Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 19:02
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Υγεία & Ευ Ζήν
Το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης
Επιμέλεια: Δ. Πανταζής - Φαρμακοποιός 
Πηγή: BBC Health   
Δημοσιεύθηκε: Στις 19/05/2008 ώρα: 10:14
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης αποτελεί μια κατάσταση στην οποία παρουσιάζονται μια γκάμα συμπτωμάτων ανάμεσα στα οποία το πιο χαρακτηριστικό είναι μεγάλη μυϊκή κόπωση που παρατηρείται μετά από άσκηση.
Στις πιο ακραίες μορφές της αυτή η πάθηση αφήνει τους ασθενείς κατάκοιτους στο κρεβάτι. Δεν υπάρχουν διαγνωστικά τεστ που μπορεί να βοηθήσουν στην διάγνωση αυτής της πάθησης που επηρεάζει 1 στους 200 ανθρώπους. Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε θεραπεία. Πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι αυτό το σύνδρομο είναι αποτέλεσμα την ψυχολογικής επιβάρυνσης αυτών των ατόμων.

Όπως μας ενημερώνει το BBC (5 Μαίου 2008), ερευνητές από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο St George's του Λονδίνου εντόπισαν την «βιολογική βάση» για 7 διαφορετικούς τύπους του συνδρόμου της χρόνιας κόπωσης. Οι ερευνητές μελέτησαν κάνοντας γενετική ανάλυση σε 55 ασθενείς που έπασχαν από το σύνδρομο, καθώς και σε 77 υγιείς ανθρώπους. Αυτοί εντόπισαν 7 διαφορετικούς τύπους του συνδρόμου που σχετίζονταν με συγκεκριμένες γενετικές δομές. Αυτά συνδέονταν με συγκεκριμένα συμπτώματα.

Ο πρώτος τύπος παρουσίαζε τα σοβαρότερα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης σε συνδυασμό με ελάχιστο ύπνο και ισχυρούς πόνους. Ο 2ος τύπος χαρακτηρίζονταν από κόπωση μετά από άσκηση και πόνους στις αρθρώσεις και στους μύες, ενώ ο 3ος τύπος αποτελούσε την ηπιότερη μορφή εκδήλωσης της ασθένειας.

Οι ερευνητές εντόπισαν τον 6ο τύπο του συνδρόμου να συνδέεται με μέτρια επίπεδα πόνου και αϋπνίας, ενώ ο 5ος τύπος παρουσίαζε στομαχικές διαταραχές και χαρακτηριστική μυϊκή αδυναμία. Ο τύπος 6 συνδέονταν στενά με συμπτώματα κόπωσης και ο 7ος τύπος παρουσίαζε τα πιο σοβαρά συμπτώματα συμπεριλαμβανομένου του πόνου, πρησμένων αδένων και πονοκεφάλων. Ο τύπος 4 και ο τύπος 6 αποτελούσαν τις πλέον συνηθισμένες μορφές του συνδρόμου.

Ο Dr Jonathan Kerr, που ηγήθηκε αυτής της μελέτης από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, δήλωσε ότι, «πρέπει να καθορίσουμε τις αυτοί οι διαφορετικοί τύποι αντιπροσωπεύουν, καθώς εμφανίζονται να είναι βιολογικά σημαντικοί, και να ανακαλύψουμε την φυσική τους ιστορία και τις δυνατότητες για θεραπεία».
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.