμε νωρίτερα.

Περισσότερα...

Τον Οκτώβριο αναμένεται η έγκριση του εμβολίου για τη νέα γρίπη 
 
Τη σύσταση τριών νέων επιτροπών για τη γρίπη και την ενίσχυση του επιχειρησιακού σχεδιασμού με νέα εμβολιαστικά κέντρα και ιατρεία γρίπης ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του.

Περισσότερα...

Μοναξιά και νοητική άνοια 
 
Οι άνθρωποι εκείνοι που παρουσιάζουν συγκεκριμένο χαρακτηριστικό γονιδιακό ελάττωμα και ζουν μόνοι κατά την μέση ηλικία, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν νοητική άνοια. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για εκείνους που δεν έχουν ταίρι ή είναι χήροι και χήρες, μας λέει το Σουηδικό Ινστιτούτο Karolinska.

Περισσότερα...

Η πανδημία της γρίππης και η Ελληνική πραγματικότητα 
 
Έχουμε ακούσει τόσα πολλά και αντιφατικά για την πανδημία της γρίπης που νοιώθουμε την ανάγκη να σας παραθέσουμε ορισμένες έγκυρες απόψεις από επίσημες πηγές. Η πρώτη έγκυρη πηγή ενημέρωσης είναι η Δημόσια Υπηρεσία Υγείας του Καναδά (Public Health Agency of Canada).

Περισσότερα...

Οι αθόρυβες μεταλλάξεις... 
 
Οι μικρές μεταβολές στο DNA, που κάποτε θεωρούνταν αρκετά αθώες και άνευ σημασίας, αποδεικνύεται ότι είναι σημαντικές για τις ασθένειες, την εξέλιξη και την βιοτεχνολογία.

Περισσότερα...

Η φαρμακευτική αγορά στην Ελλάδα 
 
Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση στην χώρα μας δεν αφορά όλη την αγορά ή όλα τα τμήματα της αγοράς. Έτσι και σύμφωνα με τα στοιχεία της STAT BANK, τα οποία δημοσίευσε η οικονομική εφημερίδα «Ναυτεμπορική», ο κλάδος των φαρμακευτικών επιχειρήσεων αντέχει και αναπτύσσεται.

Περισσότερα...

Υδροδιάλυτες Βιταμίνες... 
 
Οι σημαντικότερες υδροδιαλυτές βιταμίνες είναι αυτές που ανήκουν στο σύμπλεγμα Β και έχουν την ιδιότητα να προωθούν την δραστηριότητα των ενζύμων εκείνων που εμπλέκονται στον μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών και την απελευθέρωση ενέργειας.

Περισσότερα...

Πρόβλημα υπογονιμότητας για εκατομμύρια νέα ζευγάρια 
 
Πενήντα με ογδόντα εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως αδυνατούν να αποκτήσουν παιδιά, καθώς το10-12% των ζευγαριών της αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας , σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Περισσότερα...

Η αδιαφορία σκοτώνει... 
 
Όπως μας ενημέρωσε ένας φίλος, ο Ιαβέρης, γνωστός σε όλους μας για τον αγώνα και τις προσπάθειες του να μας προφυλάξει από τον θάνατο λόγω βλακείας, έκανε ομιλία στο πνευματικό κέντρο του δήμου Ερμούπολης ενημερώνοντας για τους κινδύνους που μας επιφυλάσσει η «κακή» οδήγηση.

Περισσότερα...

Ο ρόλος των Βιταμινών στη ζωή μας 
 
Όπως είχαμε δηλώσει την προηγούμενη φορά θα κλείσουμε το κεφάλαιο που αφορά τα θρεπτικά συστατικά με τις βιταμίνες. Οι βιταμίνες λοιπόν είναι χημικές ενώσεις που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση του βασικού μεταβολισμού του οργανισμού μας και της υγείας τους.

Περισσότερα...

Το στρες ενοχοποιείται για τις αυτοάνοσες θυρεοειδοπάθειες 
 
To στρες ενοχοποιείται για την εμφάνιση των αυτοάνοσων θυρεοειδοπαθειών, οι οποίες τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αποτελούν την συντριπτική πλειονότητα των παθήσεων του θυρεοειδούς. Ενώ η ιωδιοπενία αποτελούσε τον κύριο παράγοντα μορφολογικών και λειτουργικών διαταραχών του θυρεοειδή, φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν ριζικά.

Περισσότερα...

Η ισορροπημένη διατροφή & ο ρόλος της 
 
Η ισορροπημένη διατροφή ή δίαιτα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία, στις κατάλληλες ποσότητες, και επιτυγχάνεται καταναλώνοντας μια ποικιλία τροφίμων. Η υπερβολή, είτε στην λήψη συνολικά τροφής, είτε στην λήψη κάποιων από τα θρεπτικά συστατικά οδηγεί σε διαταραχές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία όπως γράψαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας. Έτσι για παράδειγμα, υπερβάλλοντας στο φαγητό μας, μπορούμε να οδηγηθούμε στην παχυσαρκία με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία.

Περισσότερα...

Κανόνες για τον προσδιορισμό του ιού της "νέας γρίπης" 
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μια σειρά κανονισμών για το πώς θα προσδιορίζεται η νέα μορφή γρίπης των χοίρων στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για την αποτροπή της μετάδοσης της νόσου.

Περισσότερα...

Η καρδιοπάθεια "χτυπά" τους Έλληνες 
 
Τα ποσοστά των Ελλήνων που είναι εκτεθειμένοι στους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου είναι υψηλά. Συγκεκριμένα το 51% των ανδρών και το 39% των γυναικών δήλωσαν ότι καπνίζουν, το 37% των ανδρών και το 24% των γυναικών ήταν υπερτασικοί και το 46% των ανδρών και το 40% των γυναικών είχαν υψηλή χοληστερίνη.

Περισσότερα...

Η ποιότητα ζωής των ευρωπαίων 
 
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έκανε το Ευρωπαϊκό ίδρυμα Eurofound, το οποίο εδρεύει στο Δουβλίνο, οι Ευρωπαίοι είναι γενικά ευχαριστημένοι από την ποιότητα της ζωής τους (πριν την κρίση;).

Περισσότερα...

Η υγεία στην Ευρώπη 
 
Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρονται στην πράσινη βίβλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υγεία, οι άνθρωποι ζουν περισσότερο «ενώ οι νέες τεχνολογίες αυξάνουν το φάσμα και την ποιότητα των θεραπειών, που πολλές φορές είναι δαπανηρές».

Περισσότερα...

Οι παθήσεις της καρδιάς... 
 
Καρδιακή Ισχαιμία, Στηθάγχη, Έμφραγμα του μυοκαρδίου, Ρευματική καρδιοπάθεια, Καρδιακές αρρυθμίες, Βραδυκαρδία, Ταχυκαρδία, Μαρμαρυγή, Κολποκοιλιακός αποκλεισμός.

Περισσότερα...

Το καρδιαγγειακό σύστημα - Οι παθήσεις της καρδιάς 
 
Όπως περιγράψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, η καρδιά αποτελεί μια τέλεια αντλία που ο στόχος της είναι να αρδεύει όλα τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα του σώματος μας μεταφέροντας, κατά κύριο λόγο, οξυγόνο.

Περισσότερα...

Το καρδιαγγειακό σύστημα - Οι παθήσεις των αγγείων 
 
Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο ανθρώπινο σώμα και τα «προβλήματα» του, προσεγγίζοντας τις παθήσεις και τους παράγοντες προδιάθεσης που συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτών τω παθήσεων.

Περισσότερα...

Ο έλεγχος της πίεσης του αίματος 
 
Ο οργανισμός μας φροντίζει να ρυθμίζει την πίεση του αίματος έτσι που να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές συνθήκες που το σώμα μας καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει.

Περισσότερα...

Ένα γονίδιο «πυροδοτεί» την παχυσαρκία 
 
Περισσότερες ενδείξεις ότι οι άνθρωποι που έχουν μια παραλλαγή ενός συγκεκριμένου γονίδιου εμφανίζουν αυξημένη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκοι έχουν τώρα οι επιστήμονες.

Περισσότερα...

Το Καρδιαγγειακό Σύστημα - Η Καρδιά... 
 
Το καρδιαγγειακό μας σύστημα αποτελείται από: • Την καρδιά, που λειτουργεί σαν αντλία, και τα αγγεία του αίματος που αποτελούν τις «σωληνώσεις» μέσα από τις οποίες κινείτε το αίμα. • Από το λεμφικό σύστημα, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα συμπληρωματικό δρόμο μέσα από τον οποίο μπορούν τα υγρά του σώματος να περνούν από τους διάμεσους χώρους στο αίμα. Το λεμφικό σύστημα αποτελείται από τα λεμφαγγεία και τους λεμφαδένες.

Περισσότερα...

Όταν η ανησυχία γίνεται ασθένεια 
 
Ζούμε σε καιρούς όπου η ανησυχία ως συναίσθημα αποτελεί ένα καθημερινό βίωμα για πολλούς ανθρώπους.

Περισσότερα...

Γνωρίζοντας το σώμα μας και τις λειτουργίες του - Η επικοινωνία και μεταφορά 
 
Το αίμα και ο ρόλος του. Η επικοινωνία μαζί με την μεταφορά αποτελούν σημαντικές λειτουργίες για την επιβίωση του ανθρώπου και σχεδόν όλων των ζώντων οργανισμών.

Περισσότερα...

Οι κοινωνικές διακρίσεις στην υγεία. 
 
Όπως μας ενημερώνει το ειδησεογραφικό site PharmaLive, σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε το επιστημονικό περιοδικό «Journal of General Internal Medicine», η σχέση μεταξύ συμμόρφωσης στην θεραπεία και ύψους εισοδήματος, μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των ανισοτήτων στην υγεία, που παρατηρείται ανάμεσα στις διάφορες κοινωνικό-οικονομικές ομάδες.

Περισσότερα...

Υγεία και ρύπανση. 
 
Όπως μας ενημερώνει η εφημερίδα Καθημερινή, οι άνθρωποι που ζουν σε πόλεις που έχουν υψηλά επίπεδα ρύπανσης, ζουν λιγότερο, σε σύγκριση με εκείνους που έχουν την «τύχη» να κατοικούν σε περιοχές η πόλεις με καλή ποιότητα αέρα.

Περισσότερα...

Ουδέν καλόν αμιγές κακού; 
 
Τον Σεπτέμβριο του 2008 (23 Σεπτεμβρίου) η επιστημονική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους κινδύνους που προκύπτουν στην υγεία από διάφορες εφαρμογές (SCENIHR), υιοθέτησε μία άποψη σχετικά με την πιθανή συμμετοχή ορισμένων τύπων λαμπτήρων που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια στην επιδείνωση των συμπτωμάτων ορισμένων ασθενειών.

Περισσότερα...

Προτροπές απο την Ευρωπαία επίτροπο για βιώσιμη κατανάλωση 
 
Στις 17 Οκτωβρίου 2008, η Ευρωπαία επίτροπος Meglena Kuneva μίλησε σε ένα συμπόσιο, που έλαβε χώρα στο πανεπιστήμιο του Manchester σχετικά με την ανάγκη για βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή.

Περισσότερα...

Ανθρώπινος οργανισμός: Ομοιόσταση 
 
Όπως είχαμε αναφέρει και στο 1ο μέρος αυτής της ενότητας ο ανθρώπινος οργανισμός ελέγχει πολύ «στενά» το εσωτερικό του περιβάλλον, έτσι ώστε να το διατηρεί σε μια ισορροπία, μέσα στην οποία μπορούν να λειτουργήσουν τα διάφορα όργανα, ιστοί και κύτταρα.Αυτή η ισορροπία, η τόσο απαραίτητη για την ζωή, καλείται ομοιόσταση.

Περισσότερα...

Η πρόληψη μόνη λύση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας 
 
Στην παιδική και εφηβική ηλικία- έχει κατά κύριο λόγο - τις ρίζες της η νόσος της παχυσαρκίας, από την οποία σήμερα πάσχουν περισσότεροι από 400 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο , ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο!!!

Περισσότερα...

Η φυσιολογία του εντέρου και το πρόβλημα της χρόνιας δυσκοιλιότητας 
 
Η χρόνια δυσκοιλιότητα αποτελεί μια πολύ-συμπτωματική γαστρεντερική διαταραχή που επηρεάζει περίπου το 27% των ανθρώπων της Βορείου Αμερικής, σύμφωνα με το MedScape. Η διαταραχή αυτή επηρεάζει διπλάσιες γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες και αφορά όλες τις ηλικίες.

Περισσότερα...

Τι είναι ο πονοκέφαλος και πως αντιμετωπίζεται 
 
Τι είναι ο πονοκέφαλος ή αλλιώς οι κεφαλαλγίες; Αρχικά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κεφαλαλγία (πονοκέφαλος) είναι ένα σύμπτωμα το οποίο όλοι σχεδόν οι άνθρωποι έχουν αισθανθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

Περισσότερα...

Απλές δραστηριότητες που βοηθούν την υγεία 
 
Όπως είναι γνωστό μόνο οι μισοί από τους υγιείς Ευρωπαίους και Αμερικάνους ακολουθούν τις οδηγίες που αφορούν την δημόσια υγεία και κάνουν αεροβικές ασκήσεις μέτριας ή μεγαλύτερης έντασης για 30 λεπτά την ημέρα 5 φορές την εβδομάδα, μας ενημερώνει το περιοδικό Pharmaceutical Executive Europe (8 Σεπτεμβρίου 2008).

Περισσότερα...

Νέα μέθοδος συρρίκνωσης όζων του θυρεοειδούς με λέιζερ για πρώτη φορά στην Ελλάδα 
 
Μία νέα μέθοδος συρρίκνωσης των ψυχρών όζων του θυρεοειδούς με λέιζερ θα αρχίσει να εφαρμόζεται μέχρι το τέλος του έτους για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο νοσοκομείο Παναγία της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...

Διατροφή και υγεία - Η ιστορία της διατροφής 
 
Πολλοί λίγοι από εμάς, τους σύγχρονους ανθρώπους των ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών, έχουν σκεφτεί ότι η διατροφή έχει και αυτή την δική της ιστορία και το κυριότερο την δική της συμβολή στην ανάπτυξη του ανθρώπινου είδους.

Περισσότερα...

Σημαντική ανακάλυψη για το σύνδρομο Down 
 
Βρετανική επιστημονική ομάδα ανακάλυψε τον γενετικό μηχανισμό που οδηγεί στο σύνδρομο Ντάουν.

Περισσότερα...

Τα αντιψυχωσικά φάρμακα αυξάνουν το κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου 
 
Οι άνθρωποι που λαμβάνουν αντιψυχωσικά φάρμακα διατρέχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, υποστηρίζει μελέτη Βρετανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στην “Ιατρική Επιθεώρηση της Βρετανίας” (British Medical Journal).

Περισσότερα...

Το νέο στοίχημα του 21ου αιώνα είναι το νερό  
 
«Το νερό είναι το πετρέλαιο του 21ου αιώνα» διατείνεται ο Αντριου Λιβέρης, διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης εταιρείας χημικών, Dow.

Περισσότερα...

Τρέξιμο για περισσότερα χρόνια ζωής 
 
Σε όπλο κατά των επιπτώσεων της γήρανσης αναδεικνύεται το τρέξιμο, καθώς σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών επιστημόνων οι άνθρωποι που ακολουθούν σε τακτική βάση αυτή τη μορφή σωματικής άσκησης διατρέχουν μειωμένο έως και στο μισό κίνδυνο να πεθάνουν από παθήσεις όπως ο καρκίνος.

Περισσότερα...

Θέμα γονιδίων το συστηματικό κάπνισμα 
 
Η παραλλαγή ενός συγκεκριμένου γονιδίου φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο στο αν ένας άνθρωπος θα γίνει συστηματικός καπνιστής, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Περισσότερα...

Εμβόλιο κατά του καρκίνου από… φύλλα καπνού; 
 
Τα φύλλα καπνού, υπεύθυνα για εκατομμύρια περιστατικά καρκίνου, ενδεχομένως να προσφέρουν μία νέα θεραπεία κατά του λεμφώματος σύμφωνα Αμερικανούς ερευνητές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το φυτό για να δημιουργήσουν τα συστατικά ενός εμβολίου κατά του καρκίνου.

Περισσότερα...

Το κύμα καύσωνα και οι επιπτώσεις του στην υγεία 
 
Ο ορισμός του κύματος καύσωνα δεν είναι στάνταρτ σύμφωνα με την Ε.Ε. Η EuroHEAT καθόρισε σαν κύμα καύσωνα την περίοδο κατά την οποία η μέγιστη εμφανής και η μίνιμουμ θερμοκρασία είναι πάνω από την 90η ποσοστιαία μηνιαία κατανομή (της θερμοκρασίας) για τουλάχιστο δύο ημέρες.

Περισσότερα...

Ρομποτική χειρουργική και η χειρουργική γυναικολογίας  
 
Επιτυχημένη δυναμική είσοδο και στον τομέα της χειρουργικής γυναικολογίας έχει κάνει και στη χώρα μας η Ρομποτική Χειρουργική.

Περισσότερα...

Η Ενδαγγειακή Χειρουργική ως τρόπος αποκατάστασης των αγγειακών νόσων. 
 
Δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, καταδικασμένοι σε θάνατο ή αναπηρία μετά από εγκεφαλικό η άλλο αγγειακό επεισόδιο, σώζονται πλέον χάρις και στην «Ενδαγγειακή Χειρουργική», που άλλαξε τον τρόπο αποκατάστασης των αγγειακών νόσων!

Περισσότερα...

Οι ευρύτερες επιπτώσεις της ρύπανσης του αέρα. 
 
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις επιπτώσεις της ρύπανσης του αέρα στο αναπνευστικό σύστημα και φυσικά τα προβλήματα που προκαλούν οι ρύποι και το στρες των πόλεων στην υγειά γενικότερα των πολιτών.

Περισσότερα...

Οι ψυχικές διαταραχές κοστίζουν στην κοινωνία δισεκατομμύρια. 
 
Σύμφωνα με το PharmaLive, οι κυριότερες νοητικές διαταραχές κοστίζουν στο Αμερικάνικο Έθνος τουλάχιστον $193 δις τον χρόνο μόνο σε απολεσθέντα εισοδήματα, σύμφωνα με μια μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (National Institute of Mental Health - NIMH).

Περισσότερα...

Κάπνισμα, Συνέπειες & Τρόποι διακοπής. 
 
Η πλέον διαδεδομένη κατάχρηση ουσίας που γίνεται παγκοσμίως είναι η νικοτίνη. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, 1,1 δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο είναι καπνιστές, ενώ σχεδόν κάθε δευτερόλεπτο ένα νέο άτομο αρχίζει να εθίζεται στη νικοτίνη!

Περισσότερα...

Καθημερινότητα και υγεία 
 
Όπως μας ενημερώνει το περιοδικό Scientific American, στις αρχές του 1970 μια μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 18.000 άνδρες Βρετανοί πολίτες, οι οποίοι εργάζονταν σαν δημόσιοι υπάλληλοι, έδειξε ότι οι πλέον χαμηλόβαθμοι, ιεραρχικά, «χαρτογιακάδες» δημόσιοι υπάλληλοι, παρουσίαζαν και τον υψηλότερο βαθμό πρόωρων θανάτων.

Περισσότερα...

Σύστημα αποζημίωσης για ακριβά φάρμακα. 
 
Σύμφωνα με τους New York Times, οι ασφαλιστικές εταιρείες στις ΗΠΑ υιοθετούν με μεγάλη ταχύτητα ένα νέο σύστημα αποζημίωσης για τα ακριβά φάρμακα, ζητώντας από τους ασφαλισμένους ασθενείς να πληρώσουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες δολάρια για συνταγές φαρμάκων που μπορούν να σώσουν ζωές ή μπορούν να επιβραδύνουν την πορεία σοβαρών ασθενειών.

Περισσότερα...

Η επίδραση της τιμής στην αποτελεσματικότητα των...φαρμάκων 
 
Σύμφωνα με όσα μας ενημερώνει το PharmaLive και μετά από πρόσφατη μελέτη που δημοσίευσε ο συνεργάτης καθηγητής του Μάρκετινγκ στην πανεπιστημιακή σχολή του Stanford Graduate School of Business, κος Baba Shiv, (19 Μαρτίου 2008) το κόστος του προϊόντος δεν έχει την ίδια βαρύτητα για αυτόν που το αγοράζει, αν πρόκειται για προϊόν που αφορά την υγεία.

Περισσότερα...

Ντόπινγκ - Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; 
 
Η παραπάνω φράση έχει γίνει πολλές φορές η αιτία να παραβιαστούν και να καταπατηθούν βασικές ηθικές αρχές και ανθρώπινες αξίες. Στο όνομα ενός ανώτερου σκοπού, πολλές φορές πανανθρώπινου, έχουν διαπραχθεί και δικαιολογηθεί φριχτά εγκλήματα και πρακτικές, που τελικά καταλήγουν να σκοτώνουν ή να εξαφανίζουν και τις αγνές προθέσεις αυτών που διατείνονταν ότι ήθελαν να επιτύχουν «υψηλότερους» εθνικούς, πνευματικούς, θρησκευτικούς ή ακόμα και ερωτικούς σκοπούς. Πόσα εγκλήματα έχουν γίνει πράγματι στο όνομα της αγάπης;

Περισσότερα...

Η αναγκαιότητα συμμόρφωσης των ασθενών που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή. 
 
Όπως μας ενημερώνει το PharmaLive, περίπου το ¼ όσων επέζησαν από καρδιακή προσβολή και οι οποίοι, είτε επέλεξαν να μην εκτελέσουν όλες τις συνταγές που ο γιατρός έδωσε, είτε το ξέχασαν, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν μέσα στον πρώτο χρόνο μετά την έξοδο τους από το νοσοκομείο μας λέει μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Institute for Clinical Evaluative Sciences (ICES) στον Καναδά.

Περισσότερα...

Το κόστος της φάρμακο-θεραπείας 
 
Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει, σύμφωνα με το περιοδικό Pharmaceutical Executive (12 Μαρτίου 2008) τις απόψεις των πολιτών σε σχέση με το κόστος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Περισσότερα...

Το βάρος των ασθενειών στην Ευρώπη 
 
Σύμφωνα με στοιχεία της EFPIA (Ένωση Φαρμακευτικών Εταιρειών Ευρώπης) οι επιπτώσεις των ασθενειών στην Ευρώπη έχουν ως ακολούθως:

Περισσότερα...

Η κατάθλιψη στον σύγχρονο τρόπο ζωής 
 
Το ζήτημα της κατάθλιψης και της ψυχικής υγείας στους νέους είναι σήμερα ένα από τα λεγόμενα «σύγχρονα» προβλήματα. Σε ένα άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο Medscape, η Kathi J. Kemper (MD, MPH), μας ενημερώνει και θέτει σημαντικά θέματα για το πρόβλημα της κατάθλιψης στους εφήβους.

Περισσότερα...

Εμμηνόπαυση και αναπνευστική λειτουργία 
 
Όπως μας ενημερώνει το BBC σε μια μελέτη που συμμετείχαν περισσότερες από 1.200 γυναίκες, αυτές που δεν είχαν έμμηνο ρύση τους προηγούμενους 6 μήνες παρουσίασαν χειρότερη πνευμονική λειτουργία και περισσότερα αναπνευστικά συμπτώματα. Τα ευρήματα πιστεύεται ότι οφείλονται στα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων, τα οποία ήταν περισσότερο έκδηλα στις λεπτές γυναίκες.

Περισσότερα...

Σύστημα αναφοράς Δημόσιας Υγείας από την Ε.Ε. 
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λανσάρει προγράμματα για την δημιουργία συστήματος αναφοράς δημόσιας υγείας η οποία θα συνεχίσει μέσα στο πλαίσιο του Δημόσιου Προγράμματος για την Υγεία 2003-2013.

Περισσότερα...

Η επίδραση των κινητών τηλεφώνων 
 
Όπως μας ενημερώνει το πρακτορείο Reuters, οι ερευνητές θα πρέπει να μελετήσουν περισσότερο την επίδραση των κινητών τηλεφώνων και γενικότερα των ασύρματων συσκευών στην υγεία τω παιδιών και των εγκύων γυναικών. Μάλιστα οι επισημάνσεις αυτές προέρχονται, όπως μας ενημερώνει το προαναφερθέν πρακτορείο, από το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών των ΗΠΑ (National Research Council).

Περισσότερα...

Η αξία της ιατρικής εξέλιξης 
 
Η ιστορία του 20ου αιώνα αποδεικνύει ότι οι εξελίξεις στην επιστημονική γνώση και οι εφαρμογές τους στον τομέα της υγείας έχουν βελτιώσει δραματικά την ποιότητα και το «μήκος» της ανθρώπινης ζωής.

Περισσότερα...

Η ρύθμιση των Φαρμακευτικών τιμών 
 
Το σύστημα τιμολόγησης των πρωτότυπων φαρμάκων αποτελεί πάντα ένα πρόβλημα για τις χώρες εκείνες που καλούνται να καλύπτουν τις δαπάνες υγείας των πολιτών τους. Ο τρόπος με τον οποίο οι διαφορετικές χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζουν το πρόβλημα διαφέρει.

Περισσότερα...

Οι Ευρωπαίοι και η Υγεία... 
 
Μια έρευνα που έκανε το Ευρωβαρόμετρο για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνει το ζωηρό ενδιαφέρον που υπάρχει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες (ιδιαίτερα στις «παλιές») για την έρευνα στην υγεία, καθώς και για την επιστήμη και την τεχνολογία.

Περισσότερα...

Η καινοτομία και ανανέωση στην Φαρμακευτική αγορά. 
 
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένας «κορεσμός» όσο αφορά την είσοδο νέων φαρμακευτικών προϊόντων στην αγορά και επειδή οι άνθρωποι (μέσα στους σύγχρονους ρυθμούς δουλειάς) εύκολα ξεχνάμε το παρελθόν, κρίνουμε σκόπιμο να θυμηθούμε τις προόδους που συντελέστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στον τομέα της φαρμακοθεραπείας, για όλες σχεδόν τις παθήσεις που αντιμετωπίζουμε σαν ανθρώπινο γένος.

Περισσότερα...

Το κόστος της υγείας στήν Ελλάδα... 
 
Η ελληνική οικογένεια επιβαρύνεται με σημαντικά ποσά για φάρμακα και γενικά για την υγεία των μελών της.

Περισσότερα...

Η Υγεία μας και η μόλυνση της ατμόσφαιρας. 
 
Η μείωση της έκθεσης των παιδιών στην μόλυνση της ατμόσφαιρας αποτελεί έναν από του περιφερειακούς στόχους του ΠΟΥ στην Ευρωπαϊκή περιοχή.

Περισσότερα...

Καθοριστικοί παράγοντες της υγείας. 
 
Το πρόβλημα της υγείας δεν είναι μόνο ζήτημα των υπευθύνων και των επαγγελματιών του χώρου της υγείας.

Περισσότερα...

Ρύπανση ατμοσφαιρικού αέρα και επιπτώσεις στην υγεία 
 
Όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για τη ρύπανση του περιβάλλοντος, αν και πολλές φορές δεν είναι απόλυτα κατανοητό τι σημαίνει ρύπανση περιβάλλοντος, πως προκαλείται, αν υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπισθεί και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία μας.

Περισσότερα...

Ιστορική αναδρομή... για την υγεία! 
 
Μετά την ανεξαρτησία των Ελλήνων το 1830 και μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, λιγότερο από το 10% του ενεργού Ελληνικού πληθυσμού είχε κάλυψη για την υγεία του από οποιοδήποτε είδους κυβερνητικό σώμα.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.