Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 00:02
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Η γυμναστική κάνει καλό στο σπέρμα 
 
Οι άντρες που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, καλό είναι να αρχίσουν να γυμνάζονται συστηματικά, αλλά δίχως να το παρακάνουν. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει τα σπερματοζωάρια να κολυμπούν ταχύτερα.

Περισσότερα...

Πως το κάπνισμα «χαλάει» την εμφάνιση 
 
Αν είστε καπνιστές, γνωρίζετε ήδη τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στους πνεύμονες, την καρδιά, τον εγκέφαλο ακόμα και στην σεξουαλική σας ζωή. Αλλά γνωρίζετε πως επηρεάζει σημαντικά και την εμφάνισή σας;

Περισσότερα...

Η κρίση οδηγεί σε υπογεννητικότητα & γήρανση του πληθυσμού 
 
Νέα δεδομένα για τη δημιουργία οικογένειας επιφέρει η οικονομική κρίση, καθώς οι γεννήσεις έχουν μειωθεί δραματικά, γεγονός που, σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, κάνει τους επιστήμονες να μιλούν για γήρανση του πληθυσμού.

Περισσότερα...

Υπνηλία στη δουλειά; Ίσως φταίει ο ελλιπής αερισμός 
 
Έλλειψη ύπνου, ανία, «βαρύ» φαγητό - υπάρχουν πολλοί λόγοι για την υπνηλία που νιώθουμε το μεσημέρι στο γραφείο ή στο σχολείο. Ωστόσο, μια νέα μελέτη αποκαλύπτει έναν ακόμα: τον ελλιπή αερισμό των σύγχρονων κτηρίων.

Περισσότερα...

Centrum Cardio: ‘Όλα τα οφέλη του Centrum συν κάτι επιπλέον για την καρδιά σας!! 
 
Η καρδιά αποτελεί τον πιο σημαντικό «μηχανισμό» του οργανισμού μας και γι’ αυτό η διατήρηση της καλής λειτουργίας της είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο , οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή για τη ζωή των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες.

Περισσότερα...

Η χρήση φαρμάκων για τη στύση χωρίς ιατρικό λόγο 
 
Τα φάρμακα για τη στύση χρησιμοποιούνται από σεξουαλικά υγιείς άνδρες; Τα φάρμακα που διευκολύνουν τη στύση, οι γνωστοί αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης, χρησιμοποιούνται ευρέως από το 1998 για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Περισσότερα...

SOS για την άπνοια στον ύπνο 
 
Νέες έρευνες συνδέουν τις παύσεις της αναπνοής με την εμφάνιση καρκίνου. Τον περασμένο μήνα δημοσιεύθηκαν δύο νέες μελέτες, οι οποίες έδειξαν για πρώτη φορά ότι οι πάσχοντες από υπνική άπνοια – τη διαταραχή που προκαλεί επικίνδυνες παύσεις της αναπνοής τη νύχτα – διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο.

Περισσότερα...

Υγεία και σύγχρονες συνθήκες εργασίας – μια ακόμη αντίφαση 
 
Ένας από τους πλέον γνωστούς και αποδεδειγμένα νοσογόνους παράγοντες των σύγχρονων κοινωνιών είναι το στρες. Σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια σειρά από τις πλέον θανατηφόρες ασθένειες της εποχής μας συνδέονται με αυτή την παράμετρο.

Περισσότερα...

Ασκήσεις χωρίς... ιδρώτα 
 
Πλήττετε θανάσιμα στο γυμναστήριο; Ανία σας πλημμυρίζει κάθε φορά που καβαλάτε το στατικό ποδήλατο, στο σαλόνι σας, ή προσπαθείτε να κάνετε βαράκια; Κολυμπήστε!!!

Περισσότερα...

Το ροχαλητό είναι γένους… θηλυκού 
 
Επιστημονική έρευνα από τη Βρετανία αποκαλύπτει πως οι άντρες είναι αυτοί που συνήθως υποφέρουν από το ενοχλητικό ροχαλητό της συντρόφου τους.

Περισσότερα...

Η αεροβική άσκηση κάνει καλό στην καρδιά 
 
Ειδικοί στον τομέα της υγείας και της σωματικής άσκησης συμφωνούν ότι η αεροβική άσκηση, είτε πρόκειται για διάδρομο, ποδήλατο ή για περπάτημα, είναι η πλέον ενδεδειγμένη άσκηση για την καρδιά.

Περισσότερα...

Ο λίγος ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό-καρδιά- καρκίνο 
 
Οι άνθρωποι που τους λείπει ύπνος, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για διάφορα προβλήματα υγείας, όπως εγκεφαλικό, καρδιά ή καρκίνο του παχέoς εντέρου, που μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες.

Περισσότερα...

Αν έχετε αϋπνίες, σηκωθείτε από το κρεβάτι 
 
Για όσους έχουν αϋπνίες και θέλουν να βελτιώσουν τον ύπνο τους, το μυστικό κρύβεται στο να περνούν λιγότερες ώρες στο κρεβάτι, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Χαμογελαστός γεννιέσαι... δεν γίνεσαι 
 
Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με μία ικανότητα... του γέλιου, που αποτελεί ενστικτώδη αντίδραση, σε αντίθεση με το κλάμα που το μαθαίνουμε μετά τη γέννηση.

Περισσότερα...

"Ελιξίριο της ζωής" από αμινοξέα αυξάνει τη διάρκεια ζωής 
 
Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα "κοκτέιλ" αμινοξέων, που αύξησε κατά 12% τη διάρκεια της ζωής των πειραματόζωων (ποντικιών).

Περισσότερα...

Η κατανάλωση ελαιολάδου ως ασπίδα προστασίας για την καρδιά 
 
Η λογική χρήση μιας ποσότητας ελαιολάδου στο φαγητό και τις σαλάτες, που καταναλώνουμε κάθε μέρα, είναι ικανή να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας στην καρδιά μας.

Περισσότερα...

Η άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική και για τους ηλικιωμένους 
 
Η διατήρηση του μυϊκού συστήματος σε καλή κατάσταση βοηθά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους, δήλωσε ο Ινγκο Φρομπόεζε, καθηγητής του Κέντρου Υγείας του Αθλητικού Πανεπιστημίου της Κολωνίας.

Περισσότερα...

Το άγγιγμα απαλύνει τον πόνο 
 
Το άγγιγμα μπορεί να απαλύνει τον πόνο, ακόμα και σε σημαντικό βαθμό, επειδή βοηθά τον εγκέφαλο του ατόμου να σχηματίσει καλύτερη εικόνα για το σώμα του, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Πώς κόβουμε το κάπνισμα 
 
Πριν από περίπου 15 χρόνια, βρέθηκα στο Λονδίνο. Στο Coven Garden, με κόπο καταφέραμε να «κλείσουμε» τραπέζι σ΄ένα ιταλικό ρεστοράν, του οποίου η φήμη είχε βγει έξω από τα όρια της χώρας και ασφαλώς, είχε φτάσει ίσαμε την Ελλάδα, όπου το καλό φαγητό εκτιμάται δεόντως. Ως εκ τούτου, ως κλασικός Έλληνας καλοφαγάς, σχεδόν απαίτησα από τους φίλους μου να το επισκεφθούμε. Η παρέα αποτελείτο από καπνιστές και ο μετρ μας οδήγησε στο ένα και μόνο τραπέζι του καταστήματος, όπου επιτρεπόταν το κάπνισμα.

Περισσότερα...

Υπνωτικά και ηρεμιστικά αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου 
 
Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που παίρνουν πολλοί άνθρωποι για να καταπολεμήσουν την αϋπνία και το άγχος τους, μπορεί να συντομεύσουν τη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με μια νέα πολυετή καναδική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Kρίσιμα ερωτήματα για τον αντικαπνιστικό νόμο 
 
Στην προλήψη και τη μείωση του καπνίσματος κατά 20% τα επόμενα τρία χρόνια, στοχεύει κυρίως η απαγόρευση του καπνίσματος, που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Επτάωρος ο ιδανικός ύπνος 
 
Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο ή περισσότερο από επτά ώρες τη μέρα (συμπεριλαμβανομένου του μεσημεριανού υπνάκου) έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, ενώ μια άλλη έρευνα διαπίστωσε όσοι στερούνται ύπνο μέσα στην εβδομάδα, καλά θα κάνουν να κοιμούνται δέκα ώρες μέσα στο σαββατοκύριακο για να αναπληρώσουν τον χαμένο ύπνο τους.

Περισσότερα...

Οι καλοί φίλοι αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής 
 
Θέλετε να έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσετε περισσότερα χρόνια και γεμάτα υγεία; Καλά θα κάνετε να αποκτήστε ένα δίκτυο φίλων, καθώς κάτι τέτοιο αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης μέχρι και 50%.

Περισσότερα...

Οικονομική Ανάπτυξη και Υγεία 
 
Σε ένα άρθρο, του έγκυρου ιατρικού περιοδικού «New England Journal of Medicine», αναφέρεται ότι ο Διαβήτης τύπου ΙΙ έχει ήδη λάβει μορφή επιδημίας στην Κίνα. Πράγματι καθώς η Κίνα αναπτύσσεται ραγδαία στον τομέα της οικονομίας, όλες εκείνες οι παθήσεις που συνδέονται άμεσα με την συμπεριφορά των ανθρώπων αυξάνονται με ανάλογους ρυθμούς.

Περισσότερα...

H δεύτερη νιότη μετά τη σύνταξη 
 
Πιο υγιείς και νέοι αισθάνονται άνδρες και γυναίκες λίγο μετά τη συνταξιοδότησή τους. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και του Λονδίνου μετά από έρευνα σε 15.000 Γάλλους εργαζόμενους, οι οποίοι δηλώνουν ότι νιώθουν έως και 10 χρόνια νεότεροι λίγους μόλις μήνες μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Περισσότερα...

Γυμναστική για ... όνειρα γλυκά 
 
Μελέτες από το Ινστιτούτο Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας, ΚΕΤΕΑΘ, έχουν δείξει ότι, η σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το καθημερινό στρες και να βελτιώσει την γενική υγεία, επιδρώντας ευεργετικά στην φυσιολογία του ύπνου και ολόκληρου του οργανισμού.

Περισσότερα...

Νοικοκυρεύοντας την Ζωή μας 
 
Με αφορμή το άρθρο μας με τίτλο «Η απληστία στην διατροφή μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης», ας δούμε τις συμβουλές που δίνει ένα από τα πλέον γνωστά και φημισμένα για το επιστημονικό τους έργο νοσοκομεία στον κόσμο, το MAYO CLINIC των ΗΠΑ, σε ένα κείμενο που υπογράφει ο Edward T. Creagan, M.D.

Περισσότερα...

Η απληστία στην διατροφή μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης 
 
Όπως μας ενημερώνει το site Health.com, αν και η εκστρατεία ενάντια στο κάπνισμα έχει φέρει θετικά αποτελέσματα στον αγώνα για μείωση των ασθενειών που συνδέονται με αυτή την βλαβερή συνήθεια, τα θετικά αυτά αποτελέσματα τείνουν να εξαφανιστούν από την επιδημία παχυσαρκίας που πλήττει την σύγχρονη κοινωνία μας.

Περισσότερα...

Ο ρόλος της άσκησης στον χώρο εργασίας 
 
Όπως μας ενημερώνει το πρακτορείο Reuters Health, προγράμματα άσκησης στον χώρο της εργασίας, μπορούν να βελτιώσουν την φυσική κατάσταση των εργαζομένων, να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης, και να μειώσουν το εργασιακό στρες, αλλά και να βελτιώσουν την παρουσία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Περισσότερα...

Τα προβλήματα της... φτώχειας 
 
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό κανάλι ειδήσεων Euroneus, εννέα στους 10 Ευρωπαίους επιθυμούν ανάληψη επείγουσας δράσης από την κυβέρνησή τους για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Μια νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου μας αποκαλύπτει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών που σχετίζονται με τον κοινωνικό αποκλεισμό που φαίνεται να είναι ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα. Αυτές φυσικά οι ανησυχίες ποικίλουν από χώρα σε χώρα.

Περισσότερα...

Στρες και Άσθμα 
 
Ο αριθμός των ασθενών που πάσχουν από άσθμα και άλλες αλλεργικές παθήσεις παρουσιάζει ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια στον Δυτικό κόσμο, μας ενημερώνει ένα από τα πλέον έγκυρα και «διάσημα» πανεπιστημιακά νοσοκομειακά ιδρύματα, το Karolinsca University Hospital της Στοκχόλμης.

Περισσότερα...

Ακόμα και λίγη σωματική άσκηση βελτιώνει την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας 
 
Θέλετε να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας; Απλώς σηκωθείτε από τον καναπέ και κάνετε λίγη φυσική άσκηση. Δεν χρειάζεται καν να το πάρετε πολύ στα σοβαρά, αφού αρκεί μια μέτρια σωματική εξάσκηση για να ανεβείτε…στα μάτια σας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η άλλη πλευρά... 
 
Άραγε μπορεί να υπάρξει άλλη ανάπτυξη εκτός από αυτή που στην χώρα μας έχουμε γνωρίσει; Μπορούμε άραγε να δημιουργήσουμε πιο ανθρώπινες πόλεις ή αυτές οι πόλεις «τέρατα», όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και τα κακέκτυπα αντίγραφα τους (όπως το Ηράκλειο Κρήτης, κλπ) είναι η μόνη διέξοδος; Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι με άλλη πολιτική βούληση πολλά μπορούν να γίνουν.

Περισσότερα...

Ο ρόλος των Βιταμινών στη ζωή μας 
 
Όπως είχαμε δηλώσει την προηγούμενη φορά θα κλείσουμε το κεφάλαιο που αφορά τα θρεπτικά συστατικά με τις βιταμίνες. Οι βιταμίνες λοιπόν είναι χημικές ενώσεις που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση του βασικού μεταβολισμού του οργανισμού μας και της υγείας τους.

Περισσότερα...

Τρόπος ζωής , διατροφή και λήψη σωστών πολυβιταμινών επηρεάζουν τη γονιμότητα 
 
Οι γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης με την υιοθέτηση κατάλληλης διατροφής, τρόπου ζωής, και λήψης σωστών πολυβιταμινών, σύμφωνα με νέα έρευνα του Χάρβαρντ.

Περισσότερα...

Η ισορροπημένη διατροφή & ο ρόλος της 
 
Η ισορροπημένη διατροφή ή δίαιτα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία, στις κατάλληλες ποσότητες, και επιτυγχάνεται καταναλώνοντας μια ποικιλία τροφίμων. Η υπερβολή, είτε στην λήψη συνολικά τροφής, είτε στην λήψη κάποιων από τα θρεπτικά συστατικά οδηγεί σε διαταραχές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία όπως γράψαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας. Έτσι για παράδειγμα, υπερβάλλοντας στο φαγητό μας, μπορούμε να οδηγηθούμε στην παχυσαρκία με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία.

Περισσότερα...

Η μοναξιά βλάπτει την υγεία όσο και το... κάπνισμα 
 
Η έλλειψη κοινωνικών σχέσεων με άλλους ανθρώπους όχι μόνο μπορεί να κάνει κάποιον δυστυχισμένο, αλλά επίσης μπορεί να βλάψει τη σωματική και νοητική του υγεία, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η μοναξιά μπορεί τελικά να είναι τόσο επιζήμια όσο το κάπνισμα ή η παχυσαρκία.

Περισσότερα...

Η νοσταλγία διώχνει τη μοναξιά, σύμφωνα με νέα έρευνα  
 
Καθώς οι μέρες μικραίνουν και γίνονται πιο κρύες, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτονται τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, ένα αίσθημα και μια επιθυμία για το παρελθόν που είναι γνωστά ως νοσταλγία.

Περισσότερα...

Η μουσική, η καρδιά και η εξυπνάδα... 
 
Τα τραγούδια που κάνουν την καρδιά μας να αγαλλιάζει, την κάνουν επίσης πιο δυνατή και υγιή.

Περισσότερα...

Τρέξιμο για περισσότερα χρόνια ζωής 
 
Σε όπλο κατά των επιπτώσεων της γήρανσης αναδεικνύεται το τρέξιμο, καθώς σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών επιστημόνων οι άνθρωποι που ακολουθούν σε τακτική βάση αυτή τη μορφή σωματικής άσκησης διατρέχουν μειωμένο έως και στο μισό κίνδυνο να πεθάνουν από παθήσεις όπως ο καρκίνος.

Περισσότερα...

Απλές δραστηριότητες που βοηθούν την υγεία 
 
Όπως είναι γνωστό μόνο οι μισοί από τους υγιείς Ευρωπαίους και Αμερικάνους ακολουθούν τις οδηγίες που αφορούν την δημόσια υγεία και κάνουν αεροβικές ασκήσεις μέτριας ή μεγαλύτερης έντασης για 30 λεπτά την ημέρα 5 φορές την εβδομάδα, μας ενημερώνει το περιοδικό Pharmaceutical Executive Europe (8 Σεπτεμβρίου 2008).

Περισσότερα...

Εναλλακτικοί τρόποι μέτρησης του ευ-ζήν (Μέρος Α) 
 
Μιλώντας για την βιώσιμη ανάπτυξη είχα αναφερθεί στις απόψεις ερευνητών, όπως ο καθηγητής Herman Daly, οι οποίοι θεωρούν ότι η κλασική οικονομική σκέψη δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η αλόγιστη ανάπτυξη που συνοδεύεται με την εξάντληση των φυσικών πόρων του πλανήτη και όχι μόνο.

Περισσότερα...

Εναλλακτικοί τρόποι μέτρησης του ευ-ζην (μέρος Β) 
 
Στο προηγούμενο άρθρο που αναφέρονταν σε αυτό το θέμα είχαμε αναφερθεί εκτενώς στους προβληματισμούς ατόμων και οργανισμών που μελετούν την σύνδεση του ΑΕΠ και του ευ-ζην και είχαμε εστιάσει την προσοχή μας σε ένα κείμενο του ΟΟΣΑ, που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2006 και είχε τίτλο «εναλλακτικοί τρόποι μέτρησης του ευ-ζην» (Alternative Measures of Well-being).

Περισσότερα...

Εναλλακτικοί τρόποι μέτρησης του ευ-ζην (μέρος Γ) 
 
Όπως είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, μερικοί επεξηγηματικοί υπολογισμοί, που βασίζονται σε συγκεκριμένες υποθέσεις, υπογραμμίζουν τα πιθανά αποτελέσματα του ελευθέρου χρόνου στο κατά κεφαλή ΑΕΠ, αλλά επίσης δείχνουν ότι αυτά τα αποτελέσματα εξαρτώνται αυστηρά από τις σχετικές υποθέσεις που έχουν γίνει, σχετικά με αυτά.

Περισσότερα...

Το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης 
 
Το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης αποτελεί μια κατάσταση στην οποία παρουσιάζονται μια γκάμα συμπτωμάτων ανάμεσα στα οποία το πιο χαρακτηριστικό είναι μεγάλη μυϊκή κόπωση που παρατηρείται μετά από άσκηση.

Περισσότερα...

Φάρμακο για την διακοπή του καπνίσματος. 
 
Σύμφωνα με τον Dr Jonathan Foulds του Προγράμματος Εξάρτησης από τον Καπνό, ένα νέο φάρμακο που δημιουργήθηκε πρόσφατα, μπορεί να βελτιώσει τα μακροπρόθεσμα ποσοστά διακοπής του καπνίσματος.

Περισσότερα...

Ατονία Αδυναμία : Δυο κοινά συμπτώματα 
 
Η ατονία είναι ένα ιδιαίτερα συχνό σύμπτωμα στον γενικό πληθυσμό. Δυστυχώς είναι σύνηθες, το άτομο που πάσχει από ατονία να προσέρχεται καθυστερημένα προς ιατρική εξέταση, διότι συχνά αποδίδει από μόνος του κάνοντας αυτοδιάγνωση τα συμπτώματά του σε ένα αθώο σύνδρομο, το σύνδρομο χρονίας κόπωσης, το οποίο δεν είναι πάντα η πραγματική πηγή των συμπτωμάτων του.

Περισσότερα...

Ντόπινγκ - Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; 
 
Η παραπάνω φράση έχει γίνει πολλές φορές η αιτία να παραβιαστούν και να καταπατηθούν βασικές ηθικές αρχές και ανθρώπινες αξίες. Στο όνομα ενός ανώτερου σκοπού, πολλές φορές πανανθρώπινου, έχουν διαπραχθεί και δικαιολογηθεί φριχτά εγκλήματα και πρακτικές, που τελικά καταλήγουν να σκοτώνουν ή να εξαφανίζουν και τις αγνές προθέσεις αυτών που διατείνονταν ότι ήθελαν να επιτύχουν «υψηλότερους» εθνικούς, πνευματικούς, θρησκευτικούς ή ακόμα και ερωτικούς σκοπούς. Πόσα εγκλήματα έχουν γίνει πράγματι στο όνομα της αγάπης;

Περισσότερα...

Σωστή διατροφή και υγεία... 
 
Η σύνδεση μεταξύ πολλών σύγχρονων ασθενειών και της διατροφής νομίζουμε ότι είναι πλέον γνωστή τόσο στους επαγγελματίες της υγείας, όσο και στο καταναλωτικό κοινό. Εμείς απλά και με αφορμή το portal υγείας του BBC φέρνουμε και πάλι το πρόβλημα στην «επιφάνεια».

Περισσότερα...

Μεσογειακή διατροφή. 
 
Η Μεσογειακή διατροφή θεωρείται ο χρυσός κανόνας πάνω στον οποίο βασίζεται η υγιεινή διατροφή και έχει σχετιστεί με μειωμένα ποσοστά θνησιμότητας.

Περισσότερα...

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για μια αποτελεσματική δίαιτα. 
 
Καταγράψετε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να χάσετε βάρος. Μην παραμείνετε μόνοι στην προσπάθειά σας. Να κάνετε μικρές, διαδοχικές, σταδιακές αλλαγές. Προγραμματίστε τη σωματική σας εξάσκηση. Μην τρωτε μεγάλα γεύματα αλλά μικρά και πιο συχνά...

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.